Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- No Mind
#31001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidjecemo sta ce biti u skupštini danas i kako ce se opozicija postaviti, da li imaju snage snage da ga i tu puste niz vodu ili ne.
Ili mozda samo igraju dobre momke u beogradskoj B-ekipi.
To bi mozda reklo nesto o nekom planu, samo pitanje je koliko bi politički mogli podnijeti etiketu srpskih izdajnika u tom glasanju. Mozda bi bilo dovoljno da ne glasaju, ne znam imaju li SNSDAP i sateliti dvotrećinsku vecinu?
Ili mozda samo igraju dobre momke u beogradskoj B-ekipi.
To bi mozda reklo nesto o nekom planu, samo pitanje je koliko bi politički mogli podnijeti etiketu srpskih izdajnika u tom glasanju. Mozda bi bilo dovoljno da ne glasaju, ne znam imaju li SNSDAP i sateliti dvotrećinsku vecinu?
-
NediM17
#31002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neokupana lezbača strikE, po 3 mjeseca ne pere kosu, 
-
1Dante1
#31003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako sam dobro upratio, nemaju. Jos jednom im nije proslo veto https://www.bhrt.ba/nije-pro%C5%A1ao-do ... eto-u-nsrs
Opet kazem, kako god zavrsilo glasanje za njega je win win.
- Stabilizator
#31004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Glasače i dio opozicije za ovaj veto, to je sigurno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma da onda je isti hakurik ko i premijer kantona.Prpa.ba wrote: ↑14/05/2025 14:53Ako se dobro sjecam birao se u kantonalnoj skupstini_BataZiv_0809 wrote: ↑14/05/2025 14:21 Sjeca li se ko od starije raje je li ono bjese poslije rata funkcija Guvernera Kantona?
Je li se on direktno birao na izborima?
Kontam ako je bilo tako onda ga nije mogla Skupstina kantona smijeniti.
Nemas direktan izborni legitimitet i moze te skupstina smijeniti.
Nisi kao nacelnik opcine/gradonacelnik gdje te vijece ne moze smijeniti.
- drug_profi
- Peacean
#31007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema šanse da dozvole stvaranje presedana da eufor hapsi političare koji prekrše zakon.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bas o tome razmisljamdrug_profi wrote: ↑14/05/2025 14:37 U nekoj mojoj utopijskoj BiH, guverner bi bio izvršna vlast u kantonu sa širokim ovlastima i birao bi se na izborima.
Imao bi službe, profesionalce koji se brinu za ono što se sad brinu ministarstva.
On bi odabirao glavnog kantonalnog tuzitelja i samim tim bi njegov rad bio usko vezan za uspjeh na reizborima.
Skupština neka ostane, možda malo korigovati način izbora da ne upadaju padobranci sa par stotina glasova.
Ovo bi uštedilo brdo para.
A podsjetilo me na to kad sam citao intervju kandidata za gradonacelnika Zagreba, onog Jonjica, desnicara i havera Zlatka Hasanbegovica i frajer veli sljedece na optuzbe da je saradjivao sa Bandicem (ovaj je kupio njihove ruke brisanjem imena Trg Marsala Tita):
Nije postojala suradnja. Nismo glasali za sve njegove prijedloge. Tad je raspored snaga bio takav da se bez nas nije mogla stvoriti većina i mi smo tražili promjenu Trga Maršala Tita. Nakon toga smo bili dijelom većine, ali ono što čitateljima nije jasno, a vi novinari ne pomažete razbistriti, je činjenica da u Skupštini situacija nije usporediva sa Saborom. Pozicija gradonačelnika ne izvire iz većine, on je izabran neposredno, za razliku od vlade. Nakon toga smo prešli u opoziciju.
Kako na neobicnim mjestima mozes dobiti inspiraciju i kako je bitno citati, citati i samo citati
-
palermo
#31009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ro je valjda nova vlast. Zasto bi SDA ru trebao biti. Jel hoces da sugeriras da je ona " otvorena ruka Bakira' bila ispravna. Ono kao sad Dino I Nerko pruzaju ruku.vee-jay wrote: ↑14/05/2025 14:16ako su za tebe Bosnjaci = SDA ... OKpalermo wrote: ↑14/05/2025 13:00Okreni, obrni uvijek se dodje na isto. Bosnjaci su krivi...vee-jay wrote: ↑14/05/2025 10:18
to je teza, kao i ova:
Tihic je morao da ide na trazenje kompromisa jer mu je medjunarodna zajednica rekla da se oni nece petljati u unutrasnje stvari BiH
malo mi ide na neku stvar pravljenje morona i glupana od nasih domacih politicara - dok su oni sa zapada ili istoka sve pametniji i moralniji
a nisu, od schmidta, preko kallas, ili von der leyen ... sve osobe od koje su itekako imale podobre veze sa korupcijom i/ili mismanagement-om
i to se u BiH veoma dobro moglo vidjeti, i na wigemarku, i na mogherini ...
sta ovo znaci?
znaci da "medjunarodna zajednica" nije na "nasoj" strani, nego da sve nacionalne drzave igraju svoje male igrice i da za nju rade ljudi koji isto igraju svoje igrice koji su ponekad i u njihovom-nacionalnom interesu, a ponekad samo u njihovom-licnom interesu.
zato je i napravljena centralana institucija OHR, jer NIKO NIKOME NE VJERUJE
dakle, nije problem Tihic, niti je problem (slaba) Trojka -- nego veoma jaka struja u Bosnjaka koja 30 godina tiho prizeljkuje i radi na slabljenju ili raspadu BiH radi nekog svog Bosnjakistana
parafraziram tvog mujanovica --> korupcija ne moze unistiti drzavu
moj odgovor: moze, moze -- ako je drzava BiH a ne USA, i te kako moze
(a veoma moguce da moze uistiti i USA)
nego sto ih ovdje nema?
![]()
Inace, SDA svakako nije jednako Bosnjaci. Al znacajan dio Bosnjaka glasa za SDA...jel hoces reci da su svi ti ljudi za Bosnjakistan ?
- vee-jay
#31010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pazi, ja napisaopalermo wrote: ↑14/05/2025 15:42Pa ro je valjda nova vlast. Zasto bi SDA ru trebao biti. Jel hoces da sugeriras da je ona " otvorena ruka Bakira' bila ispravna. Ono kao sad Dino I Nerko pruzaju ruku.
Inace, SDA svakako nije jednako Bosnjaci. Al znacajan dio Bosnjaka glasa za SDA...jel hoces reci da su svi ti ljudi za Bosnjakistan ?
ti na to dao (veoma jednostavan - da ne napisem "glup") komentardakle, nije problem Tihic, niti je problem (slaba) Trojka -- nego veoma jaka struja u Bosnjaka koja 30 godina tiho prizeljkuje i radi na slabljenju ili raspadu BiH radi nekog svog Bosnjakistana
moj komentar na toOkreni, obrni uvijek se dodje na isto. Bosnjaci su krivi
a onda ti na to jos ledan (jos jednostavniji - da ne napisem "gluplji") komentarako su za tebe Bosnjaci = SDA ... OK
sorry ne mogu na tako niskom nivou, nije vrijedno vremenaAl znacajan dio Bosnjaka glasa za SDA...jel hoces reci da su svi ti ljudi za Bosnjakistan ?
-
palermo
#31011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisko ili visoko, ja glup ovoliko ili onoliko, al ti si napisao da.veoma jake struje u Bosnjaka zele Bosnjakistan I rade na njeom raspadu. Ja to citam, sto bi ti I jos neki rekli priprosto, a ja bih rekao jedino kako je moguce.vee-jay wrote: ↑14/05/2025 15:48pazi, ja napisaopalermo wrote: ↑14/05/2025 15:42Pa ro je valjda nova vlast. Zasto bi SDA ru trebao biti. Jel hoces da sugeriras da je ona " otvorena ruka Bakira' bila ispravna. Ono kao sad Dino I Nerko pruzaju ruku.
Inace, SDA svakako nije jednako Bosnjaci. Al znacajan dio Bosnjaka glasa za SDA...jel hoces reci da su svi ti ljudi za Bosnjakistan ?ti na to dao (veoma jednostavan - da ne napisem "glup") komentardakle, nije problem Tihic, niti je problem (slaba) Trojka -- nego veoma jaka struja u Bosnjaka koja 30 godina tiho prizeljkuje i radi na slabljenju ili raspadu BiH radi nekog svog Bosnjakistanamoj komentar na toOkreni, obrni uvijek se dodje na isto. Bosnjaci su krivia onda ti na to jos ledan (jos jednostavniji - da ne napisem "gluplji") komentarako su za tebe Bosnjaci = SDA ... OKsorry ne mogu na tako niskom nivou, nije vrijedno vremenaAl znacajan dio Bosnjaka glasa za SDA...jel hoces reci da su svi ti ljudi za Bosnjakistan ?
A to hos li sa mnom pricati ili ne je tvoj odabor, svakako na forumu ima dovolnoj onih koji mogu rqspredati jednostavne stvari na ,recimo, visokom nivou
- vee-jay
#31012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde prespavaj par sati pa pokusaj ponovo kad se otrijeznispalermo wrote: ↑14/05/2025 16:08
Nisko ili visoko, ja glup ovoliko ili onoliko, al ti si napisao da.veoma jake struje u Bosnjaka zele Bosnjakistan I rade na njeom raspadu. Ja to citam, sto bi ti I jos neki rekli priprosto, a ja bih rekao jedino kako je moguce.
A to hos li sa mnom pricati ili ne je tvoj odabor, svakako na forumu ima dovolnoj onih koji mogu rqspredati jednostavne stvari na ,recimo, visokom nivou
-
geoxx
#31013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cekaj, hapsenje Eufora zavisi od zakljucka Predsjednistva?
Da imaju pameti, trebaju svi glasati za veto. Ionako su nebitni zakljucci bez pravne snage. Zamisli na tome gubiti politicke poene. Dodik ionako jedva ceka da padne veto.
-
palermo
#31014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam koji je cilj ovih tvojih par zadnjih recenica. Mene ne' s uvrijediti sa tim.sitnim.doskocicama. E sad, ako zelis da zabavlja forumsku puk ovim doskocicama onda ti je od.mene halal.vee-jay wrote: ↑14/05/2025 16:26Hajde prespavaj par sati pa pokusaj ponovo kad se otrijeznispalermo wrote: ↑14/05/2025 16:08
Nisko ili visoko, ja glup ovoliko ili onoliko, al ti si napisao da.veoma jake struje u Bosnjaka zele Bosnjakistan I rade na njeom raspadu. Ja to citam, sto bi ti I jos neki rekli priprosto, a ja bih rekao jedino kako je moguce.
A to hos li sa mnom pricati ili ne je tvoj odabor, svakako na forumu ima dovolnoj onih koji mogu rqspredati jednostavne stvari na ,recimo, visokom nivou![]()
-
KraljicaIzJajca
#31015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kada Denis Bećirović lupi otvorenim pismom, Ćamil Duraković uzvrati krivičnom prijavom, Elmedin Konaković vam prebire rebra protestnom notom, Zukan Helez završi kafanski okršaj flašom, a Ramo Isak iz teretane pokaže biceps. E onda ćeš, Milorade, vidjeti šta je zvanična reakcija države Bosne i Hercegovine.
Zvuči kao skeč iz neke kabaretske satire. Nažalost, ovo što živimo nije ni skeč, ni vic. Ovo je sumorna realnost bošnjačke političke scene, ogledalo poraza jedne nacije, sistemske slabosti i moralnog rasula. Bošnjaci su, ne vlastitom voljom, dobili na ključnim državnim pozicijama elementarno nesposobne osobe koje nisu u stanju voditi narod i čuvati državu pred raspadom.
Izvor: bosna.hr
Zvuči kao skeč iz neke kabaretske satire. Nažalost, ovo što živimo nije ni skeč, ni vic. Ovo je sumorna realnost bošnjačke političke scene, ogledalo poraza jedne nacije, sistemske slabosti i moralnog rasula. Bošnjaci su, ne vlastitom voljom, dobili na ključnim državnim pozicijama elementarno nesposobne osobe koje nisu u stanju voditi narod i čuvati državu pred raspadom.
-
statixx
#31016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zna se ko provodi naloge suda i tuzilastva. Ima sudska policija, sipa, gp, mup rs. Svi su zakazali i oni su jedini odgovorni, plus Spiric i Kristo koji ignorisu volju vecine u zakonodavnoj vlasti. Sve ostalo je suplja.KraljicaIzJajca wrote: ↑14/05/2025 16:40 Kada Denis Bećirović lupi otvorenim pismom, Ćamil Duraković uzvrati krivičnom prijavom, Elmedin Konaković vam prebire rebra protestnom notom, Zukan Helez završi kafanski okršaj flašom, a Ramo Isak iz teretane pokaže biceps. E onda ćeš, Milorade, vidjeti šta je zvanična reakcija države Bosne i Hercegovine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cuj bosna ha er 
- dr_Evil
#31018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
KraljicaIzJajca wrote: ↑14/05/2025 16:40 Kada Denis Bećirović lupi otvorenim pismom, Ćamil Duraković uzvrati krivičnom prijavom, Elmedin Konaković vam prebire rebra protestnom notom, Zukan Helez završi kafanski okršaj flašom, a Ramo Isak iz teretane pokaže biceps. E onda ćeš, Milorade, vidjeti šta je zvanična reakcija države Bosne i Hercegovine.
Ili ti kako se Mursel svojim korijenima vratioGlavni urednik:
Filip Mursel Begović
-
NediM17
#31019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drasko podrzava veto.
Vukanu opet oduzese rijec i otjerase s govornice, ona cetnicka ustaskinja.
Vukanu opet oduzese rijec i otjerase s govornice, ona cetnicka ustaskinja.
- Prpa.ba
#31020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zasto se o zbivanjima u Republici Srpskoj pise na ovoj temi, imaju svoju temu

- vee-jay
#31021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
palermo wrote: ↑14/05/2025 16:35Ne znam koji je cilj ovih tvojih par zadnjih recenica. Mene ne' s uvrijediti sa tim.sitnim.doskocicama. E sad, ako zelis da zabavlja forumsku puk ovim doskocicama onda ti je od.mene halal.vee-jay wrote: ↑14/05/2025 16:26Hajde prespavaj par sati pa pokusaj ponovo kad se otrijeznispalermo wrote: ↑14/05/2025 16:08
A to hos li sa mnom pricati ili ne je tvoj odabor, svakako na forumu ima dovolnoj onih koji mogu rqspredati jednostavne stvari na ,recimo, visokom nivou![]()
- vee-jay
-
KraljicaIzJajca
#31023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bošnjaci nisu nikad krivi za svoj nerad i politički lopovluk.statixx wrote: ↑14/05/2025 16:50Zna se ko provodi naloge suda i tuzilastva. Ima sudska policija, sipa, gp, mup rs. Svi su zakazali i oni su jedini odgovorni, plus Spiric i Kristo koji ignorisu volju vecine u zakonodavnoj vlasti. Sve ostalo je suplja.KraljicaIzJajca wrote: ↑14/05/2025 16:40 Kada Denis Bećirović lupi otvorenim pismom, Ćamil Duraković uzvrati krivičnom prijavom, Elmedin Konaković vam prebire rebra protestnom notom, Zukan Helez završi kafanski okršaj flašom, a Ramo Isak iz teretane pokaže biceps. E onda ćeš, Milorade, vidjeti šta je zvanična reakcija države Bosne i Hercegovine.
-
KraljicaIzJajca
#31024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kojim, Slavonskim ili Hercegovačkim?dr_Evil wrote: ↑14/05/2025 16:51KraljicaIzJajca wrote: ↑14/05/2025 16:40 Kada Denis Bećirović lupi otvorenim pismom, Ćamil Duraković uzvrati krivičnom prijavom, Elmedin Konaković vam prebire rebra protestnom notom, Zukan Helez završi kafanski okršaj flašom, a Ramo Isak iz teretane pokaže biceps. E onda ćeš, Milorade, vidjeti šta je zvanična reakcija države Bosne i Hercegovine.
Izvor: bosna.hrIli ti kako se Mursel svojim korijenima vratioGlavni urednik:
Filip Mursel Begović![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#31025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iz tvojih postova ne znam jesi li za UZP i zlocinacku HB ili za GT RS. Za Bosnu, a i Hercegovinu, nisi sigurno.KraljicaIzJajca wrote: ↑14/05/2025 16:40 Kada Denis Bećirović lupi otvorenim pismom, Ćamil Duraković uzvrati krivičnom prijavom, Elmedin Konaković vam prebire rebra protestnom notom, Zukan Helez završi kafanski okršaj flašom, a Ramo Isak iz teretane pokaže biceps. E onda ćeš, Milorade, vidjeti šta je zvanična reakcija države Bosne i Hercegovine.
Vjerovatno si Latin, samo oni hinjski ovako pisu. Sa Srbima barem znas na cemu si.
P.S. opet i ovakva Trojka je bolja od dogovora po kafanama i raspodjelom talova uz Ice i pice, kako se prije radilo