Ne vrši od 1996. godine i nikada niko nije uradio bilo šta da bi vršila. Bavimo se faktima
I zovimo Jacka Reachera više!!!
Ne vrši od 1996. godine i nikada niko nije uradio bilo šta da bi vršila. Bavimo se faktima
Hoće li Ministar obmane placati novcem bivse BiH Republiku Srpsku kako bi Oruzane snage Republike Srpske boravile na svojoj imovini?Direktor Republičke uprave najavio: Kasarna Kozara bit će upisana kao vlasništvo RS
Hajde, nije to nista, zar nismo mi u Federaciji vojni aerodrom Ortijes kod Mostara, koji je proglasen za perspektivnu vojnu imovinu i potencijalnu nato bazu dali Covicu da tu pravi autoput i sadi lavandu
Jebi ga Archi ti si ovdje do juce pricao Vojska ovo, vojska ono kompakna bla bla bla... Ispade racku od ovce . Sve na papiru fino a svaka slina svoju politiku vodi.
Pa prije ove vlasti. Svak je imao svoj dio kolača, a bili u koaliciji, sto znaci da je drzava kontrolisala svoju teritoriju
jedan dio ne zeli.drug_profi wrote: ↑12/05/2025 13:46Činjenice da je BiH sakata jer su je osakatili neprijatelji. Jel ta?ranger wrote: ↑12/05/2025 13:42na zalost pajdo cinjenice vriste same ne treba niko nista postizat.drug_profi wrote: ↑12/05/2025 13:39 Sve ono što su Srbi htjeli postići svojim podrivanjem države, čitam na ovom forumu. Vama je u glavama obrisana BiH i radujete se njenoj nemoći.
Nemoj da bi mi neko od vas rekao da je patriota.
To je čisto sranje.
Ako je ta, onda zašto bošnje patriote likuju?
Evo ja ću ti reći. Bošnje patriote likuju jer NI ONI ne žele BiH sa tri naroda.
Koncizna sublimacija institucionaske ublehe. Strasno sta nam rade. Razvlacenje pameti.noviforumas wrote: ↑12/05/2025 15:48 Cekamo 15. mart da smaknu Vucica, posto se Srbija probudila i dozivjela katarzu (kao Turska nakon zemljotresa, sto rece nas Ajatolah Dino). Zatim slijedi sastanak u cetiri oka izmedju Alkalaja i Rubija, te ubrzane europske integracije. Navodno je u Briselu doslo do zaokreta od 180 stepeni i sad prvi put od 2013 zele da prosiruju EU. U medjuvremenu, ide lagano i interpolova potjernica za Dodika, mada realno nece ni trebati jer tu je Culum kao profesionalac... obruc se steze, a secesija jenjava.
Ja sam podrzao Heleza jer je ubrzao proces neporecivog dokazivanja da OS BiH ne postoje u praksi.bosanski__ wrote: ↑12/05/2025 15:55 Pišete da Helez ne valja, da je klovn itd.
A šta je trebao da napravi kako to ne bi bio ?
Ovdje se radi o konstelaciji snaga 2 strane, i ta konstelacija diktira dnevnu politiku.
Helez radi kako može u tome.
"Ja kao ministar odbrane, u čijoj je ovo isključivoj nadležnosti, bio sam dužan da izdam zabranu licima za kojima je raspisana centralna potjernica Suda BiH. Očekivao sam upravo ono što se danas desilo"
"Obmanuli su i mene i javnost. Bataljon vojne policije bio je spreman da odmah reaguje i ode kao pojačanje tamo. Da smo znali da vod ne može zaustaviti ulazak, odmah bismo ih poslali i niko od njih ne bi ušao u kasarnu. Nema te formacije koja im se može suprotstaviti", poručio je ministar.
Vidjet ćemo. Trenutno smo bliže tome nego bilo čemu drugom... Osim ako ih bataljon ne spriječi, naravno.bosanski__ wrote: ↑12/05/2025 15:56 RS može sve, ali ne može na liniju postavit svoju graničnu službu i kontrolirati pasoše jer znaju da to ne bu išlo.
A bez toga nema države, jer država podrazumjeva granicu i kontrolu na granici.
Polahko malo pomalo smo evo dosli do ovoga da se ljudi tjese pa eto nemaju granicu, ne mogu pasos itd...Slj korak je pa eto pustili su nas preko 'granice' samo nam pasose kontrolisali a gepek nismo ni otvarali...bosanski__ wrote: ↑12/05/2025 15:56 RS može sve, ali ne može na liniju postavit svoju graničnu službu i kontrolirati pasoše jer znaju da to ne bu išlo.
Ko ce im zabraniti, ali ono realno. Mozda naleti kakav EUFOR helikopter ili avion da nadlijece nad granicom dok MUP CP-a popunjava rupe. Ova vlast je uradila sve potrebne pravne korake, i sada smo dosli u situaciju da je ogoljeno medjunarodno licemjerje. Mi njih mozemo hapsit i pokrenuti neku vrstu oruzanog sukoba, a europski protektorat je pokazao i dokazao da ne zeli uspostaviti pravnu drzavu, zabrana financiranja za SNSD je smijurija. Dakle ako ne zele da ga hapse, a prijatelj su, jedini nacin je pucanje sankcija Ru..pardon Srbiji, a koliko vidimo njihov NES zaobilazi sankcije bez problema.bosanski__ wrote: ↑12/05/2025 15:56 RS može sve, ali ne može na liniju postavit svoju graničnu službu i kontrolirati pasoše jer znaju da to ne bu išlo.
Hoćemo li se sad time tješit što nisu još i to vratili?bosanski__ wrote: ↑12/05/2025 15:56 RS može sve, ali ne može na liniju postavit svoju graničnu službu i kontrolirati pasoše jer znaju da to ne bu išlo.
Poenta je u tome da političari ne prave građane budalama sa izjavama "pustite nek institcuje rade svoj posao", jer ga očito ne rade. Radije, ako ništa, nek idu po zapadu urgirati i otvoreno javni tražiti intervenciju od svih, jer je svima jasno od državnih institucija nema ništa. Ali naravno da to neće uraditi jer bi to faktički značila politička kapitulacija, a naravno da su im njihove fotelje najbitnije.HelaS wrote: ↑12/05/2025 15:16Kako se meni, mojoj porodici i svima nama - stanovništvu u BiH, život promijenio i da li je, nakon Helezove zabrane ulaska RS-Trojke u kasarnu i njihove drskosti, ruganja i poniženja državnog ministra? Šta smo mi svi trebali da uradimo, kako da reagujemo. Možda silom nekom ili kako? Upravo da pustimo institucije BiH da rade svoj posao, plaćeni su za to, a i sami su uzročnici svake ovakve krize. Mi - obični građani nismo