Sarajevo-x vs Milorad Dodik

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ulpinian

#1 Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by ulpinian »

Zanima me, zašto je Milorad Dodik centralna ličnost na sa-x portalu ? Je li to mi nemamo nikakvih drugih informacija, u državi nam našoj, osim da čitamo o četničkom vođi koji napada sve što ima veze sa BiH. Dodik i njegove primitivne izjave postale su top tema u svim medijima, a otkad je došao na vlast nemoguće je pogledati dnevnik, prelistati novine da se "ne naleti" na njegovu neandertalsku facu (koja mi svaki put pokvari dan) i čuje neka nebuloza poput "nezavisnost", RS ovo, RS ono, nadležnost ovo, nadležnost ono...
Iz najboljih namjera, čisto onako da probamo sačuvati mentalno zdravlje, predlažem da sa-x počne sa bojkotom ovih vijesti ili da ih bar smanji na neki strogi minimum kad je u pitanju ovaj laktaški rus.

:sax: :bih:

Image
Sit svega

#2 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by Sit svega »

ulpinian wrote:Zanima me, zašto je Milorad Dodik centralna ličnost na sa-x portalu ? Je li to mi nemamo nikakvih drugih informacija, u državi nam našoj, osim da čitamo o četničkom vođi koji napada sve što ima veze sa BiH. Dodik i njegove primitivne izjave postale su top tema u svim medijima, a otkad je došao na vlast nemoguće je pogledati dnevnik, prelistati novine da se "ne naleti" na njegovu neandertalsku facu (koja mi svaki put pokvari dan) i čuje neka nebuloza poput "nezavisnost", RS ovo, RS ono, nadležnost ovo, nadležnost ono...
Iz najboljih namjera, čisto onako da probamo sačuvati mentalno zdravlje, predlažem da sa-x počne sa bojkotom ovih vijesti ili da ih bar smanji na neki strogi minimum kad je u pitanju ovaj laktaški rus.

:sax: :bih:

Image
I ja razmišljam slicno, ali to nije problem samo "Sarajevo-x" portal, nego svih medija generalno, previše pažnje im se posvećuje.
FX1

#3 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by FX1 »

svaka cast na temi!!

potpuno se slazem.

taj je papak postao glavna medijska licnost u BiH. de facto, mediji su ga i napravili onim sto jeste.
on zna da ako svaki dan izvali neku glupost da ce novine biti pune njega, bosancima ce se dizati kosa na glavi i biti ce frustrirani jer nista ne mogu da naprave.
naravno, sve druge teme i rasprave (a ima ih, i te kako!!) ce otici u drugi plan, ljudi ce svoj bijes fokusirati na njega - bavice se glupostima umjeto da se okrenu necem konstruktivnijem (da ne kazem sretnijim temama i prosperitetu).

dakle, trla baba lan...
realno, taj papak (a on to i jeste u izvornom znacenju te rijeci - semi-urbani element) i nema neki veliki znacaj. pogotovo ne za FBiH. vazan je kroz svoju stranku ali.... mislim da je svom entitetu napravio ugromnu stetu rasprodajuci i krcmeci sve zivo - digao im je maoral, a razvalio ekonomiju.

mene zaista nerviraju bosanski mediji koji mu pridaju neki poseban znacaj. osbito sarajvski mediji koji su tradicionalno bili prvi i pravi lakmus papir za prepoznavanje, ismijavanje i eliminisanje papaka svih vrsta. ono sto me nejvise nervira je kad FENA (koja nema NIKAKVE veze s njim i traba da radi za interesed federalne javnosti!) prenosi njegove beznacajen i debilne izjave. tome barem treba, i moze se, ekspresno dohakati.
klixober

#4 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by klixober »

Da li bi se nesto drugacije desilo da su mediji ignorisali Karadzica?
Asana

#5 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by Asana »

komeba wrote:Da li bi se nesto drugacije desilo da su mediji ignorisali Karadzica?
Vrlo vjerovatno ... jer, ne bi stigao da zatruje bas toliki broj glava, ne bi bio dozivljen kao znacajan... Utjecaj kroz medije je dio strategije, alat koji ima najvise uspjeha...
Ashrafieh

#6 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by Ashrafieh »

Nije portal javni servis :lol:

Što više klikova više i reklama a oni žive od toga. Očito da narod više zanimaju Dodik i Paris Hilton
od tema nametnutih na državnoj TV :)

Ovo je net, prijatelji 8-)
afrikanac

#7 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by afrikanac »

Možda je sve dio predizborne kampanje :D

http://www.rak.ba/hr/broadcast/c-actvts/?cid=4898
mojgrad

#8 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by mojgrad »

Da nije ovog hajvana ne bi ni znali da smo u govnima.. Jer smo se uspavaliiiiiiiiiii a nikako da se trznemo iz kome :(
Sarayman

#9 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by Sarayman »

Mrzak li je, sto jes' jes'.
dezurni_ucenik

#10 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:28, edited 1 time in total.
moe_syzlak

#11 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by moe_syzlak »

ma treba njemu he-mana dovesti da ga prebije
Mobile_Disco

#12 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by Mobile_Disco »

Asana wrote:
komeba wrote:Da li bi se nesto drugacije desilo da su mediji ignorisali Karadzica?
Vrlo vjerovatno ... jer, ne bi stigao da zatruje bas toliki broj glava, ne bi bio dozivljen kao znacajan... Utjecaj kroz medije je dio strategije, alat koji ima najvise uspjeha...
:thumbup:
klixober

#13 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by klixober »

Asana wrote:
Jedino sto bi se desilo da su mediji ignorisali Karadzica jeste da bi jos vise stanovnistva bilo zaklano pri spavanju.
callmethebreeeze

#14 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by callmethebreeeze »

glavni problem je sto se dodiku i ostalim politicarima dopusta da iznose svakakve gluposti bez da im novinari, cast izuzecima, postaju kriticka pitanja... mnogi novinari kod nas se vise doimaju kao zapisnicari i megafoni politicara.
xfacktor

#15 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by xfacktor »

Ma dodik je prepotentni politicar koji je pod uvjerenjem da je i dobar politicar. Odnosno ne radi nista drugo do politiziranja situacije, odnosno njenog ignorisanja pa bilo kojim sredstvima. Ko recimo za Srebrenicu, on odma pa i Srbi su ginuli sto BHTV nije puno obznanila i tako treba da se smanji pritisak na Srbe ko et pa i mi smo ginuli pa i vi trebate da imate suosjecanje, a da on ima suosjecanja prema Srebrenici > nema, nego je vidi samo kao politicki element. TJ neka on prica puno u medijima, vrlo lako je prepoznati njegovu retoriku , nije niko glup koliko on misli da je pametan.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by Truba »

treba samo ignorirati idijota
niš drugo
pirmin

#17 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by pirmin »

Ne bih ga ja ignorisao.
Krme ima potencijala da napravi vece sranje nego onaj cupavi majmun sa Durmitora.

Svaki dan njihove dvije slike u naslovnicu - cisto preventive radi.
Ignorisanje raka ne pridonosi njegovom izlijecenju.
campa_xxx

#18 Re: Sarajevo-x vs Milorad Dodik

Post by campa_xxx »

Cak 457 povrijedjenih :-) ccc
Post Reply