Renato (mahala prica se vraca za 2 mjeseca na teren) kazu masina, nevjerovatno kako tece oporavak. Nadam se da su upravu. Odavno mi neki igrac nije brze prirastao srcu svojom profesionalnoscu, igrama i odnosom prema dresu i klubu.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ZonFon
#11151 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
last mohicans
#11152 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Klasan stoper, nisu više križni tako invazivne operacije, a oporavak je individualan. Neko prije, a neko kasnije.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11153 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da bi se svima nama ogadilo da smo bili na poziciji na kojoj i on. U firmi kad se malo popnes vise, cujes i vidis stvari od kojih te zeludac zaboli a ne u klubu gdje gazda vodi biznis a ne fudbalski klub, i to jos u drzavi kao BiH.
Ibricica znam jos iz djetinjstva, igrali smo lopte skupa, i apsolutno se slazem nije za njega direktorska pozicija u klubu kao sto je nas - i to iz vise razloga, pri cemu ne mislim na provincijsko porijeklo na koje ti aludiras.
Za takve pozicije kod nas treba biti bas poseban profil covjeka. Ali mislim da mu izjava dobro docarava svijet bh fudbala.
-
Adobeg
#11154 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja mu ne dodajem pridjev papka i aludiram na mjesto rodjenja,vec na njegov odnos prema klubu,mislim ljudi su te tu fino primili,kada si otisao poceo si to omalozavati i gaziti,ja mislim da to nije fer.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/06/2025 22:46Mislim da bi se svima nama ogadilo da smo bili na poziciji na kojoj i on. U firmi kad se malo popnes vise, cujes i vidis stvari od kojih te zeludac zaboli a ne u klubu gdje gazda vodi biznis a ne fudbalski klub, i to jos u drzavi kao BiH.
Ibricica znam jos iz djetinjstva, igrali smo lopte skupa, i apsolutno se slazem nije za njega direktorska pozicija u klubu kao sto je nas - i to iz vise razloga, pri cemu ne mislim na provincijsko porijeklo na koje ti aludiras.
Za takve pozicije kod nas treba biti bas poseban profil covjeka. Ali mislim da mu izjava dobro docarava svijet bh fudbala.
- GandalfSivi
#11155 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dobijemo Izraelce, oni odluce da ne igraju iz sigurnosnih uslova (kao sto im ni juniori hisu htjeli igrati), mi hem prodjemo dalje, hem smo nosioc u trecem pretkolu.Obuca9 wrote: ↑01/06/2025 21:45 Poznata lista mogućih protivnika u Evropi
Nakon što su ovog vikenda završena takmičenja u većini evropskih država, konačno je poznata potpuna lista mogućih protivnika našeg tima u Evropi.
https://www.bordovremeplov.ba/Vijest/Details?id=398
Eto…
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11156 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jel neko zna kojom logikom su klubovi iz Estonije, Moldavije i Lihtenstajna medju nosiocima a mi ne?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#11157 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jbg FC Vaduz (Lihtenstajn) ima koeficijent 8.000 mi 6.000.... 
-
gold'n'brown
#11158 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ispod 6 mjeseci nema teoretske sanse, a ja mislim da je 8 minimum da pocne igrati. Bez obzira kolika masina bio, vjerovatno je imao jake kvadricepse prije povrede i to je plus, treba neko vrijeme da se fizicki implantat sraste. Generalno promjene pravca i eskplozivnost se pocnu raditi tek nakon 6 mjeseci.last mohicans wrote: ↑01/06/2025 21:51Klasan stoper, nisu više križni tako invazivne operacije, a oporavak je individualan. Neko prije, a neko kasnije.
- Logovan
-
mond
#11160 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ugovor na tri godine. Ukoliko je zaista dobar ka što se priča ode on nakon godine.
Dobrodošao i sretno.
Sretno i Matanoviću
Dobrodošao i sretno.
Sretno i Matanoviću
- Cossack
#11161 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sudijske lakrdije na stranu, najjači smo klub u Bosni i Hercegovini ali ubjedljivo.
-
gold'n'brown
#11162 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zna li se išta za Đorđevića i povredu? Da se operisao do sada bi se vratio.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11163 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da je Djordjevic redovan u rijeci, na terapijama il sta vec.
Rece mi lik od tamo da im je u apartmanu stalno neki igrac Sarajeva, mladji. Nije znao ime, al kontam moze samo.Djordjevic biti
Rece mi lik od tamo da im je u apartmanu stalno neki igrac Sarajeva, mladji. Nije znao ime, al kontam moze samo.Djordjevic biti
- Obuca9
#11164 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zato što država iz koje neka ekipa dolazi nema veze sa koeficijentom. Timovi imaju svoje lične koeficijente, koje dobijaju konstantnim igranjem u Evropi i prolascima u dalje runde takmičenja. Naravno da postoji i državni koeficijent, ali on služi za ekipe koje nemaju svoj klupski koeficijent (nisu nijednom igrali Evropu u zadnjih pet godina) ili imaju klupski koeficijent lošiji od tog državnog, u tom slučaju preuzimaju državni. Konkretno u BiH, svoj klupski koeficijent imaju Borac (13.625), Zrinjski (10.000), mi (6.000) i Velež (4.500). Svi ostali bh. klubovi su ili bez koeficijenta ili imaju manji od državnog (2.606), pa preuzimaju njega. Željezničar naprimjer, sa samo dva izlaska u Evropu u zadnjih pet godina (jedno prvo i jedno drugo pretkolo) ima klupski koeficijent samo 2.500, pa ove godine nastupaju pod državnim, koji je za tih 0.106 jači od njihovog klupskog.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/06/2025 07:35 Jel neko zna kojom logikom su klubovi iz Estonije, Moldavije i Lihtenstajna medju nosiocima a mi ne?
Eh sad, dolazimo do ovog tvog pitanja, kako timovi iz tih država imaju bolji koeficijent, pa imaju ga zato što redovno igraju Evropi. Konkretno, Vaduz iz Lihtenštajna svake godine igra Evropu i u prethodnih pet godina je skupio keoficijent 7.500, Flora i Paide iz Estonije također nisu fulili nijednu sezonu u Evropi, Flora ima u zadnjih pet godina čak i jednu grupnu fazu i zato su napucali koeficijent. Petrocub iz Moldavije također, svih pet sezona je tu.
A zašto mi nemamo veći koeficijent od gore nabrojanih klubova? Pa nemamo ga zato što smo u zadnjih pet godina fulili jednu sezonu (22/23), dva puta smo ko zadnji debili ispadali u prvom pretkolu (21/22 od Milsamija i 23/24 od Torpeda), što znači da smo za te sezone dobili najmanji mogući koeficijent (1.000), jednom smo jedva dobacili do drugog pretkola (lani, Aktobe i Spartak) i dobili tih malo "boljih" 1.500. A i ovo što imamo sad, imamo zahvaljujući onoj najstarijoj od pet sezona koje ulaze u obračun, sezoni 20/21, kad smo igrali plej-of i dobili maksimalnih 2.500.
Tako da, ako se ne uozbiljimo ove godine i ne dođemo bar do plej-ofa, dogodine će nam koeficijent biti još manji, jer gubimo tu sezonu sa 2.500 bodova. Ispadnemo li opet u drugom pretkolu, iduće godine nam koeficijent neće biti ni ovih 6.000 koje sad imamo, nego još jadnijih 5.000. Ako ispadnemo u trećem pretkolu, dogodine nam je koeficijent 5.500, a ako dobacimo do plej-ofa, onda isti kao i ove godine - 6.000. Tek ako se nekim čudom plasiramo u grupe ECL, možemo očekivati rast koeficijenta u narednoj sezoni, u odnosu na ovaj sad.
Ono što je svakako dobro jeste da nakon što izgubimo tu sezonu, (20/21), naredne tri godine gubimo tri sezone u kojima skupa imamo 2.000 (21/22 - 1.000, 22/23 - 0, 23/24 - 1.000), što znači da bez nekog značajnijeg iskoraka (čitaj grupe + par pobjeda u njima), mi konkretniji pomak u koeficijentu možemo očekivati tek tamo za 3-4 godine.
Nama je recimo za status nosioca u ovoj sezoni nedostajalo samo 0.500 bodova. Odnosno, da smo bar jednom u prethodnih pet godina prošli još jedno kolo, da smo izbacili Milsamija, Torpedo ili Spartaka ili da smo bar samo otišli u Evropu u sezoni 22/23 (da nismo zijanili finale Kupa od Veleža), pa makar ispali i u prvom pretkolu tad, mi bismo danas imali koeficijent s kojim bismo bili nosioci u drugom pretkolu ECL.
Koliko je važno stalno učešće u Evropi, najbolje pokazuje primjer Budućnosti iz Podgorica. Oni imaju jedno treće pretkolo (sezona 20/21 kad su ispali od nas, 2.000) i poslije toga četiri puta zaredom ispadali u drugom pretkolu (21/22-24/25, 4x 1.500) i tako osigurali sebi koeficijent 8.000 s kojim su ove sezone glat nosioci u prvom pretkolu LP i imaju priliku da prođu u drugo pretkolo LP i osiguraju tako sebi minimalno play-off ECL, tj. minimalno koeficijent 2.500 za ovu sezonu, odnosno ukupni za iduću sezonu 8.500, a to im za slučaj da i dogodine budu prvaci, opet donosi status nosioca u prvom pretkolu LP i novu priliku da dođu do plej-ofa ECL i da nastave još dodatno bildati koeficijent.
-
El_comadante
#11165 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Odlično objašnjeno svaka čast.Obuca9 wrote: ↑02/06/2025 14:09Zato što država iz koje neka ekipa dolazi nema veze sa koeficijentom. Timovi imaju svoje lične koeficijente, koje dobijaju konstantnim igranjem u Evropi i prolascima u dalje runde takmičenja. Naravno da postoji i državni koeficijent, ali on služi za ekipe koje nemaju svoj klupski koeficijent (nisu nijednom igrali Evropu u zadnjih pet godina) ili imaju klupski koeficijent lošiji od tog državnog, u tom slučaju preuzimaju državni. Konkretno u BiH, svoj klupski koeficijent imaju Borac (13.625), Zrinjski (10.000), mi (6.000) i Velež (4.500). Svi ostali bh. klubovi su ili bez koeficijenta ili imaju manji od državnog (2.606), pa preuzimaju njega. Željezničar naprimjer, sa samo dva izlaska u Evropu u zadnjih pet godina (jedno prvo i jedno drugo pretkolo) ima klupski koeficijent samo 2.500, pa ove godine nastupaju pod državnim, koji je za tih 0.106 jači od njihovog klupskog.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/06/2025 07:35 Jel neko zna kojom logikom su klubovi iz Estonije, Moldavije i Lihtenstajna medju nosiocima a mi ne?
Eh sad, dolazimo do ovog tvog pitanja, kako timovi iz tih država imaju bolji koeficijent, pa imaju ga zato što redovno igraju Evropi. Konkretno, Vaduz iz Lihtenštajna svake godine igra Evropu i u prethodnih pet godina je skupio keoficijent 7.500, Flora i Paide iz Estonije također nisu fulili nijednu sezonu u Evropi, Flora ima u zadnjih pet godina čak i jednu grupnu fazu i zato su napucali koeficijent. Petrocub iz Moldavije također, svih pet sezona je tu.
A zašto mi nemamo veći koeficijent od gore nabrojanih klubova? Pa nemamo ga zato što smo u zadnjih pet godina fulili jednu sezonu (22/23), dva puta smo ko zadnji debili ispadali u prvom pretkolu (21/22 od Milsamija i 23/24 od Torpeda), što znači da smo za te sezone dobili najmanji mogući koeficijent (1.000), jednom smo jedva dobacili do drugog pretkola (lani, Aktobe i Spartak) i dobili tih malo "boljih" 1.500. A i ovo što imamo sad, imamo zahvaljujući onoj najstarijoj od pet sezona koje ulaze u obračun, sezoni 20/21, kad smo igrali plej-of i dobili maksimalnih 2.500.
Tako da, ako se ne uozbiljimo ove godine i ne dođemo bar do plej-ofa, dogodine će nam koeficijent biti još manji, jer gubimo tu sezonu sa 2.500 bodova. Ispadnemo li opet u drugom pretkolu, iduće godine nam koeficijent neće biti ni ovih 6.000 koje sad imamo, nego još jadnijih 5.000. Ako ispadnemo u trećem pretkolu, dogodine nam je koeficijent 5.500, a ako dobacimo do plej-ofa, onda isti kao i ove godine - 6.000. Tek ako se nekim čudom plasiramo u grupe ECL, možemo očekivati rast koeficijenta u narednoj sezoni, u odnosu na ovaj sad.
Ono što je svakako dobro jeste da nakon što izgubimo tu sezonu, (20/21), naredne tri godine gubimo tri sezone u kojima skupa imamo 2.000 (21/22 - 1.000, 22/23 - 0, 23/24 - 1.000), što znači da bez nekog značajnijeg iskoraka (čitaj grupe + par pobjeda u njima), mi konkretniji pomak u koeficijentu možemo očekivati tek tamo za 3-4 godine.
Nama je recimo za status nosioca u ovoj sezoni nedostajalo samo 0.500 bodova. Odnosno, da smo bar jednom u prethodnih pet godina prošli još jedno kolo, da smo izbacili Milsamija, Torpedo ili Spartaka ili da smo bar samo otišli u Evropu u sezoni 22/23 (da nismo zijanili finale Kupa od Veleža), pa makar ispali i u prvom pretkolu tad, mi bismo danas imali koeficijent s kojim bismo bili nosioci u drugom pretkolu ECL.
Koliko je važno stalno učešće u Evropi, najbolje pokazuje primjer Budućnosti iz Podgorica. Oni imaju jedno treće pretkolo (sezona 20/21 kad su ispali od nas, 2.000) i poslije toga četiri puta zaredom ispadali u drugom pretkolu (21/22-24/25, 4x 1.500) i tako osigurali sebi koeficijent 8.000 s kojim su ove sezone glat nosioci u prvom pretkolu LP i imaju priliku da prođu u drugo pretkolo LP i osiguraju tako sebi minimalno play-off ECL, tj. minimalno koeficijent 2.500 za ovu sezonu, odnosno ukupni za iduću sezonu 8.500, a to im za slučaj da i dogodine budu prvaci, opet donosi status nosioca u prvom pretkolu LP i novu priliku da dođu do plej-ofa ECL i da nastave još dodatno bildati koeficijent.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11166 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Thanks za objasnjenje 
A jel onda ima neki drugi koeficijent lige, koji dirigira koja zemlja u kojem takmicenju igra? Drugim rijecima, u cemu je korist za nas sto je Borac dogurao do osmine finala KL i Zrnjski do grupa lani?
A jel onda ima neki drugi koeficijent lige, koji dirigira koja zemlja u kojem takmicenju igra? Drugim rijecima, u cemu je korist za nas sto je Borac dogurao do osmine finala KL i Zrnjski do grupa lani?
-
last mohicans
#11167 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bilo je objašnjeno u jednom medicinskom biltenu. Mislim da je ahilova, nit operisati, nit liječiti. Nezgodna povreda. Sve živo je obišao i zadnja info je bila ovo kod Nemeca.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/06/2025 13:45 Mislim da je Djordjevic redovan u rijeci, na terapijama il sta vec.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#11168 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jel ono Mutu zavrsio karijeru zbog tetive? Jos je bilo fudbalera kojima je ona unistila karijeru.
- Logovan
- GandalfSivi
#11171 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije niko potpisao par dana. Depresija…
Nekada se to zavrsavalo utorkom
Nekada se to zavrsavalo utorkom
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
- Logovan
#11173 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Šarni Latife 
-
internazionale
#11174 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U skladu sa srećom koja nas prati na izvlačenjima ubijeđen sam da izvlačimo neke izraelceGandalfSivi wrote: ↑01/06/2025 23:52Dobijemo Izraelce, oni odluce da ne igraju iz sigurnosnih uslova (kao sto im ni juniori hisu htjeli igrati), mi hem prodjemo dalje, hem smo nosioc u trecem pretkolu.Obuca9 wrote: ↑01/06/2025 21:45 Poznata lista mogućih protivnika u Evropi
Nakon što su ovog vikenda završena takmičenja u većini evropskih država, konačno je poznata potpuna lista mogućih protivnika našeg tima u Evropi.
https://www.bordovremeplov.ba/Vijest/Details?id=398
Eto…
- Logovan
#11175 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U ukupno 31 nastupu u svim takmičenjima, Rogić je zabilježio 17 clean sheetova. Od toga, 13 puta je sačuvao mrežu netaknutom u WWin ligi, što mu je donijelo titulu najboljeg golmana lige po broju utakmica bez primljenog gola.
Tokom cijele sezone, najviše nastupa u svim takmičenjima upisao je Kyeremeh, dok su odmah iza njega po broju odigranih utakmica Bubanja i Soldo, sa identičnim učinkom.Na listi najpouzdanijih nalazi se i Beganović, koji zaokružuje top 4 po ukupnom broji odigranih utakmica.
Na čelu liste strijelaca našeg tima nalazi se Giorgi Guliashvili sa 21 pogotkom.Slijedi ga Aldin Turkeš sa 10 golova, dok su po 6 pogodaka postigli Francis Kyeremeh i Vladan Bubanja, čime su dali doprinos ukupnom učinku ekipe.