Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kuglanje_ze

#71426 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Djewojka wrote: 30/05/2025 06:59
kuglanje_ze wrote: 30/05/2025 06:47
Djewojka wrote: 30/05/2025 01:07

Hahahhhahahah! Padoh sa stolice! Jel ovo neka sprdnja?
Iskreno, ja bih se na tvom mjestu odjavio, ugasio nick, otvorio novi profil, promijenio teme o kojim pišem. Samo se ofiraš.
Ako govoriš meni… pa nećeš me otjerati i ugasiti kao svakog neistomišljenika s teme.
Temu puno vise ljudi čita, nego li piše. Nebitno.. zaobidji me kuglanje.
Forum je koliko toliko slobodan za pisanje, tako da hvala Bogu ne odlučuješ ti o tome. Pa-pa :P
Baš zato što ljudi čitaju, nemoj se blamirati.
Svakim upisom padaš niže i niže...
Djewojka

#71427 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

https://www.zenicablog.com/objavljeni- ... ph00b9x8bd
Navodno je riječ o advokatu Srđanu Petriću.
Zenicablog nas malo i danas podsjeća za poznate zenicane s prebivalištem - pojeglistem s cijelim familijama u Trebinju/ zatvoru Foča sto osramotiše Zenicu : advokata Srđana Petrića i njegov brata arkanovca Sinišu zvanog Zenica.
Djewojka

#71428 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

kuglanje_ze wrote: 30/05/2025 13:33
kuglanje_ze wrote: 30/05/2025 06:47
Iskreno, ja bih se na tvom mjestu odjavio, ugasio nick, otvorio novi profil, promijenio teme o kojim pišem. Samo se ofiraš.
Ako govoriš meni… pa nećeš me otjerati i ugasiti kao svakog neistomišljenika s teme.

Forum je koliko toliko slobodan za pisanje, tako da hvala Bogu ne odlučuješ ti o tome. Pa-pa :P
Kao što sam već rekla, ovdje svaku raspravu zatruje istih par m… (tako ću ih nazvati) koji tjeraju neistomišljenike sa teme. Ne možeš napisati nešto onako tek da napišeš, a da ne iskoči njegov trol kao iz kutije. Ne znam sto ste toliko ozbiljni :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#71429 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ma kuglanje se zeza :D :mrgreen: .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#71430 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Što se tice ggm kruznih i ležečih svako gleda iz svog ugla :D, struka je rekla i napravila, mislim ja ti vi oni koji nemamo nekog obrazovanja o saobracaju mozemo samo svoja mišljenja iznosit koja vecinom nisu ispravna :D.
-Chesterfield-

#71431 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Djewojka wrote: 30/05/2025 14:19

Kao što sam već rekla, ovdje svaku raspravu zatruje istih par m… (tako ću ih nazvati) koji tjeraju neistomišljenike sa teme. Ne možeš napisati nešto onako tek da napišeš, a da ne iskoči njegov trol kao iz kutije. Ne znam sto ste toliko ozbiljni :mrgreen:
Je li po tvome mišljenju Dorothy u pravu što traži razvod?

Image
Djewojka

#71432 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

-Chesterfield- wrote: 30/05/2025 15:35
Djewojka wrote: 30/05/2025 14:19
Je li po tvome mišljenju Dorothy u pravu što traži razvod?

Image
Ne treba se ismijavati sa ženama zato što su žene.
Bosanski_pastuh

#71433 Re: Zeničani

Post by Bosanski_pastuh »

Djewojka wrote: 30/05/2025 14:00 https://www.zenicablog.com/objavljeni- ... ph00b9x8bd
Zenicablog nas malo i danas podsjeća za poznate zenicane s prebivalištem - pojeglistem s cijelim familijama u Trebinju/ zatvoru Foča sto osramotiše Zenicu : advokata Srđana Petrića i njegov brata arkanovca Sinišu zvanog Zenica.
A kako su osramotili Zenicu?
kakavdanakneiskustvu

#71434 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

prije dvije ilio tri godine je protiv Srđana Petrića već bila potvrđena optuznica, zbog slicnih stvari kao i ova što se spominje u ovom tekstu Zenicabloga
Djewojka

#71435 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

Bosanski_pastuh wrote: 30/05/2025 16:16
Djewojka wrote: 30/05/2025 14:00 https://www.zenicablog.com/objavljeni- ... ph00b9x8bd
A kako su osramotili Zenicu?
B. C. / Srpska. info
12.1.2024

Za sedam dana bi na sarajevski aerodrom trebao sletjeti jedan od najmonstruoznijih ubica "Zemunskog klana" Siniša Petrić Zenica, piše Srpska.info.

I dok su bezbjednosne službe u BiH upalile sve alarme iz Okružnog suda u Banja Luci još uvijek nema odgovora da li su tačne informacije da je upravo ovaj sud aminovao da Petrić svoju kaznu koju trenutno služi u Španiji, okonča u Kazneno- popravnom zavodu Foča.

Žmiro pobjegao u Srbiju

Iako mu je nadimak Zenica dat zbog mjesta rođenja, njegovi prijeratni poznanici otkrivaju da su Petrića u Zenici zvali Žmiro.

– Žmirkao je dosta, pa je zbog toga imao takav nadimak, a ovaj Zenica je dobio kasnije – priča jedan od Petrićevih sugrađana za Srpskainfo.

On ujedno otkriva da je Siniša Petrić prije rata u BiH bio poznat po svom ponašanju, ali i “srbovanju”.

– U jednu ruku bio je tih i nije previše govorio, ali je isto tako bio jako mlad, kada je počeo nositi oružje za pojasom – priča sagovornik.

Ujedno se prisjeća kako je Petrić početkom 90-ih i uoči ratnih sukoba u BiH redovno odlazio u srpsko selo Drivuša kod Zenice.

– U tom selu je bio lokalac pod nadimkom Musa, bio je Srbin, a Žmiro se družio s njim, čak su organizovali i neki otpor, ali je Musa ubrzo ubijen, a Žmiro je pobjegao u Srbiju. Navodno je prvo bio u Arkanovim tigrovima, a onda je završio kod Magde. Niko nije mogao vjerovati da će Petrić postati ubica - ispričao je sagovornik.

U Sarajevo bi prema pisanju medija 17. januara ove godine trebao sletjeti avion iz Španije u kojem će biti jedan od najpoznatijih plaćenih ubica zloglasnog Zemunskog klana Siniša Petrić.

On je poznat kao desna ruka Luke Bojovića, a "slavu" je stekao hladnokrvnim i monstruoznim ubistvima širom Evrope.

Bio član grupe ubica Marinka Magde

Zenica je još kao maloljetnik bio član grupe ubica Marinka Magde, koja je masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. Petrićeva ekipa je radila za Magdu, pa su u januaru 1994. godine, za samo jednu noć, u Subotici ubili Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića.

Magda je upucao oca i majku, tada se pojavio mali dječak, kome je Siniša rekao da šuti i da se sakrije iza kreveta. Nakon što su pronašli novac i krenuli, Zenica se okrenuo i ubio dječaka. Kada ga je sudija pitao zašto je ubio dijete, Zenica je odgovorio: “Bio sam nešto nervozan te noći.” Osuđen je na smrt, ali mu je kazna preinačena na 15 godina zatvora.

Zenica trenutno izdržava kaznu u Valensiji gdje je ranije uhapšen zajedno sa Bojovićem.

Bojović je već na slobodi i šeta se Beogradom a uskoro bi mu se mogao pridružiti i plaćeni ubica Petrić.

On je zatražio da ostatak kazne odsluži u BiH, a to je pod čudnim okolnostima prihvatio Okružni sud u Banja Luci.

Često pominjan u Sky komunikaciji

Ono što brine policijske i obavještajne agencije jeste šta sa Petrićem nakon što izađe iz zatvora, obzirom na to da je poznat kao psihopata kojem je ubijanje ljudi normalan opis posla.

Posebno je zabrinjavajuće, što se Petrićevo ime u Sky aplikaciji često spominje od ostalih kriminalaca koji u njemu vide svojevrsno mafijaško božanstvo.

To što je i njegov šef Bojović trenutno na slobodi, i prema brojnim informacijama već okuplja svoju mafijašku vojsku, dodatni je razlog da se alarmi upale.

——-

U crnim hronikama se uvijek spominju kao Zeničani- jedan poznati prevarant advokat, a drugi monstruozni ubica i ratni zločinac - tu kao Zenicani sramote svoj grad. Nažalost, mediji često vole isticati mjesto porijekla kriminalca , što može ostaviti ružan dojam o gradu, iako većina ljudi iz Zenice, nisu takvi.
Oni su bas otpad koji je izrodio ovaj grad, u suprotnosti su ljudima koji pozitivno proslavili grad.

Nadimak Zenica nije smio koristiti, ovako za svagda sramoti ime grada Zenice :D . Ali nije jedini, još je jedna zemunac sa nadimkom Zenica iz Zenice ili je arkanovac. Whatever…
Djewojka

#71436 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

kakavdanakneiskustvu wrote: 30/05/2025 17:45 prije dvije ilio tri godine je protiv Srđana Petrića već bila potvrđena optuznica, zbog slicnih stvari kao i ova što se spominje u ovom tekstu Zenicabloga
Ironija je da je bio jako dobar advokat koji je praksu stekao kod starog Petrušića. Međutim, čovjek je počeo da brani razne profile ljudi i navukao na b… potrošio prema pričama desetine hiljada ili vise na porok. Čak su mu i auto zapalili ispred zgrade kod Gatta.

Radi sve vece potrebe za novcem, počeo da petlja i vara klijente. Mnogi su ga prijavili i već je bilo nekoliko tekstova s njegovim marvelzacijama sa neovlaštenim naplatama šteta, pri čemu je naplate štete stavljao sebi u dzep, a klijente nije isplaćivao.
Toga se prilično nakupilo, pa i mizerni izbosti 100-300 KM, da je odlučio s porodicom da kidne za Trebinje.

U Trebinju je gradio zgrade i uvalio se s nekim građevincima (znamo kako to ide i ko pravi zgrade i kako). Jos dok je živio u Zenici ulagao je u nekretnine u Trebinju-, kupio stan u stambenom kompleksu s bazenom na vrhu zgrade.
Otvorio je i advokatsku kancelariju, a supruga frizerki salon. Međutim, prošle godine su mediji iz RS izvještavali da je i tamo ljude ojadio po sličnom receptu.
Njegovu kancelariju u Zenici je naslijedila njegova dotadašnja stazistkinja Alma Tabakovic.
Inače su mnogo godina ranije braca Petric svoje roditelje- rođene zenicane preselili u Trebinje, iako nemaju porijeklo od tamo. Vjerujem da im je tamo baza, posebno ovom Zenici koji sad vjerovatno lezi navodno u Foči, a u stvari sa ženom i djecom i ostatkom familije normala živi u Trebinju i prelazi u Srbiju.

Inače, sam je izrazio želju da ostatak kazne provede u Foci (ha ha), a Španija jedva dočekala da ga se riješi.
Bosanski_pastuh

#71437 Re: Zeničani

@Djewojka

Donekle sam upucen u zlodjela doticnog, ali svako moze brukati samo sebe, a nikako grad i drustvenu zajednicu. I da ga zovu qurko od ovce, bruko bi sebe, a ne ovcu. Ne treba generalizovati.
xPaco1337

#71438 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

Sad sam svjedocio ovome morao sam zenu pokriti ispred zgrade zadesio sam se ispred boze
koop

#71439 Re: Zeničani

Post by koop »

xPaco1337 wrote: 30/05/2025 20:34 Sad sam svjedocio ovome morao sam zenu pokriti ispred zgrade zadesio sam se ispred boze
?
xPaco1337

#71440 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

koop wrote: 30/05/2025 20:46
xPaco1337 wrote: 30/05/2025 20:34 Sad sam svjedocio ovome morao sam zenu pokriti ispred zgrade zadesio sam se ispred boze
?
Skocila/Pala ne zna se jos zena/djevojka sa solitera 1 na odmutu, ja izasao do ekora izlaizm iz prodavnice i udari samo i djeca pocese bjezat dosao tamo i sa nekim komsijom pokrili tijelo. Bit ce vjerovatno na vijestima ne želim širiti vijesti nikakve ne znam iskreno da li je samoubistvo, slučajno ili nešto gore.
Last edited by xPaco1337 on 30/05/2025 21:23, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#71441 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Srđan Petrić je zbog mizernih 1000 maraka bježao od mene, izbjegavao da bude u kancelariji da je to smijesno, kada sam u sudu otisao da uzmem pristupni kod i otkazem mu punomoc, čovjek iza mene stoji i slusa sta ja pricam sluzbenici , kod njega skoro pa ista prica, samo dosta vec iznos. jedva sam dobio pare nazad. zadnja poruka koju sam dobio od njega je takva da ju je mogao sastaviti samo osoba pod velikim uticajem narkotika
koop

#71442 Re: Zeničani

Post by koop »

xPaco1337 wrote: 30/05/2025 20:56
koop wrote: 30/05/2025 20:46
?
Skocila/Pala ne zna se jos zena/djevojka sa solitera 1 na odmutu, ja izasao do ekora izlaizm iz prodavnice i udari samo i djeca pocese bjezat dosao tamo i sa nekim komsijom pokrili tijelo. Bit ce vjerovatno na vijestima ne želim širiti vijesti nikakve ne znam iskreno da li je samoubistvo, slučajno ili nešto gore.
Boze sačuvaj. Zao mi je nastradale, ali i te djece i tebe koji ste tome svjedočili. Ja sam se zamalo zadesio kao klinac sličnoj situaciji kod četvrtog solitera, pet minuta prije nego ćemo fudbala na onom igralištu kod djuro Salaj doma frajer skocio sa 11og sprata.
Srećom da niko nije povrijeđen na ulici
xPaco1337

#71443 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

Saznao sam bila je zena psihicki bolesnik prije bila medicinska sestra mislim da joj je mati umrla nedavno pa vjerovatno je i to potreslo. Znam je iz prolaza ovako mislim vidjelo se da nije uredu zena jbg. Pustili su je jutros navodno sa psihijatrije.

Meni se nije cinilo da je ona vjerovatno zbog pada… valja leksilium uzet veceras probat zaspat.
belfy

#71444 Re: Zeničani

Post by belfy »

xPaco1337 wrote: 30/05/2025 22:18 Saznao sam bila je zena psihicki bolesnik prije bila medicinska sestra mislim da joj je mati umrla nedavno pa vjerovatno je i to potreslo. Znam je iz prolaza ovako mislim vidjelo se da nije uredu zena jbg. Pustili su je jutros navodno sa psihijatrije.

Meni se nije cinilo da je ona vjerovatno zbog pada… valja leksilium uzet veceras probat zaspat.
da ne pisem imena, samo da pitam. peti sprat prvi stan na lijevo od lifta?
xPaco1337

#71445 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

belfy wrote: 30/05/2025 22:36
xPaco1337 wrote: 30/05/2025 22:18 Saznao sam bila je zena psihicki bolesnik prije bila medicinska sestra mislim da joj je mati umrla nedavno pa vjerovatno je i to potreslo. Znam je iz prolaza ovako mislim vidjelo se da nije uredu zena jbg. Pustili su je jutros navodno sa psihijatrije.

Ne znam koji je stan ali mislim da je taj, ime je izaslo u vijestima E.D su inicijali. Ali da peti je sprat
belfy

#71446 Re: Zeničani

Post by belfy »

xPaco1337 wrote: 30/05/2025 22:40
belfy wrote: 30/05/2025 22:36

Ne znam koji je stan ali mislim da je taj, ime je izaslo u vijestima E.D su inicijali. Ali da peti je sprat
e u macku piterinu... da, to bi joj bili inicijali... ode i Edina daklem... laka joj zemlja bila... teska porodicna situacija sve od rata kad im je otac stradao. imala je i mladjeg brata za kojeg su se ona i mati bas zrtvovale, ali bezuspjesno... odoh zuriti u zid. kakav pocetak vikenda hebemti...

i, hvala na informaciji... :kakoste:
Sanjarko

#71447 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Upm i ovaj jbni zivot, gazi i ne mazi. Jos ni ne mari. Uopste.
Djewojka

#71448 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

Tužno, dva slučaja skakanja s visine u smrt u 10 dana :sad:
Sanjarko

#71449 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Djewojka wrote: 31/05/2025 13:05 Tužno, dva slučaja skakanja s visine u smrt u 10 dana :sad:
Mozda sam je i upoznao, 15 godina skoro ni ja nisam dobro, krenulo od bolesne jetre, mozda i od hormona, da bi na Sch izaslo. Jbn im je i posao raditi sa nama, nagledaju se svega i svacega. Zadnju moju hospitalizaciju premjestaj trazio neko od njih prije 3+ godine, 10+ ili 15+ godina radio taj posao.

Nije mogao vise da izdrzi tada kad sam bio hospitaliziran. Bio veoma ljubazan prema meni uvijek. Inace su ok svi oni, ali nemogu ni stici oko svakoga i sl.

Srecom stabilan sam, ne urekao se. Lijekovi su sve bolji, izasli sad jos neki i noviji jos i bolji. Ali nazalost sa starom pricam vec odavno da se svakome ovo moze desiti. Njesra od neke mentalne bolesti ili hospitalizacije na psihijatriji.

Vakat takav.
Bosanski_pastuh

#71450 Re: Zeničani

Zivio ti nama jaruga i da te sluzi zdravlje sto bolje moze!
Post Reply