Podne, frajer zgažen životom, narucuje bijelo vino
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6801 Re: Neradna nedjelja u FBiH
E kad to spomenu, vidio sam Mladena Grdovica ruca na Ina pumpi kod Rijeke.
- Prpa.ba
#6802 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Smije li se makar sad slobodno reci da su u pitanju imbecili kojima je dato da upravljaju nasim zivotima, ili je to i dalje SDFA botovluk? 
- dječak sa šibicama
#6803 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nije Mladen Grdovic vec Nikola Skejdz 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#6804 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Otkad je ovo krenulo ni jednu nedjelju nisam imao potrebu da kupim ili uradim nešto neplanirano
. Organizujte se ljudi
.
- Toffee karamela
#6805 Re: Neradna nedjelja u FBiH
nije mi baš najjasnije na šta se žalite
ovo što se sad zabranjuje ono je što nikada nije ni bilo na pumpama. bilo je pašteta, konzervi, zatvorenih peciva, čak i supa uvijek. ali pumpadžije sad namjerile iskoristiti momenat pa dovući i kupus, paradajz i baklavu. još bi i brašno. sljedeći korak bi bio i stoka sa bojničke pijace. neka se odluče kojim biznisom se bave.
za kopirnice i tu poštu u SCC se slažem da je jazuk, ali eto ja se ne mogu dosjetiti nijedne pumpe u užem jezgru SA koja je imala kopirnicu u sklopu. neka mi neko oda lokaciju (nije da mi kopirnica koje nema nije zagorčala život milion puta).
ovi koji pominju viršle po IT i HRV, spadaju valjda u one vječno gladne putnike koji čim autobus krene počnu odmatati sendviče sa salamom. njima u genima je valjda vječiti strah od umiranja od gladi čim napuste rodno selo. hoćeš li umrijeti bez tople hrane do te tvoje destinacije? taman da si u Frankfurt krenuo. o česticama benzina koji se stacioniraju u sendvič za vrijeme koje radniku treba da ga izroštilja i ubaci u pecivo? razmišlja li iko o tome ili svi za sebe misle da su stigli na Zemlju sa Kriptona?
u naselju imamo piljaru kao iz bajke, cijene i kvalitet voća i povrća za ne povjerovati. prestala sam ih posjećivati kad sam shvatila da je smještena tik uz semafor i da tri vozne trake ostavljaju benzinski otisak na robu od sabaha dok gazda ne rasproda. zar je moguće da niko ne misli trovanja benzinskim česticama?
što se Naše stranke tiče od mene neće dobiti glas nikada, i to ne zbog granapa nego drugih, mnogo ozbiljnijih stvari. blacklisted forever
ovo što se sad zabranjuje ono je što nikada nije ni bilo na pumpama. bilo je pašteta, konzervi, zatvorenih peciva, čak i supa uvijek. ali pumpadžije sad namjerile iskoristiti momenat pa dovući i kupus, paradajz i baklavu. još bi i brašno. sljedeći korak bi bio i stoka sa bojničke pijace. neka se odluče kojim biznisom se bave.
za kopirnice i tu poštu u SCC se slažem da je jazuk, ali eto ja se ne mogu dosjetiti nijedne pumpe u užem jezgru SA koja je imala kopirnicu u sklopu. neka mi neko oda lokaciju (nije da mi kopirnica koje nema nije zagorčala život milion puta).
ovi koji pominju viršle po IT i HRV, spadaju valjda u one vječno gladne putnike koji čim autobus krene počnu odmatati sendviče sa salamom. njima u genima je valjda vječiti strah od umiranja od gladi čim napuste rodno selo. hoćeš li umrijeti bez tople hrane do te tvoje destinacije? taman da si u Frankfurt krenuo. o česticama benzina koji se stacioniraju u sendvič za vrijeme koje radniku treba da ga izroštilja i ubaci u pecivo? razmišlja li iko o tome ili svi za sebe misle da su stigli na Zemlju sa Kriptona?
u naselju imamo piljaru kao iz bajke, cijene i kvalitet voća i povrća za ne povjerovati. prestala sam ih posjećivati kad sam shvatila da je smještena tik uz semafor i da tri vozne trake ostavljaju benzinski otisak na robu od sabaha dok gazda ne rasproda. zar je moguće da niko ne misli trovanja benzinskim česticama?
što se Naše stranke tiče od mene neće dobiti glas nikada, i to ne zbog granapa nego drugih, mnogo ozbiljnijih stvari. blacklisted forever
-
Hakiz
#6806 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Mi jesmo. Zemlju i cvijeće za zasaditi na grobu.
Dopuna za mobitel.
Last edited by Hakiz on 05/05/2025 14:29, edited 2 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6807 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Petrol u Brijescu je nekad imao ponudu kao tvoja kancelarija na putu ono da ti iskopiraju, skeniraju nesto itd...
- Didier
#6808 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kažu prije će Mladen Grdović prestat pit, nego što će Hajduk prvak bit..._BataZiv_0809 wrote: ↑05/05/2025 13:37 E kad to spomenu, vidio sam Mladena Grdovica ruca na Ina pumpi kod Rijeke.
Podne, frajer zgažen životom, narucuje bijelo vino![]()
-
BadBoy
#6809 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pošteno. Zaista poštujem lično iskustvo. A ovaj moj komentar tebi je bio nevezan za neradnu nedjelju o kojoj i dalje namam ni pozitivno ni negativno mišljenjedrug_profi wrote: ↑05/05/2025 12:49Slušaj, imam taman takav osjećaj da sam na svojoj koži dobro naučio šta je svijet i kako se bori za svoje mjesto u njemu.BadBoy wrote: ↑05/05/2025 12:40Kao neko za koga vjerujem da ima istančan socijaldemokratski osječaj, ne znam kako možeš izreći ovakvu mrtvu kapitalističku mantru.drug_profi wrote: ↑05/05/2025 12:34 Jer shvatite da je realnost da ste sami sebi krivi za poziciju u hranidbenom lancu.
Ljudi su pono više žrtve okolnosti nego što su sami birali gdje će se nalaziti "u hranidbenom lancu".
I odgovorno ti kažem, dok sam nisam poduzeo nešto da to mjesto sebi poboljšam i ja sam bio nisko u tom lancu.
Ne brkajte socijalnu pravdu sa pravom na ljenost.
Jedno je pomoći nekom ko je limitiran nečim objektivnim da napreduje i izgradi se.
Zabrana rada nedjeljom ne koristi čak ni radnicima u trgovini, ali to će tek da im se kaže kad im metar u guyicu uleti.
-
Bobi
- Forum administrator
#6810 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Online dopuna, ne sjecam se kad sam to nekad uzivo uzeo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6811 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6812 Re: Neradna nedjelja u FBiH
nekad kad se drzava uredi i dodje na nivo dostojan europe, neces imati mogucnost da koristis nedjeljom trimer i jebes narodu mozda jedini dan mira i odmora svojim trimerom. e tad ti nece ni silk za trimer zatrebati nedjeljomdrug_profi wrote: ↑05/05/2025 12:34 Meni je zapravo Peni postao najveći problem nedeljom. Desilo se glupi silk da mi je nestao za trimer. Mislio da imam još rezerve. I umjesto da završim prošlu nedjelju zajebanciju, morao u ponedejeljak kupiti silk pa onda za Prvi maj završavati posao dok su mi gosti na roštilj dolazili.
Mislim nekom to smješno izgleda, ali je definitivno downgrade.
Ne možeš ništa započeti dok se dobro ne presabereš možeš li završiti.
Hoće li biti žice, cementa, ljepila.
Ja razumijem da mnogi ljudi koji rade u trgovini vole biti nedjeljom slobodni, ali brate voljeli bi i pumpadžije, pekari...
Pa ako ti radno vrijeme ne paše, tražiš drugog poslodavca, drugu branšu...
Jer shvatite da je realnost da ste sami sebi krivi za poziciju u hranidbenom lancu.
- dječak sa šibicama
#6813 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Koja online trgovina, Konzum je jedini imao online shop i zatvorili ga prije koji mjesec
Banana drzava u svakom smislu
Banana drzava u svakom smislu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6814 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa odbija se bilo kakva vrsta online kupovine, kad ljudima izvadiš karticu prepadnu se i počnu učiti dove/krstiti se.
A inače, preko Korpe se može naručiti iz svih ovih većih, samo što je petak dostava
A inače, preko Korpe se može naručiti iz svih ovih većih, samo što je petak dostava
- drug_profi
#6815 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pogeršno postavljena stvar. Ja ću mu pomoći da se bori za svoja prava definisana zakonom o radu.W0rM wrote: ↑05/05/2025 13:25Da li to sad znaci, ako si u poziciji da nekome olaksas i/ili solidarises ti to neces uraditi, jer te zaboli, jer nije "ucio skolu", imao prilike mozda za rast i razvoj kao ti itd.?drug_profi wrote: ↑05/05/2025 13:12
Rođen si jednak drugima.
Šta si od sebe napravio to je već tvoja zasluga ili krivnja.
Rad se ne smije zabranjivati, kad ćete to shvatiti?
-
kakaljin
#6816 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja cu svakome pomoci ko zeli da se bori za svoja radnicka prava, ako neko ne zeli da se bori sam za sebe onda mu tu niko ne moze pomoci.W0rM wrote: ↑05/05/2025 13:25Da li to sad znaci, ako si u poziciji da nekome olaksas i/ili solidarises ti to neces uraditi, jer te zaboli, jer nije "ucio skolu", imao prilike mozda za rast i razvoj kao ti itd.?drug_profi wrote: ↑05/05/2025 13:12
Rođen si jednak drugima.
Šta si od sebe napravio to je već tvoja zasluga ili krivnja.
Ako ne zna svoja radnicka prava tu smo svi da pomognemo da se izbori za svoja prava. Pravo na rad niko nikome ne smije uskracivati. Sloboda je izbora ko zeli da radi na to ima pravo, isto tako i onaj koji ne zeli da radi njega niko ne smije tjerati na rad.
- drug_profi
#6817 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A neko će mi drugi pokositi? Ili će zabraniti travi da raste?izvrsni direktor wrote: ↑05/05/2025 15:17nekad kad se drzava uredi i dodje na nivo dostojan europe, neces imati mogucnost da koristis nedjeljom trimer i jebes narodu mozda jedini dan mira i odmora svojim trimerom. e tad ti nece ni silk za trimer zatrebati nedjeljomdrug_profi wrote: ↑05/05/2025 12:34 Meni je zapravo Peni postao najveći problem nedeljom. Desilo se glupi silk da mi je nestao za trimer. Mislio da imam još rezerve. I umjesto da završim prošlu nedjelju zajebanciju, morao u ponedejeljak kupiti silk pa onda za Prvi maj završavati posao dok su mi gosti na roštilj dolazili.
Ja razumijem da mnogi ljudi koji rade u trgovini vole biti nedjeljom slobodni, ali brate voljeli bi i pumpadžije, pekari...
Jer shvatite da je realnost da ste sami sebi krivi za poziciju u hranidbenom lancu.
I dok mene taj narod jebe sa karaokama i seljačenjem na razglas, ja ću da trimam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6818 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Taman tako!izvrsni direktor wrote: ↑05/05/2025 15:17nekad kad se drzava uredi i dodje na nivo dostojan europe, neces imati mogucnost da koristis nedjeljom trimer i jebes narodu mozda jedini dan mira i odmora svojim trimerom. e tad ti nece ni silk za trimer zatrebati nedjeljomdrug_profi wrote: ↑05/05/2025 12:34 Meni je zapravo Peni postao najveći problem nedeljom. Desilo se glupi silk da mi je nestao za trimer. Mislio da imam još rezerve. I umjesto da završim prošlu nedjelju zajebanciju, morao u ponedejeljak kupiti silk pa onda za Prvi maj završavati posao dok su mi gosti na roštilj dolazili.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6819 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali ne borite se vi za radnička prava, nego za prava svog komfora, ilitiga za svoju guzicu.
Ne vidim nigdje radnike ovih većih tržnih centara da kukaju jer ne rade nedjeljom, naprotiv. Ovi manji bi trebali da kukaju, ali ni njih nema nigdje.
Ne vidim nigdje radnike ovih većih tržnih centara da kukaju jer ne rade nedjeljom, naprotiv. Ovi manji bi trebali da kukaju, ali ni njih nema nigdje.
- dječak sa šibicama
#6820 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Naravno, za svoju guzicu 
Odnosno, nemam ja nista protiv neradne nedelje odnosno da radnici imaju nekakav slobodni dan, ali imam protiv zatvaranja svih prodavnica u cijelom entitetu. To je besmisleno i glupo.
Neko mora raditi, pa i u komunizmu se nije radilo nedeljom pa je bilo dezurnih prodavnica a privatne zelenare osamdesetih su uredno radile nedeljom. Niko im nije zabranjivao rad.
Takodje ovo smatram ublehom jer za prava radnika se ne bori ovako vec postovanjem radne satnice sedmicno od 40 sati pa ako naradi tu satnicu do petka, ima dva dana slobodna. Plus veca plata i tako dalje.
Odnosno, nemam ja nista protiv neradne nedelje odnosno da radnici imaju nekakav slobodni dan, ali imam protiv zatvaranja svih prodavnica u cijelom entitetu. To je besmisleno i glupo.
Neko mora raditi, pa i u komunizmu se nije radilo nedeljom pa je bilo dezurnih prodavnica a privatne zelenare osamdesetih su uredno radile nedeljom. Niko im nije zabranjivao rad.
Takodje ovo smatram ublehom jer za prava radnika se ne bori ovako vec postovanjem radne satnice sedmicno od 40 sati pa ako naradi tu satnicu do petka, ima dva dana slobodna. Plus veca plata i tako dalje.
-
BadBoy
#6821 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ima samo jedna istina u cijeloj ovoj priči: ne postoji zakon ili zakonsko rješenje koje neko ne bi popljuvao
Tako da se cijela diskusija svodi samo na pljuvačinu. Eno i na temi ZOBS neko postavio prijedlog strožijih kazni, oduzimanje auta itd i odmah kuknjava đe će država oduzimat auta ili trajno oduzimat vozačke. A ginemo na cestama ko zečevi i svi se žale na divljake u saobraćaju. Narod slučaj života mi.
Tako da se cijela diskusija svodi samo na pljuvačinu. Eno i na temi ZOBS neko postavio prijedlog strožijih kazni, oduzimanje auta itd i odmah kuknjava đe će država oduzimat auta ili trajno oduzimat vozačke. A ginemo na cestama ko zečevi i svi se žale na divljake u saobraćaju. Narod slučaj života mi.
-
Hakiz
#6822 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
Hakiz
#6823 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kako se neće odbijati kada trgovine koje imaju on-line prodaju ažuriraju web shopove svakog milenija.
-
Bobi
- Forum administrator
#6824 Re: Neradna nedjelja u FBiH
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#6825 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Niko ne kuka zato što ne radi.
Svi treba da stvaramo što veći višak vrijednosti a ne da budemo halali i sluge onima koji su generacijama "zaposleni" u BH.telecomu kako se njima prohtije.