Ovdje su to najviše Nijemci.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/06/2025 08:13U svedskoj odavno neki idu u poljsku(mahom arapi iranci) zavrse medicinusehohari wrote: ↑10/06/2025 18:49Vidi, mislim da se tu u 90% slučajeva radi o djeci koja su završila gimnaziju, ali nemaju prosjek od 1,0 (bukvalno) za medicinu.moimoi wrote: ↑10/06/2025 10:33
Mene ovo sto si napisao iskreno plasi. Dakle, koliko sam shvatila.. neko u Njem dobije “ausbildung” za molera=jedva je skolu zavrsio… taj isti dodje u BiH i upise medicinu?! Zavrsi.. kako? to je vec upitno… kod nas je nazalost sve moguce. Da bi se isti vratio u Njem i zaposlio kao dr.?
Pa i u Bosni i Hercegovini medicinu možeš samo završiti na državnim fakultetima i kod Ganića, valjda ima prijemni i šta sve ne.
I ne možeš tek tako odmah radiit kao ljekar, malo sam simplicirao, moraš uraditi ispit za strane ljekare kojeg završiš nakon godinu dana mislim. No, ako neka klinika MISLI da si dobar, MOGU te zaposliti ranije dok ne završiš taj ispit, mislim da onda imaš "privremenu dozvolu" ili tako nešto.
Mađarska je najpopularnija.