Sa druge strane postavlja se legitimno pitanje je li mi hocemo normalnu drzavu ili necemo?dječak sa šibicama wrote: ↑06/05/2025 10:57 Ne, "dovesti u red" ovdje znaci "povecati carine, poreze, opljackati gradjane" jer treba platiti sve one savjetnike savjetnikovih savjetnika po ministarstvima i zastupnike po skupstinskim klupama.
Inace je fascinantno kako jedna plejada forumasa svaku pljackasku operaciju vladajucih mafijasa uvijek opravdava istom ublehom "uvodjenje reda", stalno se uvodi neki red a nigdje reda, totalna anarhija u drzavi. No, punjenje budzeta u porastu, cime se trenerkova vladajuca mafija licemjerno i bezobrazno hvali, kao oni su to svojim strucnim potezima uradili, a nikako ne kriminalno povecanje cijena i inflacija koju niko ne pokuava obuzdati jer sto bi, vece cijene veci PDV vise para mafijasima. Narod suti jer narod je degenerik, ko nece da suti bjezi na zapad. A uvijek su tu botine da napisu kako se "uvodi red".
Je li hocemo drzavu koja ce zmirenjem na sivu ekonomiju cuvati socijalni mir ili drzavu u kojoj se treba platiti da se klati. Ja sam za ovo drugo. Cinjenica jeste da je trenutna vlast dirnula u ustaljene obrasce ponasanja naroda i da bi zbog toga mogla fasovati na narednim izborima. Ali ni nova vlast nece nista od toga ukinuti u vecoj mjeri. Jednostavno prosla su neka vremena i istrosile su se krave muzare koje su cuvale socijalni mir. A spektakl tek slijedi kad EU krene razvlacit macku.
Za savjetnike im prvi ja yebem mrtve ljubi ih Facko, ali nije istina da idu svi nameti u kasu iz kojih se oni placaju, budzet je dokumet u kojem nema more vako more nako. Ako ce dodatni nameti isfinansirati insfrastrukturu, prvi ih pozdravljam, ako ce puniti praznu kasu a da ostaje sve isto, prvi sam protiv toga. Ali zato postoje izbori, zato postoji monitoring vlasti, za to postoje prijave inspekcijama i sve ono ostalo sto je bosnji mrsko, jer se njegov aktivizam svodi na yebavanje bogova na forumu i facebooku.
Porast naplate poreza uz inflaciju je pokazatelj da narod ima odakle da tu inflaciju isprati. Svidjalo se to nekome ili ne, ali to je tako. Iz prazne ne puca.