Ovo je Džurina robna marka.
Po toj logici jedino se može kupiti kod njih.
Inače, ovu kafu za njih proizvodi Mingos.
Moderator: anex
N1: Jeste li zadovoljni cijenom ćevapa?
''Kad znaš gdje ideš i šta jedeš, to meni nije skupo. Meni nije skupo", ''Za bureke ne znam, a ovo je prvi put ćevape da jedem. Pa ne znam, ne sjećam se koliko su prošle godine bili'', "Mislim da je to realna cijena ćevapa", "Možemo reći da je realna cijena. Mislim, koliko se dobije kvaliteta, realno. Bolje kvalitetno pojesti, nego nekvalitetno, pa ništa ne valja", ''Mislim da jeste, i prije je bila realna, a i tako je ostalo i sad. Kvalitet je odličan", samo su neki od odgovora koje su nam ponudili građani i turisti koje smo sreli.
https://n1info.ba/vijesti/ekonomija/upr ... a-gubitku/
cevapi i kvalitet, nikako ne ide u istu recenicu...skupljac_zeljeza wrote: ↑09/06/2025 09:48 Naš narod prezadovoljan poskupljenjima. Sve je puno i nakon poskupljenja.![]()
''Kad znaš gdje ideš i šta jedeš, to meni nije skupo. Meni nije skupo", ''Za bureke ne znam, a ovo je prvi put ćevape da jedem. Pa ne znam, ne sjećam se koliko su prošle godine bili'', "Mislim da je to realna cijena ćevapa", "Možemo reći da je realna cijena. Mislim, koliko se dobije kvaliteta, realno. Bolje kvalitetno pojesti, nego nekvalitetno, pa ništa ne valja", ''Mislim da jeste, i prije je bila realna, a i tako je ostalo i sad. Kvalitet je odličan", samo su neki od odgovora koje su nam ponudili građani i turisti koje smo sreli.
ili je do nas
To su nama naplatili u Veroni (postavljanje stola), ne sjećam se da li 5€ ili više.kakabanja213 wrote: ↑05/06/2025 20:13Aha, kazu couvert. Hehehe.duh_sa_sjekirom wrote: ↑05/06/2025 20:10Naplaćuju escajg?kakabanja213 wrote: ↑05/06/2025 19:57 U Mostaru, u starom je krenula deracina epskih razmjera 3 japraka i malo pirea 25 KM plus 2 KM viljuska i noz. Kola 6 KM. Za napraviti jedno 30 japraka one velicine treba maksimalno pola kile mjevenog i mozda 30 dkg rastike.Ovo je sve pomahnitalo majke mi .
![]()
Skupo nije nužno kvalitetno.skupljac_zeljeza wrote: ↑09/06/2025 11:41 Meni je ova logika našeg naroda da skupo mora biti i dobro je negdje na pola. Negdje je ta logika kao sa peletom kad je tona bila 1000 KM.
Hebem mater ovom.glupom narodu...i bezobraznim ugostiteljima..skupljac_zeljeza wrote: ↑09/06/2025 09:48 Naš narod prezadovoljan poskupljenjima. Sve je puno i nakon poskupljenja.![]()
Nadam se da su ti ljudi adekvatno zbrinuti.made_in_sarajevo wrote: ↑06/06/2025 07:40 i ima ljudi koji jos vjeruju da je kod nas hrana super kvalitetna kao nekad.![]()
Placena anketa naravno...ali da je glup narod jestedječak sa šibicama wrote: ↑09/06/2025 12:44 Uradis anketu, pitas 300 prolaznika za misljenje, izaberes njih 5 ciji ti se odgovori dopadaju.
Pisam im se na ankete, to mozes kako ti je volja kreirati.
Inace, ovaj sto je lesio zenu pa ga socijaldmokratska partija pokrila, zar je on sad i predsjednik turisticke zajednice, zar nije ministar? ili moze oboje
Kao u Veneciji: na trgu Svetog Marka kafa (kako kažu, nisam provjeravao) 15-20 € a par minuta hoda kafa 1,5€ (provjereno, tu sam pio kafuzippoo87 wrote: ↑06/06/2025 13:46De bolan budi normalan.konami666 wrote: ↑06/06/2025 07:18Turistima je to ništa, 25 maraka je 12-13 eura, jeftinije nego ručak na poslu koji je sklepan. Mislim da je ovo super prekretnica da se BiH riješi kojekakvih “paradajz” turista iz banana zemalja tipa Turska i da se okrene zapadnim turistima kao sto Albanci rade. Unikatna prilika da se privuku turisti sa zapada kojima je Bosna udaljena 1.5-2.5 sata direktnog leta i da se vrate malo u prošlost i vide kako se živjelo ranije. I još da se najedu prave hrane, pa ljudi su spremni platiti lude cifre za ambijent.
Ovo sto ti pises bi bilo sasvim ok da mi recimo imamo ogranicen tako taj neki prostor gdje su cijene lude,to kao za turiste ali problem je sto cim jedni dignu cijenu,eto i ovih sa periferije da dizu cijenu i eto lancane reakcije. Onda poskupe i cevapi 5 km od centra grada i turisticke zone.
Isto je i sa kafom,pitom,jogurtom,pizzom...samo ga bizMismeni dizu a kvalitet kurcina,od kafe do pite. Doslo je vrijeme da ti od dnevnice koja je 40 KM,treba 10 KM za topli obrok na poslu,jos ako ces i kafu popiti,makar iz onog aparata treba jos 1+ KM a u kaficu,2,5-3 KM. A recimo meni je najnormalnija stvar popiti i kafu u podne na poslu,to radim cijeli zivot,gdje god da sam radio.
Na tom trgu regularno na racunu dobijes cijenu stolice, znaci naplacuje ti zadovoljstvo sto sjedis tu.
Ma jašta je. Svratila ekipa N1 na doručak i bilo im skupo i počeli gnjaviti gazdu što je tako skupo i gazda rekao de napravite snimak onih 5 što će dobiti isto džaba pa će i vama biti džaba. I što ne bi? Hem jeli, hem uradili zadatak.
Ali, tamo nemaš ugođaj kao u Zenici. Nemaš divan pogled na željezaru.ShnjaZZZ wrote: ↑08/06/2025 09:19Friško sam došao sa Mallorce, sok, kafa i pivo iz kafića sa plaže su ili jeftiniji ili jednaki cijenama pojedinih kafića u Zenicimacchiato wrote: ↑06/06/2025 21:37 Al' što se ja zajebah i platih 5 maraka za cedevitu u kafiću.![]()
Mislim ok, ja sam idiot i konj što nisam gledala, al' čovjeku nikad ne bi palo na pamet da bi fakin kesica cedevite, koja u vrh glave košta 50 feninga po nabavnoj cijeni, koštala PET maraka.
Zenica kao da je na obali Jadranskog mora, bukvalno sam ovu cijenu plaćala dole u Splitu i na otoku.![]()
![]()
Nemam pojma posto je sada kafa na tom trgu,bio sam prije 20 godina tuLaplace wrote: ↑09/06/2025 12:51Kao u Veneciji: na trgu Svetog Marka kafa (kako kažu, nisam provjeravao) 15-20 € a par minuta hoda kafa 1,5€ (provjereno, tu sam pio kafuzippoo87 wrote: ↑06/06/2025 13:46De bolan budi normalan.konami666 wrote: ↑06/06/2025 07:18
Turistima je to ništa, 25 maraka je 12-13 eura, jeftinije nego ručak na poslu koji je sklepan. Mislim da je ovo super prekretnica da se BiH riješi kojekakvih “paradajz” turista iz banana zemalja tipa Turska i da se okrene zapadnim turistima kao sto Albanci rade. Unikatna prilika da se privuku turisti sa zapada kojima je Bosna udaljena 1.5-2.5 sata direktnog leta i da se vrate malo u prošlost i vide kako se živjelo ranije. I još da se najedu prave hrane, pa ljudi su spremni platiti lude cifre za ambijent.
Ovo sto ti pises bi bilo sasvim ok da mi recimo imamo ogranicen tako taj neki prostor gdje su cijene lude,to kao za turiste ali problem je sto cim jedni dignu cijenu,eto i ovih sa periferije da dizu cijenu i eto lancane reakcije. Onda poskupe i cevapi 5 km od centra grada i turisticke zone.
Isto je i sa kafom,pitom,jogurtom,pizzom...samo ga bizMismeni dizu a kvalitet kurcina,od kafe do pite. Doslo je vrijeme da ti od dnevnice koja je 40 KM,treba 10 KM za topli obrok na poslu,jos ako ces i kafu popiti,makar iz onog aparata treba jos 1+ KM a u kaficu,2,5-3 KM. A recimo meni je najnormalnija stvar popiti i kafu u podne na poslu,to radim cijeli zivot,gdje god da sam radio.). Naši bi i 500 m od trga Svetog Marka kafu naplaćivali 20€.
Raspravljano o tome da je narod tad a i danas isto glup. IOsmi Socrates wrote: ↑09/06/2025 19:21 Ta anketa je urađena prije tri godine. Raspravljate li tadašnje ili nedavno poskupljenje?
vidis ti sto ti je drzavna sluzba...ShnjaZZZ wrote: ↑08/06/2025 09:19Friško sam došao sa Mallorce, sok, kafa i pivo iz kafića sa plaže su ili jeftiniji ili jednaki cijenama pojedinih kafića u Zenicimacchiato wrote: ↑06/06/2025 21:37 Al' što se ja zajebah i platih 5 maraka za cedevitu u kafiću.![]()
Mislim ok, ja sam idiot i konj što nisam gledala, al' čovjeku nikad ne bi palo na pamet da bi fakin kesica cedevite, koja u vrh glave košta 50 feninga po nabavnoj cijeni, koštala PET maraka.
Zenica kao da je na obali Jadranskog mora, bukvalno sam ovu cijenu plaćala dole u Splitu i na otoku.![]()
![]()
nemas ni u Zenici. jesi ti kada jeo cevape negdje u Zenici gdje si mogao vidjeti Zeljezaru? i, ako jesi - gdje?Laplace wrote: ↑09/06/2025 13:03Ali, tamo nemaš ugođaj kao u Zenici. Nemaš divan pogled na željezaru.ShnjaZZZ wrote: ↑08/06/2025 09:19Friško sam došao sa Mallorce, sok, kafa i pivo iz kafića sa plaže su ili jeftiniji ili jednaki cijenama pojedinih kafića u Zenicimacchiato wrote: ↑06/06/2025 21:37 Al' što se ja zajebah i platih 5 maraka za cedevitu u kafiću.![]()
![]()