Ovo niko ne spori, ali prvenstvo nije oduzeo nekome ko je vozio po propisima, i to pricu cini malo drugacijom.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Dead Man Walking
#92051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- liyf
#92052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da Passat nije bio tu gdje je bio Benjamin Spahović ne bi došao u kontakt sa njegovim vozilom, krivica nesreće je na vozaču Passata, to što je Benjamin išao brzo je okolnost koja ima veze samo sa njegovim medicinskim stanjem, a nikako sa nesrećom.
- DaysleepeR
#92053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bezveze spekulirate ko je kriv, ovo ce sigurno imati sudski epilog, znace se ko je kriv vrlo brzo.
- drug_profi
#92054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neka čestita zemlja u situaciji kakva je naša, bi napravila odred koji bi ove stvari rješavao daleko od očiju javnosti.
Sa naknadnom amnestijom za članove odreda.
Sa naknadnom amnestijom za članove odreda.
-
Djewojka
#92055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li će Faco o ovome na presici reci i riječ ?
Nisam iz Sa, ali znam ko su Spahovi. Gotovo svaki dolazak u Sa od Baščaršije do vječne vatre, vidim oni se vrte po kafićima, i naravno SCC. Na Grbavici slastičarna Vatra.
Ono šta sam primjetila da kuže sve oko sebe, npr. Imala sam osjećaj kao da znaju da nisam iz sa, kad sam sjedila sto do njihovog pa su me čudno gledali. Svim silama se trude da privuku pažnju. Izo spahovix mi djeluje kao jako opasan čovjek, ima nešto demonsko u sebi. Ne bi voljela ni da mi se obrati. Imam osjećaj da je ubijao ljude.
Uvijek su skupa kao cerga. Šta s njima radi gazda Montane i koja ke njegova funkcija? Ko je on bio prije Montane i kako to da su uviejk skupa?
Nisam iz Sa, ali znam ko su Spahovi. Gotovo svaki dolazak u Sa od Baščaršije do vječne vatre, vidim oni se vrte po kafićima, i naravno SCC. Na Grbavici slastičarna Vatra.
Ono šta sam primjetila da kuže sve oko sebe, npr. Imala sam osjećaj kao da znaju da nisam iz sa, kad sam sjedila sto do njihovog pa su me čudno gledali. Svim silama se trude da privuku pažnju. Izo spahovix mi djeluje kao jako opasan čovjek, ima nešto demonsko u sebi. Ne bi voljela ni da mi se obrati. Imam osjećaj da je ubijao ljude.
Uvijek su skupa kao cerga. Šta s njima radi gazda Montane i koja ke njegova funkcija? Ko je on bio prije Montane i kako to da su uviejk skupa?
-
made_in_sarajevo
#92056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci 100 eura i uredu je.
Eno sad "ko te nije znao nije imao pojma kakva si ljudina bio". Pljacka, pokusaj ubistva, pucanja, divljanja, krsenje svakog moguceg zakona, lezanje u zatvoru... Ljudina
Eno sad "ko te nije znao nije imao pojma kakva si ljudina bio". Pljacka, pokusaj ubistva, pucanja, divljanja, krsenje svakog moguceg zakona, lezanje u zatvoru... Ljudina
-
Dead Man Walking
#92057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da je Benga postovao ogranicenje dosao bi 10-15 sekundi kasnije i imao bi vremena da zakoci i ne dodje u kontakt sa vozilom, a to sto je vozac Pasata isao preko pune je okolnost koja ima veze samo sa njegovim mentalnim sklopom i ne bi izazvala nesrecu.
Jel kontas sad problem sa tezom da je krivica samo na jednoj strani? Krivica moze biti samo na jednoj strani iskljucivo ako druga strana nije prekrsila nikakav propis.
- skafiskafsnjak
#92058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zakon ne poznaje koliko je neko kriv… samo da li je kriv ili nije.Dead Man Walking wrote: ↑30/05/2025 06:22Da je Benga postovao ogranicenje dosao bi 10-15 sekundi kasnije i imao bi vremena da zakoci i ne dodje u kontakt sa vozilom, a to sto je vozac Pasata isao preko pune je okolnost koja ima veze samo sa njegovim mentalnim sklopom i ne bi izazvala nesrecu.
Jel kontas sad problem sa tezom da je krivica samo na jednoj strani? Krivica moze biti samo na jednoj strani iskljucivo ako druga strana nije prekrsila nikakav propis.
Vozac passata je kriv 100%.
-
mali_balon
#92059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Djewojka wrote: ↑30/05/2025 01:03 Da li će Faco o ovome na presici reci i riječ ?
-
made_in_sarajevo
#92060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao i bengele jer je divljo. Napravite sudar na raskrsnici gdje mozete i vi i drugi vozac biti krivi, a i ne morate pa da vidite sta ce policija reci. Postoji obostrana krivica, pasat je kriv jer je bruda preko pune namoto vjerovatno vidio motor gore negdje daleko ili ga nije ni vidio od brzine i bengele koji je umislio da je valentino rosi. Posto je ovaj zavrsio svoju karijeru, a sam je kriv za to onda se moze reci samo je pasat kriv ali u biti obostrana krivica jer su jedan i drugi doprijeli sudaru. Hoce li pasati lezati zatvora i koliko to nek sud odredi u tuzioci.
Na kraju krajeva frajer je ocigledno debil cijelog zivota, glumio silu, maltretirao sve oko sebe i bukvalno izazivao svaki dan da pogine. Sad kad se desilo kmeee dobar momak, pasat je kriv.
Vjerovatno je bengele i neki dan bio valentino rosi kad je lupao po onom autu, naletio 200 i odakle nam pravo da ga ne vidimo
Na kraju krajeva frajer je ocigledno debil cijelog zivota, glumio silu, maltretirao sve oko sebe i bukvalno izazivao svaki dan da pogine. Sad kad se desilo kmeee dobar momak, pasat je kriv.
Vjerovatno je bengele i neki dan bio valentino rosi kad je lupao po onom autu, naletio 200 i odakle nam pravo da ga ne vidimo
- vjeshalica
#92061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije sila Bogu mila. Vozdrica.
-
Djewojka
#92062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako da ne. Samo je tebi to smiješno. Pa ti si malo drugačiji od većine.mali_balon wrote: ↑30/05/2025 06:39Djewojka wrote: ↑30/05/2025 01:03 Da li će Faco o ovome na presici reci i riječ ?
Uvijek su skupa kao cerga. Šta s njima radi gazda Montane i koja ke njegova funkcija? Ko je on bio prije Montane i kako to da su uviejk skupa?![]()
![]()
jeste inace mi u Sarajevu imamo nonsarajlica detektore....svasta procitat na forumu......ja pojma nemam kako ti ljudi izgledaju da sad sjede odma do mene.....i ako sam im vidio slike po portalima....jednostavno te neke pojave ne dozivljavam jer smo razliciti univerzumi
-
Dead Man Walking
#92063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne spori niko da je kriv, ali postoji nesto sto se zove podijeljena odgovornost. Poznajem slucaj (srecom ostalo je samo na materijalnoj steti) gdje je krivica bila obostrana i proglaseno je 50-50, tako da niko nije imao pravo na nadoknadu stete.skafiskafsnjak wrote: ↑30/05/2025 06:37
Zakon ne poznaje koliko je neko kriv… samo da li je kriv ili nije.
Vozac passata je kriv 100%.
- jasko_ba
- kabal1337
#92065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam sta se toliko prepucavate kao da je bitno sta mislite.
Svakako ce sudija donjeti presudu, a ne forum.
Samo je cinjenica da oba povratnika u saobracajnim prekrsajima manje na cesti.
Svakako ce sudija donjeti presudu, a ne forum.
Samo je cinjenica da oba povratnika u saobracajnim prekrsajima manje na cesti.
- escobar__
#92066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Komentari na smrt gurbeta koji je maltretirao grad dovoljno govore o tome u kakvom je mentalnom zaostatku bosansko društvo.
- Mea_parvitas
#92067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje su propaliteti zanimljivi, egocentricni, zato jer je publika koja ih gleda i sama propalitet. Drustvo nehljeba, debila i seljaka
-
mali_balon
#92068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A jebogati....sudija ce doc na forum i zraziti misljenje uvazenih forumasa.....ko da si od juce na forumu
-
laik1981
#92069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li se gdje se pasat okretao polukruzno? Dole u blizini kamere ili kod vrbanja mosta?
-
verdi
#92070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Spahovic je, izgleda, imao zabranu kretanja poslije incidenta na Obali.
"Inače, Spahović je 12. maja bio uhapšen nakon incidenta na Obali Kulina bana u Sarajevu, kada je sišao s motocikla te rukama i nogama udarao po automobilu oštetivši ga.
U Općinskom sudu Sarajevo su zbog toga Spahoviću izrečene mjere zabrane kretanja."
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/97 ... u-sarajevu
Po tome, on ne samo da nije smio voziti nego ni biti na ulici.
"Inače, Spahović je 12. maja bio uhapšen nakon incidenta na Obali Kulina bana u Sarajevu, kada je sišao s motocikla te rukama i nogama udarao po automobilu oštetivši ga.
U Općinskom sudu Sarajevo su zbog toga Spahoviću izrečene mjere zabrane kretanja."
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/97 ... u-sarajevu
Po tome, on ne samo da nije smio voziti nego ni biti na ulici.
-
mali_balon
#92071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
...
Last edited by mali_balon on 30/05/2025 08:32, edited 1 time in total.
- madesa
- N.N.
#92073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko mu jebe mater bagavu....do 28. godine napravio sranja da ih ni pobrojati ne mozes. Izrazito perspektivna osoba za pretuci, kamatariti, oteti, prijetiti, ubiti. Bio.
- madesa
#92074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zna li se ko je vozac pasata
-
laik1981
#92075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tu raditi polukruzno je bas bezobrazluk. To uglavnom rade saobracajni delikventi. Samo to okretanje je tezak prekrsaj. Ovako jos izazvao nesrecu sa smrtnim ihodom. Robija sasvim opravdana i vise nego zasluzena.