Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina

#33876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Man of steel wrote: 12/06/2025 00:10 Nema rovova i bombardovanja više, međe i linije su manje više ocrtane.

Mi smo u takvim okolnostima da strepimo od izbora u Njemačkoj ili Americi i ko će tamo doći na vlast.

Strepimo i od domaćih invalidnih struktura koje nas sa par rečenica u ustavu ili zakonu mogu nepovratno ojaditi.

Zadnje što nam treba je da državni ministar sigurnosti najavljuje vojnu saradnju sa Iranom a židovski rabini označavaju kao antisemite i suportere Hamasa.
Ne paničari bogati. Sijelo rabina i njegovo otkazivanje nije nikakva vijest. A Helez malo presaugao. Koje konstrukcije vi izvodite iz gluposti to je za ne povjerovati. Nikakvog utemeljenja, niti najava za neke konsekvence a digla se kuka i motika da širi negativnu energiju i sizofrene tvrdnje. Ohani malo jarane.
Man of steel

#33877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Man of steel »

Jebeni ministar sigurnosti, države koja jedini spas vidi u pridruživanju NATO-u, ugosti vojnog atašea iz Irana i najavi vojnu saradnju dvije zemlje!!??

Kako, majku mu jebem, to nije bitno?!
Man of steel

#33878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Man of steel »

Prije par dana u Parizu su uhapšena 3 Srbina koja su zelenom bojom pisala antisemitske poruke i skrnavile židovske svetinje.

Tamo vlasti kažu da su upetljanje pro-ruske službe.

A ko je upetljan ovdje?
SaraFina

#33879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Man of steel wrote: 12/06/2025 00:27 Jebeni ministar sigurnosti, države koja jedini spas vidi u pridruživanju NATO-u, ugosti vojnog atašea iz Irana i najavi vojnu saradnju dvije zemlje!!??

Fino. Dodik se sastaje s Putinom. Pa? Jesu bombardovali BL. Redovno oštri onu stvar po političkim zvanicnicima EU zemalja. Kad je Dzole bio presjednik USA i po njemu je urinirao. I?
Ajde ne paničari i ne budi naporan.
Danguba

#33880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Man of steel wrote: 12/06/2025 00:27 Jebeni ministar sigurnosti, države koja jedini spas vidi u pridruživanju NATO-u, ugosti vojnog atašea iz Irana i najavi vojnu saradnju dvije zemlje!!??

I Sara ti odgovori, Dodik jasno kaze da nece u NATO, na mjesecnoj bazi se sastaje sa Putinom dok mu cijeli svijet uvodi sankcije a Dodik lagan.

Sta ce se desiti poslije ove provokacije koju je neko namjerno osmislio?

U ovom vremenu nije vam ovdje mjesto. Zasto bas ovdje?
Nama je savjest cista sto se tice Jevreja a kome nije neka ne pere savjest preko nas.
SaraFina

#33881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Opet će Čovke plakati i pitati nas “zašto smo izabrali člana presjedništva” a nismo njemu ustupili poziciju… Da ustupili.
To je realnost u budućnosti. A ne neko sijelo rabina. 👎
SaraFina

#33882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Na svjetskoj političkoj sceni, presjednik USA se svadja poput pijacara sa dojučerašnjim pajdasem E. M. Prijeti Grenlandu i Kanadi. :lol:

Očigledno je da pusu neki novi vjetrovi i da se drskost i bezobrazluk cijene. Stoga sastanak s Irancima, može nam dignuti cijenu u ocima šizofrenog Donalda. Lik voli silu. I poštuje jedino taj način komunikacije. Zato udri ih Zukane dronovima. Onim sakrivenim! Lol :lol: :lol: :lol:
Treba Irancima podvući da smo spremni testirati sve sto proizvedu. I to javno obznaniti. Pa da vidimo onda čija mati crnu vunu prede! 🫠
Styling

#33883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Ministar odbrane. I, da, sa svima treba pričati. Kako koji predsjednik Amerike dođe, tako se mijenjaju odnosi. Ne znaš više ni s kim trebaš ni s kim ne trebaš pričati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

SaPnA wrote: 11/06/2025 22:07
Chmoljo wrote: 11/06/2025 20:43
SaPnA wrote: 11/06/2025 18:11

:-)
Ne treba se bacati kamenjem na druge ako zivis u staklenoj kuci
Onda reci stranačkim drugovima u pravosudju da ne ucjenjuju nevine ljude ne bi li iskopali kakvu prljavštinu o nipovcima.

Ionako ste svi u halci.
Ne pronalazim se u tome ‚stranackim‘, da ima kakva nacionalno-radikalna stranka onda ja, ovako svi su isti jer svi isto (ne)rade.
Svi su isti, živila SDA.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#33885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

last mohicans wrote: 07/06/2025 16:05 Kako znamo da je reis zvao Zeljka, ja koliko znam zvanice, političari,umjetnici, diplomatski kor i svi viđeniji dolazi na bajarmski prijem. Ne vjerujem da ih se zove ponaosob.
pa kako ti to zamisljas, okace plakat na banderu? ambasadoru hodaju po gradu i pregledaju plakate da vide kad ce doci kod rejsa?
i eto bas se slucajno potrefilo da su kraj iste bandere naisli novi koalicioni partneri i bas niko iz trojke....
Vjecita_zavrzlama

#33886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Treba Denisa bas pitati, jel te pozvao reis? Ma iskreno mozda suti jer nece otvoren sukob ali bi trebao reci jer zlobno spinuju sto nije dosao,a nisu zvali
vee-jay

#33887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

BiH je krenula ozbiljno sa namjenskom industrijom ("ozbiljno" na nas nacin).
Nasa namjenska industrija je u svom obimu kompetativna sa drugim - pogotovo radi cijena.
U tom trenutku USA nasim produktima uvodi carine.
Treba traziti druge kupce.
SaPnA

#33888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Chmoljo wrote: 12/06/2025 07:55
Chmoljo wrote: 11/06/2025 20:43

Onda reci stranačkim drugovima u pravosudju da ne ucjenjuju nevine ljude ne bi li iskopali kakvu prljavštinu o nipovcima.

Ionako ste svi u halci.
Ne pronalazim se u tome ‚stranackim‘, da ima kakva nacionalno-radikalna stranka onda ja, ovako svi su isti jer svi isto (ne)rade.
Svi su isti, živila SDA.
Jebemumisa glupo mi to, mozda sam jednom a mozda i ni jednom spomenuo SDA na ovoj temi a ako sam nisam sigurno nista pozitivno rekao. Kako zakljucis da bilo ko ko iznese kritiku prema trojci, je po defaultu SDA glasac?
Chmoljo

#33889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

SaPnA wrote: 12/06/2025 10:20

Svi su isti, živila SDA.
Jebemumisa glupo mi to, mozda sam jednom a mozda i ni jednom spomenuo SDA na ovoj temi a ako sam nisam sigurno nista pozitivno rekao. Kako zakljucis da bilo ko ko iznese kritiku prema trojci, je po defaultu SDA glasac?
ne mislim uopšte da je svaka kritika trojke došla od SDA glasača. da je tako i ja bih bio SDA glasač.

no lako je vidjeti kada je kritika da bi bilo bolje, a kada je kritika samo da se oblati i svuče na isti nivo ko SDA. pa onda ide udarna: svi su isti, glasajte za SDA.

jer, kada ti mene citiraš i pričaš mi o staklenoj kući, a ignorišeš notornu stranačku botinu, to mi istovremeno i o tebi nešto kaže.
talijan97

#33890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

SaraFina wrote: 12/06/2025 00:14
Man of steel wrote: 12/06/2025 00:10 Nema rovova i bombardovanja više, međe i linije su manje više ocrtane.

Mi smo u takvim okolnostima da strepimo od izbora u Njemačkoj ili Americi i ko će tamo doći na vlast.

Strepimo i od domaćih invalidnih struktura koje nas sa par rečenica u ustavu ili zakonu mogu nepovratno ojaditi.

Zadnje što nam treba je da državni ministar sigurnosti najavljuje vojnu saradnju sa Iranom a židovski rabini označavaju kao antisemite i suportere Hamasa.
Ne paničari bogati. Sijelo rabina i njegovo otkazivanje nije nikakva vijest. A Helez malo presaugao. Koje konstrukcije vi izvodite iz gluposti to je za ne povjerovati. Nikakvog utemeljenja, niti najava za neke konsekvence a digla se kuka i motika da širi negativnu energiju i sizofrene tvrdnje. Ohani malo jarane.
Apsolutno, uopste ne postoji nikakva kordinacija niti desavanja iza kulisa za slicne konstrukcije.

Ono sto se i desi je izlijetanje jedne osobe, da li je ljakse poput Delica ili senilna budala poput Zukana.
video

#33891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

Sabina Ćudić: Borjana Krišto je "bambi na ledu", Željka Cvijanović je veći psihopata od Dodika

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sabina- ... /250612047
SaPnA

#33892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Chmoljo wrote: 12/06/2025 11:10
SaPnA wrote: 12/06/2025 10:20

Svi su isti, živila SDA.
ne mislim uopšte da je svaka kritika trojke došla od SDA glasača. da je tako i ja bih bio SDA glasač.

no lako je vidjeti kada je kritika da bi bilo bolje, a kada je kritika samo da se oblati i svuče na isti nivo ko SDA. pa onda ide udarna: svi su isti, glasajte za SDA.

jer, kada ti mene citiraš i pričaš mi o staklenoj kući, a ignorišeš notornu stranačku botinu, to mi istovremeno i o tebi nešto kaže.
Vjerovatno bi njega citirao i isto napisao da je trojka opozicija a SDA sa satelitima vlast, ali jebeno nije, vec tri godine.
Replicirao sam ti s tom staklenom kucom zbog raznoraznih hapsenja, privodjenja trojkinih ministara zbog nelegalnog zaposljavanja, zloupotreba polozaja od Munjica do Bosnjaka etc. a prica se o budzetskoj sisi i stranackim botovima.
Jos do jucer se trubilo o cvijanovicki i prijemu kod reisa, a Niksic na predizbornim skupovima se hvali kako on ima clanove stranke koji su bili u tzv. VRS i kako su to njegova braca ako se ne varam. Apsolutno sve legitimno ali sizofreno po mom ukusu.
Chmoljo

#33893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

SaPnA wrote: 12/06/2025 11:49 Vjerovatno bi njega citirao i isto napisao da je trojka opozicija a SDA sa satelitima vlast, ali jebeno nije, vec tri godine.
Replicirao sam ti s tom staklenom kucom zbog raznoraznih hapsenja, privodjenja trojkinih ministara zbog nelegalnog zaposljavanja, zloupotreba polozaja od Munjica do Bosnjaka etc. a prica se o budzetskoj sisi i stranackim botovima.
Jos do jucer se trubilo o cvijanovicki i prijemu kod reisa, a Niksic na predizbornim skupovima se hvali kako on ima clanove stranke koji su bili u tzv. VRS i kako su to njegova braca ako se ne varam. Apsolutno sve legitimno ali sizofreno po mom ukusu.
pa uhapšen je i procesuiran jedan trojkin ministar. Bojan Bošnjak. i to za nešto što ne mora nužno ni završiti osuđujućom, ali ne bih da ispadne da ga branim jer mi nije bio nimalo simpatičan i mislim da nije bio ni za te pozicije. ukratko lik je pormašaj.

uhapšena ministrica Adna nije trojka. jeste u vlasti, ali nije trojka. ko je jebe. jeste da više niko ne spominje mnogo moćnije ljude u SDA za koje se zna da su zaposlili šta su stigli, koga su stigli i koji su snimljeni kako se "završavaju" poslovi. snimio ih buudći koalicioni partner ;)

hapšenje SDPove ministrice je bio teški blam za tužilaštvo i zrelo za disciplinske tužiocima jer su ženu koštali zdravlja misleći nasilu iznuditi nešto. a vjerovatno i iz neznanja.

što se tiče reisovog prijema, vjerovatno mu niko ništa ne bi rekao da ne podržava opciju koja svoju kampanju i cijeli politički opus u opoziciji bazira na navodnim izdajama svih koji nisu oni. istovremeno oni sa predmetima izdaje nemaju nikakav problem da se hihoću u kako sami vele "najtežem trenutku do kojeg nas je trojka dovela."

ostaje dojam da je SDA ustvari izdata od strane SNSDa, a ne da je država izdata od strane trojke.
Romanija

#33894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

video wrote: 12/06/2025 11:41
Sabina Ćudić: Borjana Krišto je "bambi na ledu", Željka Cvijanović je veći psihopata od Dodika

Sabina Cudic, njeno politicko djelovanje i stav pripadaju politickom okruzenju sjeverno od Alpa, ovo sto ona prica moze proci kao politicka platforma samo u Sarajevu i mozda ako nahvatas jos njih 10 u Zenici ili Tuzli.
milib988

#33895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

Kada je krmku sudjenje danas?
Seyfo

#33896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seyfo »

Uuu sad kad Sabini odgovore ovi iz manjeg blentiteta...auuu
Sabina vaka Sabina naka.
Ko da gledam, očitovat će se i Gorica Dodik.
Reć će joj vid ti gloove
talijan97

#33897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Sabina daje osjecaj osobe koja vizuelizira, ima ona nesto u glavi ali vecinom se svodi na halucinacije i wishful thinking.
SaPnA

#33898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Chmoljo wrote: 12/06/2025 12:03
SaPnA wrote: 12/06/2025 11:49 Vjerovatno bi njega citirao i isto napisao da je trojka opozicija a SDA sa satelitima vlast, ali jebeno nije, vec tri godine.
pa uhapšen je i procesuiran jedan trojkin ministar. Bojan Bošnjak. i to za nešto što ne mora nužno ni završiti osuđujućom, ali ne bih da ispadne da ga branim jer mi nije bio nimalo simpatičan i mislim da nije bio ni za te pozicije. ukratko lik je pormašaj.

uhapšena ministrica Adna nije trojka. jeste u vlasti, ali nije trojka. ko je jebe. jeste da više niko ne spominje mnogo moćnije ljude u SDA za koje se zna da su zaposlili šta su stigli, koga su stigli i koji su snimljeni kako se "završavaju" poslovi. snimio ih buudći koalicioni partner ;)

hapšenje SDPove ministrice je bio teški blam za tužilaštvo i zrelo za disciplinske tužiocima jer su ženu koštali zdravlja misleći nasilu iznuditi nešto. a vjerovatno i iz neznanja.

što se tiče reisovog prijema, vjerovatno mu niko ništa ne bi rekao da ne podržava opciju koja svoju kampanju i cijeli politički opus u opoziciji bazira na navodnim izdajama svih koji nisu oni. istovremeno oni sa predmetima izdaje nemaju nikakav problem da se hihoću u kako sami vele "najtežem trenutku do kojeg nas je trojka dovela."

ostaje dojam da je SDA ustvari izdata od strane SNSDa, a ne da je država izdata od strane trojke.
SDA je losa, trojka je losa, mozemo se samo prepirati ko je za promil bolji. Spinovanje kako sprega snsd-sda i dalje jase ne pije vode posle ulaska trojke sa snsd u drzavnu vlast, da ne nabrajam evropskog, novog dodika, zagrljaje, posjete igokei, spustanje glave na psovanje genocida i slicno. Onda ide bagerisanje(sto podrzavam) ali bez konkretnog plana, sto nas dovodi u ovu situaciju, najtezeg trenutka definitivno za drzavnost poslije rata. Zar nije Helez skoro javno negdje rekao kako je posredovao zaposljavanju nekog?
Mislim sve bi to bilo irelevantno da nam je principijelnost jedna od osobina, ali nije izgleda.
Chmoljo

#33899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

SaPnA wrote: 12/06/2025 13:33
SDA je losa, trojka je losa, mozemo se samo prepirati ko je za promil bolji. Spinovanje kako sprega snsd-sda i dalje jase ne pije vode posle ulaska trojke sa snsd u drzavnu vlast, da ne nabrajam evropskog, novog dodika, zagrljaje, posjete igokei, spustanje glave na psovanje genocida i slicno. Onda ide bagerisanje(sto podrzavam) ali bez konkretnog plana, sto nas dovodi u ovu situaciju, najtezeg trenutka definitivno za drzavnost poslije rata. Zar nije Helez skoro javno negdje rekao kako je posredovao zaposljavanju nekog?
Mislim sve bi to bilo irelevantno da nam je principijelnost jedna od osobina, ali nije izgleda.
nije za promil, nego ljudi lako zaborave. pa npr. kada rondaju zbog asfaltiranja obale, zaborave na bravure ministra Kalema koji se mučio sa 20 metara. provozaj se gradom, pa će se vidjeti masu odrađenih dionica, od Halida Kajtaza, Kranjčevića, već spomenuta obala, Dobrinja, Safeta Hadžića sve dionice koje su običnim ljudima i firmama uštedile milione maraka na oprtavku auta a koje su bile dozlaboga raskopusane.

da ne govorim o tome da je javni gradski saobraćaj dobio zamah i da je sada potrebno samo domaćinsko upravljanje i redovna nabavka vozila i da će taj segment izaći na zelenu granu. pod SDA se sasvim konrketno razmišljalo o ukidanju istog što bi dovelo do privrednog potopa grada. ali nije se desilo pa se i ne uzima za zlo.

a desilo bi se.

što se tiče državnog nivoa imao bih primjedbi, ali ljudi se itekako vole hvatati za ono što je rečeno. mene iskreno boli kurac šta je rečeno, već ono što je urađeno. ovdje se ono izrečeno uzima kao izdaja. pola od toga što si ti naveo ne predstavlja ništa konkretno, nego dnevnu politiku i otrovne strelice.

kako to da ti smeta spuštanje glave na psovanje genocida (ako je uopšte tako bilo kako se tvrdi da jeste), a ne smeta ti Cvijanovićka sva nasmijana u reisovoj rezidenciji?

a Haris Zahiragić je javno rekao da ga je zaposlio Dino Konaković u ZZO. :D pa ništa. :D eto prljavštine protiv konakovića, ali pravosudni organi izgleda nisu zainteresovani da zovnu Gaziju na informativni razogovor. ali zato SDPovu ministricu nije problem uhapsiti za ništa.
Chmoljo

#33900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Romanija wrote: 12/06/2025 13:04
video wrote: 12/06/2025 11:41

Sabina Cudic, njeno politicko djelovanje i stav pripadaju politickom okruzenju sjeverno od Alpa, ovo sto ona prica moze proci kao politicka platforma samo u Sarajevu i mozda ako nahvatas jos njih 10 u Zenici ili Tuzli.
što onda govori da bi pobijedio i vodio proevropsku politiku za lidera moraš imati uglađenu namazanu seljačinu.

je li takvo nešto postoji?
Post Reply