Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saimidin

#12276 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by saimidin »

Sve jasno, sve očekivano, helez je pravno odradio svoje :thumbup: problem je što pravna država :bih: ne funkcioniše, a dio političara koji je formalno za :bih: nije od 95 do danas učinio dovoljno da kada se desi ova situacija iskoriste i uspostave pravnu državu na cijeloj teritoriji :bih: , za što su dobili otvorenu podršku trumpove usa i saveznika, kada su separatisti očekivali da će podržati njih

Da se puno više pripremalo i lobiralo moglo se dobiti i asistencija usa, ali za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, treba i sada pokušati spasiti što se može

A kada sranje krene, nikakve se linije neće gledati, to je priča za narod, komšije će ići na max, a ni susjedi neće zaostajati, meni je prvo bilo smiješno ali sada je žalosno kako neki misle da će stati na dejtonske linije
PM72

#12277 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by PM72 »

Iceplayer wrote: 12/05/2025 18:21
PM72 wrote: 12/05/2025 18:06
Iceplayer wrote: 12/05/2025 15:59

Da živim u BiH, ako ko misli da će se situacija kakva jeste riješiti sama od sebe grdno se vara, ili će se hapsiti ovi što pokušavaju uraditi puč ili će se ponovo zaratiti. Sumnjam da ćemo halaliti pola države...
Što se mene i moje porodice tiče-niko neće kapi krvi prolit za ovaj sataraš od države.Sutra nek se ocjepe-nek idu u tri pm
Nema ti u toj situaciji izbora ili ćeš dopustiti da ti četnik uđe u tvoje mjesto ili ćeš bježati preko grane i ostaviti im čitavu državu.

Elem šta hoću da kažem svi kukaju da niko neće da ratuje, ali ko ostane morat će da se brani, a znamo iz prošlog rata šta četnik radi u nebranjenim mjestima...

Zato im ja bolje da skupe 1000 cijevi i uhapse budele i puste narod da živi normalano...
Četnik neće nigdje ulaziti...oni su svoje davno zapišali.Kako ne kontate?
HelaS

#12278 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by HelaS »

saimidin wrote: 12/05/2025 18:22 Sve jasno, sve očekivano, helez je pravno odradio svoje :thumbup: problem je što pravna država :bih: ne funkcioniše, a dio političara koji je formalno za :bih: nije od 95 do danas učinio dovoljno da kada se desi ova situacija iskoriste i uspostave pravnu državu na cijeloj teritoriji :bih: , za što su dobili otvorenu podršku trumpove usa i saveznika, kada su separatisti očekivali da će podržati njih

Da se puno više pripremalo i lobiralo moglo se dobiti i asistencija usa, ali za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, treba i sada pokušati spasiti što se može

A kada sranje krene, nikakve se linije neće gledati, to je priča za narod, komšije će ići na max, a ni susjedi neće zaostajati, meni je prvo bilo smiješno ali sada je žalosno kako neki misle da će stati na dejtonske linije
Zašto bi "sranje" krenulo :?
PM72

#12279 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by PM72 »

Nema sranja.Samo će osvanuti punktovi za kontrolu a i to će nakon mjesec ispuhati.Niko ti neće braniti da ideš tamo i obratno.Mi smo skuhana žaba
elcaliente

#12280 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by elcaliente »

Iceplayer wrote: 12/05/2025 18:21

Da živim u BiH, ako ko misli da će se situacija kakva jeste riješiti sama od sebe grdno se vara, ili će se hapsiti ovi što pokušavaju uraditi puč ili će se ponovo zaratiti. Sumnjam da ćemo halaliti pola države...
Što se mene i moje porodice tiče-niko neće kapi krvi prolit za ovaj sataraš od države.Sutra nek se ocjepe-nek idu u tri pm
Nema ti u toj situaciji izbora ili ćeš dopustiti da ti četnik uđe u tvoje mjesto ili ćeš bježati preko grane i ostaviti im čitavu državu.

Elem šta hoću da kažem svi kukaju da niko neće da ratuje, ali ko ostane morat će da se brani, a znamo iz prošlog rata šta četnik radi u nebranjenim mjestima...

Zato im ja bolje da skupe 1000 cijevi i uhapse budele i puste narod da živi normalano...
Pa nalog je izdan, sada trebaju institucije RS da dignu 1000 cijevi i hapse.
Pustimo instituacije da rade svoj posao.
liyf

#12281 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

HelaS wrote: 12/05/2025 15:36

Živiš li ti u BiH?
ja velikog Bošnjaka i Patriote, nemoj da ti ovo arči vidi
HelaS

#12282 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by HelaS »

PM72 wrote: 12/05/2025 18:30 Nema sranja.Samo će osvanuti punktovi za kontrolu a i to će nakon mjesec ispuhati.Niko ti neće braniti da ideš tamo i obratno.Mi smo skuhana žaba
A ko bi postavio te punktove i zašto, s kojim ciljem :?
saimidin

#12283 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by saimidin »

HelaS wrote: 12/05/2025 18:24
saimidin wrote: 12/05/2025 18:22 Sve jasno, sve očekivano, helez je pravno odradio svoje :thumbup: problem je što pravna država :bih: ne funkcioniše, a dio političara koji je formalno za :bih: nije od 95 do danas učinio dovoljno da kada se desi ova situacija iskoriste i uspostave pravnu državu na cijeloj teritoriji :bih: , za što su dobili otvorenu podršku trumpove usa i saveznika, kada su separatisti očekivali da će podržati njih

Zato što slabost privlači agresiju, možemo se mi praviti ludi, ali pripreme idu na max, već najmanje 10-tak godina, a zadnje izjave i dehumanizacije bošnjaka su priprema ili activation code za krvoloke među komšijama, malo manje među susjedima, da naoštre kame

Istovremno jer agresori imaju pravo veta u :bih: spriječili su razvoj os :bih: , dakle sve ide tim tokom, čak imamo i jasne i otvorene prijetnje, majkićka da ne bude da nisu rekli, dodika da možda nećemo imati ništa, ali eto imaju linije na karti, one će nas spasiti :-)
elcaliente

#12284 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by elcaliente »

HelaS wrote: 12/05/2025 18:33
PM72 wrote: 12/05/2025 18:30 Nema sranja.Samo će osvanuti punktovi za kontrolu a i to će nakon mjesec ispuhati.Niko ti neće braniti da ideš tamo i obratno.Mi smo skuhana žaba
A ko bi postavio te punktove i zašto, s kojim ciljem :?
Da sprijece Bosnjake iz Sarajeva da idu u kupovinu nedjeljom u RS.
HelaS

#12285 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by HelaS »

saimidin wrote: 12/05/2025 18:33

Zato što slabost privlači agresiju, možemo se mi praviti ludi, ali pripreme idu na max, već najmanje 10-tak godina, a zadnje izjave i dehumanizacije bošnjaka su priprema ili activation code za krvoloke među komšijama, malo manje među susjedima, da naoštre kame

Istovremno jer agresori imaju pravo veta u :bih: spriječili su razvoj os :bih: , dakle sve ide tim tokom, čak imamo i jasne i otvorene prijetnje, majkićka da ne bude da nisu rekli, dodika da možda nećemo imati ništa, ali eto imaju linije na karti, one će nas spasiti :-)
Očito je da postoje dvije dimenzije. Jedna je ta u kojoj ti živiš - "forumska", nerealna, avanturistička i sl. a druga ona stvarna, krcata svakodnevnih životnih problema ljudi u njihvoj borbi za preživljavanjem i normalnim životom.

Redovno su najglasniji i najzabrinutiji mladi Bošnjaci sa "Zapadnim" adresama, najarcani i neiživljeni, a svaki sa punim baterijama spreman za akciju, narasle i nadignute piše na svaki spomen RS... Šta kad se baterije isprazne :-)
saimidin

#12286 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by saimidin »

HelaS wrote: 12/05/2025 18:43

Očito je da postoje dvije dimenzije. Jedna je ta u kojoj ti živiš - "forumska", nerealna, avanturistička i sl. a druga ona stvarna, krcata svakodnevnih životnih problema ljudi u njihvoj borbi za preživljavanjem i normalnim životom.

Redovno su najglasniji i najzabrinutiji mladi Bošnjaci sa "Zapadnim" adresama, najarcani i neiživljeni, a svaki sa punim baterijama spreman za akciju, narasle i nadignute piše na svaki spomen RS... Šta kad se baterije isprazne :-)
Iste probleme su većina ljudi imale i 92, i nisu htjele da idu klati komšije, problem je što kod komšija upravlja genocidaška elita koju boli kita za njihov narod, a druge želi da istrijebi, i za to uvijek nađe dovoljno bolesnika, koje uzgaja na motomaniji, od 90-tih umjesto gusli su se modernizovali za korištenje masovnih medija, sada drušvenih mreža...očekujem i ai da uključe

To jeste crno, ali mi to crnilo živimo već 200 godina istrebljenja, sa pauzama, vjerujem da se istorija ponavlja, zato ovako mislim, iako bi volio da si ti upravu, to mi se čini nerealno, a šta će biti vidjet će se, ne kažem da znam kada će krenuti, ali očekivati u ovakvom nestabilnom svijetu kada se zapadna europa priprema za rat, da će nas zaobići
HelaS

#12287 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by HelaS »

saimidin wrote: 12/05/2025 19:03

Iste probleme su većina ljudi imale i 92, i nisu htjele da idu klati komšije, problem je što kod komšija upravlja genocidaška elita koju boli kita za njihov narod, a druge želi da istrijebi, i za to uvijek nađe dovoljno bolesnika, koje uzgaja na motomaniji, od 90-tih umjesto gusli su se modernizovali za korištenje masovnih medija, sada drušvenih mreža...očekujem i ai da uključe

To jeste crno, ali mi to crnilo živimo već 200 godina istrebljenja, sa pauzama, vjerujem da se istorija ponavlja, zato ovako mislim, iako bi volio da si ti upravu, to mi se čini nerealno, a šta će biti vidjet će se, ne kažem da znam kada će krenuti, ali očekivati u ovakvom nestabilnom svijetu kada se zapadna europa priprema za rat, da će nas zaobići
Ubijeđen sam da ti, tih 90-tih koje spominješ, nisi još izašao iz osnovne škole. Ne vjerujem da si relevantan da spominješ 90-te i tadašnje političke okolnosti spram današnjih. Sad čak mislim da trolaš ovu temu. Uživaj s nekim drugim, Dijasporac
TheMule

#12288 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by TheMule »

HelaS wrote: 12/05/2025 19:08
saimidin wrote: 12/05/2025 19:03

Ubijeđen sam da ti, tih 90-tih koje spominješ, nisi još izašao iz osnovne škole. Ne vjerujem da si relevantan da spominješ 90-te i tadašnje političke okolnosti spram današnjih. Sad čak mislim da trolaš ovu temu. Uživaj s nekim drugim, Dijasporac
Dijasporci protjerani sa svojih ognjista znaju vrlo dobro o borbi za prezivljavanjem, mnogo bolje nego ti.
saimidin

#12289 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by saimidin »

90-tih sam išao u osnovnu, sjećam se odlično kad je počeo rat u mom selu :evil: ali to ne vidim kao nešto bitno za raspravu, historija se bolje može razumjeti sa nekom distancom, jer je više poznato, izvora dostupno

Vjerovati kako će komšije i susjedi odustati od genocida u :bih: zbog rješavanja životnih problema je kao što su zapadnjaci vjerovali da će kupujući plin od putlera okrenuti ga saradnji i da će odustati od genocida u ukrajini, vjerovati da će stati na dejtonskim linijama je kao vjerovati da će putler stati na linijama ukrajinskih oblasti koje je "aneksirao"

Svijetom je uvijek vladao zakon jačeg, sve ostalo je škrabanje po papiru
MarshalDodik

#12290 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by MarshalDodik »

Raspadose se i OS BiH
Ima li razloga da ih i dalje placamo?
grafit

#12291 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by grafit »

MarshalDodik wrote: 12/05/2025 19:24 Raspadose se i OS BiH
Helez kaže da nije to bio Vojni udar i da mirno spavamo jer će on podnijeti krivične prijave protiv ovih Generala iz RS-a, koji su ignorisali njega i naredbe :lol:
MarshalDodik

#12292 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by MarshalDodik »

grafit wrote: 12/05/2025 20:04
MarshalDodik wrote: 12/05/2025 19:24 Raspadose se i OS BiH
Helez kaže da nije to bio Vojni udar i da mirno spavamo jer će on podnijeti krivične prijave protiv ovih Generala iz RS-a, koji su ignorisali njega i naredbe :lol:
Znaci stezemo ih i na ovom polju :bih:
KraljicaIzJajca

#12293 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by KraljicaIzJajca »

Zajedničke Oružane snage BiH su osnovane 1. januara 2006. godine, nakon što je u oktobru prethodne godine usvojen Zakon o odbrani.

On je bio osnova da se tri nekad zaraćene vojske spoje u jednu. Ipak, trag ovih vojnih formacija je opstao u OS BiH, makar na simboličan način.

Treći pješadijski (RS) puk, čiji dan se već redovno obilježava u kasarni Kozara u Banjaluci, jedan je od tri takva puka u OS BiH.

Oni imaju ceremonijalnu rolu, koja se uglavnom svodi na gajenje sjećanja i obilježavanje datuma od značaja za nekadašnje vojske tri konstitutivna naroda.

:-)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#12294 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by Slo Burner »

Mozemo kontstatovati da RS od danas ima dio vojske pod svojim kontrolom. U kasarnu Kozara mogu uci Dodik I kompanija ali 2 clana predsjednistva to ne mogu, siguran sam.
grafit

#12295 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by grafit »

Slo Burner wrote: 12/05/2025 20:35 Mozemo kontstatovati da RS od danas ima dio vojske pod svojim kontrolom. U kasarnu Kozara mogu uci Dodik I kompanija ali 2 clana predsjednistva to ne mogu, siguran sam.
Čini mi se sa osim spomenutog Puka OS, koji se danas otvoreno stavio na stranu pobunjeničkog trojca sa Centralne potjernice, pored vojnika, kasarni i lakog oružja...na teritoriji RS-a OS imaju i nekoliko skladišta ariljerijskog oruđa koje očigledno po Dodikovoj naredbi mogu konfiskovati ako se eventualno stave pod komandu vlasti iz RS-a itd.
Iceplayer

#12296 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by Iceplayer »

grafit wrote: 12/05/2025 20:50
Slo Burner wrote: 12/05/2025 20:35 Mozemo kontstatovati da RS od danas ima dio vojske pod svojim kontrolom. U kasarnu Kozara mogu uci Dodik I kompanija ali 2 clana predsjednistva to ne mogu, siguran sam.
Čini mi se sa osim spomenutog Puka OS, koji se danas otvoreno stavio na stranu pobunjeničkog trojca sa Centralne potjernice, pored vojnika, kasarni i lakog oružja...na teritoriji RS-a OS imaju i nekoliko skladišta ariljerijskog oruđa koje očigledno po Dodikovoj naredbi mogu konfiskovati ako se eventualno stave pod komandu vlasti iz RS-a itd.
I par helikoptera koji su neki dan otišli za BL
grafit

#12297 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by grafit »

Iceplayer wrote: 12/05/2025 21:49
grafit wrote: 12/05/2025 20:50
I par helikoptera koji su neki dan otišli za BL
Da, da, trebaju se ljudi pismenim putem zahvaliti Zukanu na vrijednom poklonu za buduću Vojsku RS.
swanfilter

#12298 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by swanfilter »

Jel moze Helez smijeniti odgovorne u vezi ovog slucaja?

Ovako ce biti sve dok ne dođe do prvog hapsenja i procesuiranja.

Drzavni aparat nije u stanju djelovati. Stranii faktor cini veliku pogresku pasivnim posmatranjem, jer su misljenja da drzava i niko drugi mora djelovati. Mada istovremeno isti ti svakodnevno laprdaju kako su stabilnost i mir u BiH pod znakom pitanja. Vrijeme prolazi i slucajevi se gomilaju.

Kao i u ono vrijeme, zbog neodlucnosti uzurpatori ce u jednom trenutku pomisliti da ih niko i nista nece sprijeciti.

Ako u ovoj BiH ne mozes institucionalno djelovati zbog zastite ustavnog poretka, tesko da ces sutra biti spreman krenuti u rat zbog istog.
liyf

#12299 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

swanfilter wrote: 12/05/2025 22:01 Jel moze Helez smijeniti odgovorne u vezi ovog slucaja?

Drzavni aparat nije u stanju djelovati. Stranii faktor cini veliku pogresku pasivnim posmatranjem, jer su misljenja da drzava i niko drugi mora djelovati. Mada istovremeno isti ti svakodnevno laprdaju kako su stabilnost i mir u BiH pod znakom pitanja. Vrijeme prolazi i slucajevi se gomilaju.

Kao i u ono vrijeme, zbog neodlucnosti uzurpatori ce u jednom trenutku pomisliti da ih niko i nista nece sprijeciti.

Ako u ovoj BiH ne mozes institucionalno djelovati zbog zastite ustavnog poretka, tesko da ces sutra biti spreman krenuti u rat zbog istog.
i da moze sta je dobio ako ih smijeni
grafit

#12300 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by grafit »

swanfilter wrote: 12/05/2025 22:01 Jel moze Helez smijeniti odgovorne u vezi ovog slucaja?

Zabrinjavajuća je apsolutna šutnja svih relevantnih domaćih i međunarodnih zvaničnika na ovaj ozbiljan današnji događaj. Osim Heleza, skoro pa niko se nije ni oglasio o ovako važnom pitanju.
Možda je situacija na terenu i puno ozbiljnija nego što se to predstavlja u javnosti, pa nema reakcija da ne bi izazvali paniku kod stanovništva...
Šta ako su Treći pješadijski puk danas potpuno stavio na raspolaganje Dodiku i RS-u, otkazujući poslušnost komandi OS-a čime je praktično započeo i Vojni udar na Državu BiH iz RS-a :-)
Post Reply