IRAN
- HarTar
#40876 Re: IRAN
Senator Ted Cruz poziva na promjenu režima u Iranu, rekavši da je Teheran prešao Trumpovu crvenu liniju.
Tvrdi da su pregovori bili samo izgovor za napade, upozoravajući SAD i Izrael da ne mogu čekati "oblak gljive" iznad Tel Aviva ili New Yorka.
Tvrdi da su pregovori bili samo izgovor za napade, upozoravajući SAD i Izrael da ne mogu čekati "oblak gljive" iznad Tel Aviva ili New Yorka.
- Mea_parvitas
#40877 Re: IRAN
Izrael u ovo ne bi ni ulazio da nije apsolutno siguran u pobjedu, imaju nebo, imaju bolje rakete, sigurni su da imaju vise od Irana, srksit ce ih u smijesnom roku, demolirati sve sto imaju i okrenuti rikverc. Prijetnja eliminisana...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#40879 Re: IRAN
zidovske pare stoje iza ovoga
- Toffee karamela
#40880 Re: IRAN
zađi malo u genezu sukoba pa vidi ko je kome prvi počeo prijetiti s tim da je Izrael prijetnja po Bliski istok od kad su ih brodovima iskipali iz Evrope tamo nakon WWII. prozivati Hute da laju a ne grizu može samo krajnji jad ili Kabirijev plaćenik, ovo drugo mi je logičnije jer ih se nakotilo u BiH podosta zadnjih godinaPandakonda wrote: ↑16/06/2025 00:12Znaci ko god iznese neko misljenje odma mu neko pare uplacuje ?Toffee karamela wrote: ↑15/06/2025 23:48Pandakonda wrote: ↑15/06/2025 23:37 Ako Izraelu i ovo pođe za rukom u par poteza su sah matirali citav bliski istok. Izgleda da je domino efekt sa hezbolahom bio prejak. Kada su njih osakatili tim lancem je i skinut Assad, a i Iran ocigledno bez njih slabo sta moze na duze staze. Otisao onda i Liban, Hamas isto desektovan bez vodstva, ostaju jos samo one budale Huti ali i oni su svakako vise pudlice, samo laju bez da dobro grizušta ti je jal i zavist
pa oni su i jedini grizli od svih aktera ove bliskoistočne predstave
eto TI grizi pando, žvaći bambus, ujutro će valjda Kabirijeva uplata na račun![]()
Sto ostale nisi quote da im Ajtolah uplacuje pare ? Je li to Izrael konstantno prijeti da ce nuklearkama raznjeti Iran ili je pak Iran taj koji stalno prijeti da ce se obracunati sa amerikom i cionistima kada kompletiraju nuklearni program ?
- Edin H.
#40881 Re: IRAN
Rekao je neki dan, mora Iran potpisati sporazum u vezi nuklearnog oružja.Man of steel wrote: ↑15/06/2025 23:52 Sad sigurno Ajatolah 100 metara ispod zemlje vrti tespih, a Natanjahu isto iz neke klimatizovane rupe razmišlja da se slučajno nije zajebao.
Siguran sam da i jedan i drugi kontaju šta će sad uraditi ona narandžasta budala![]()
Izrael bez Amerike ne može a Trump za sada nagovještava da ne ne želi vidjeti Ameriku uvučenu u još jedan rat.
Šta će narandžasti prelomiti je najbitnije u svemu, a to samo on zna.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#40883 Re: IRAN
druže, ne zaboravljam uzroke...oni su još iz vremena Mosadeka i državnog udaraHakiz wrote: ↑16/06/2025 00:00Pa, Amerika je prvo čuvala Pahlavija, onda naoružavala Sadama u ratu protiv Irana, tako da nije da Iranci nisu imali razlog da viču.JoseMujica wrote: ↑15/06/2025 23:42i iranci od prvog sata na Amerikuswanfilter wrote: ↑15/06/2025 23:24
Iran nema nista protiv Izraela. Iran govori o cionistickom rezimu koji protjeruje, uzurpira, zatvara i ubija.
Izrael i zapad su se bez pardona namjerili na Iran od prvog dana.
ne znam koliko si star i dal se sjećaš dolaska Homeinia i talačke krize 1980?
od tada iranci ne prestaju sa urlicima: Smrt Americi!
možda su mislili da ih niko ozbiljno ne shvata ili da baš imaju kurac da ga zabodu amerima, al šta god su mislili, čini mi se da su se dobro zajebali
Zašto se Amerika uopšte petljala u Iran, pa kao rezultat stvorila Homeinija i "stvorila" današnju islamsku republiku Iran ovakav kakav je?
Tako su se i Izraelci u mržnji prema Fatahu zaigrali i ako ne stvorili Hamas, onda pomagali u njegovom odgoju, školovanju sve do puberteta. A onda se, kao svaki tinejdžer, Hamas oteo kontroli. Hoće sam, neće da sluša roditelje.
Svi, elegantno, zaboravljaju uzroke.
uzmi Čeečilove memoare ww2
ima gdje u jednoj od knjiga govori o tome kada su i zašto britanci prepustili Iran amerikancima
ukratko...trebala se pruga raditi od irana prema CCCP, kako bi pojačali logističku podršku Staljinu...elem, englezi nisu imali ni sredstava ni ljudi i dali Iran Amerima
- HarTar
#40884 Re: IRAN
- tramvajtrojka
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#40886 Re: IRAN
Evo nasToffee karamela wrote: ↑16/06/2025 00:08 trebali su im valjda izručiti na pladnju prirodne resurse kao što su Balkanaci uradili sa svojim prirodnim rezervama minerala, drveta, ruda i čega sve ne
neki upravo skinuli gaće i spremaju se kopati litijum i još se žale što im otimaju lopatu iz ruku
naravno da će arlaukati za onim od čega žive i od čega će njihovi potomci da žive
https://www.biznisinfo.ba/ko-je-novi-vl ... du-dolara/
-
Static-X
#40887 Re: IRAN
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#40888 Re: IRAN
Iranci tvrde da je sistem hakovan.Noam Amir with Israel's Channel 14: "Israel identified preparations for a large missile barrage toward its territory. IAF fighter jets struck the launchers and launch areas. So far, the Iranians have not succeeded in launching any missiles."
A vi birajte šta vam se više sviđa. Akcija će ujutro imati svoje svakako
-
asker
#40889 Re: IRAN
Ti neki dan pozivas na iseljenje Gaze i cudis se sto hamasovci ne izadju na otvoreno pred tenkove i f35ice.Pandakonda wrote: ↑16/06/2025 00:12
Znaci ko god iznese neko misljenje odma mu neko pare uplacuje ?Sto ostale nisi quote da im Ajtolah uplacuje pare ? Je li to Izrael konstantno prijeti da ce nuklearkama raznjeti Iran ili je pak Iran taj koji stalno prijeti da ce se obracunati sa amerikom i cionistima kada kompletiraju nuklearni program
Ne mora svako biti placen, moze onako dobrovoljno biti monstrum i ljudsko dno.
Bljak!
- Edin H.
#40890 Re: IRAN
Poništio je iz dva razloga:asker wrote: ↑16/06/2025 00:10Prije samo 10ak godina kraj neprijateljstva je bio postignut, pred nasim ocima. Da nije Zucko ponistio sporazum americki predsjednik, bilo koji, bi bio docekan sa crvenim tepihom u Teheranu. Pisalo se o ovome nedavno na forumu. Kompanije iz obje zemlje zadovoljno trljale ruke, planeta odahnula. Pa skoro je to bilo hebem mu misa, kako se ne sjecate? I pogledaj milion yt videa kad amer ode u Iran, kako ga obicni ljudi docekaju i tretiraju.dječak sa šibicama wrote: ↑15/06/2025 23:49 Vlast u Iranu na USA gleda kao na "Velikog Sotonu" to je misao vodilja.
Iza svega stoji nafta, CIA i MI6 su srusili Mossadega pedeset i neke, jer je naftu nacionalizovao, pa curiknuli na vlast Pahlavija koji je bio njihova kuckica. Gdje god ima nafte, sukob je tog tipa, a ko je u pravu pa valjda onaj cijeg je nafta. Mislim te drzave.
Ideoloska strana price po meni je samo epp. Rokaju se zbog nafte.
Izvor problema je genocidna tvorevina Izrael, bar sa ovom trenutnom ekipom vampira na celu.
- sporazum je dogovorio Obama, tj, John Kerry, a sve je urušavao što je Obama postigao
- sam je rekao da je proizraelski i pro Netanyahu orijentira,
-
- Edin H.
#40891 Re: IRAN
Ursula ċe to riješiti razgovarajuċu as Netanyahuom 
-
asker
#40892 Re: IRAN
Tacno, samo napominjem ove sto zaborave i smatraju Iran nekim Mordorom. Po meni jedva bi docekali normalizaciju odnosa.
2 godine je Kerry pregovarao, EU ukljucena bila, sve one njuske koje su tad vazile za nesto su isle u Teheran. A jedan od upecatljivijih clanaka kojih se sjecam je bila iranska narudzba 250 Boeingovih aviona odmah, civilna avijacija. S druge strane odmrzavanje 80-90 milijardi dolara, Iranskih u Americi.
Istovremeno je Bibi sa onim nacrtanim bombama u UNu bljuvao vatru. Trump uzeo kampanju na tome da ce to bit prvi executive order koji ce potpisati, ponistenje sporazuma, i tako je i bilo.
Ostalo je historija.
-
QSuzi
#40894 Re: IRAN
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
Poslije čistke (bilo kakve, istinite prenapuhane, nevažno,) postanete svi kao jedan i ukorijenite osvetu i mržnju duboko u svaku poru vašeg bivstva i prenosite to na vaša pokoljenja s još većom mržnjom.
Slično što rade velikosrpski mitomani, ali daleko sofistiranije pametnije i umreženije.
Onda se organizirajte i sav svoj život posvetite zaradi, novcu i infiltraciji, s adutom holokausta, mržnje spram vas etc, u svaku značajniju državu.
Posebno se okomite na onu koja vam je napravila holokaust i svaku ostalu koja se usprotivi, pošaljete joj par false flag operacija
Svi normalni narodi bi nakon pola decenije odustali, ali ne nebeski i ovi
Nekako se nadam da su potrošili karte
Jer ja empatije za njih nisam vele imala ni učeći povijest a sada je nestala
Svaka čast im na skoro stogodišnjem religioznom (a ne demokratskom) planiranju da te svoje imaginarne snove dovedu na Sinaj
Nisu oni zapadno demokratsko svjetlo na BI
Oni su samo vjerski fanatici u mnogostruko jačem rangu od ovih koji im smetaju na njihovom putu fanatizma
Učite djeco draga kako radi propagandni ratTIJEKOM večerašnjeg iranskog raketnog napada na Izrael, zabilježeni su rijetki primjeri egzoatmosferskih presretanja – obaranja projektila iznad Zemljine atmosfere, priopćeno je iz više izvora, uključujući Reuters.
Poslije čistke (bilo kakve, istinite prenapuhane, nevažno,) postanete svi kao jedan i ukorijenite osvetu i mržnju duboko u svaku poru vašeg bivstva i prenosite to na vaša pokoljenja s još većom mržnjom.
Slično što rade velikosrpski mitomani, ali daleko sofistiranije pametnije i umreženije.
Onda se organizirajte i sav svoj život posvetite zaradi, novcu i infiltraciji, s adutom holokausta, mržnje spram vas etc, u svaku značajniju državu.
Posebno se okomite na onu koja vam je napravila holokaust i svaku ostalu koja se usprotivi, pošaljete joj par false flag operacija
Svi normalni narodi bi nakon pola decenije odustali, ali ne nebeski i ovi
Nekako se nadam da su potrošili karte
Jer ja empatije za njih nisam vele imala ni učeći povijest a sada je nestala
Svaka čast im na skoro stogodišnjem religioznom (a ne demokratskom) planiranju da te svoje imaginarne snove dovedu na Sinaj
Nisu oni zapadno demokratsko svjetlo na BI
Oni su samo vjerski fanatici u mnogostruko jačem rangu od ovih koji im smetaju na njihovom putu fanatizma
Last edited by QSuzi on 16/06/2025 00:51, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#40895 Re: IRAN
Gdje sam ja pozivao na iseljenje gaze ? Ja sam samo rekao da ako je Hamasu uistinu stalo do vlastitog naroda da ne gine, onda bi trebali sa uniformama izaci na povrsinu i tako bi izbili argument izraela da ravna gazu trazeci njih. Sta je tu pogresno ? Je li to tebi draze da nevin narod gine dok se oni ko štakori kriju ?asker wrote: ↑16/06/2025 00:29Ti neki dan pozivas na iseljenje Gaze i cudis se sto hamasovci ne izadju na otvoreno pred tenkove i f35ice.Pandakonda wrote: ↑16/06/2025 00:12
Znaci ko god iznese neko misljenje odma mu neko pare uplacuje ?Sto ostale nisi quote da im Ajtolah uplacuje pare ? Je li to Izrael konstantno prijeti da ce nuklearkama raznjeti Iran ili je pak Iran taj koji stalno prijeti da ce se obracunati sa amerikom i cionistima kada kompletiraju nuklearni program
Bljak!
Pa i u Bosni su bosanci patriote izasli na megdan toliko mocnoj JNA i znalo se gdje je front i nisu se krili ko ovi a da civili ginu
-
QSuzi
#40897 Re: IRAN
Da
I onda će se bacati cvijeće i sve će u Palestini procvjetati
Kao što je cvjetalo prije Hamasa
I onda će se bacati cvijeće i sve će u Palestini procvjetati
Kao što je cvjetalo prije Hamasa
-
QSuzi
#40898 Re: IRAN
Dok je ID van izraelskih naseljaPandakonda wrote: ↑16/06/2025 00:49Gdje sam ja pozivao na iseljenje gaze ? Ja sam samo rekao da ako je Hamasu uistinu stalo do vlastitog naroda da ne gine, onda bi trebali sa uniformama izaci na povrsinu i tako bi izbili argument izraela da ravna gazu trazeci njih. Sta je tu pogresno ? Je li to tebi draze da nevin narod gine dok se oni ko štakori kriju ?asker wrote: ↑16/06/2025 00:29Ti neki dan pozivas na iseljenje Gaze i cudis se sto hamasovci ne izadju na otvoreno pred tenkove i f35ice.Pandakonda wrote: ↑16/06/2025 00:12
Bljak!
Pa i u Bosni su bosanci patriote izasli na megdan toliko mocnoj JNA i znalo se gdje je front i nisu se krili ko ovi a da civili ginu
A
I idf se ubi da ide u potragu za Hamasom pješadijom u tunele Gaze jer cijene živote civila
Plafon im je a i cilj valjda da pobiju što više Palestinaca
A ne da istjeraju hamas
-
asker
#40899 Re: IRAN
Jesi jesi, da Egipat otvori granice i da se 2 miliona ljudi premjesti tamo. Onda jos samo ovi da obuku uniforme i hrabro izadju na neku ledinu pred genocidnu armadu sa najmodernijim oruzjem.Pandakonda wrote: ↑16/06/2025 00:49
Gdje sam ja pozivao na iseljenje gaze ? Ja sam samo rekao da ako je Hamasu uistinu stalo do vlastitog naroda da ne gine, onda bi trebali sa uniformama izaci na povrsinu i tako bi izbili argument izraela da ravna gazu trazeci njih. Sta je tu pogresno ? Je li to tebi draze da nevin narod gine dok se oni ko štakori kriju ?
Nema sta, logicno
Helem, druga tema a i gadi mi se s takvim ljudima polemisat.
- GandalfSivi