Pandakonda wrote: ↑29/04/2025 08:43
Vidi drug slobodno neka tebi top bude, ali ne mozes radi svog "topa" drugima nesto braniti. Sta onda uopste radis u gradskoj sredini ako ti smeta buka, galama i da objekti rade ? Odi onda fino zivi na selu i tu taman niti imas prodavnica niti buke. Ili se zakljucaj u stan, spusti roletne i suti. A ostale pusti da zive i da rade sta hoce sa svojim slobodnim vremenom i novcem. Sta ako meni pustit mozak na pasu znaci da nedjeljom idem u kupovinu ?
I nije samo na znacajnim infrastrukturnim objektima nego i u centrima gradova gdje se zna da ima turista. Retardi iz vlade fbih su pokusali prepisati ovaj zakon ali su izostavili ovaj dio da u centrima mogu raditi prodavnice i kiosci kao u Njemackoj. A da ne govorim o tome da su prepisali ovaj dio za autobuske/zeljeznicke stanice i aerodrome, iako doslovno imas 3 aerodroma u drzavi gdje nikome ne pada na pamet da placa aerodromski parking samo da bi otisao kupiti nesto, a autobuske/zeljeznicke stanice su ti odron odrona gdje ni one same ne rade kako treba a kamoli radnje unutra
Licno me absolutno zaboli ekonomska opravdanost
Summa summarum prosjecne logike bosanskog politicara i razlog radi kojeg smo tu gdje jesmo. Nemoj slucajno slusati cinjenice nego samo ono sto mi dobro zvuci. Iduci put to i doktoru reci kad odes da te ne zanima zdravstvena opravdanost kao sto te ovdje ne zanima ekonomska
Nista, meni dobro da ne moram slusati (glasnu) muziku, kosilice, pile i da mi neko renovira iznad glave, sto ima dan odmora i unutrasnjeg mira. Tebi ako se partija, odes i ti fino na livadu iz grada i partijaj koliko hoces, makar taj 1 dan u sedmici, ostalih 6 ti niko ne brani da radis sta hoces. Tako bi trebalo da bude, kod nas se to ne postuje pa to ti je.
Summa summarum prosjecne logike bosanskog politicara i razlog radi kojeg smo tu gdje jesmo. Nemoj slucajno slusati cinjenice nego samo ono sto mi dobro zvuci. Iduci put to i doktoru reci kad odes da te ne zanima zdravstvena opravdanost kao sto te ovdje ne zanima ekonomska
A sta da ti kazem, bitno je jel da je ekonomski po tebi opravdano, a sa socijalnog stanovista, ma ko ga sisa, bitno je da ti mozes u granap, a necija majka nek trkelja i radi nedjeljom, ha ja, STO NIJE UCILA SKOLU
Generalno drago mi je radi tebe i takvih kao ti sto je neradna, jer je se predstavljate kao zastitnici ekonomije gdje imamo dosta vecih i bitnijih problema, recimo kladionice ne oporezuju dobitke do 100 KM (kojih je najvise) se tolerisu, tolerise se sto su iste u blizini skola, tolerise se crno i sivo trziste, ogromni nameti na uposlene i poslodavce, ali nedjelja, ona je glavni problem, nju kad rijesimo, ceka nas GOLDEN AGE ekonomije