Sda odaje lice, vjeruj da su hrvati i srbi pametni da pocnu pricati p suzivotu tad bi sda-ovci osip dobili
Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
-
Vjecita_zavrzlama
#851 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#852 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Mislim na tragu ovoga sto je imao dobru namjeru ali nemas sta ulaziti u dzamiju
Jbg
Treba biti osjetjiv a ne ojha dace Bog ajmo 1000 km kroz bosnu
Cudim se da mare nije dobio vec
Jbg
Treba biti osjetjiv a ne ojha dace Bog ajmo 1000 km kroz bosnu
Cudim se da mare nije dobio vec
- vjeshalica
#853 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Nisu, ali takvi ulaze u dzamiju ali to vjernike previse ne bihuzuri, lakse je po ovom liku udarat. Znas dobro sta pisem. Imaju veze jer hipokrizija u Islamu je specijalno tretirana. Vamo se bihuzure radi cina i zovu ga sramotom, a sve druge oblike propasti muslimana vjesto preskacu i sute na to. Niko nije veci dusman muslimanima osim sami sebi.canvra888 wrote: ↑08/04/2025 20:50 Pa jesu l' ih u džamiji, ispod minbera poklali, ubili, prodali, prokockali, prokockao, itd.? Nisu. Dakle, nigdje veze analogija. To što navodiš jesu problemi, ali nemaju veze sa specifičnošću ove situacije, ni po čemu. I po čemu su ti svi navedeni što rade te stvari vjernici?
Dakle vjernici, a ne deklarativno muslimani samo po imenu i po možda Bajram namazu, ako i to.
-
toska
#854 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Krutost i redukucionizam u mišljenju nikome neće donijeti dobro ("tako piše" bez da se vidi dubina i slojevi).
Konkretni slučaj jeste neobičan, ne znam šta da mislim, a Truba je najbliži istini čini mi se.
Konkretni slučaj jeste neobičan, ne znam šta da mislim, a Truba je najbliži istini čini mi se.
- vjeshalica
- iClass
#856 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Pa šta treba hodža da stoji na ulazu i da gleda imaju li džematlije koji ulaze dosije? Da uđe čovjek sa puškom, da držai pištolj u ruci, da drži u ruci džoint vjerovatno bi ga hodža zamolio da to sakrije ili da izađe. Da je ovaj ušao tek tako u džamiju bezt krsta, ne bi mu niko ništa rekao.vjeshalica wrote: ↑08/04/2025 22:39Nisu, ali takvi ulaze u dzamiju ali to vjernike previse ne bihuzuri, lakse je po ovom liku udarat. Znas dobro sta pisem. Imaju veze jer hipokrizija u Islamu je specijalno tretirana. Vamo se bihuzure radi cina i zovu ga sramotom, a sve druge oblike propasti muslimana vjesto preskacu i sute na to. Niko nije veci dusman muslimanima osim sami sebi.canvra888 wrote: ↑08/04/2025 20:50 Pa jesu l' ih u džamiji, ispod minbera poklali, ubili, prodali, prokockali, prokockao, itd.? Nisu. Dakle, nigdje veze analogija. To što navodiš jesu problemi, ali nemaju veze sa specifičnošću ove situacije, ni po čemu. I po čemu su ti svi navedeni što rade te stvari vjernici?
Dakle vjernici, a ne deklarativno muslimani samo po imenu i po možda Bajram namazu, ako i to.
Opet kažem, vjerovati ćemo da ovaj nije imao loše namjere i da nije znao (iako kao i svaki teolog bi trebao da zna dosta toga o osnovama druge vjere) ali je problem ako ga je hodža pustio ili ako je dopustio da se fotografiše.
- canvra888
#857 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
I šta bi sad jedan prosječan džematlija koji je došao da obavi namaz u džematu trebao da uradi oko tih problema koje navodiš, ne razumijem?vjeshalica wrote: ↑08/04/2025 22:39Nisu, ali takvi ulaze u dzamiju ali to vjernike previse ne bihuzuri, lakse je po ovom liku udarat. Znas dobro sta pisem. Imaju veze jer hipokrizija u Islamu je specijalno tretirana. Vamo se bihuzure radi cina i zovu ga sramotom, a sve druge oblike propasti muslimana vjesto preskacu i sute na to. Niko nije veci dusman muslimanima osim sami sebi.canvra888 wrote: ↑08/04/2025 20:50 Pa jesu l' ih u džamiji, ispod minbera poklali, ubili, prodali, prokockali, prokockao, itd.? Nisu. Dakle, nigdje veze analogija. To što navodiš jesu problemi, ali nemaju veze sa specifičnošću ove situacije, ni po čemu. I po čemu su ti svi navedeni što rade te stvari vjernici?
Da ih on preispitava? Da svaki džematlija bude kadija, ne razumijem?
Ovaj čovjek je ušao sa ogromnim krstom u džamiju, a ti pričaš o stvarima koje ne pišu na čelima drugim džematlijama da ih čitaju.
A da nema verbalnog odstrijela javnosti oko tih stvari, ni to nije tačno, a to se najbolje vidjelo po masovnom negodovanju svijeta na frišku situaciju sa izdvajanjem političara na Bajram namazu nedavno.
-
Dilibus
#858 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Smjesno kako ovdje ljudi porede ulazak lika s krstom u dzamiju i patnje muslimana u svijetu. Isto da ti neko prigovara sto si istjero lopova iz kuce, on ti smeta a patnja muslimana u svijetu ti ne smeta. Sto to ne sprijecis? Mslm vrijeđanje zdravog razuma, kakve se paralele ovdje povlace. I ovdje su najvise za islam i muslimane zabrinuti ljudi koji namaza nemaju, a kamoli sta vise od islama. Takvi bi htjeli da ih se pita kakav islam ovdje treba biti i Islamska zajednica. Tragikomicno.
- dr_Evil
#859 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Ovaj bakirov bot treba da se stidi, napraviti ovakvu uporedbu. Vrlo lako je pronaci razliku, jedan je krenuo stazama mirama, a drugi stazom genocida.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 21:46 Neka pokazu pravo lice , ne zeli sda mir i suzivot.Hrvat iz Hercegovine u miru sa zastavom BIH obisao drzavu i ono nadje hajku stvarat,fujj su:
![]()
Doduse to ga opet ne brani od toga da je sramota da ne poznaje kulturu bogomolje svojih komsija!
-
Vjecita_zavrzlama
#860 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
A kakva nam je to kultura? Ja koliko vidim upusten je, zar ne bi trebao komsija reci e u mojoj kuci se izuva ili sta vec?dr_Evil wrote: ↑09/04/2025 09:06Ovaj bakirov bot treba da se stidi, napraviti ovakvu uporedbu. Vrlo lako je pronaci razliku, jedan je krenuo stazama mirama, a drugi stazom genocida.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 21:46 Neka pokazu pravo lice , ne zeli sda mir i suzivot.Hrvat iz Hercegovine u miru sa zastavom BIH obisao drzavu i ono nadje hajku stvarat,fujj su:
![]()
Doduse to ga opet ne brani od toga da je sramota da ne poznaje kulturu bogomolje svojih komsija!
Kultura Bosne je drugacija od kulture arapskog islama, ovdje je merhamet i dobrokomsijski odnos broj 1.Ovdje ni dawa nije jaka nikada bila
- canvra888
#861 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Ne može nikakva kultura biti iznad glavnih načela vjerovanja Islama.
- dr_Evil
#862 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Ne prodajite price o merhametu i dobrim komsijskim odnosima. Dobrom komsiji ne bi napamet palo da udje sa krstom u dzamiju, kao sto ne bi meni palo na pamet da udjem sa alemom u crkvu. Doduse ja ne bih izvukao zivu glavu, opet naglasavam, pa valjda su to ti dobrosusjedski odnosi o kojima pricas.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑09/04/2025 14:10
A kakva nam je to kultura? Ja koliko vidim upusten je, zar ne bi trebao komsija reci e u mojoj kuci se izuva ili sta vec?
Kultura Bosne je drugacija od kulture arapskog islama, ovdje je merhamet i dobrokomsijski odnos broj 1.Ovdje ni dawa nije jaka nikada bila
Kultura Bosne je da se djecu uci od malih nogu kako se pozdravlja imam, kako svecenik, kako casna sestra, da se ne trubi pored harema/groblja, i kako se odnosi prema istima bez obzira sta pise na nisanu/spomeniku. Kultura Bosne je bio kurceviti narod koji nije dao na svoje, a izgleda da neko hoce sad da me uvjeri da je kultura Bosne sve ono sto vrijedja muslimane Bosne, a da ovi moraju sutiti i trpiti da mu neko ne bi rekao da je extreman, i da nije cool jer pobogu cuj izuti cipele prije ulaska u dzamiju ili kucu.
- azurna_obala
#863 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Pa koja je razlika kada pop udje u džamiju ili neku drugu vjersku ustanovu sa krstom na vratu?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 21:46 Neka pokazu pravo lice , ne zeli sda mir i suzivot.Hrvat iz Hercegovine u miru sa zastavom BIH obisao drzavu i ono nadje hajku stvarat,fujj su:
![]()
Stvarno bezveze poređenje
Jedino, što recimo neki musliman sa sličnim nijetom ne bi bio dočekan ovako u većinski katoličkim ili pravoslavnim stanovništvom, da nosi mjesec i zvijezdu, zastavu na kojoj piše Allahu ekber, da ima bradu i hoda ovako, za njega bi rekli da je terorista, vjerojatno.
- banjaluka078
#864 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Drago mi je da se onomad nije našla kakva pahuljica da najuri biskupa iz Ferhadije ili ga uporedi s Arkanovcima.
https://n1info.ba/vijesti/a94944-biskup ... ferhadije/
- tramvajtrojka
#865 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
pusti kome objašnjavati isti ovi su opravdavali selefije na drugoj temi kad je skrnavljen kulturni spomenik ove drzavebanjaluka078 wrote: ↑09/04/2025 14:29 Drago mi je da se onomad nije našla kakva pahuljica da najuri biskupa iz Ferhadije ili ga uporedi s Arkanovcima.
ne brini se neka prodju jos dva tri posta i cim im se ne bude sviđao narativ, nalijepiti ce svakome etiketu islamofoba sa cijim postovima se ne slažu
komentirati zbog toga išta u vezi IZ BiH je kao borba sa vjetrenjačama
- canvra888
#866 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Evo ga, propagator Manjinih proizvoda došao da morališe. Samo je još ta moralna vertikala falila, koja proda principe za par "ukusnih" buhtlica.
Da si barem upratio malo diskusiju, shvatio bi da se IZ kritikuje, a ne hvali. Asli nestalo buhtlica iz Manje pa nisi skoncentrisan.
Da si barem upratio malo diskusiju, shvatio bi da se IZ kritikuje, a ne hvali. Asli nestalo buhtlica iz Manje pa nisi skoncentrisan.
- dr_Evil
#867 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
KOmarica je vjerovatno zadnji svecenik koji je imao neku funkciju, a da je bio(po onome sta ja znam) ljudina i dijete BiHbanjaluka078 wrote: ↑09/04/2025 14:29 Drago mi je da se onomad nije našla kakva pahuljica da najuri biskupa iz Ferhadije ili ga uporedi s Arkanovcima.
- banjaluka078
#868 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Zaista nevjerovatan čovjek. Nekada je drugovao s mojim ocem, a i ja sam jedno vrijeme radila "u njegovom krugu", susretali smo se.
"Njegov" dom uz katedralu je u drugoj polovinin1995. postao dom za mnoge Banjalučane izbačene iz svojih kuća, jednako za Bošnjake i Hrvate. Caritasovo skladište i apoteka nisu odbili nikoga, ni manjinskog ni većinskog.
-
Vjecita_zavrzlama
#869 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Kako ne moze a IZ stalno dokazuje da joj be bosnjacka tradicija bitnija, kroz stav o visezenstvu , i sl.milion primjera.Reis se rukuje javno sa zenom.Zene ulaze u dzamije bez marame i sl, i sad ce se neko praviti englez
Ovo je Bosna a ne saudija
- canvra888
#870 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Ja pričam o ispravnom vjerovanju i Kur'anu, a ne kako ga koja nacija percipira.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑09/04/2025 15:42Kako ne moze a IZ stalno dokazuje da joj be bosnjacka tradicija bitnija, kroz stav o visezenstvu , i sl.milion primjera.Reis se rukuje javno sa zenom.Zene ulaze u dzamije bez marame i sl, i sad ce se neko praviti englez
Ni BiH ni KSA nisu referenti oko islamskog vjerovanja, nego Kur'an i hadis.
-
Vjecita_zavrzlama
#871 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Pa dzamije su vlasnistvo IZ , oni rade kako zelecanvra888 wrote: ↑09/04/2025 17:00Ja pričam o ispravnom vjerovanju i Kur'anu, a ne kako ga koja nacija percipira.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑09/04/2025 15:42Kako ne moze a IZ stalno dokazuje da joj be bosnjacka tradicija bitnija, kroz stav o visezenstvu , i sl.milion primjera.Reis se rukuje javno sa zenom.Zene ulaze u dzamije bez marame i sl, i sad ce se neko praviti englez
Ni BiH ni KSA nisu referenti oko islamskog vjerovanja, nego Kur'an i hadis.
- MehmedPasaMoric
#872 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Kad su pustili Vucica u dzamiju, i to Begovu, sto ne bi i ovog hudnika sa krstom, sta fali ... Posteniji je od Vucica a vjerovatno i od vecine posjetilaca dzamija na celu sa hodzama
- stubrijez
#873 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Krizem...MehmedPasaMoric wrote: ↑13/04/2025 00:55 Kad su pustili Vucica u dzamiju, i to Begovu, sto ne bi i ovog hudnika sa krstom, sta fali ... Posteniji je od Vucica a vjerovatno i od vecine posjetilaca dzamija na celu sa hodzama
- MehmedPasaMoric
#874 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Raspelomstubrijez wrote: ↑13/04/2025 00:59Krizem...MehmedPasaMoric wrote: ↑13/04/2025 00:55 Kad su pustili Vucica u dzamiju, i to Begovu, sto ne bi i ovog hudnika sa krstom, sta fali ... Posteniji je od Vucica a vjerovatno i od vecine posjetilaca dzamija na celu sa hodzama
-
Hakiz
#875 Re: Kuda ide Islamska Zajednica BiH ?
Mislim da kada su Rimljani razapinjali i Krista i Hrista, dakle obojicu, nisu ih razapeli ni na križu ni na krstu. Razapeli su ih na crvxu.stubrijez wrote: ↑13/04/2025 00:59Krizem...MehmedPasaMoric wrote: ↑13/04/2025 00:55 Kad su pustili Vucica u dzamiju, i to Begovu, sto ne bi i ovog hudnika sa krstom, sta fali ... Posteniji je od Vucica a vjerovatno i od vecine posjetilaca dzamija na celu sa hodzama
Last edited by Hakiz on 13/04/2025 01:20, edited 1 time in total.