mirsek wrote: ↑17/06/2025 12:45
moonco wrote: ↑17/06/2025 12:43
JovicSA wrote: ↑17/06/2025 11:37
Iran je ovim postigao strašan efekat a to je da se cionisti i genocidaši ne osjaćaju više sigurno u svojim jazbinama za koje su do jučer vjerovali da su neprobojne. Sada moraju bježati pod zemlju a to je mislim u ovom obimu prvi put nakon 40 ako ne i više godina. Velika stvar pa neka priča ko god šta hoće. God Bless Iran!
Još samo da se pojačaju sa obavještajnim podacima tipa uz pomoć telekomunikacijskih i špijunskih satelita. I naravno uz ozbiljan terenski rad. Onda mogu bilo koga na bliskom istoku roknuti u roku par minuta.
Mozda da im Kina da na koristenje svoje satelite i super kompjutere.. Mislim da se sa AI i dobrim algoritmom moze sa solidnom tacnoscu pretpostaviti gdje se neko/nesto nalazi.
Najviše se koriste telekomunikacije i mobiteli. IMEI.
Dođe se do podataka ko ima mobitel. Koji mu je IMEI od mobitela i onda se samo prati dok se ne odredi čiji je. Ko god ima aktivnu SIM karticu i upaljen mobitel ona konstantno šalje podatke najbližoj baznoj stanici tj. anteni repetitoru od telekom operatora.
Mobitel (IMEI i SIM kartica) -> Bazna stanica (repetitor).
Kad dođu podaci do bazne stanice, oni se dalje prenose na druge repetitore itd...Sad u toj tel.kom. mreži može neko da se ubaci tj. da presretne ove podatke. Na primjer da postavi hvatač signala tj. da klonira baznu stanicu. Mogu fizički u blizini repetitora da metnu hvatač signala i dalje da ga na neku svoju frekvenciju preusmjere ili kopiraju u realnom vremenu.
Ja da sam na mjestu Iranaca dobro bih provjerio bazne stanice tj. antene sa repetitorima da nije neko nešta metno u blizini. Mogu ovo fizički pregledati i elektronski uz uređaje za skeniranje svih signala. Jer ako hvatač nije u fizičkoj blizini, može putem drugih uređaja i jačih antena da se signal hvata i presreće. Bazne stanice su lokalne antene koje pokrivaju određenu regiju/grad/mjesto...
Ove hvatače signala(antene) imaju instalirane u špijunskim i vojnim avionima. Kad je bio slučaj sa pejdzerima u Libanu. Par ovih aviona letjelo je na istočnoj obali Mediterana. Bili avioni na Flight Radaru uživo Live.
Nije mi jasno kako nije i prije strogo zabranjena upotreba mobitela ovim višim vojnim i političkim licima. Očigledno da nemaju dovoljan broj radio amaterskih klubova. Barem da ove osnove telekomunikacija poznaju i da se klone mobitela.