gabonski udav wrote: ↑04/06/2025 23:25
palermo wrote: ↑04/06/2025 12:21
Ti kroz svojnpost saljes poruku Bosnkacima, " dzaba vam se trsiti, vi ste unaprijed odredjeni gubitnici ". I u tom.smislu ovaj post ne.sluzi nicem drugom nego daljnjem eutanaziranju Bosnjaka I syavljanju njih na pravo mjesto ( sto bi nas drug Prpa rekao, cevapdzija I zabavljaca ).
Ali mora ti se odayi priznanje da radis to vjesto, pismeno, jer kad istrgnes dijelove tvoga posta I zanemaris.kontekst, ja bih se sa.mnogim syvarima mogao sloziti. Recimo ovo oko Vukana, kladionica....al da.ponovim, kad syavis sve u kontekst dobijas samo jednu poruku "kanite se corava posla"
Upuceno samo jednoj strani.
Vrlo pristojno sam te neko vece zamolio nakon slicnog posta da vise ne pokusavas ovakve hinjavosti da mi podvaljujes i da ti drugi put necu presutiti. Niko tebe nije tjerao da ulazis u diskusiju sa mnom, ali ako vec ulazis onda nedostatak argumenata neces kompenzovati zlobnim ad hominem sranjima i imputiranjem
Ali kad si me vec povukao za jezik, nije nikakav problem.
„Mali eutanazirani Palermo“ je zapravo samo podla mimikrija.
Sada cemo ukratko podsjetiti da je ova drzava postala tako sto je „Mali eutanazirani Palermo“ preglesao Srbe na referendumu.
Nakon rata „Mali eutanazirani Palermo“ je od svog multikulti fejkovanja napravio jedan od najispaltivijih biznisa u istoriji ekonomije.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-p ... /100119112
„Članovi prethodne komisije došli su do podatka da je od pristiglih 14 do 20 milijardi pomoći, čak sedam do osam "isparilo". Posebna priča je i 700 miliona KM pristiglih samo za obnovu Srebrenice od kojih su povratnici imali malo koristi.“
Godinama unazad nam se te nestale donirane milijarde vracaju kroz no name arapske investitore i njihove centre u kojima, naravno u duhu multietnicnosti, nema svinjetine i alkohola.
A onda ko u pjesmi ZP "cim je nestalo meze poce prica bezzezee" „Mali eutanazirani Palermo“ je Skijasevim rjecnikom govoreci je nakon obracuna sa velikosrbima, multietnicnu drzavu jacao obracunom sa malosrbima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/danas-k ... /141121012
Od tada do danas „Mali eutanazirani Palermo“ jača drzavu biranjem hrvatskog člana predsjednistva. Istovremeno „Mali eutanazirani Palermo“ drzavu jaca biranjem tekbir Baketa starog evropljanina.
Da rezimiramo,
Ne posotji nikakav „Mali eutanazirani Palermo“ vec stari prepredenjak koji pod plastom neke prostodusnosti i naivnosti prodaje muda za bubrege, a upiruci prstom u druge pokusava da skrene paznje sa sebe.
Ako zelis da nastavis ovim putem - nikakav problem, mada generlano nisam zainteresovan jer
za razliku od tebe ono napisem to i mislim, tako da me ova vrsta provociranja ne privlaci jer ne vidim smisao.
Meni zaista nije jasno da odrastao covjek, ma cak i tinejdzer u zemlji gdje se mrznja moze noze sjeci, gdje je etnicki animoizitet ogroman sebo dozvoli da otkriva toplu vodu i dokazuje nekakvu netrprljeivost koju pritom niko ziv ne osporava.
Ali to nije razlog da ne odgovorim i na ostatak tvog komentara koji je podjednaka podlost.
Ne znam o kojem Prpinom postu govoris niti znam o kakvim cevabdzinicama mislis, pa cu komentarisati ovo sto si ti napisao.
Prije samo nekoliko dana, u sklopu neke druge dikusije, ovdje sam postavio spisak najvecih kompanija gdje se vidjelo da najvece prihode ostvaruju kompanije koje su mahom registrovane u
Sarajevu, i bave se prvenstevno uvozom nafte i cigara, i robe siroke potrosnje poput Orbica, DM-a...
Svi oni prihode i zaradu naravno ostvaruju na teritoriji cijele BiH, ali im je sjediste u Sarajevu. Bas kao i kod kladionica nije to nikakva pamet vec samo ilustracija zasto nema bojkota (etnickog predznaka) jer ti mozes selektivno na forumu manipulisati kako hoces, ali onaj koji ima odgovornost za ekonomiju, plate, penzije....teksko da ce sebi dozvoliti takav previd.
Da rezimiram ono sto ustvari svi znaju vec 30 godina.
BiH kao drzava je u pat poziciji jer nju od prvog dana do danas ne zeli kao drzavui polovina stanovnistva. Niko nema mogucnosti, niti ima bilo kakvih naznaka da se to moze preokrenuti na bilo ciju stranu. To sto niko ne moze da ostvari konanci cilj ne znaci da ima potrebe za bilo kakvom patetikom, samosazaljavanjem i sl. jer je to poptuno besmisleno.
U toj politickoj borbi nema ni nevinih ni naivnih kako ti to iz nekog razloga predsatvljas. Ali to nije nista lose, to je fakticki drugi naziv za politicko iskustvo. Svako svakoga pokusava zajebat. Unutrasnji odnosi su poptuno poznati. Razlika i borba se odvija na vanjskim faktorima, tj susjedima s jedne i zapadom s druge strane.