Ljudi ocrtali pjesacki kod bulevara i to pametni ljudi vec koriste kao pjesacki... Predju preko gradilista, stoje i bune se sto niko ne staje u 3 trake
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
made_in_sarajevo
#23726 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo kod stupske i kasindolske treba napraviti kruzne tokove kao u vitezu. Staviti cunjeve i dobar.
Ljudi ocrtali pjesacki kod bulevara i to pametni ljudi vec koriste kao pjesacki... Predju preko gradilista, stoje i bune se sto niko ne staje u 3 trake
-
Naslovnica
#23727 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne traže ništa nerealno, dapače.El_comadante wrote: ↑23/04/2025 12:52Ta cesta od Stupske petlje stoji jer koći opština Ilidža, traže 2 KT Stupska i podlije Kasindolska, dok se to neriješi ništa.Kuvet wrote: ↑23/04/2025 12:30 Vala su zeznuli ove semafore da valja. Od SCC-a do Stupa, haman na svaki stanem, nikad ovako nije bilo. Valjda ce ovaj novi sistem odraditi posao kako treba. Takodjer sam primijetio da je skroz desna traka propala iz ovog pravca. Jel neko zna kad ce krenuti raditi na Dobrinji prema Lukavici? Ko nesto rade onaj trotoar, ali sporo bas. Jel se ista radi za onu cestu od aerodroma do stupske petlje? Znam da su pricali da ce biti 2+2 sto bi stvarno bilo odlicno i rasteretilo bi se, ali zasada nema nikakvih naznaka. Hem sto je guzva, hem one stracare pored, uzas teski.
-
ReymondReddington
#23728 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nesto malo para su i planirali za to mozda 1 milion. To ne moze biti nista. Mozda da se napravi kruzni kod auerodroma. Svakako im je Efendic dao dozvole.El_comadante wrote: ↑23/04/2025 12:52Ta cesta od Stupske petlje stoji jer koći opština Ilidža, traže 2 KT Stupska i podlije Kasindolska, dok se to neriješi ništa.Kuvet wrote: ↑23/04/2025 12:30 Vala su zeznuli ove semafore da valja. Od SCC-a do Stupa, haman na svaki stanem, nikad ovako nije bilo. Valjda ce ovaj novi sistem odraditi posao kako treba. Takodjer sam primijetio da je skroz desna traka propala iz ovog pravca. Jel neko zna kad ce krenuti raditi na Dobrinji prema Lukavici? Ko nesto rade onaj trotoar, ali sporo bas. Jel se ista radi za onu cestu od aerodroma do stupske petlje? Znam da su pricali da ce biti 2+2 sto bi stvarno bilo odlicno i rasteretilo bi se, ali zasada nema nikakvih naznaka. Hem sto je guzva, hem one stracare pored, uzas teski.
-
mistek
#23729 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vazda su mi smiješna ta ucjenjivanja, ne da Ilidža, ne da kanton, ne da FBiH
Da postoji stvarna želja da se uradi, kakva te Ilidža može spriječiti? Može, znam, jer ne daju urbanističku, ali isto ko da neko odozgo njima ne može opaliti kontru i onda tražiti da se otkoče stvari da se bude kvit.
I nek naprave kružni sa Stupskom i Kasindolskom, ništa spektakularno. U krajnjoj liniji, nek naprave od petlje do Stupske, riješit će 95% problema što se gužve tiče, jer ondje i jeste najveći problem skretanje lijevo u Stupsku ili Kenana Dubravića, te skretanja do onih pijačara pored ceste, Lamper, Kasima Begića i sl.
Da postoji stvarna želja da se uradi, kakva te Ilidža može spriječiti? Može, znam, jer ne daju urbanističku, ali isto ko da neko odozgo njima ne može opaliti kontru i onda tražiti da se otkoče stvari da se bude kvit.
I nek naprave kružni sa Stupskom i Kasindolskom, ništa spektakularno. U krajnjoj liniji, nek naprave od petlje do Stupske, riješit će 95% problema što se gužve tiče, jer ondje i jeste najveći problem skretanje lijevo u Stupsku ili Kenana Dubravića, te skretanja do onih pijačara pored ceste, Lamper, Kasima Begića i sl.
-
ReymondReddington
#23730 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moze Federacija proglasiti javni interes i hajmo reci na silu krenuti sa tim. Ali sta ces kad ti narod izace na gradiliste? Kako su blokirane gradnje hidroelektrana tako mogu i svega drugog. Zato se i uvazava misljenje lokalnog stanovnistva.mistek wrote: ↑24/04/2025 02:38 Vazda su mi smiješna ta ucjenjivanja, ne da Ilidža, ne da kanton, ne da FBiH![]()
-
__Phoenix__
#23731 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Po mojim informacijama nece biti kruzni na raskrsnicama za stupsku i kasindolsku vec je bingo izlobirao da se radi kruzni kod binga i bice jedan na ulazu u aerodrom i to je to
- Cherry-Cherry
#23732 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da bi se bilo šta pravilo, mora biti predviđeno regulacionim planom, koji donosi Skupština Kantona. Opština daje urbanističku na osnovu regulacionog.
-
El_comadante
#23733 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kod nas i jest problem kad se krene u izgradnju, takva je bila informacija, onda se ko sjete da pitaju lokalno stanovništvo koje traži nešto svoje pa onda se sve zakoči, umjesto da se odmah pitalo lokalno stanovništvo, eventualno usvojiti njihovo mišljenje i onda kreneš sa izgradnjom.mistek wrote: ↑24/04/2025 02:38 Vazda su mi smiješna ta ucjenjivanja, ne da Ilidža, ne da kanton, ne da FBiH![]()
-
El_comadante
#23734 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To jeste i bio plan. Kružni kod aerodroma da se sabračaj od aerodroma ubrza i kod Binga jer tu negdje ide južna prema Ilidži dalje. Međutim Muzur i općina Ilidža nedaju dozvole dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. Šta će biti vidjet ćemo a za sada sve stoji. Općina Novi Grad je dala sve potrebne saglasnosti.__Phoenix__ wrote: ↑24/04/2025 10:45 Po mojim informacijama nece biti kruzni na raskrsnicama za stupsku i kasindolsku vec je bingo izlobirao da se radi kruzni kod binga i bice jedan na ulazu u aerodrom i to je to
- nepass1
#23735 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne razumijem zasto se mediji malo ne pozabave time. Da se konkretno kaze stoji sve zbog NiPa. Ako kakav expert ima da kaze je li bolje sa kt ili bez kt. Zasto ispasta ogroman broj vozaca zbog nake tibre i samovolje nacelnika.El_comadante wrote: ↑24/04/2025 11:04To jeste i bio plan. Kružni kod aerodroma da se sabračaj od aerodroma ubrza i kod Binga jer tu negdje ide južna prema Ilidži dalje. Međutim Muzur i općina Ilidža nedaju dozvole dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. Šta će biti vidjet ćemo a za sada sve stoji. Općina Novi Grad je dala sve potrebne saglasnosti.__Phoenix__ wrote: ↑24/04/2025 10:45 Po mojim informacijama nece biti kruzni na raskrsnicama za stupsku i kasindolsku vec je bingo izlobirao da se radi kruzni kod binga i bice jedan na ulazu u aerodrom i to je to
Doduse nit imamo medije nit imamo experte
-
ITNet
#23736 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://nap.ba/qpost/379603/Muzur-i-Efe ... -aerodromunepass1 wrote: ↑24/04/2025 15:52Ne razumijem zasto se mediji malo ne pozabave time. Da se konkretno kaze stoji sve zbog NiPa. Ako kakav expert ima da kaze je li bolje sa kt ili bez kt. Zasto ispasta ogroman broj vozaca zbog nake tibre i samovolje nacelnika.El_comadante wrote: ↑24/04/2025 11:04To jeste i bio plan. Kružni kod aerodroma da se sabračaj od aerodroma ubrza i kod Binga jer tu negdje ide južna prema Ilidži dalje. Međutim Muzur i općina Ilidža nedaju dozvole dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. Šta će biti vidjet ćemo a za sada sve stoji. Općina Novi Grad je dala sve potrebne saglasnosti.__Phoenix__ wrote: ↑24/04/2025 10:45 Po mojim informacijama nece biti kruzni na raskrsnicama za stupsku i kasindolsku vec je bingo izlobirao da se radi kruzni kod binga i bice jedan na ulazu u aerodrom i to je to
- nepass1
#23737 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa svaki clanak je na fazon sve super divno, dogovaraju se nacelnici, sve ce rjesiti, sve ide. Nigdje kritike. Nigdje pitanje nacelniku zasto trazi kruzni za tibru? Zasto im opcina ne napravi podvoznjak ko ide iz pravca aerodroma i izlivnu traku ko ide od stupske?ITNet wrote: ↑24/04/2025 18:21https://nap.ba/qpost/379603/Muzur-i-Efe ... -aerodromunepass1 wrote: ↑24/04/2025 15:52Ne razumijem zasto se mediji malo ne pozabave time. Da se konkretno kaze stoji sve zbog NiPa. Ako kakav expert ima da kaze je li bolje sa kt ili bez kt. Zasto ispasta ogroman broj vozaca zbog nake tibre i samovolje nacelnika.El_comadante wrote: ↑24/04/2025 11:04
To jeste i bio plan. Kružni kod aerodroma da se sabračaj od aerodroma ubrza i kod Binga jer tu negdje ide južna prema Ilidži dalje. Međutim Muzur i općina Ilidža nedaju dozvole dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. Šta će biti vidjet ćemo a za sada sve stoji. Općina Novi Grad je dala sve potrebne saglasnosti.
Novinari samo zalijepe sta im ovi kazu/slazu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23738 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne isplati se truditi za malu placu
-
made_in_sarajevo
-
username_here
- Haris.ba
#23741 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nece valjda da nece biti traka prema Ilidzi posebna za skretanja udesno?
U projektu je bila ucrtana posebna traka.

U projektu je bila ucrtana posebna traka.

- insaneinthebrain
#23742 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
izgleda da nece
- Logovan
#23743 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakvi komentari u vezi raskrsnice
Joj što naučih da čitam
Joj što naučih da čitam
-
mahalik
#23744 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko je i na kojim drogama stavio table da je lijevo stup a desno azici?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23745 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
desno je i stup i azici ,a stup je takodjer i lijevo ,ne vidim nikakav problem u natpisima
- insaneinthebrain
-
mahalik
- drug_profi
#23748 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jel to veliki problem?
-
mahalik
#23749 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa veci je sto nema još jedne saobracajne trake da ima još jedna
- problemnatravunu
#23750 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad već pišemo o tom dijelu Sarajeva , ja sam za ideju da se sada poboljša ona raskrsnica niže prema Ilidži, kod bivšeg Energoinvesta ,
nešto kontam tamo bi poveći kružni tok (a mjesta ima) uveliko riješio gužve , pogotovo u špicama, jer sad je gomila firmi , a time i auta u prostoru bivšeg Energoinvesta.
Također, i dan danas mi nije jasno zašto ono "okretište" kod Mariota na Skenderiji nije na ovaj način označeno , nego se kod "okretanja" presijecaju

nešto kontam tamo bi poveći kružni tok (a mjesta ima) uveliko riješio gužve , pogotovo u špicama, jer sad je gomila firmi , a time i auta u prostoru bivšeg Energoinvesta.
Također, i dan danas mi nije jasno zašto ono "okretište" kod Mariota na Skenderiji nije na ovaj način označeno , nego se kod "okretanja" presijecaju