Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

crnivrag

#26001 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

zdruzdjo wrote: 05/05/2025 21:48 Prvo
Tokom svih ovih godina koliko ga koristim, ja sam ovaj uredjaj koji sada koristim platio i preplatio barem jedno 30-ak puta, jer sam na premium pretplati.
Ja bih bio najsretniji da sam kupim svoj tv-box i da instaliram eon aplikaciju i da je koristim onako kao sto koristim i ovaj. Mozda i moze, ali bi onda bilo ok da mi @Telemach umanji mjesecni racun jer me u neku ruku time prisiljavaju da koristim "outdated" uredjaj. Osim toga, placanje??? Zasto? To je zamjena zastarjele opreme.
Ne trazi niko neki uredjaj koji vrijedi par stotina km, ali brate necu ni uredjaj koji je "stojadin" u ovom svijetu. Prije par mjeseci sam pitao ovdje i cini mi se da si mi bas ti i odgovorio vezano za 4k mogucnost ovog starog box-a. Iskreno nisam znao da ga podrzava. Super, obradujem se. Istu noc pokrenem film sa mreze preko vlc player-a(koji je opste poznat kao odlicno optimizovan player u android svijetu) u 4k rezoluciji. Ne mogu dovoljno ozbiljno opisati na sta je to licilo.

Drugo
Sad tebe pitam, da li mislis da ovaj uredjaj stvarno vrijedi da se zamjeni i dadne doplate 80km sa samo ova dva "benifita" koja si naveo? :shock: :shock: dobro da ne sitnicarim ima i usb 3 port i utor za mikro sd karticu.
2025 godina i ti mi kazes da je 2gb ram memorije dovoljno za procesiranje i gledanje(ugodno) npr nekog 4k videa sa npr mreze ili usb stick-a.

I sad procitah jos ovo:
crnivrag wrote: 05/05/2025 21:13 Ima ali samo za Grčku, za ostale zemlje je onemogućeno kroz firmware update.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo kažem kako jeste kad se traži na zahtjev zamjena ispravne opreme, a možeš ga dobiti džabe uz obnovu ugovora kao jedini benefit, ako ne želiš popust na iznos računa i dodatne pakete kanala.
Benq

#26002 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Sve verzije EON box-a rade odlicno ono za sta su i predvidjeni - a to je rad EON aplikacije, ako rade osnovne usluge koje pruza iskljucivo operater, nema onda mjesta za paniku i zamjenom istog jer je "zastario". Zato kupis sebi box za dodatne stvari koje zelis da imas i to je to, a EON box koristis iskljucivo za EON app, MAX app i one osnovne poput Youtube..
zdruzdjo

#26003 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

crnivrag wrote: 05/05/2025 21:58
Samo kažem kako jeste kad se traži na zahtjev zamjena ispravne opreme, a možeš ga dobiti džabe uz obnovu ugovora kao jedini benefit, ako ne želiš popust na iznos računa i dodatne pakete kanala.
Ma mislim znam o cemu pricas. Navikli smo svi mi na......šupa.... ljigavstine prema korisnicima od strane telemach-a prema nama korisnicima. I ovo je jedan slican tome.
Ja sam mjesec-dva vodio borbu sa telemahom da mi zamjene ruter evw327n za evw32c jer je ovaj bio zastario. bagovao i internet je pucao svaki cas. nebrojeno puta su monteri dolazili. Mjenjali konektore, mjenjali, kablove, skretnice, pojacavali/stisavali signal....sta sve ne. i sunjajuci po net-u sam, naletim da je tehnicka podrska za ovaj stariji ruter ukinuta jer je pun bagova.
na moje insistiranje i peglanje tehnicke podrske na jedvite jade mi zamjene(bez placanja) i gla cuda, bio sam 100% u pravu.
Sve proradilo i dobio deklarisanu brzinu koju sam placao a nikad nisam bio ni blizu ostvarivanja iste. Pucanje net-a mi je postalo jednom ili ni jednom u mjesecu. A prije se znalo desavati po dva tri puta u danu.
Uglavnom ugovor mi ne istice uskoro, ali znam da ga obnavljati necu. Pogotovo sada kada je ova "kupovina" u toku. Nek nam je bog na pomoci kad se to desi znajuci kako telekom funkcionise.

Benq wrote: 05/05/2025 22:04 Sve verzije EON box-a rade odlicno ono za sta su i predvidjeni - a to je rad EON aplikacije, ako rade osnovne usluge koje pruza iskljucivo operater, nema onda mjesta za paniku i zamjenom istog jer je "zastario". Zato kupis sebi box za dodatne stvari koje zelis da imas i to je to, a EON box koristis iskljucivo za EON app, MAX app i one osnovne poput Youtube..
Opet cu se vratiti na ovo sa 4K. Hajde pokreni neki video sa youtube-ta u 4K rezoluciji sa eon box-a. Em stuca, em bufferuje, em sjecka.....
Imam prilicno staru generaciju smart tv koja kao od sale proguli 4k video sa youtube-ta. bez da zastane.
Benq

#26004 Re: Telemach BH

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: 05/05/2025 23:11 Opet cu se vratiti na ovo sa 4K. Hajde pokreni neki video sa youtube-ta u 4K rezoluciji sa eon box-a. Em stuca, em bufferuje, em sjecka.....
Imam prilicno staru generaciju smart tv koja kao od sale proguli 4k video sa youtube-ta. bez da zastane.
O tome ti i pricam, sve radi bez ikakvih problema, nego provjeri da ti nije box opterecen kakvim aplikacijama pa ti se to desava, jer nema smisla da ti steka 4K sadrzaj na youtube ako imas dovoljno slobodnog prostora i ako je internet kako treba. Naveo sam appove koje moji koriste na box-u, nema nista dodatno instalirano, niti imam razloga nesto izmisljat. Ako ti nesto ne radi kako treba, zali se, pisi im, neka se rijesi.
zdruzdjo

#26005 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

Benq wrote: 05/05/2025 23:27
O tome ti i pricam, sve radi bez ikakvih problema, nego provjeri da ti nije box opterecen kakvim aplikacijama pa ti se to desava, jer nema smisla da ti steka 4K sadrzaj na youtube ako imas dovoljno slobodnog prostora i ako je internet kako treba. Naveo sam appove koje moji koriste na box-u, nema nista dodatno instalirano, niti imam razloga nesto izmisljat. Ako ti nesto ne radi kako treba, zali se, pisi im, neka se rijesi.
Od aplikacija imam VLC player, neki mali file manager, i ott navigator za iptv i max. Nista vise.
Sama ram memorija je problem 2gb. Flash i nije. a isto tako i verzija androida.
Telemach

#26006 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote: 05/05/2025 21:48
crnivrag wrote: 05/05/2025 17:21
Imaš SDSTB02 sa 16 GB ROM memorije i WiFi mrežom, platiš 80 KM da zamijeniš KSTB6020 za SDSTB02 i uživaš: https://www.androidtv-guide.com/pay-tv- ... rt-box-v3/
Prvo
Tokom svih ovih godina koliko ga koristim, ja sam ovaj uredjaj koji sada koristim platio i preplatio barem jedno 30-ak puta, jer sam na premium pretplati.
Ja bih bio najsretniji da sam kupim svoj tv-box i da instaliram eon aplikaciju i da je koristim onako kao sto koristim i ovaj. Mozda i moze, ali bi onda bilo ok da mi @Telemach umanji mjesecni racun jer me u neku ruku time prisiljavaju da koristim "outdated" uredjaj. Osim toga, placanje??? Zasto? To je zamjena zastarjele opreme.
Ne trazi niko neki uredjaj koji vrijedi par stotina km, ali brate necu ni uredjaj koji je "stojadin" u ovom svijetu. Prije par mjeseci sam pitao ovdje i cini mi se da si mi bas ti i odgovorio vezano za 4k mogucnost ovog starog box-a. Iskreno nisam znao da ga podrzava. Super, obradujem se. Istu noc pokrenem film sa mreze preko vlc player-a(koji je opste poznat kao odlicno optimizovan player u android svijetu) u 4k rezoluciji. Ne mogu dovoljno ozbiljno opisati na sta je to licilo.

Drugo
Sad tebe pitam, da li mislis da ovaj uredjaj stvarno vrijedi da se zamjeni i dadne doplate 80km sa samo ova dva "benifita" koja si naveo? :shock: :shock: dobro da ne sitnicarim ima i usb 3 port i utor za mikro sd karticu.
2025 godina i ti mi kazes da je 2gb ram memorije dovoljno za procesiranje i gledanje(ugodno) npr nekog 4k videa sa npr mreze ili usb stick-a.

I sad procitah jos ovo:
crnivrag wrote: 05/05/2025 21:13
Pitar sa Kariba wrote: 05/05/2025 20:56 Ima li neka mogućnost instalacije Netflixa?
Ima ali samo za Grčku, za ostale zemlje je onemogućeno kroz firmware update.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zdravo @zdruzdjo,
Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite kontakt broj, kako bismo Vas posredstvom relevantnog odjela mogli pozvati za više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
1Dante1

#26007 Re: Telemach BH

Post by 1Dante1 »

To je ono kada jedan korisnik misli da se svijet oko njega vrti. Ako ti ugovorom nije definisano, brate posalji prijedlog, ali nemoj smarati da je nesto nekvalitetno.

Da li radi eon? Radi. Da li je radila SK4K, jeste. Da li ti radi YT? Radi. Pa sta se onda zalis?

I cuj zamjena opreme za hiljade korisnika, radi kupno 8 likova koji ne mogu gledati u 4k :D
dječak sa šibicama

#26008 Re: Telemach BH

Post by dječak sa šibicama »

Moj Eon box obavezno obori aplikaciju, konkretno Stremio, kad pokrenem 4k video.

Dakle, rusi se.

Nije jedini nezadovoljan ovim smecem od boxa, cisto da dodam.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26009 Re: Telemach BH

Post by pici »

ja bi da predjem na starlink od tVumpovog malog od palube imal dze to unaske
kakaljin

#26010 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

pici wrote: 06/05/2025 11:47 ja bi da predjem na starlink od tVumpovog malog od palube imal dze to unaske
Nije tema ali ce biti uskoro
1Dante1

#26011 Re: Telemach BH

Post by 1Dante1 »

dječak sa šibicama wrote: 06/05/2025 11:10 Moj Eon box obavezno obori aplikaciju, konkretno Stremio, kad pokrenem 4k video.

Dakle, rusi se.

Da li radi uredno eon app? Ako radi, sve ostalo je suvisno za raspravu, jer taj box nije uredjaj kojem se pruza podrska za druge aplikacije. Ne branim telemah, no ove zalbe su neosnovane i ne moze se apsolutno nista uraditi, jer operater ne uzima uredjaje koji ce podrzavati i druge apps, vec je glavni fokus na vlastitoj.

Druga je stvar gdje bi telemah mogao imati u ponudi neki box za koji se placa doplata 5-10KM gdje ima odlicne specifikacije, pa da bude premium, kao reicmo fritzbox koji se naplacuje anamo.
nije, no to ce koristiti samo ruralne sredine, ljudi koji su stalno u pokretu i sl. Nece ga neko na Kosevu instalirati pored tm,telekoma i sl.
dječak sa šibicama

#26012 Re: Telemach BH

Nisam ni rekao da Telemach mora osigurati podrsku za app, vec da je box smece, sto i jeste.
laik1981

#26013 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

dječak sa šibicama wrote: 06/05/2025 11:10 Moj Eon box obavezno obori aplikaciju, konkretno Stremio, kad pokrenem 4k video.

Dakle, rusi se.

Losi su im boxovi. Sjeckace svi neosakaceni 4k sadrzaji. Tako je na vecini boxova u toj klasi. To je box koji je namijenjen samo za eon.
zdruzdjo

#26014 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

1Dante1 wrote: 06/05/2025 10:02 To je ono kada jedan korisnik misli da se svijet oko njega vrti. Ako ti ugovorom nije definisano, brate posalji prijedlog, ali nemoj smarati da je nesto nekvalitetno.

Da li radi eon? Radi. Da li je radila SK4K, jeste. Da li ti radi YT? Radi. Pa sta se onda zalis?

I cuj zamjena opreme za hiljade korisnika, radi kupno 8 likova koji ne mogu gledati u 4k :D
Ne vrti se svijet oko mene nego ako mi nesto dadnes/ili rentas kao opremu onda ocekujem da radi posao za koji je namjenjena. I to u skladu sa vremenom u kojem se nalazi.
Iznajmis full namjesten stan sa masinom za ves i ako slabo pere ves onda se zalis gazdi pa je red i da zamjeni. Mozda je ona prala ves prije odlicno, ali sad vise ne pere jer je zastarjela. Zastarjela tehnologija, ne radi dobro sa novim deterdzentima, omeksivacem....bla bla. Ako ta masina ne pere dobro, e pa onda je kao gazda izbacis i kazes kupi sebi, ali je red da mi onda umanjis kiriju jer to nije vise full.
To sto neko nema potrebu za necim, ne znaci da nema niko i da nikome ne to ne treba.
Npr. Imas hiljade korisnika kojima se net zasniva na viberu, mobitel-facebook, malo instagram, tu i tamo koji klip na tik-tok ili youtube u nekoj maloj rezoluciji(ili ni ne zna sta je to jer je na auto sve) i njemu ne treba nista vise niti zna ista vise. Pojma nema ni kolika je brzina net-a koju ima ni na kakvu se mrezu kaci mobitel ili laptop.
E pa ima nas kojima nesto i treba.
Altsa

#26015 Re: Telemach BH

Post by Altsa »

Opet su mijenjali frekvencije kanala. Svi favoriti se pobrkali i izgubili kanali.
dječak sa šibicama

#26016 Re: Telemach BH

Dobro, nije smece, radi on, ali je kurton od kvaliteta. Mada cim je to dzaba, ni ne moze bolje.
Altsa

#26017 Re: Telemach BH

Post by Altsa »

Tacno. Ne mozemo znati kolko sve moze bolje jer nam se ne nudi mogucnost da to saznamo.
pici

#26018 Re: Telemach BH

Post by pici »

Altsa wrote: 06/05/2025 11:55 Opet su mijenjali frekvencije kanala. Svi favoriti se pobrkali i izgubili kanali.
najgore sto su opcije na boxu da selektujes kanal pa ga cicas na koje ces mjesto ,lijevo-desno.
pici

#26019 Re: Telemach BH

Post by pici »

kakaljin wrote: 06/05/2025 11:52
pici wrote: 06/05/2025 11:47 ja bi da predjem na starlink od tVumpovog malog od palube imal dze to unaske
koja je alternativa sad kad ig preuzme bh telekom... nema je i ima da nas deru sa cijenama i ucjenjuju
1Dante1

#26020 Re: Telemach BH

Post by 1Dante1 »

zdruzdjo wrote: 06/05/2025 11:55 Iznajmis full namjesten stan sa masinom za ves i ako slabo pere ves onda se zalis gazdi pa je red i da zamjeni. Mozda je ona prala ves prije odlicno, ali sad vise ne pere jer je zastarjela.
I sta tkz gazda kaze? "Imate ves masinu, ako vam ne odgovara kupite novu".

Ili mislsi da leti da zamijeni?
hamo1977

#26021 Re: Telemach BH

Post by hamo1977 »

zdruzdjo wrote: 06/05/2025 11:55
1Dante1 wrote: 06/05/2025 10:02 To je ono kada jedan korisnik misli da se svijet oko njega vrti. Ako ti ugovorom nije definisano, brate posalji prijedlog, ali nemoj smarati da je nesto nekvalitetno.

Ne vrti se svijet oko mene nego ako mi nesto dadnes/ili rentas kao opremu onda ocekujem da radi posao za koji je namjenjena. I to u skladu sa vremenom u kojem se nalazi.
Iznajmis full namjesten stan sa masinom za ves i ako slabo pere ves onda se zalis gazdi pa je red i da zamjeni. Mozda je ona prala ves prije odlicno, ali sad vise ne pere jer je zastarjela. Zastarjela tehnologija, ne radi dobro sa novim deterdzentima, omeksivacem....bla bla. Ako ta masina ne pere dobro, e pa onda je kao gazda izbacis i kazes kupi sebi, ali je red da mi onda umanjis kiriju jer to nije vise full.
To sto neko nema potrebu za necim, ne znaci da nema niko i da nikome ne to ne treba.
Npr. Imas hiljade korisnika kojima se net zasniva na viberu, mobitel-facebook, malo instagram, tu i tamo koji klip na tik-tok ili youtube u nekoj maloj rezoluciji(ili ni ne zna sta je to jer je na auto sve) i njemu ne treba nista vise niti zna ista vise. Pojma nema ni kolika je brzina net-a koju ima ni na kakvu se mrezu kaci mobitel ili laptop.
E pa ima nas kojima nesto i treba.
Bruda nisi u pravu. Koliko god ja shvatao potrebu koju navodiš.
Ljudi su svima nama dali opremu koja PODRŽAVA NJIHOVE USLUGE. To je to. I to je sve što su dužni.
Jer to je čista poslovna kalkulacija.
1. Uzeti 100 000 boxova koji podržavaju usluge koje prodaju po cijeni XXX
2. Uzeti 100 000 boxova koji podržavaju usluge koje prodaju, ali i više od toga, po cijeni koja je veća od XXX

Svaka kompanija će zabrati ovo prvo.
I ti bi da odlučuješ a i ja bih.
Altsa

#26022 Re: Telemach BH

Post by Altsa »

pici wrote: 06/05/2025 12:00
Altsa wrote: 06/05/2025 11:55 Opet su mijenjali frekvencije kanala. Svi favoriti se pobrkali i izgubili kanali.
najgore sto su opcije na boxu da selektujes kanal pa ga cicas na koje ces mjesto ,lijevo-desno.
Smoris se nacisto.
zdruzdjo

#26023 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

1Dante1 wrote: 06/05/2025 12:15
I sta tkz gazda kaze? "Imate ves masinu, ako vam ne odgovara kupite novu".

Ili mislsi da leti da zamijeni?
E pa vidis ovako. Razlog sto sam ti naveo upravo ovaj primjer je sto sam ja to imao. Ovo sto ti navodis je situacija kada imas stan koji se renta za neku manju cifru.
Ja sam dosta dugo imao stan u strosmajerovoj koji sam izdavao kao full namjesten. Sa svime. vecinom su mi ga rentali stranci. velika cifra. Ljudi dodju s koferima tj prnjama, i ne interesuje ih nista.
U stanu bila moja stara Bira masina. Ljudi zivjeli par mjeseci i pozalili mi se na istu. Ok, premium cijena stana, moras dati i preminum uslugu.
Otisao kupio novu masinu i zamjenio. ista stvar je bila i sa cesmom. Malo teze se namjestala topla voda ali se namjestala. otidji kupi novu i zamjeni. Bilo se nakupilo kamenca.
E tako i ovo, radi ali ne radi kako treba. Zove se android box i ta sprava treba da ima sve funkcionalnosti onoga sto ima jedan android box. Znaci izmedju ostalog, instalacija jednog najobicnijeg audio/video player-a i pokretanje sadrzaja preko istog. Ne trazim da ima specifikacije koje su ekvivalent nekom premium telefonu od 1500-2000 km, ali nemoj brate ni da bude ko neki telefon od prije 10-15 godina.
zdruzdjo

#26024 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

pici wrote: 06/05/2025 12:01
koja je alternativa sad kad ig preuzme bh telekom... nema je i ima da nas deru sa cijenama i ucjenjuju

Znajuci telekomov odnos prema korisnicima i njivo pracenje informatickih tehnologija, samo cu reci "Nek Nam je Bog na Pomoci"
zdruzdjo

#26025 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

hamo1977 wrote: 06/05/2025 12:27
Bruda nisi u pravu. Koliko god ja shvatao potrebu koju navodiš.
Ljudi su svima nama dali opremu koja PODRŽAVA NJIHOVE USLUGE. To je to. I to je sve što su dužni............
Pa jeee ga, onda su nam trebali ostati na onim karticama i D3 resiverima.
ali nevermind.
Cekamo sada ovu Akviziciju pa cemo vidjeti na sta ce to izaci.
Post Reply