Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- manuchao91
#30601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
Moze li se krivicno goniti oglusivanje naredbe ovih oficira.Mora postojati neki protokol .Bice guzve na SUDU BIH
Moze li se krivicno goniti oglusivanje naredbe ovih oficira.Mora postojati neki protokol .Bice guzve na SUDU BIH
-
internazionale
#30602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sreća pa je tebi i mnogima trebalo 30 godina da izvadite glavu iz dupeta1Dante1 wrote: ↑12/05/2025 12:27Nije to radost, vec ne zabijamo glavu jedni drugima u dupeizvrsni direktor wrote: ↑12/05/2025 12:23 zanimljivo je vidjeti radost i ushicenje mnogih na ovoj temi, a koji sebe patriotama smatraju![]()
-
1Dante1
#30603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dabogda se raspala pa ko god da nas uzmeinternazionale wrote: ↑12/05/2025 12:31 Sreća pa je tebi i mnogima trebalo 30 godina da izvadite glavu iz dupeta
- skupljac_zeljeza
#30604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da se svi osjećamo popišano. I dok se to dešava, ovamo paralelno oni se međusobno bore za fotelje.izvrsni direktor wrote: ↑12/05/2025 12:23 zanimljivo je vidjeti radost i ushicenje mnogih na ovoj temi, a koji sebe patriotama smatraju![]()
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#30605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drzava koju je zamislio Alija i ne moze opstati. Napravljena na nepostojecim temeljima. Nedonosce. Abortus koji nije uspio pa se odrzava vjestacki.
-
jusuf maskovic
#30606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo Britanci mogu spasiti stvar.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bbc ... 69697.aspx
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#30607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni jedne jedine BH zastave ili ja slabo vidim.jusuf maskovic wrote: ↑12/05/2025 12:37Samo Britanci mogu spasiti stvar.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
-
HD_2015
#30608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Očigledno državne institucije ne funkcionišu kao u normalnoj državi - ovo smo znali i ranije.
Problem se može posmatrati i sa drugog aspekta - nefunkcionisanje pravnog sistema na svim nivoima. Imamo situaciju da babini sinovi gaze ljude po ulici bijesnim autima, da pljačkaju benzinske pumpe, namještaju se tenderi, pere novac itd itd.
Pravni sistem ne funkcioniše kako treba. Ako hohštapleri i korumpirani političari mogu raditi što rade, zašto se čudimo nemoći države kada je u pitanju Dodik&co.
To je upravo ono što će velikosrpski političari iskorištavati u budućnosti. Znaju da se pravna država ne pravi preko noći - ako budemo igrali tu igru, izgubićemo. Umjesto da se natežemo ko je prekršio protokol i ko treba biti uhapšen, glavninu energije treba usmjeriti na drugi front - ekonomiju. Genocidna se ekonomski raspada i tu ih treba dotući. Ne smije se plaćati njihov dug, po cijenu da država stane, pa ni po cijenu rata.
Naravno, ne treba zanemariti pravni aspekt. Protiv svakog ko prekrši zakon, treba podnijeti krivičnu prijavu i vršiti pritisak na tužilaštvo i sipu da rade svoj posao.
Problem se može posmatrati i sa drugog aspekta - nefunkcionisanje pravnog sistema na svim nivoima. Imamo situaciju da babini sinovi gaze ljude po ulici bijesnim autima, da pljačkaju benzinske pumpe, namještaju se tenderi, pere novac itd itd.
Pravni sistem ne funkcioniše kako treba. Ako hohštapleri i korumpirani političari mogu raditi što rade, zašto se čudimo nemoći države kada je u pitanju Dodik&co.
To je upravo ono što će velikosrpski političari iskorištavati u budućnosti. Znaju da se pravna država ne pravi preko noći - ako budemo igrali tu igru, izgubićemo. Umjesto da se natežemo ko je prekršio protokol i ko treba biti uhapšen, glavninu energije treba usmjeriti na drugi front - ekonomiju. Genocidna se ekonomski raspada i tu ih treba dotući. Ne smije se plaćati njihov dug, po cijenu da država stane, pa ni po cijenu rata.
Naravno, ne treba zanemariti pravni aspekt. Protiv svakog ko prekrši zakon, treba podnijeti krivičnu prijavu i vršiti pritisak na tužilaštvo i sipu da rade svoj posao.
Last edited by HD_2015 on 12/05/2025 12:45, edited 2 times in total.
- tramvajtrojka
#30609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al meni nikad nece biti jasno kako ovi ustaski i cetnicki botovi ne skontaju da nije fazon da uzmu muslimansko ime na klixovom forumu i tako zadnjih 15ak godina, bukvalno sa tim se odate kao krme u Teheranujusuf maskovic wrote: ↑12/05/2025 12:37Samo Britanci mogu spasiti stvar.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
-
emmir1
#30610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde sto je muflon Dodik sjeo na intoniranje himne, ali to je uradio i ministar i susjedne drzave.
Valjda ide neka protestna nota, cisto da se zabiljezi
Valjda ide neka protestna nota, cisto da se zabiljezi
- Thorgerson
#30611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ama bolan, kako vise ne kontate. Zar ne vidi iko sta se ovdje radi? Sta je strategija i sta je plan, skovan u bg 100%.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
Dodik ce na kraju uvuci citav rs u krivicnu prijavu i gonjenje. Pa to je cilj.
I ko ce hapsiti te tolike ljude? Ko ce pokrenuti tolike procese? Sta je vama ba? Nismo mogli da uhapsimo 1 lika, pa 3 lika. Pa 15 likova. I sad cemo njih 50. I boga pitaj koliko jos ce biti na listi do kraja godine.
Iako sam bio za to da se ceka za pogodan trenutak za hapsenje, sada vidim i priznajem da je to ogromna, ogrooomna greska.
I dalje mislim da to nije trebalo raditi odmah. Medjutim, ja sam ocekivao da ce to biti uradjemo barem nakon mjesec, kad se situacija smiri. Al jok, sada se odustalo ocito i cekaju se izbori. A do izbora jos vise od godinu dana. Ovdje se stvari mijenjaju ma dnevnoj osnovi. Pa i u svijetu.
Last edited by Thorgerson on 12/05/2025 12:48, edited 1 time in total.
-
palermo
#30612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dokle je doslo.....potpuno suglasje sa trajvanovim postom.tramvajtrojka wrote: ↑12/05/2025 12:45Al meni nikad nece biti jasno kako ovi ustaski i cetnicki botovi ne skontaju da nije fazon da uzmu muslimansko ime na klixovom forumu i tako zadnjih 15ak godina, bukvalno sa tim se odate kao krme u Teheranujusuf maskovic wrote: ↑12/05/2025 12:37Samo Britanci mogu spasiti stvar.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bbc ... 69697.aspx![]()
![]()
![]()
![]()
- Prpa.ba
#30613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Thorgerson wrote: ↑12/05/2025 12:47 Iako sam bio za to da se ceka za pogodan trenutak za hapsenje, sada vidim i priznajem da je to ogromna, ogrooomna greska.
I dalje mislim da to nije trebalo raditi odmah. Medjutim, ja sam ocekivao da ce to biti uradjemo barem nakon mjesec, kad se situacija smiri. Al jok, sada se odustalo ocito i cekaju se izbori. A do izbora jos vise od godinu dana. Ovdje se stvari mijenjaju ma dnevnoj osnovi. Pa i u svijetu.
-
HD_2015
#30614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Podići 100 krivičnih prijava, pa neka policija obezbjeđuje 100 lica. "Razvucite im pamet", što bi rekao Đeneral Pampers.Thorgerson wrote: ↑12/05/2025 12:47Ama bolan, kako vise ne kontate. Zar ne vidi iko sta se ovdje radi? Sta je strategija i sta je plan, skovan u bg 100%.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
I ko ce hapsiti te tolike ljude? Ko ce pokrenuti tolike procese? Sta je vama ba? Nismo mogli da uhapsimo 1 lika, pa 3 lika. Pa 15 likova. I sad cemo njih 50. I boga pitaj koliko jos ce biti na listi do kraja godine.
Iako sam bio za to da se ceka za pogodan trenutak za hapsenje, sada vidim i priznajem da je to ogromna, ogrooomna greska.
Ne mora se uhapsiti svih 100, 1-2 ili desetak uhapšenih.
- manuchao91
#30615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa dobro nije bas neizvodivo pokrenuti krivicne prijave protiv cak i 150 ljudi.Lagano jednog po jednogThorgerson wrote: ↑12/05/2025 12:47Ama bolan, kako vise ne kontate. Zar ne vidi iko sta se ovdje radi? Sta je strategija i sta je plan, skovan u bg 100%.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
-
4L0n3
#30616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zakon vrijedi onoliko koliko je u stanju biti proveden u djelo.
Sve ostalo su preseravanja. Mislio sam da je 15-20 dana neki razuman rok da se organizuje akcija privodjenja dodika i ostalih, u medjuvremenu je postalo sasvim jasno da do tog vrlo vjerovatno nece ni doci. Kao sto neko iznad rece, cekaju se novi izbori. Najbolja sansa za smjenu dodika ce i biti upravo na izborima, srbi u rs ce odlucivati sta ce sa njim.
Sve ostalo su preseravanja. Mislio sam da je 15-20 dana neki razuman rok da se organizuje akcija privodjenja dodika i ostalih, u medjuvremenu je postalo sasvim jasno da do tog vrlo vjerovatno nece ni doci. Kao sto neko iznad rece, cekaju se novi izbori. Najbolja sansa za smjenu dodika ce i biti upravo na izborima, srbi u rs ce odlucivati sta ce sa njim.
- Prpa.ba
#30617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Srbi Republike Srpske mogu samo nagraditi gospodina koji im je obezbijedio nezavisnost. Nece ga valjda kazniti, pa nisu Bosnjaci. 
- Point.
#30618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dosadni ste više sa Alijom. Ovakvu državu su napravili Richard Holdbrooke i ostala američka ekipa onomad u Daytonu.TojoOptics wrote: ↑12/05/2025 12:37 Drzava koju je zamislio Alija i ne moze opstati. Napravljena na nepostojecim temeljima. Nedonosce. Abortus koji nije uspio pa se odrzava vjestacki.
-
last mohicans
#30619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bajkovito sve posmatrate, kakvih 150 krivičnih. Ako i 10 bude podignuto protiv nekih manje bitnih levata, dobro je. Ovo sa kabadahijom Zukom je za no comment, kao da nam treba jos i ovo sranje po kasarnama. Samo je budala mogla povjerovati da će ih neko na njihvoj teritoriji zaustaviti na rampi. Ko, neki vojnik, VP, prvo nam je Helz to trebao objasniti? Krajnje je vrijeme da prestane kafansku i primitivnu politiku voditi. Volim i plastičnog Denisa poslušati kad na pravim mjestima kaze stvari koje treba reći o rušiteljima. Helezova i Ramina retorika, tipa, hos se pobit...je za kurac.
- Prpa.ba
#30620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno, cemu tenzije po objektima vojske susjedne Republike, nikakve koristi.
-
Hakiz
#30621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E, ali kada bi se prihvatilo, na koga pljucnuti?Point. wrote: ↑12/05/2025 13:04Dosadni ste više sa Alijom. Ovakvu državu su napravili Richard Holdbrooke i ostala američka ekipa onomad u Daytonu.TojoOptics wrote: ↑12/05/2025 12:37 Drzava koju je zamislio Alija i ne moze opstati. Napravljena na nepostojecim temeljima. Nedonosce. Abortus koji nije uspio pa se odrzava vjestacki.
-
LSD
#30622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 12:31 joj zukane zukane hahah hajd bar je pokusao.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovan ... /250512048Radovan Višković ušao u kasarnu Kozara uprkos Helezovoj naredbi da mu se zabrani ulaz
Kvalitetno zapisavanje ublehasa Zukana
- manuchao91
#30623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne smiju se više kretati bez pratnje policije.Politicki mrtvaci su i oni to znaju .Dzaba sirite defetizam
-
milib988
#30624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jarane, i prije ovoga su imali pratnju - mislim ja necu da budem pesimista, ali ovo postaje komedija. Nisam stvarno znao da je drzava ovako oslabljena.manuchao91 wrote: ↑12/05/2025 13:08 ne smiju se više kretati bez pratnje policije.Politicki mrtvaci su i oni to znaju .Dzaba sirite defetizam
- Thorgerson
#30625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi cemo dizati krivicne...
Eufor ce kruziti okolo...
Srbi ce nastaviti po svom...
I to je ukratko to. Nit ce se ovdje sta promjeniti. Izbori ce doci, bit ce odrzani. Ovi ce i za to skontati nesto. Ne bojte. Skuhat ce nesto u bg.
U medjuvrenenu, ljudi odlaze iz ove drzave, a mi cemo tapkati u mjestu.
Ove nece niko hapsiti. To je sada vec ocito. Ne zbog zrtava, nego nema ko da ih uhapsi.
Nema.
I treba izaci javno i to priznati. Jer da ima, neko bi ih uhapsio.
Velika greska je bila ulijetati u ovo, bez plana. Jer sad je jasno da mi plana nemamo. Dakle, trebali smo imati sve korake unaprijed definisane. Kao sto su oni imali.
A ne da kazes, bice priveden ako se ne odozove!
- ne odazove se i nije priveden
Bice priveden ako pokusa oreko granice!
- ode 20x preko granice ne bude priveden
Uhvatit ce ga stranci, interpol, potjernice!
- ne bude nista od toga
Ne smije u kasarnu
- dodje u kasarnu
Ja predlazem da se sad kaze:
Ne smije doci u tuzilastvo na razgovor, u Sarajevo.
Eufor ce kruziti okolo...
Srbi ce nastaviti po svom...
I to je ukratko to. Nit ce se ovdje sta promjeniti. Izbori ce doci, bit ce odrzani. Ovi ce i za to skontati nesto. Ne bojte. Skuhat ce nesto u bg.
U medjuvrenenu, ljudi odlaze iz ove drzave, a mi cemo tapkati u mjestu.
Ove nece niko hapsiti. To je sada vec ocito. Ne zbog zrtava, nego nema ko da ih uhapsi.
Nema.
I treba izaci javno i to priznati. Jer da ima, neko bi ih uhapsio.
Velika greska je bila ulijetati u ovo, bez plana. Jer sad je jasno da mi plana nemamo. Dakle, trebali smo imati sve korake unaprijed definisane. Kao sto su oni imali.
A ne da kazes, bice priveden ako se ne odozove!
- ne odazove se i nije priveden
Bice priveden ako pokusa oreko granice!
- ode 20x preko granice ne bude priveden
Uhvatit ce ga stranci, interpol, potjernice!
- ne bude nista od toga
Ne smije u kasarnu
- dodje u kasarnu
Ja predlazem da se sad kaze:
Ne smije doci u tuzilastvo na razgovor, u Sarajevo.