Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@Dangubic Gdje se nalazi Interactive Broker ? U BiH ili negdje u inostranstvu ?
I u kojoj valuti uplacujes ?
Nisi trebao novu temu otvarati ovo je pitanje za podcorum berza ili banke all about
akcija007 wrote: ↑09/04/2025 22:50
@Dangubic Gdje se nalazi Interactive Broker ? U BiH ili negdje u inostranstvu ?
I u kojoj valuti uplacujes ?
Nisi trebao novu temu otvarati ovo je pitanje za podcorum berza ili banke all about
pokusao sam da otvorim racun u interatieve brokers direktno i nije uspjelo pa sam zvao monet brokers iz Banja Luke jer oni rade sa interactieve brokers ali mi je unicredit banka u federaciji i opet komplikovano ali nemogu da nadjem brokera u federaciji koji radi sa interactive brokers i tu je zapelo
drug_profi wrote: ↑09/04/2025 09:53
Imaš 4 kuće na berzi. Dvije su bankarske. ASA i Rafa.
Pored njih Unibroker i VGT broker.
Dvije zadnje bih ti preporučio. Naknade su sada visoke jer su svima prometi mali pa su se valjda dosjetili da gule klijente.
Pregovaraj o proviziji. Obično je 1,5% brokerska plus, nešto promila berzanska, to ti dođe oko 1,65% po nalogu.
drug_profi wrote: ↑09/04/2025 09:53
Imaš 4 kuće na berzi. Dvije su bankarske. ASA i Rafa.
Pored njih Unibroker i VGT broker.
Dvije zadnje bih ti preporučio. Naknade su sada visoke jer su svima prometi mali pa su se valjda dosjetili da gule klijente.
Pregovaraj o proviziji. Obično je 1,5% brokerska plus, nešto promila berzanska, to ti dođe oko 1,65% po nalogu.
coberman wrote: ↑14/04/2025 00:20
pozdrav raja, imam nekih 20-tak hiljada KM i htio bih uloziti u neke dionice pa bi mi svaki savjet ili reporuka dobro dosla. lp
Sad će Truba da ti preporuči, i to ßto on preporuči,...
To ne kupuj.
Meni da je neka tetka iz Čikaga ostavila nešto nasljedstva ja bih kupovao oružje tj firme koje ga prave. Kako je išla ona izreka: kupite puškicu....
Al da mi je dobiti i ove dividende od ASE konačno bio bih zadovoljan. Ja sam izgleda zadnji na kamari papira.