Ja kad dodjem u "goste" gdje imam familiju, oca, sestru, mezareve, imovinu niti sam gost niti se tako osjecam. Kad ti dodjes kod mene ovdje , bujrum (nikad ne znas), e onda si samo gost jer nemas sharu i imas vizu u kojoj ti jasno i glasno pise koliki ti je rok trajanja. Surovo ali istinito. Umjesto da se vi koji zivite U BiH stalno, ne krvite sa nama dijasporom nego sa lokalnim kockastim glavam i lopovima nego da razmisljamo kako cemo pomocu jedni drugima. Ono sto se dijaspori ne moze oteti je to da ljudi zive i rade u tzv. normalnim drzavama bez OHR-a i ostalih racku palaca, ko je nesto naucio. naucio je. Ko nije on ce i dalje bacati smece sa bosanskih mostova kad doje u posjetu nani. Sto se tice mog bosanstva to se nece i ne moze oteti dok sam ove pameti, ima u Vlakova jedna kota , tu sam dobio nesto od drzave kad riknem i vjeruj mi bolje mi i ne treba. Zena se ljuti a sta cemo sa onim grobnim na Grlica Brdu, ja kazem hajde ti zenska glavo (hoce Hrvatica u nase groblje velahavle , kaze lijep pogled), ja cu sa rajom tebe je dosta za dva zivota.drug_profi wrote: ↑14/04/2025 08:59Sve to stoji što ti pričaš.hatemondays wrote: ↑14/04/2025 07:46Prije nego sto sam postao dijaspora imao sam i ja slicna razmisljanja ali niej to bas tako. Moras obuci tudje cipele da vidis kako zuljaju. Na kraju nama Sarlijama niko ziv ne valja te papak, to Sipac, te Sandzaklija, te ova te onaj. Niko nam ne ljava a divi carsije , gluho bilo, prljavo, zapusteno a da o krkanluku ne pricam. Zadnju stvar koju mi sebi mozemo prisutiti da se odricemo bilo koga ko imalo voli nasu domovinu. Nema nas ko Kineza i Indijaca do posaljemo milone okolo i da nas uvijek jos ima. Evo da navedem konkretan primjer sta dijapsora radi ali niko se ne kurci time, nase dijete bivseg borca (rahmetli) zavrsilo fakultet , odlican student, oca mu znam, nema posla poslije fakulteta, stara zove pita ima li sta kod mene ,ja kazem nema kod mene je to puno komplikovanije ali imam ideju. Zovnem havericu u Svabiji, zena sef klinike u jednoj njemackoj bolnici, pitam moze li sta , kaze reci mu da se javi. Proslo 2 mjeseca dijete dobilo posao gore a niko dinara mu nije uzeo. I hvala Bogu da je tako, gurajmo se pomazimo a ne samo da seremo kako je tesko i da pljujemo jedni druge. Nije sve u jebenim zubima i zderanju cevapa ima nesto i u nijetu i ljubavi prema Bosni.
Ali evo ja dođem tebi u goste pa ti mudroserem kako treba vako-nako.
Pa te opet nekad nazovem pa ti opet serem kako treba vako nako.
Pa kad ti trebas nesto da odlucis, ja se onda opet upetljam da ja kazem kako ti treba da sebi namjestis.
Pa bil mi reko hajd odjebi ba više?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- hatemondays
#26701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Vjecita_zavrzlama
#26702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima istine, s tim sto je dobro pitanje kakvu Bosnu turci zele? Suverenu evropsku sekularnu ili neku podjeljenju gdje ce bar jedan fildzan biti pro-osmanski i gdje ce se erdogan pitati, gdje ovakve predstqve kao ona sinoc nece biti( da je SDA u apsolutnoj vlasti, da se ne varamo,ukinulo bi se isti dan kad ambasada Turske poslala protestnu notu)hatemondays wrote: ↑15/04/2025 01:14Politike se mijenjaju, UK nas je karala svim i svacim tokom rata a sada su nasi dobri prijatelji. Turska je u tom periodu bila shit hole, bio sam prvi put I Istanbulu 1987, rupa sa milion dzeparosa na ulicama. Islo se naravno u sverc da se sta jeftino nabavi, oni tada nisu bili sposobni pomoci sebi a ne nama. Niko ne spocitava njihov interes ovdje, da nam zele bolje nego devedestih to je istina. Da li im vjerovati potpuno naravno da ne. Istina je da oni pokusavaju preko velikih biznismena u BiH uspostaviti neku vrstu kontrole, zato se Radnocic odjednom pojavljuje u prici (iftari su nekad sve osim ugodne vecere) . Kopira se mantra iz USA i oni zele uz pomoc USA (nisu dzaba hvalospjevu Erdi od narandzastog) da dodju ovdje na malo veca vrata. Usput da naguze EU koja ne zna kud je posla kude je dosla u ovom trenutku. Mi se tu malo pitamo nazalost a nase politicare boli ona stvar.last mohicans wrote: ↑15/04/2025 00:46Zaista me taj podatak zanima, od svega iz rata, ja se sjećam samo germe s pocetka 92 pakmaya kad je stigla iz Turske. Najeo sam se Ikara, riba iz Norveske, americkog brašna i ulja i tako redom. Čuo koliko oružja je recimo Iran slao, a čime su nas eto ti bratski Turci pogurali u ratu sem mozda tim protestima u ratu, ja fakat ne znam.
Kemaliste Bosna i Bosnjaci ne zanimaju pretjerano, a steta jer Bosnjacima oni pasu i vise su kao mi.A Erdogan-on predstavlja anadaloskog covjeka, seljaka, koji zivi 50 godina iza prosjecnog evropljanina i bosanca i koji u Bosni vidi nekadasnju osmansku koloniju.Sto rekao i Bayrakter , zet, kad dosao u Bosnu ”dolazimo u zemlju nasih predaka”(osmanlija)… to je jako opasno za nas.Ja vjerujem da oni ne zele suverenu evropsku sekularnu BIH , oni zele ovdje stvorit nemire i kroz te nemire nametnut se kao vladari bosnjackog dijela Bosne
Albanci su mudro postupili, Amerika broj 1.. turci tu nista ne mogu, a kod nas su preko SDA dugo mogli
- muha_sa
#26703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
hatemondays wrote: ↑15/04/2025 05:59
Ja kad dodjem u "goste" gdje imam familiju, oca, sestru, mezareve, imovinu niti sam gost niti se tako osjecam. Kad ti dodjes kod mene ovdje , bujrum (nikad ne znas), e onda si samo gost jer nemas sharu i imas vizu u kojoj ti jasno i glasno pise koliki ti je rok trajanja. Surovo ali istinito. Umjesto da se vi koji zivite U BiH stalno, ne krvite sa nama dijasporom nego sa lokalnim kockastim glavam i lopovima nego da razmisljamo kako cemo pomocu jedni drugima. Ono sto se dijaspori ne moze oteti je to da ljudi zive i rade u tzv. normalnim drzavama bez OHR-a i ostalih racku palaca, ko je nesto naucio. naucio je. Ko nije on ce i dalje bacati smece sa bosanskih mostova kad doje u posjetu nani. Sto se tice mog bosanstva to se nece i ne moze oteti dok sam ove pameti, ima u Vlakova jedna kota , tu sam dobio nesto od drzave kad riknem i vjeruj mi bolje mi i ne treba. Zena se ljuti a sta cemo sa onim grobnim na Grlica Brdu, ja kazem hajde ti zenska glavo (hoce Hrvatica u nase groblje velahavle , kaze lijep pogled), ja cu sa rajom tebe je dosta za dva zivota.![]()
![]()
I meni moja veli kako ceš ti tamo ja na drugu stranu
- Ludzak
#26704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve u ime Allaha i islama.
- Ateista
#26705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑15/04/2025 06:23Ima istine, s tim sto je dobro pitanje kakvu Bosnu turci zele? Suverenu evropsku sekularnu ili neku podjeljenju gdje ce bar jedan fildzan biti pro-osmanski i gdje ce se erdogan pitati, gdje ovakve predstqve kao ona sinoc nece biti( da je SDA u apsolutnoj vlasti, da se ne varamo,ukinulo bi se isti dan kad ambasada Turske poslala protestnu notu)hatemondays wrote: ↑15/04/2025 01:14Politike se mijenjaju, UK nas je karala svim i svacim tokom rata a sada su nasi dobri prijatelji. Turska je u tom periodu bila shit hole, bio sam prvi put I Istanbulu 1987, rupa sa milion dzeparosa na ulicama. Islo se naravno u sverc da se sta jeftino nabavi, oni tada nisu bili sposobni pomoci sebi a ne nama. Niko ne spocitava njihov interes ovdje, da nam zele bolje nego devedestih to je istina. Da li im vjerovati potpuno naravno da ne. Istina je da oni pokusavaju preko velikih biznismena u BiH uspostaviti neku vrstu kontrole, zato se Radnocic odjednom pojavljuje u prici (iftari su nekad sve osim ugodne vecere) . Kopira se mantra iz USA i oni zele uz pomoc USA (nisu dzaba hvalospjevu Erdi od narandzastog) da dodju ovdje na malo veca vrata. Usput da naguze EU koja ne zna kud je posla kude je dosla u ovom trenutku. Mi se tu malo pitamo nazalost a nase politicare boli ona stvar.last mohicans wrote: ↑15/04/2025 00:46
Zaista me taj podatak zanima, od svega iz rata, ja se sjećam samo germe s pocetka 92 pakmaya kad je stigla iz Turske. Najeo sam se Ikara, riba iz Norveske, americkog brašna i ulja i tako redom. Čuo koliko oružja je recimo Iran slao, a čime su nas eto ti bratski Turci pogurali u ratu sem mozda tim protestima u ratu, ja fakat ne znam.
Kemaliste Bosna i Bosnjaci ne zanimaju pretjerano, a steta jer Bosnjacima oni pasu i vise su kao mi.A Erdogan-on predstavlja anadaloskog covjeka, seljaka, koji zivi 50 godina iza prosjecnog evropljanina i bosanca i koji u Bosni vidi nekadasnju osmansku koloniju.Sto rekao i Bayrakter , zet, kad dosao u Bosnu ”dolazimo u zemlju nasih predaka”(osmanlija)… to je jako opasno za nas.Ja vjerujem da oni ne zele suverenu evropsku sekularnu BIH , oni zele ovdje stvorit nemire i kroz te nemire nametnut se kao vladari bosnjackog dijela Bosne
Albanci su mudro postupili, Amerika broj 1.. turci tu nista ne mogu, a kod nas su preko SDA dugo mogli
Tako je, ili ukratko receno turska nije prijatelj BiH, ona je prijatelj SDA, nista vise od toga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo budala i idiot il sdO-vac moze povjerovati da je turska prijatelj a pogotovo sultan preko svog zetabega prvog ubošnjaka. Boli njiHa ona stvast za BiH i muslimanima u njoj. Valuta za potkusurivanje su evropom.Ateista wrote: ↑15/04/2025 07:12Vjecita_zavrzlama wrote: ↑15/04/2025 06:23Ima istine, s tim sto je dobro pitanje kakvu Bosnu turci zele? Suverenu evropsku sekularnu ili neku podjeljenju gdje ce bar jedan fildzan biti pro-osmanski i gdje ce se erdogan pitati, gdje ovakve predstqve kao ona sinoc nece biti( da je SDA u apsolutnoj vlasti, da se ne varamo,ukinulo bi se isti dan kad ambasada Turske poslala protestnu notu)hatemondays wrote: ↑15/04/2025 01:14
Politike se mijenjaju, UK nas je karala svim i svacim tokom rata a sada su nasi dobri prijatelji. Turska je u tom periodu bila shit hole, bio sam prvi put I Istanbulu 1987, rupa sa milion dzeparosa na ulicama. Islo se naravno u sverc da se sta jeftino nabavi, oni tada nisu bili sposobni pomoci sebi a ne nama. Niko ne spocitava njihov interes ovdje, da nam zele bolje nego devedestih to je istina. Da li im vjerovati potpuno naravno da ne. Istina je da oni pokusavaju preko velikih biznismena u BiH uspostaviti neku vrstu kontrole, zato se Radnocic odjednom pojavljuje u prici (iftari su nekad sve osim ugodne vecere) . Kopira se mantra iz USA i oni zele uz pomoc USA (nisu dzaba hvalospjevu Erdi od narandzastog) da dodju ovdje na malo veca vrata. Usput da naguze EU koja ne zna kud je posla kude je dosla u ovom trenutku. Mi se tu malo pitamo nazalost a nase politicare boli ona stvar.
Albanci su mudro postupili, Amerika broj 1.. turci tu nista ne mogu, a kod nas su preko SDA dugo mogli![]()
Tako je, ili ukratko receno turska nije prijatelj BiH, ona je prijatelj SDA, nista vise od toga.
-
palermo
#26708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovdje opet o Turskoj I njenom neprijateljstvu prema Bosni I Hercegovini
. Nasi strateski neprijatelji 
- dr_Evil
#26709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je. E sad svi na ulice da trazimo podjelu Ukrajine, da se ista odrekne teritorija i da naprave RS od onog sta ne ide. Jer Amerika je broj 1, a Amerika sada to zeli, mi moramo da stojimo uz svoje prijatelje u dobru i zlu!Vjecita_zavrzlama wrote: ↑15/04/2025 06:23
Ima istine, s tim sto je dobro pitanje kakvu Bosnu turci zele? Suverenu evropsku sekularnu ili neku podjeljenju gdje ce bar jedan fildzan biti pro-osmanski i gdje ce se erdogan pitati, gdje ovakve predstqve kao ona sinoc nece biti( da je SDA u apsolutnoj vlasti, da se ne varamo,ukinulo bi se isti dan kad ambasada Turske poslala protestnu notu)
Ne prdite tita vam o osmanizmu, kakav crni osmanizam, Erdogan je izdao interese svih muslimana od Bosne do Gaze, a uvijek cvrsto stoji uz Srbiju i Izrael.
- dr_Evil
- dr_Evil
#26711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://bljesak.info/magazin/umjetnost/ ... ric/512888
A u medjuvremenu, inspirator ratnih zlocina i rusenja Starog urinira po nama.
Izlozba zemlja Humska, koji su ovo mitomani, a ne moze ispravno spojit 2 historijske cinjenice.
A u medjuvremenu, inspirator ratnih zlocina i rusenja Starog urinira po nama.
Izlozba zemlja Humska, koji su ovo mitomani, a ne moze ispravno spojit 2 historijske cinjenice.
-
KraljicaIzJajca
#26712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
OHR treba ukinuti, tako će se političari bolje sukobljavati, vrijeme je da se tako počnu rješavati problemi. Bolje da počnu razmišljati kako će isplatiti tolike dugove izgubljenih parnica. Da vidimo stručnjake i političare na djelu.Ja_Ja wrote: ↑14/04/2025 21:42Problem drustva i jesu tipovi poput tebe. Krajnji domet vam je nazvati nesto "genocidnom" a blage veze niti imate niti da se makar potrudite da saznate o problemu. Nije opcija da se ne plati, nije opcija da se drzava pati, nije opcija da se nesto blokira. Medjunarodnim ugovorom je regulisano placanje i naplata od strane drzave. Nakon sto je BiH izgubila arbitraznu odluku, Viaduct je inistirao na naplati kroz zapljenu imovine. ICSID je krenuo u naplatu dajuci instrukcije EUROCONTROL-u da ne isplacuje sredstva BHANSA koja je ista zaradila na osnovu kontrole neba BiH (avio kompanije koriste BH nebo za prelete, BHANSA kontrolise te prelete i zauzvrat naplacuje usluge preleta i svoje usluge kontrole neba - u zadnjih pet godina je to bilo preko 50 miliona godisnje). Tako da odluka da li ce se nesto isplatiti Viaductu nije u rukama niti nase drzave niti jednog od entiteta. To ce se naplatiti od drzave putem izmedju ostalog ovako zadrzavanja sredstava iz ove namjene.
Znaci Slovenci ce dobiti svoje, medjunarodni centar za rjesavanje investicionih sporova je uradio svoje. Entitet RS nije uradio svoje, drzava BiH nema mehanizma da uradi bilo sta po tom pitanju. Bilo kakvo uslovljavanje od "pro-bosanskih" snaga (mada ih je tesko nazvati tako nakon ove gluposti), zavrsava time da i jedan i drugi entitet blokiraju sve jedni drugima i onda je pitanje ko moze duze izdrzati. Koliko god da je to dugo bilo bi katastrofalno po poslovni ambijent, socijalnu zastitu, sigurnosni sistem, i bukvalno sve drugo u drzavi.
Nadam se da grijesim ali ja vidim jedini izlaz u reakciji visokog predstavnika koji bi zakonski uredio kreditiranje i garancije drzave te time prisilio entitete da placaju svoje dugove. Ne samo RS vec i federaciju. Ranije sam napisao da postoje veliki izgledi da ce i FBiH izgubiti spor protiv Mittala a taj je ja mislim nekih 350-400 miliona eura tezak.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- vee-jay
-
palermo
#26715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoces reci, prijatelji Bosnjaka su slijedom logike automatski I neprijatelji Bosne I Hercegovine. Ima smisla, sto je je
- dr_Evil
#26716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Heh susjed, lagan si na okidacu uvijek
Vidis, u srbijanskoj politici Bosnjaci su sada neupitni, trecinu pokrstit, trecinu pobit, trecinu protjerat, to je zavrsen proces. Ono sto je upitno to je Bosna, Bosnjaci kao sto zive u Sandzaku, manjina koju se mnogo i ne pita, kome smeta osim kad je vrijeme guslanja, ali Bosna je ono sta kopa oci. Nisi faktor, kao politicki narod, a ni kao ekonomski.
Pa tako se i tvoj drug Erdogan vodi, kum pravi koji je bio s druge strane kanafe u dzamiji. Voli on nas Bosnjake, tepa nam, snima filmove o nasem velikom ocu naciju(sda rijeci ne moje). ALi zastita Bosne, i nije bas nesto vazno, pa zasto bi i bilo, sve dok nas ne diraju da on ima obraza stati pred svoje ovce. A ako zatreba on je tu rado da nas primi, dzentlmenski dogovori kroz historiju i nisu neka nepoznanica.
Mozemo ja i ti posmatrati da bez Bosne nema Bosnjaka, to je neotudjivi dio naseg identiteta. Ali to ne znaci da svi tvoji prijatelji to razumiju i uvazavaju, pogotovo oni sta dolaze iz zemlje muhadzira.
- Stabilizator
#26717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Turska je u fazonu da im treba utjecaj u Evropi. Preko Srbije vide tu priliku, ostali im nedaju ni prismrditi. Za BiH su u fazonu njih svakako imamo ne treba tu trositi previse energije. Zato rade na Srbiji i ulažu. Stoga i vise političkog razumjevanja, kao sada u fazonu "deeskalacija"
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#26718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma turci imaju taj neki fetis prema srbima barem u ovom politickom dijelu. Isto ko lik koji se lozi na trebu koja mu ne da. A ona ga oko prstva vrti placa joj kafe, voza je, a pi. nema ni na vidiku.Stabilizator wrote: ↑15/04/2025 08:51 Turska je u fazonu da im treba utjecaj u Evropi. Preko Srbije vide tu priliku, ostali im nedaju ni prismrditi. Za BiH su u fazonu njih svakako imamo ne treba tu trositi previse energije. Zato rade na Srbiji i ulažu. Stoga i vise političkog razumjevanja, kao sada u fazonu "deeskalacija"
A mi smo im ko ona radodajka iz mahale, moze uvijek za podizanje samopouzdanja, ali nista ozbiljno.
-
palermo
#26719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne zahmeti zemo, al nista ja tebe.nisam.razumio. Moze.li to kako jednostavnije. Osim ako kroz.onaj prethodni post nisi vec pojednostaviodr_Evil wrote: ↑15/04/2025 08:45Heh susjed, lagan si na okidacu uvijek
Vidis, u srbijanskoj politici Bosnjaci su sada neupitni, trecinu pokrstit, trecinu pobit, trecinu protjerat, to je zavrsen proces. Ono sto je upitno to je Bosna, Bosnjaci kao sto zive u Sandzaku, manjina koju se mnogo i ne pita, kome smeta osim kad je vrijeme guslanja, ali Bosna je ono sta kopa oci. Nisi faktor, kao politicki narod, a ni kao ekonomski.
Pa tako se i tvoj drug Erdogan vodi, kum pravi koji je bio s druge strane kanafe u dzamiji. Voli on nas Bosnjake, tepa nam, snima filmove o nasem velikom ocu naciju(sda rijeci ne moje). ALi zastita Bosne, i nije bas nesto vazno, pa zasto bi i bilo, sve dok nas ne diraju da on ima obraza stati pred svoje ovce. A ako zatreba on je tu rado da nas primi, dzentlmenski dogovori kroz historiju i nisu neka nepoznanica.
Mozemo ja i ti posmatrati da bez Bosne nema Bosnjaka, to je neotudjivi dio naseg identiteta. Ali to ne znaci da svi tvoji prijatelji to razumiju i uvazavaju, pogotovo oni sta dolaze iz zemlje muhadzira.
- dr_Evil
- Stabilizator
#26721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
F&N wrote: ↑15/04/2025 08:55Ma turci imaju taj neki fetis prema srbima barem u ovom politickom dijelu. Isto ko lik koji se lozi na trebu koja mu ne da. A ona ga oko prstva vrti placa joj kafe, voza je, a pi. nema ni na vidiku.Stabilizator wrote: ↑15/04/2025 08:51 Turska je u fazonu da im treba utjecaj u Evropi. Preko Srbije vide tu priliku, ostali im nedaju ni prismrditi. Za BiH su u fazonu njih svakako imamo ne treba tu trositi previse energije. Zato rade na Srbiji i ulažu. Stoga i vise političkog razumjevanja, kao sada u fazonu "deeskalacija"
A mi smo im ko ona radodajka iz mahale, moze uvijek za podizanje samopouzdanja, ali nista ozbiljno.
Tako nekako. Samo što flirta mala dobro, pusta da joj dira sike i guzove ali neda pice.
- dr_Evil
#26722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jake su to historijske veze i odlicno odigrano od nase prekodrinske genocidne brace. Zanimljivo kad je Bosna dobila bitku na Kosovu i vratila se u Bosnu na proslavu, Srbiji je bilo jasno kao dan da je izgubila, haman ozenise princezu za sultana, ona donese vino na sultanski muslimanski dvor, Srbija se spasila tim maestralnim potezom i postala vazalna drzava, da ne bi njih nikad Istanbul ne bi uzeli, inace su uvijek na pravoj strani historije i imaju tu pravoslavnu empatiju. Dok su kod nas sjekli glave, zijev zijev.F&N wrote: ↑15/04/2025 08:55Ma turci imaju taj neki fetis prema srbima barem u ovom politickom dijelu. Isto ko lik koji se lozi na trebu koja mu ne da. A ona ga oko prstva vrti placa joj kafe, voza je, a pi. nema ni na vidiku.Stabilizator wrote: ↑15/04/2025 08:51 Turska je u fazonu da im treba utjecaj u Evropi. Preko Srbije vide tu priliku, ostali im nedaju ni prismrditi. Za BiH su u fazonu njih svakako imamo ne treba tu trositi previse energije. Zato rade na Srbiji i ulažu. Stoga i vise političkog razumjevanja, kao sada u fazonu "deeskalacija"
Sad bi kolega @Benjaminsky mogao da nam prikaze porodicna stabla nasih vrlih sultana i ostalih velikasa, pa da vidimo koliko zapravo su jake te anadolske veze erdoganove partije sa nasim prekodrinskim komsijama. Onako, cisto iz zabave.
-
palermo
#26723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Peke, odoh I ja.kahvenisati....al.mi ti uglalvnom o Velezu uz kahvu
- Thorgerson
#26724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nas problem je sto smo izabrali idiote koji blage veze nemaju sa politikom. Pri tome mislim na sve.
Ti nabodubni idioti posto nemaju znanje, kvalitet da u drzavi naprave nesto prave predstave za narodne mase i sadtaju se sa putinima, eroganima i sl. Dizu sebi rejting u smislu, vid ti nas s kim se sastajemo.
Umjesto da budemo ultra dosadna zemlja poput malte, islanda, latvije sl.
Jok. Gdje god ima neki problem. Hajmo se mi umijesati. Rat u siriji, evo jedan paket vehabija od nas. I odmah si povezan. Rat u ukrajini, ide paket cetnika. Palestina izrael idu protesti, ovo, ono. Sta se mijesamo koji qrac u sve. Ukrajina. Rusija. Irak. Iran. Turska puch. Pa koji nam je qrac.
Ponavljam. Mi treba da budemo dosadna drzava koje nema na mapi.
Jok. Prosli mjesec evo smo dosli do vrha americkog establishmenta. Oznacavaj po twitteru svakoga. Zovi one. Zovi ove.
Ne moze to nikako na dobro izaci. Jer koliko god imas ok ljudi u tim krugovima, imas isto toliko i budala.
Znam, mi smo u takvom podneblju. Da ne mozemo se opustiti jer imamo susjede za pozeljeti. Ali nije ni da se i mi trudimo da se maknemo sa mape svijeta. Isprdak i komadic zemlje sa 2.5mil budala.
Ti nabodubni idioti posto nemaju znanje, kvalitet da u drzavi naprave nesto prave predstave za narodne mase i sadtaju se sa putinima, eroganima i sl. Dizu sebi rejting u smislu, vid ti nas s kim se sastajemo.
Umjesto da budemo ultra dosadna zemlja poput malte, islanda, latvije sl.
Jok. Gdje god ima neki problem. Hajmo se mi umijesati. Rat u siriji, evo jedan paket vehabija od nas. I odmah si povezan. Rat u ukrajini, ide paket cetnika. Palestina izrael idu protesti, ovo, ono. Sta se mijesamo koji qrac u sve. Ukrajina. Rusija. Irak. Iran. Turska puch. Pa koji nam je qrac.
Ponavljam. Mi treba da budemo dosadna drzava koje nema na mapi.
Jok. Prosli mjesec evo smo dosli do vrha americkog establishmenta. Oznacavaj po twitteru svakoga. Zovi one. Zovi ove.
Ne moze to nikako na dobro izaci. Jer koliko god imas ok ljudi u tim krugovima, imas isto toliko i budala.
Znam, mi smo u takvom podneblju. Da ne mozemo se opustiti jer imamo susjede za pozeljeti. Ali nije ni da se i mi trudimo da se maknemo sa mape svijeta. Isprdak i komadic zemlje sa 2.5mil budala.
- kakotakonikako
#26725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
15. april - Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine
Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili. Armija Republike Bosne i Hercegovine je priča o znanim i neznanim junacima, o herojima i našim šehidima i palim borcima i svim građankama i građanima BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo.

Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili. Armija Republike Bosne i Hercegovine je priča o znanim i neznanim junacima, o herojima i našim šehidima i palim borcima i svim građankama i građanima BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo.