Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#30501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudi uljuljkani ste u nekoj svojoj viziji svjetskog poretka i međunarodnog prava.
Rusija je to popišala 24.02.2022.
I niko se nije počešao. Niko.
Da je Ukrajina pala, Mađari bi uzeli Zakarpatiju, a Rusi bi Uzeli Transnjistriju i bili bi i na Dunavu.
Brodovi Dunavom mogu vozit šta hoće do Beograda, Brčkog...
Amerikanci bi glasali o tome da li treba poslati vojsku u Europu ili ne.
Europa bi se bavila naftom, plinom i standardom građana.
U Istočnoj Bosni ili Brčkom bi neko napao neke Srbe u nekom selu i ubio recimo dijete, trudnicu,
Digla bi se tenzija, tamo-vamo Fals flag, nije fals flag, RS zove vojsku Srbije upomoć.
NATO kmeči i prijeti.
Mi se češljamo.
RS i Srbija radi NATO prijetnje zove Ruse.
Rusi pošalju bataljon ili dva.
I postave ih na strateške pozicije da ne možeš ništa uraditi (čak i da hoćeš ili možeš, a ne možeš jer nemaš čime, a ni s kime.) dok NATO prijeti sankcijama.
I tako ostane neka kofol granica, uz malo napetosti. Država u blokadi kao što je uobičajeno.
NATO ne dozvoljava da se mi nešto naoružamo jer neće rat, već nas poziva na dijalog.
I tako dalje.
Strašno je da niko ovo od ljudi ovdje koje zaista smatram pametim ovdje nije shvatio i nije vidio iz svega što se znalo i svega što se govorilo i dešavalo 2021/22.
Da je Ukrajina pala, Mađari bi uzeli Zakarpatiju, a Rusi bi Uzeli Transnjistriju i bili bi i na Dunavu.
U Istočnoj Bosni ili Brčkom bi neko napao neke Srbe u nekom selu i ubio recimo dijete, trudnicu,
Digla bi se tenzija, tamo-vamo Fals flag, nije fals flag, RS zove vojsku Srbije upomoć.
NATO kmeči i prijeti.
Mi se češljamo.
I postave ih na strateške pozicije da ne možeš ništa uraditi (čak i da hoćeš ili možeš, a ne možeš jer nemaš čime, a ni s kime.) dok NATO prijeti sankcijama.
I tako ostane neka kofol granica, uz malo napetosti. Država u blokadi kao što je uobičajeno.
NATO ne dozvoljava da se mi nešto naoružamo jer neće rat, već nas poziva na dijalog.
I tako dalje.
Strašno je da niko ovo od ljudi ovdje koje zaista smatram pametim ovdje nije shvatio i nije vidio iz svega što se znalo i svega što se govorilo i dešavalo 2021/22.
- ultima_palabra
#30502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Po meni je skroz obrnuto. Da je Ukrajina pala, Zapad bi ozbiljnije shvatio ruski utjecaj u Evropi. I odmah bi se poduzele akcije da se isti iskorjeni. Da je Rusija unistila zapadnog saveznika Ukrajinu, ruski saveznici bi takodjer bili unisteni ili bi NATO izgubio svaki kredibilitet.drug_profi wrote: ↑11/05/2025 02:49 Ljudi uljuljkani ste u nekoj svojoj viziji svjetskog poretka i međunarodnog prava.
NATO kmeči i prijeti.
Mi se češljamo.
I tako dalje.
Ovako kad se vidjelo da Rusima treba godinu dana i sto hiljada vojnika da uzmu nekakav Bahmut, pustili su da to samo otpadne.
- drug_profi
#30503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
NATO i Zapad su se do 2024 bojali Rusije kao da je Gargamel.
Plus nisu bili u stanju provesti nikakvu zaštitu svojih interesa.
Nisu ni danas u stanju, ali se bude i gicaju.
I ja sam rekao tog februara da je Putin pustio Srbiju niz vodu tim činom ubjeđen da NATO i USA stoje iza svojih riječi, i međunarodnog prava. Ali se naknadno složiše kockice da je on računao na strah i nejedinstvo Zapada, loše i slabe lidere i ekonomsku ovisnost od Rusije. I da je Srbija tu bitan igrač u daljim koracima.
Njegov sljedeći potez nakon pada Ukrajine bi bio test članka 5.
I mislim da su veće šanse da bi on dobio tu okladu nego da bi je izgubio.
BiH i RS bi im bili samo usputna igra, a Srbija bi tu bila izvođač, uz Rusko statiranje.
Plus nisu bili u stanju provesti nikakvu zaštitu svojih interesa.
Nisu ni danas u stanju, ali se bude i gicaju.
I ja sam rekao tog februara da je Putin pustio Srbiju niz vodu tim činom ubjeđen da NATO i USA stoje iza svojih riječi, i međunarodnog prava. Ali se naknadno složiše kockice da je on računao na strah i nejedinstvo Zapada, loše i slabe lidere i ekonomsku ovisnost od Rusije. I da je Srbija tu bitan igrač u daljim koracima.
Njegov sljedeći potez nakon pada Ukrajine bi bio test članka 5.
I mislim da su veće šanse da bi on dobio tu okladu nego da bi je izgubio.
BiH i RS bi im bili samo usputna igra, a Srbija bi tu bila izvođač, uz Rusko statiranje.
-
Awakened
#30504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali najbolja su ova dvojica sto traze neke dokaze da je RS planirala secesiju nakon sto Rusi zavrse Ukrajinu. Eto, mi svi vesla sisali i vi dosli da nam nesto objasnjavate. Isto da mi kazemo dokazite vi da nisu planirali. Imamo zdrav razum, desavanja i izjave. Srbija (vojska) digla pripravnost na najvisi nivo bas u tom trenutku.
- Skijaš
#30505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od Covicevog HDZ-a i ne ocekujem konstruktivno ponasanje, te citavo vrijeme govorim da ovo par godina Trojkaskog podilazenja Covicu nece uroditi plodom. Lik jos uvijek djeluje na Bobanovoj matrici i tu nema prostora za dijalog jer u takvim okolnostima necija vizija BiH jednostavno mora biti porazena.
Nego, vidim Zeljanina konferencija u prostoriji Ruzmarin (koja je manja od mog podruma) okupila 16, 17 dusa iako im je ona kljucni igrac. Iz prostorije u kojoj joj gase mikrofon u prostoriju u kojoj joj mikrofon skoro i ne treba. Pametno ...
- Skijaš
#30506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidio sam onaj dokument kojeg si postavio a po kojem je Karadziceva ekipa zadovoljna ostvarenim. S obzirom na datum, ima smisla, Vasingtonski sporazum tek potpisan i neki su uvjereni da se ide ka konfederaciji FBiH i Hrvatske. Medjutim, i ovo je poprilicno bitno medjutim, od tog je aprila velikosrpska ekipa dozivjela seriju bitnih gubitaka, od Distrikta koji pripada i FBiH, do obiljezenosti genocidom citavog politickog projekta ciji ce politicki lider umrijeti u zatvoru a vojni evo umire, takodje u zatvoru.gabonski udav wrote: ↑10/05/2025 23:17 Pusti masti na volju i nabrajaj do sutra, ali te na kraju ceka pitanje – dobro i STA ONDA?
I drugo, Dejtonski sporazum nije potpisan jer je velikosrpska ekipa htjela obustaviti sankcije nego zato sto se pokusavalo zaustaviti rat. Tako da mi je nejasno odakle ti ta ideja da je strah od sankcija (a ne od sukoba) to sto Dodika sprecava u njegovim stvarnim namjerama ? Da je samo do sankcija, Dodik bi sutra potpisao da ima svoju Juznu Osetiju i sigurno je da bi izveo naoruzane ljude na medjuentitetsku liniju.
-
Novak20
#30507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A što je to "konstruktivno ponašanje" u BiH ?Skijaš wrote: ↑11/05/2025 06:23Od Covicevog HDZ-a i ne ocekujem konstruktivno ponasanje, te citavo vrijeme govorim da ovo par godina Trojkaskog podilazenja Covicu nece uroditi plodom. Lik jos uvijek djeluje na Bobanovoj matrici i tu nema prostora za dijalog jer u takvim okolnostima necija vizija BiH jednostavno mora biti porazena.
Nego, vidim Zeljanina konferencija u prostoriji Ruzmarin (koja je manja od mog podruma) okupila 16, 17 dusa iako im je ona kljucni igrac. Iz prostorije u kojoj joj gase mikrofon u prostoriju u kojoj joj mikrofon skoro i ne treba. Pametno ...
Trojka je imala partnerski sporazum sa HDZ i SNSD, nije ispunila ništa od tog sporazuma, nije dala niti jedan prijedlog izmjene nekog zakona, a još prošle godine je sa Murphyjem i Schmidtom osmislila "plan" čiju realizaciju danas gledamo. Najtužnije je što se "plan" i zasniva na tome da se "partneri" isprovociraju pa da sve blokiraju te da stvari riješi MZ u korist bošnjačke politike. Što je kao građanin BiH koji u njoj živim imam od toga osim saznanja da nećemo u EU i da nećemo pedlja naprijed ni ekonomski ni politički.
Zar očekuješ da će meta Trojkinog plana i napada mirovati ?
Možeš se ti iz Amerike šprdati sa Hrvatima u BiH i pisati protiv njih ali nećeš vječno. Nadživjeti će Hrvati i njihove politike i tebe i mene.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/filipovi ... om-narodu/
Podsjetila bih da smo 2022. godine, kada smo formirali sadašnju poziciju, potpisali dokument „Smjernice, načela i ciljevi djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti“ u kojemu smo obećali rješavanje pitanja Izbornog zakona u roku od šest mjeseci od potpisivanja dokumenta. Politički partneri nakon toga nisu pokazali ni minimum interesa da otvore ta pitanja, nisu izašli niti s jednim prijedlogom i podlegli su pritisku opozicijskih medija i propagandista da je svaki razgovor o Izbornom zakonu kojekakva izdaja i slično – kazala je za „Avaz“ zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH i potpredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović.
- Didier
#30508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A šta su to konkretno partneri radili da sprovedu išta što nije hrvatska ili srpska politika u BiH?Novak20 wrote: ↑11/05/2025 08:16 Trojka je imala partnerski sporazum sa HDZ i SNSD, nije ispunila ništa od tog sporazuma, nije dala niti jedan prijedlog izmjene nekog zakona, a još prošle godine je sa Murphyjem i Schmidtom osmislila "plan" čiju realizaciju danas gledamo. Najtužnije je što se "plan" i zasniva na tome da se "partneri" isprovociraju pa da sve blokiraju te da stvari riješi MZ u korist bošnjačke politike. Što je kao građanin BiH koji u njoj živim imam od toga osim saznanja da nećemo u EU i da nećemo pedlja naprijed ni ekonomski ni politički.
Evo šta je Čović uradio da Bošnjacima i Srbima bude bolje?
-
toska
#30509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ruska agresija na Ukrajinu je najznačajniji dodadaj o 90ih za BiH, ali i Srbiju.
Do tog februara 2022. srpska politika, dosta mutna, ali trajno antizapadana gledana je kroz prizmu Kosova.
Srbiji je učinjena nepravda i imaju pravo da se ljute, a MZ u poziciji da se pravda.
Folovi prolaze al kad tad se ogole.
Od Ukrajine spske pozicije su puno jasnije svakome pa i svakoj članici EU, radi se o neizlječivim ruskim idolopoklonicim.
U tom istom periodu, a pogotovo 2023-24, moj utisak je da nikada nije bilo više države BiH, neuporedivo sa stanjem prije Ukrajine.
Naravno, angažmanom MZ.
Crne ovce Europe su postale još crnje, i priča o Kosovu i RS više nigdje ne prolazi.
Do tog februara 2022. srpska politika, dosta mutna, ali trajno antizapadana gledana je kroz prizmu Kosova.
Srbiji je učinjena nepravda i imaju pravo da se ljute, a MZ u poziciji da se pravda.
Folovi prolaze al kad tad se ogole.
Od Ukrajine spske pozicije su puno jasnije svakome pa i svakoj članici EU, radi se o neizlječivim ruskim idolopoklonicim.
U tom istom periodu, a pogotovo 2023-24, moj utisak je da nikada nije bilo više države BiH, neuporedivo sa stanjem prije Ukrajine.
Naravno, angažmanom MZ.
Crne ovce Europe su postale još crnje, i priča o Kosovu i RS više nigdje ne prolazi.
-
PM72
#30510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja mislim suprotno...da nikad nije bilo manje države...otvoreno seru,prijete a mi ko hudnici,čekamo hoćel Tramp poslat kakvog ambasadora da nije prosrpski orjentisan...
Ona budala Helez lupa ko kita po samaru a vidjećeš ih sutra u kasarni u BL...od kokardi,bože pravde i prvog "safa"
- Rothmans
#30511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma dobro, te zajednicke oruzane snage i jesu smijurija teska. Bolje da smo se naoruzavali za sebe i na teritoriji koju kontrolisemo , nego da se sve sto dobijamo i nabavimo djelimo sa bivsim cetnickim i ustaskim paravojnim formacijama. Cirkus
-
nauticamid
#30512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka ih, i onda idu krivicne i cistis govna iz OS. Ovako sve izlazi na cistac i vidi se ko je ko.PM72 wrote: ↑11/05/2025 10:17Ja mislim suprotno...da nikad nije bilo manje države...otvoreno seru,prijete a mi ko hudnici,čekamo hoćel Tramp poslat kakvog ambasadora da nije prosrpski orjentisan...
Ona budala Helez lupa ko kita po samaru a vidjećeš ih sutra u kasarni u BL...od kokardi,bože pravde i prvog "safa"
Samo lagano...
- Ludzak
#30513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jake stvari te krivične.
- Prpa.ba
#30514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Konstruktivno je postovati sudske odluke i ne biti bjegunac od pravosudja.
Ili Dodik i ostali pravoslavni pobunjenici tako skrecu pozornost na takiju nad katolicima i vaznost postivanja "dogovora"?
ps
Pitanje je, naravno, retoricko. Poznato je da zakoni vaze kad idu u korist politickim katolicima, a ne vaze i podlozni su relativizaciji ako vam se taj dan ne svidjaju.
-
saimidin
#30515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pravo i pravda su apsolutno na strani
Problem je što
nema snage da sprovede pravo i pravdu, tako da je to samo škrabotina na papiru
Sa druge strane imaš komšije i susjede ogrezle u genocidnu hajdučiju, ali može im se jer su mnogo jači od
Jebene karte
ima, ali ni sa njima ne radi ni približno najviše mogućem
Puzajuća secesija traje bar 10-tak godina, a za to vrijeme
ubjeđuje sama sebe da se ne dešava, ali zadnjih par godina je to jako teško
Problem je što
Sa druge strane imaš komšije i susjede ogrezle u genocidnu hajdučiju, ali može im se jer su mnogo jači od
Jebene karte
Puzajuća secesija traje bar 10-tak godina, a za to vrijeme
-
elcaliente
#30516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najvaznije je da sve upakovano smajlijima i svim usaimidin wrote: ↑11/05/2025 11:54 Pravo i pravda su apsolutno na strani![]()
Problem je štonema snage da sprovede pravo i pravdu, tako da je to samo škrabotina na papiru
Sa druge strane imaš komšije i susjede ogrezle u genocidnu hajdučiju, ali može im se jer su mnogo jači od![]()
Jebene karteima, ali ni sa njima ne radi ni približno najviše mogućem
Puzajuća secesija traje bar 10-tak godina, a za to vrijemeubjeđuje sama sebe da se ne dešava, ali zadnjih par godina je to jako teško
-
BAK-eV
#30517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I šta ćemo sad?drug_profi wrote: ↑11/05/2025 02:49 Ljudi uljuljkani ste u nekoj svojoj viziji svjetskog poretka i međunarodnog prava.
NATO kmeči i prijeti.
Mi se češljamo.
I tako dalje.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#30518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
02.05.2022. godine je termin kad su prekodrinci zajedn s lokalnom bandom planirali krenuti na "islamske teorirste" (čitaj Bosance). Termin je određen, planovi napravljeni samo je jedna stvar zakazala. UKRAJINA NIJE PALA. Nadam se i da neće.drug_profi wrote: ↑11/05/2025 02:49 Ljudi uljuljkani ste u nekoj svojoj viziji svjetskog poretka i međunarodnog prava.
NATO kmeči i prijeti.
Mi se češljamo.
I tako dalje.
oni što su krenuli 02.0.1992. pokušali su to 30 godina kasnieje. Po podacima koje imam o svemu je bio upoznat i vrh UZP support države (čitaj hrvatske), koji su trebali spriječiti formiranje kakve takve odbrane zauzimajući "povijesno hrvatske krajeve". Interesantno je da su prve mete trebali biti telekomunikacioni centri repetitori i sl. Interesantno je da je po nekim izvorima israel trebao dati medijski support operaciji preko svojih firmi koje su specijalizovane za elektronski i medijski operativni dio(naravno za pare).
-
Dr Arsla
#30519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako kao što si opisao. Kod nas bi se organizirale priredbe gdje bi djeca pjevala pjesmu, samo da rata ne bude. Naši političari bi opet govorili mirno spavajte, rata neće biti za rat je potrebno dvoje itd. Dok bi se mi probudili i skontala šta se dešava. kasno bi bilo. Zabrinuti bi govorili, bil to slao svoje dijete da pogine itddrug_profi wrote: ↑11/05/2025 02:49 Ljudi uljuljkani ste u nekoj svojoj viziji svjetskog poretka i međunarodnog prava.
NATO kmeči i prijeti.
Mi se češljamo.
I tako dalje.
-
PM72
#30520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Aha...oni će provest svoj pasjaluk,mi rondat i srat preko društvenih mreža i nakon heftu sve se zaboravi jer će biti neka druga zajebancija i temanauticamid wrote: ↑11/05/2025 10:45Neka ih, i onda idu krivicne i cistis govna iz OS. Ovako sve izlazi na cistac i vidi se ko je ko.PM72 wrote: ↑11/05/2025 10:17Ja mislim suprotno...da nikad nije bilo manje države...otvoreno seru,prijete a mi ko hudnici,čekamo hoćel Tramp poslat kakvog ambasadora da nije prosrpski orjentisan...
Samo lagano...
- Prpa.ba
#30521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Crno na bijelo nas je Ukrajina spasila 2022, steta sto nista nismo naucili iz 2022 pa je bivsa BiH nestala u martu 2025 bez ispaljenog metka, obicnim razvlascivanjem u sluzbenim novinama.
Ako nista, makar rata nije bilo. Dok ne dodju po jos.
Ako nista, makar rata nije bilo. Dok ne dodju po jos.
-
belfy
#30522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
odgovor nista?belfy wrote: ↑10/05/2025 22:49i? jesu li spaljene?Prpa.ba wrote: ↑09/05/2025 18:52 Moram pohvaliti Heleza, vrlo jeftin a brz i efektan nacin da se pokaze da MO BiH i OSBiH nemaju sustinsku kontrolu nad objektima u manjem entitetu i da iste kontrolisu paravojne strukture popunjene politickim pravoslavcima.
Da spalimo i tu iluziju, kao sto je spaljena SIPA i Tuzilastvo i Sud.![]()
- Prpa.ba
- Skijaš
#30524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
OK, pokusaj na pocetku zamisliti da smo ti i ja jos u djetinjstvu bili najbolji prijatelji. Ti si vise jeo kod mene nego kod sebe kuci, a sa tvojim smo starim isli u ribu i sutali loptu. Bukvalno odrastali zajedno i ti znas da ja nikad nisam htio nekog zajebati a i ja bih za tvoj karakter garantovao zivotom. E sad, zamisli da ti ja sjedimo u nekom restoranu, cekamo zene da zavrse sa sopingom, voda ispod terase, nas dvojica komentarisemo Nejmara i ispod stoljnaka nadjemo komad papira. Prije nas, tu sjedila neka ekipa diplomata i jedan od njih je zaboravio (ili namjerno ostavio, svejedno je) dokument na kojem pise ....Novak20 wrote: ↑11/05/2025 08:16A što je to "konstruktivno ponašanje" u BiH ?Skijaš wrote: ↑11/05/2025 06:23Od Covicevog HDZ-a i ne ocekujem konstruktivno ponasanje, te citavo vrijeme govorim da ovo par godina Trojkaskog podilazenja Covicu nece uroditi plodom. Lik jos uvijek djeluje na Bobanovoj matrici i tu nema prostora za dijalog jer u takvim okolnostima necija vizija BiH jednostavno mora biti porazena.
Lista mogucih rjesenja za Bosnu i Hercegovinu
1. Ocuvanje BiH
1a. eliminisati kategoriju konstitutivnih naroda a BiH transformisati u drzavu najbrojnijih. Sluzbeni jezik bi bio samo bosanski, a Srbi i Hrvati bi bili etnicke manjine. Proces odlucivanja bi se centralizovalo.
1b. doci do dogovora tri naroda sta je cije ali bez prava na otcjepljenje tih monoetnickih jedinica. Konstitutivnost vezati za dijelove teritorije, a drzavni nivo odlucivanja bi bio izrazeno slab
1c. ocuvati visok nivo decentralizacije uz brisanje etnickih elemenata te decentralizacije. Konstitutivnost vezati za drzavne institucije a ne za teritoriju jer su tri naroda konstitutivni na tlu citavu drzave.
2. Gasenje BiH
2a. podijeliti drzavu izmedju Hrvata i Srba transformacijom postojece FBiH u administrativnu jedinicu pod direktnom Ili indirektnom upravom Zagreba
2b. podijeliti drzavu izmedju Bosnjaka i Srba transformacijom postojece FBiH u ekskluzivno bosnjacku nacionalnu drzavu
Od ponudjenih opcija, jedina koja nije nepravedna je opcija 1c. Opcija 1b nije realna jer da je moguc dogovor oko toga sta je cije, ne bi bilo ni one price o mjesovitim kantonima niti bi se gasilo Herceg Bosnu a opciju 1a. i gasenje konstitutivnosti tri naroda je trebalo spominjati prije nego sto su se Tito i Mikulic zalagali za Bosnjake kao narod. Dakle, na stranu sad Zeljana i Zeljko, ostavimo po strani Praljka, UZP i mudzahedine ..... mozemo li se ti i ja, najbolji prijatelji jos od djetinjstva, sloziti da je najbolje rjesenje ovo u sredini
-
PM72
#30525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti si fakat ubjeđen da nas je Ukrajina 2022 "spasila"?
Rata?