Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Bbby
#50301 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E u pm, nece izac za PC ni za 2 godine jos onda
-
DonieBrasco
#50302 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U najboljem slucaju tokom 2027, ako uđe u 2028 to je vec bas dugo.
- Maharadza
- Tito_i_Partija
#50304 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Potaknut' gotov savršenim ocjenama za Clair Obscur: Expedition 33, krenuh i ja sinoć da igram ovu igru. Imam je džaba na Gamepassu, pa reko što da ne.
Uspio sam odigrat' samo oko sat i po' pred spavanje, al' koja ljepota od igre, čovječe. Ljudi su art direction doveli na skroz novi nivo. Sve izgleda i zvuči prelijepo u ovoj igri, dijalozi su vrhunski i puni emocija, combat je prejak sa nekim tako cool efektima koje dosad nisam vidio u igrama. Maksimalno iskorištene sve prednosti Unreal Engine 5, zasad bez ikakve negative: još nisam vidio nijedan stutter, što je golemo za igru gdje parry i dodge igraju ogromnu ulogu.
Nisam znao da Charlie Cox, koji glumi Daredevil-a u serijama, ovdje daje glas glavnom protagonisti Gustave-u (a Gustave opet skroz liči na Roberta Pattinsona iz Twilight serijala.
)
Ovo je zasad GOTY materijal, jedva čekam da nastavim večeras.
Uspio sam odigrat' samo oko sat i po' pred spavanje, al' koja ljepota od igre, čovječe. Ljudi su art direction doveli na skroz novi nivo. Sve izgleda i zvuči prelijepo u ovoj igri, dijalozi su vrhunski i puni emocija, combat je prejak sa nekim tako cool efektima koje dosad nisam vidio u igrama. Maksimalno iskorištene sve prednosti Unreal Engine 5, zasad bez ikakve negative: još nisam vidio nijedan stutter, što je golemo za igru gdje parry i dodge igraju ogromnu ulogu.
Nisam znao da Charlie Cox, koji glumi Daredevil-a u serijama, ovdje daje glas glavnom protagonisti Gustave-u (a Gustave opet skroz liči na Roberta Pattinsona iz Twilight serijala.
Ovo je zasad GOTY materijal, jedva čekam da nastavim večeras.
- ferratilis
#50305 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jebo oruzja, sve probleme rjesavam pesnicama.

Oblivion je toliko zabavan da mi je okupirao svo slobodno vrijeme, uvijek postoji zanimljiv quest ili aktivnost koja nije dosadna, sto se ne moze reci za vecinu modernih igara. Kad bi jos Morrowind mogao dobiti isti tretman, bio bi presretan. Moze i Fallout 3.

Oblivion je toliko zabavan da mi je okupirao svo slobodno vrijeme, uvijek postoji zanimljiv quest ili aktivnost koja nije dosadna, sto se ne moze reci za vecinu modernih igara. Kad bi jos Morrowind mogao dobiti isti tretman, bio bi presretan. Moze i Fallout 3.
- Averus
#50306 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Iz poštovanja prema liku koji je bio glavna uloga u Twilightu, a mrzi Twilight iz dna duše i do dan danas pljuje po tim filmovima, ja odavno govorim da je on "novi Batman", da ga ne uvrijedimTito_i_Partija wrote: ↑02/05/2025 21:19 Nisam znao da Charlie Cox, koji glumi Daredevil-a u serijama, ovdje daje glas glavnom protagonisti Gustave-u (a Gustave opet skroz liči na Roberta Pattinsona iz Twilight serijala.)
Ozbiljno razmišljam da kupim CO:E33 po punoj cijeni da bih podržao studio jer mi je predrago to što su uspjeli!
- ferratilis
#50307 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam jos igrao, ali sam poslusao par pjesama, ova mi ne izlazi iz glave.
- Tito_i_Partija
#50308 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nemam sumnje da bi ti se svidio, jer je CO dobrim dijelom ustvari omaž Final Fantasy-u. A ti si možda i najveći ljubitelj FF na ovoj temi.Averus wrote: ↑02/05/2025 21:45Iz poštovanja prema liku koji je bio glavna uloga u Twilightu, a mrzi Twilight iz dna duše i do dan danas pljuje po tim filmovima, ja odavno govorim da je on "novi Batman", da ga ne uvrijedimTito_i_Partija wrote: ↑02/05/2025 21:19 Nisam znao da Charlie Cox, koji glumi Daredevil-a u serijama, ovdje daje glas glavnom protagonisti Gustave-u (a Gustave opet skroz liči na Roberta Pattinsona iz Twilight serijala.)
![]()
![]()
Ozbiljno razmišljam da kupim CO:E33 po punoj cijeni da bih podržao studio jer mi je predrago to što su uspjeli!
https://www.rpgsite.net/interview/17041 ... ething-new
RPG Site: The battle system seems to be a turn-based system with some real-time elements to it. Can you broadly explain the philosophy behind designing your battle system in this way? Also, can you adjust those reactivity settings in terms of accessibility?
Francois Meurisse: First, the game has a strong JRPG gameplay inspiration. It was conceived as a turn-based game from the beginning, influenced by Final Fantasy VIII, IX, and X in particular. Around the first iteration of the game, the game director was playing Sekiro at the same time, and he thought that the feeling of dodges and parries felt so good in From Software games, that's when we started to implement a more reactive, turn-based system in our own game.
- Averus
#50309 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sad mi je još draža igra 
Ako nekome padne na pamet da se oproba u JRPG žanru nakon ove, ili čak u Final Fantasyju - neka mi se javi prije toga, da ne bi na prvo bilo odbojno i automatski odustali od pravo bogatog žanra
Ako nekome padne na pamet da se oproba u JRPG žanru nakon ove, ili čak u Final Fantasyju - neka mi se javi prije toga, da ne bi na prvo bilo odbojno i automatski odustali od pravo bogatog žanra
- ferratilis
#50310 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://gamerant.com/french-president-e ... -sandfall/
French President Macron Congratulates Clair Obscur: Expedition 33 for Success
- House
-
Bosnian Dragon1
#50312 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gledam ove battlefield 6 klipove, i fakat ne razumijem zasto izabiru likove koji ne znaju igrati za playtestere...hajd sto ne zna igrat nego jos i oteza sebi, lik uzeo dzojstik i igra bf na PC 
- ferratilis
#50313 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Aurora iz Skyrima je vidljiva u Cyrodiilu, cak se vidi i Throat of the World u daljini. Sto vise igram, ovaj "remaster" mi je sve drazi. Oprastam Toddu i Fallout 4 i Starfield. 

- Politicarko
#50314 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio sinoć Dead Island 2. Igrica je u nekim momentima jako dosadna, a kad bi ocjenjivao ukupno neki prosjek 5/10. Na kraju je priča imala malo nekog smisla.
- Averus
#50315 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja igram Hogwarts Legacy
Nekad sam bio veliki fan knjiga, a igra ima dobre reviews i dojmove, pa reko' da igram. Na prvu mi se jedino sviđa world design, veoma je lijepa i kreativna igra. Gameplay je dječji. Al' hajde, nastaviću. Ako mi se ne svidi dovoljno, mogu barem main story prekucati da ne bude da sam džaba kupio.
Doduše, možda je do mog raspoloženja
Nekad sam bio veliki fan knjiga, a igra ima dobre reviews i dojmove, pa reko' da igram. Na prvu mi se jedino sviđa world design, veoma je lijepa i kreativna igra. Gameplay je dječji. Al' hajde, nastaviću. Ako mi se ne svidi dovoljno, mogu barem main story prekucati da ne bude da sam džaba kupio.
Doduše, možda je do mog raspoloženja
- Quaresma
-
DonieBrasco
#50317 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad smo vec kod Mafia igre, 8. maja ce biti prezentirani novi detalji za The old country.
- Tito_i_Partija
#50318 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ovaj komentar
I love how PCGamer gave it a 70 because parrying was too hard for whatever miserable fuck wrote the review then 3 days later they had to walk it back with a new article by someone who actually enjoyed the game, congratulating them on their 1 million units sold.
Dobro, da se razumijemo, pariranje nije lagano u ovoj igri, al' je taaako zadovoljavajuće, jer ako uspiješ onda tvoj kontranapad jebe neprijatelju sve po spisku, od matere pa nadalje. High risk, high reward gameplay.
Za one koji ne znaju il' ne vole parirat' postoji dodge, koji daje puno više prostora za greške...al' dat' ovakvoj igri ocjenu od samo 70 jer ti ne ide od ruke ono što ti hoćeš je kriminalno.
- House
- Quaresma
- ferratilis
#50321 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Covjek koji vam daje dzaba igre na Epicu. Pored Johna Carmacka, vjerovatno najbolji programer kojeg je industrija ikad imala, ali ce uvijek ostati u sjeni jer je cudak i tvrdoglav u vezi mnogih stvari. Ipak, zanimljiv lik.
- BaDa
-
Kuvet
#50323 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izgleda brutalno. Ali nema gameplaya.
-
DonieBrasco
#50324 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakav sex od trailera nadam se da ce ovo PS5 moci da izgura, cekamo gameplay trailer.

Na oficjelnom sajtu su informacije o glavnim i sporednim likovima, mjestima, obavezno pogledati.
Na oficjelnom sajtu su informacije o glavnim i sporednim likovima, mjestima, obavezno pogledati.
- ferratilis
#50325 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cekaj malo, mislio sam da Phil Cassidy ima samo jednu ruku?! 
Dobro izgleda, ali proci ce jos par godina prije nego to zaigramo na PC-u.
Dobro izgleda, ali proci ce jos par godina prije nego to zaigramo na PC-u.