dimnjacar wrote: ↑21/05/2025 12:13
Visio sam i ja u Parkuši sredinom osamdesetih, i preko dana i navače, .....prvo na klupi pored (hipi klupa) a onda prispiješ da uđeš unutra, pa piči u drugu salu i udri asocijacija za onim stolovima po 6 mjesta. Ponekad se i u "kiflama" sjedilo.
Najteže je bilo zimi se provući pored babe sa garderobe na ulazu ada ne ostaviš jaknu / kaput.

I ako se provučeš, eto ti nje u obilazak svako malo, ponese brojeve sa sobom, skine ti jaknu sa stolice a baci ti broj na sto
Ja sam išao kada je na garderobi radi stariji tip, sa brkovima, zvali smo ga Pjesnik, jer je sklapao smiješne rime. Babe se ne sjećam. Na ulazu u WC je bila Romkinja, sjedila i tražila da platiš svaki put kada uđeš, što je bilo besmisleno jer smo cugali

u litrima, malo malo pa u WC, plati jedanput, vazda negodovali. Konobari Alija, Ejub, Jovo, šef Sejfo, vazda u odijelu, sa leptir mašnom, konobari u bordo sakoima, sa bijelom krpom preko ruke, Alija konobar pravio akrobacije sa pićem. U čošku prve sale sjedio izvjesni Petko, inventar. On bi bio cijeli dan, a predveče bi išao kući, u kifli do ulaznih vrata stariji gospodin Abid, pored ulaza za konobare izvjesni Đoko, koji je čitao stalno novine. Igrali asocijacija do besvijesti.
EDIT: Dolazio Kokan sa dugom crnom kosom sa svojom nerazdvojnom djevojkom, progresivni roker, poslije direktor CDA (pred sam rat). Tifa (prije Dugmeta, u vrijeme Prvog Cina i Top-a), Narca, Fico, Jasko, Veso, Neno, Ceha, Muce, Zeljo...Neki su umrli, kao Jasko, Neno i Narcis, neki poginuli u ratu kao Zeljo, neki su nestali kao Đoko iz čoska...