Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Casual's

#27176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

jasko_ba wrote: 17/04/2025 15:11
Casual's wrote: 17/04/2025 14:25 Tebi je to zasmetalo u clanku gdje je tema zastupnik (sin ministra cija firma takodjer tendere gura) koji dobija drzavne tendere? Strasno. Jebi nas Dodice. :mrgreen:
Pozdravi jarane u Školskoj i ne citiraj me matere ti vise. :thumbup:
Image
Imas bljok bljok, geng geng ako ti smeta. Nisi odgovorio. Sta je problem. Dje trokira? :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 17/04/2025 15:28
_BataZiv_0809 wrote: 17/04/2025 15:17
palermo wrote: 17/04/2025 14:25

Ja bih ipak to drugacije formulisao. Realno, Trojka je najgora a oko toga ko je najbolji nek se lome.koplja. Ja licno bih tipovao na HDZ....najbolji su za svoju glasacku bazu
Drukcije bi formulisao ali mislis isto :mrgreen:
Pa vidi sa ne.mislim....pazljvije citaj, jebem mu misa...
Pa ne, najradije bi da mi imamo svoj HDZ. Jedna stranka, jedan vodja jelte...
On je najbolji prema svojim glasacima.
A njih pola van drzave otislo otkako su uzjahali.
QSuzi

#27178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

sime_cipol wrote: 15/04/2025 17:45
Haris.ba wrote: 15/04/2025 17:27
Bega_TM wrote: 15/04/2025 17:11 Moze li se uopste pokrenuti regresna tuzba bez saglasnosti ovih iz PC-a?
Tuzbe su za idiote. Bhrt 10 godina tuzi televiziju rtrs, ni marke jos nisu dobili.

Jos Dodik kaze, ako ikada dodje da moraju platiti, RTRS ce proglasiti stecaj, oni osnovati novu televiziju RSRT i nastaviti dalje
Ne ide to baš tako
Stečajni upravitelj onda obavještava potražitelje i dužnike i dok se ne izmire potraživanja (prodajom/pljenidbom) i naplate dugovanja RTRS-u nema stečaja.
Nije pijaca
Haris.ba

#27180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

QSuzi wrote: 17/04/2025 15:36
Haris.ba wrote: 15/04/2025 17:27

Tuzbe su za idiote. Bhrt 10 godina tuzi televiziju rtrs, ni marke jos nisu dobili.

Jos Dodik kaze, ako ikada dodje da moraju platiti, RTRS ce proglasiti stecaj, oni osnovati novu televiziju RSRT i nastaviti dalje
Ne ide to baš tako
Stečajni upravitelj onda obavještava potražitelje i dužnike i dok se ne izmire potraživanja (prodajom/pljenidbom) i naplate dugovanja RTRS-u nema stečaja.
Nije pijaca
Vec je donesen zakon kojim se ne priznaju presude Suda BiH.

Ako treba sta i oko stecaja donijeti - Skupstina RS moze donijeti kakav hoce zakon o stecaju.
skupljac_zeljeza

#27181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

I ja bih znao ovako biti ministar pa čak i premijer.

Image
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#27182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by malakh »

ovi isaci svaki dan trojci oduzmu 500 glasova :lol:
QSuzi

#27183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Ja_Ja wrote: 15/04/2025 21:43
Haris.ba wrote: 15/04/2025 21:11
Cuj budalastine dug se mora platiti.

Pa sto onda Rs ne plati ako se mora platiti?

Trojka ima izbora. Naravno da ima. Da trazi kako je u sporazumu da entitet RS preuzme na sebe i plati dug.
Veoma jednostavno.

Neka Covicev zer se sikira kako od Dodika naplatiti. Sta se ima trojka mjesati?

Ali, ne. De da se svali na FBiH da otplacune tudje dugove.
Da, mora se platiti i evo placa se oduzimanjem sredstava namjenjenih nasoj agenciji za kontrolu leta od strane Evropske agencije za kontrolu leta. Nije nikada bila opcija da se ne placa. Bosnu niko nije ni pitao kao sto nebi ni bilo koju drugu drzavu koja je imala ili ce imati isti problem. Internacionalno pravo je to rijesilo i mi samo gledamo izvedbu. Boli i arbitrazni sud i Slovence i Evropsku agenciju za kontrolu leta damu kako smo mi organizovani u drzavi. Za njih po ovom pitanju postoji samo drzava Bosna i Herceogivina jer ona jedina moze da udje u ovakvu vrstu ugovora.

Meni je vec dosadilo da ponavljam evo vec sigurno 10tak stranica istu stvar. Ako nisi procitao, savjetujem ti da se vratis i citas. Ako si procitao i opet ne kontas sta i kako, ne mogu ti pomoci jer mi se ne da vise da pisem iste stvari.

Ono zbog cega sam se javio jeste samo to populisticko piljenje po tim stranackim linijama (trojka vako, nako, SDA, vako, nako). To mi ide na krc jer generalno pokazu manjak zelje da se razumije nesto sto je cisto predstavljeno i objasnjeno. Trojka i da hoce ne moze zaustaviti prenos sredstava, kao sto ne moze i da hoce po ovim parametrima da prisili RS da plati ovaj dug. Mozda kada dodje novi ministar finansija da ce se moci to uraditi ali sada ne jer RS ne zeli da preuzme odgovornost i tacka.
Baš htjedoh ovo napisati
Forumaš pokušava na desetke stranica i komentara da pojasni sve i objašnjava koja su postojeća pravna rješenja, a vas par vergla jedno te isto.
Ili ne čitate ili vam ne odgovara ono što pročitate ili po zadatku zaobilazite napisano i spamate.

Usput pljujete na trud koji forumaš ulaže dok vi rotirate ambalažu.
muha_sa

#27185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Bježim od političkih tema, bježim od čitanja al mi je u mene mi hanuma najveci dušmanin :-) :lol:
Malo malo pa mi čita neke vijesti i to sve negativa do negative :-)
Evo i za Isake--ne bih znao da mi ona na glas ne pročita :-)
relativno84

#27186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by relativno84 »

Aktuelna Vlada FBiH je u maju 2023. godine povukla iz parlamentarne procedure "na doradu" važne aktikorupcijske zakone, a među njima i Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa

Novi zakon vlast nikada nije vratila ponovo u proceduru, uprkos deklarativnoj posvećenosti borbi protiv korupcije i ispunjavanju prioriteta na evropskom putu, gdje se izričito traži unapređenje zakona koji regulišu ovu oblast na svim nivoima.
Image

Kako ono #dobriljudisvanuloiztemelja

:oops: :D :run:
drug_profi

#27187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Dok se ne pojavi neko bolji Trojka je najbolja opcija.
Ovo pređeno gradivo SDFAzabih ne treba ni razmatrati.
ljubijankic

#27188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

drug_profi wrote: 17/04/2025 16:02 Dok se ne pojavi neko bolji Trojka je najbolja opcija.
Ovo pređeno gradivo SDFAzabih ne treba ni razmatrati.
Zakačili se za 50000km a hladno sute na jutrosnju objavu o nestanku 1.2mil donacija iz Kuvajta :bih: :bih: #snagannaroda #misenikadumoritinecemo #ujedinistvujesnaga #nismo izdajnici :bih: :bih: Ali slazem se i ja sam SDA kada vec kradu nek kradu ko ljudi, cuj 50000 km, to je smijesno. Ovo je ocit primjer da drzava propada, pa ni milionski iznosi se vise izvuci ne mogu !
palermo

#27189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 17/04/2025 15:34
_BataZiv_0809 wrote: 17/04/2025 15:17

Drukcije bi formulisao ali mislis isto :mrgreen:
Ti ne.mislis da je HDZ najbolji spram svoje glasacke baze ? Nije zar da mislis da je Trojka najbolja. ? Ne zahmeti, al ne.mogu vjerovati da to.mislis.

By the way, ne bih ja da imamo svoj HDZ, ali bih da imamo syrategiju, strateske ciljeve , strateske metode u ostvarivanju ciljeva, osjecaj zajednistva uprkos razlikama.....dakle sve ono sto ima HDZ...odnosno sto ima drzavna politika Zagreba.
geralt

#27190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geralt »

palermo wrote: 17/04/2025 16:15
Ti ne.mislis da je HDZ najbolji spram svoje glasacke baze ? Nije zar da mislis da je Trojka najbolja. ? Ne zahmeti, al ne.mogu vjerovati da to.mislis.

By the way, ne bih ja da imamo svoj HDZ, ali bih da imamo syrategiju, strateske ciljeve , strateske metode u ostvarivanju ciljeva, osjecaj zajednistva uprkos razlikama.....dakle sve ono sto ima HDZ...odnosno sto ima drzavna politika Zagreba.
Koji konkretno bitan strateski cilj je HDZ BiH ostvario u zadnjih 30 godina? Osim sto je Covic sebi napravio vrhunsku kucu.
QSuzi

#27191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

@Ja_Ja
Molim te ako znaš ovo oko kamate na dug
Nekada je bio zakon da kamata ne smije preći iznos glavnice, što bi bilo da je najveća kamata 100% i poslije toga se obustavlja računanje.
Imala sam davno uvide u neke parnice gdje je ovo bio slučaj.
Jer mi je ova kamata Slovenaca van pameti
Last edited by QSuzi on 17/04/2025 16:23, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#27192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Ne mislim da je HDZ najbolji spram svoje glasacke baze.
Mislim da je Trojka najmanje losa opcija na proBosanskom politickom spektru.
Da bismo imali strategiju, ciljeve, osjecaj zajednistva, trebamo imati izgradjene institucije sistema.
Ne moze doktorica bez diplome voditi najvecu zdravstvenu instituciju samo zato sto je necija zena. Ne moze covjek bez diplome voditi obavjestajnu sluzbu samo zato sto je necijem ocu nosao kisobran.
Ne treba nama tutor a la Zagreb, imamo sasvim dobar okvir za izgradnju institucija, ali yok....ugradi se, uhljebi, sakrij, slazi, ustini vamo ustini tamo, zuza maza posusi ovog...
palermo

#27193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

geralt wrote: 17/04/2025 16:20

Koji konkretno bitan strateski cilj je HDZ BiH ostvario u zadnjih 30 godina? Osim sto je Covic sebi napravio vrhunsku kucu.
Pa recimo, vlasnik je Fedetacije BiH. Davlu malo...
palermo

#27194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 17/04/2025 16:23

Da bismo imali strategiju, ciljeve, osjecaj zajednistva, trebamo imati izgradjene institucije sistema.
Ne moze doktorica bez diplome voditi najvecu zdravstvenu instituciju samo zato sto je necija zena. Ne moze covjek bez diplome voditi obavjestajnu sluzbu samo zato sto je necijem ocu nosao kisobran.
Ne treba nama tutor a la Zagreb, imamo sasvim dobar okvir za izgradnju institucija, ali yok....ugradi se, uhljebi, sakrij, slazi, ustini vamo ustini tamo, zuza maza posusi ovog...
Da.mi je znati otkud razmisljanje da je Yrojka najmanje lose opcija na ovom.probosanskom politickom.spektru. Zbog cega, kako ? Ne.moras.odgovaratii, to ja vise onako sam sebe pitam I nikako da dokucim zbog cega neki tako razmisljaju.

Za neke.mi je doduse jasno....al ti mi ne spadas u tu grupu za koju mi je jasno...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#27195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 17/04/2025 16:33

Da.mi je znati otkud razmisljanje da je Yrojka najmanje lose opcija na ovom.probosanskom politickom.spektru. Zbog cega, kako ? Ne.moras.odgovaratii, to ja vise onako sam sebe pitam I nikako da dokucim zbog cega neki tako razmisljaju.

Za neke.mi je doduse jasno....al ti mi ne spadas u tu grupu za koju mi je jasno...
Bolja od DFSDA kao jedine alternative. As simple as that.
palermo

#27196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 17/04/2025 16:41
palermo wrote: 17/04/2025 16:33

Bolja od DFSDA kao jedine alternative. As simple as that.
Ne moze Trojka ni od koga biti bolja. Al eto, da se.ne ubjedujemo....
geralt

#27197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geralt »

palermo wrote: 17/04/2025 16:29

I sta su postigli sa tim "vlasnistvom"? Je li im dobro?
Haris.ba

#27198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

QSuzi wrote: 17/04/2025 15:53
Ja_Ja wrote: 15/04/2025 21:43
Haris.ba wrote: 15/04/2025 21:11
Cuj budalastine dug se mora platiti.

Pa sto onda Rs ne plati ako se mora platiti?

Trojka ima izbora. Naravno da ima. Da trazi kako je u sporazumu da entitet RS preuzme na sebe i plati dug.
Veoma jednostavno.

Neka Covicev zer se sikira kako od Dodika naplatiti. Sta se ima trojka mjesati?

Ali, ne. De da se svali na FBiH da otplacune tudje dugove.
Da, mora se platiti i evo placa se oduzimanjem sredstava namjenjenih nasoj agenciji za kontrolu leta od strane Evropske agencije za kontrolu leta. Nije nikada bila opcija da se ne placa. Bosnu niko nije ni pitao kao sto nebi ni bilo koju drugu drzavu koja je imala ili ce imati isti problem. Internacionalno pravo je to rijesilo i mi samo gledamo izvedbu. Boli i arbitrazni sud i Slovence i Evropsku agenciju za kontrolu leta damu kako smo mi organizovani u drzavi. Za njih po ovom pitanju postoji samo drzava Bosna i Herceogivina jer ona jedina moze da udje u ovakvu vrstu ugovora.

Meni je vec dosadilo da ponavljam evo vec sigurno 10tak stranica istu stvar. Ako nisi procitao, savjetujem ti da se vratis i citas. Ako si procitao i opet ne kontas sta i kako, ne mogu ti pomoci jer mi se ne da vise da pisem iste stvari.

Ono zbog cega sam se javio jeste samo to populisticko piljenje po tim stranackim linijama (trojka vako, nako, SDA, vako, nako). To mi ide na krc jer generalno pokazu manjak zelje da se razumije nesto sto je cisto predstavljeno i objasnjeno. Trojka i da hoce ne moze zaustaviti prenos sredstava, kao sto ne moze i da hoce po ovim parametrima da prisili RS da plati ovaj dug. Mozda kada dodje novi ministar finansija da ce se moci to uraditi ali sada ne jer RS ne zeli da preuzme odgovornost i tacka.
Baš htjedoh ovo napisati
Forumaš pokušava na desetke stranica i komentara da pojasni sve i objašnjava koja su postojeća pravna rješenja, a vas par vergla jedno te isto.
Ili ne čitate ili vam ne odgovara ono što pročitate ili po zadatku zaobilazite napisano i spamate.

Usput pljujete na trud koji forumaš ulaže dok vi rotirate ambalažu.
Vi pričate o zakonima i pravilima. Vi nikako da razumijete da Dodik ne igra po zakonima i pravilima. On ih štima sebi kako mu odgovara.

U tim okolnostima samo pametni mogu da igraju tako da mu ne dopuste da navuče FBiH da plaća dug RS.

Naravno da trojka može da prisili RS da plati dug. Ali, se ne želi. Čista politička odluka.
palermo

#27199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

geralt wrote: 17/04/2025 16:51
palermo wrote: 17/04/2025 16:29
I sta su postigli sa tim "vlasnistvom"? Je li im dobro?
Jeste. Naravno uvijek moze biti bolje.
QSuzi

#27200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Haris.ba wrote: 17/04/2025 15:47
QSuzi wrote: 17/04/2025 15:36
Ne ide to baš tako
Nije pijaca
Vec je donesen zakon kojim se ne priznaju presude Suda BiH.

Ako treba sta i oko stecaja donijeti - Skupstina RS moze donijeti kakav hoce zakon o stecaju.
Ok ne bih s tobom u dubiozu
Zakon koji su donijeli je upitan, ako je uopće provodiv
Presude Suda BiH su važeće ma koliko god neki htjeli da to nije istina.
Stečajni postupak ima proceduru pa makar se vodio i u entitetu. Ne mogu zatvoriti firmu onako preko noći i reći gotovo nema. Pa nisu oni jedino dužni RTSa, a istovremeno bi im propala sva potraživanja koja RTRS ima.
Opet nije pijaca ne možeš ukinuti ikakvu firmu s dugom bez pravnih posljedica. Pa zatvaranje firmi iziskuje pravne dugogodišnje procese sve da im je saldo 0 i čisti kao suza.

Toliko od mene nemam živce za rotiranje ambalaže
Post Reply