Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba

#25276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Marka vise u portfoliju HDZ-a je marka vise SNSD-u.

Je li vam makar sad malo jasnije moje protivljenje davanja autocesta, ferk-a, fonda za zastitu okolisa i ostalih institucija u ruke HDZ-a, dodatno na prezastupljenost koju im je vec osigurala SDA? :-)

Ne postize se nista osim dodatnog finansijskog jacanja krscana, a vec imaju EU i Zagreb iza sebe. Jos da im mi dotiramo.

Moramo se grcevito boriti za svaku poziciju, a ne olahko ih gubiti.
KraljicaIzJajca

#25277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

skupljac_zeljeza wrote: 08/04/2025 08:15
KraljicaIzJajca wrote: 08/04/2025 07:23 Svatko prvo postavlja osobne ciljeve.
A ti ciljevi su više balkanski nego evropski. Stara priča.

Balkan je dio Evrope.
bosanski__

#25278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

- Ista politika koja je počela još 1991. kad su se svađali hoće li BiH bit nezavisna ili dio skraćene Yuge.

Znači pune 34 godine se isto priča u BiH.

Sad su Bošnjaci u najgoroj poziciji tj. od Dejtona su u najgoroj poziciji.
Zašto ?
Zato što je lakše rušiti nego graditi.

Jedino što su dobili su granice BiH koje su opstale , a za uzvrat unutarnju podjelu BiH, gdje se jedan entitet zove po jednom narodu.
Zar to nije direktna negacija BiH kao države 3 naroda ?
DaysleepeR

#25279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

F&N wrote: 07/04/2025 23:22 Ovo je dokaz, ako je nekome trebao uopste, da oba susjeda ce iskoristiti svaku situaciju da raspracaju drzavu i da do zadnjeg moguceg trenutka ce otezati da urade bila sta sto ide u korist jacanja drzave.

Ako trojka i dalje zaista misli da u Hrvstakoj imamo prijatelje onda su retardirani debili.

Iako i HDZ i SNSD su otvoreni neprijatelji i drzave i bosnjaka i bosanaca, trojka je zarad interesa drzave probala sa politikom fokusiranja oko bitnih stvari da radi s njima u korist drzave. Sto sam podrzavao i podrzavam i dalje kao jedini moguci nacin funkcionisanja drzave u trenutnom ustavnom uredjenju.

Mozda je vrijeme da trojka pokusa naci najmanji zajednicki sadrzilac sa SDA, DFom, SBiH, NES, i ZNG i svim ostalim pro bosanskim strankama da se napravi koalicija za ocuvanje drzave. Da se s njima nadju oko jednog osnvnog pitanja a to je opstanak drzave.

Mozda da barem probaju.

Ja sam prvi otvoreni anti SDFA ali gledajuci ove stvari koje se desavaju i ovo veceras, nama nema druge nego da se smogne snage i prevazidju svi licni animoziteti i neprijateljstva i da se ujedinimo oko opstanka drzave. Mozda je kriminal i korupcija trenutno manje zlo od onog koje se nadvilo nad drzavom.

Isto ovo vazi i za SDA i DF.

U protivnom ce se sve ovo oko Dodika stisati, Evropa ce se pozabaviti nekim drugim problemima, nakon nekog vremena drzava ce derogirati i osipati polahko.

Mozda treba stisnuti i muda pa krenuti i u laktase po dodika. Pa ako oni smiju zapucati na SIPAu zasto SIPA ne bi zapucala na njih. Ako njih nije straha da pokrenu rat radi Dodika, zasto nas da bude strah da pokrenemo rat radi drzave.

Bojim se da smo previse pasivni. Previse se nadamo pomoci drigih umjesto da sami uzmemo stvari u svoje ruke i krenemo rjesavati stvari.

Mozda se priblizilo vrijeme za ili jedno ili drugo. Trece tesko da ima.

Evropu boli briga. Njima je bitno samo da se ne puca i da njihove birokrate ukljucujuci Smita i dalje uzimaju masne plate produzavajuci ovu agoniju.

Moda nisam upravu nioko cega ali cinjenica je da je ovo sve do sada malo rezultata dalo. Malo konkretnog rezultata.

P. S. Medjunardna zajednica je odlucila da zaustavi ubijanje u ovoj drzavi tek kad smo mi krenuli da rjesavamo stvari usviju korist. Mozda opet trebamo krenuri u rjesavanje stvari da bi oni odlucili reagovati.
Mislim da si totalno previdio da SDFA svo vrijeme pomaže SNSD-u i HDZ-u tako što podriva Trojku u ovom momentu i samim tim daje snage ovim drugim da ucjenjuju i postavljaju uslove.
SDFA ne želi da pomogne Trojki.
Oni ovu nestabilnost vide kao najbolju moguću priliku da se vrate na vlast.
Ako se Trojka sa ovim izbori njih nema više u igri nikad.
drug_profi

#25280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

upitan wrote: 08/04/2025 07:48 i tako je od nastanka BiH
Nije BiH nastala u Dejtonu. :evil:
Novak20

#25281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 08/04/2025 07:49
Novak20 wrote: 07/04/2025 23:18
SaraFina wrote: 07/04/2025 23:00 Ovi pokušaji HDZ HR i BiH da profitiraju IZ dok podmuklo „tapšu„ Dodika, nisu nam nikakva novost.
Treba im jasno staviti do znanja da isporuke nasih nacionalnih interesa nece biti. Neka se izvole moliti Švabi za „nova nametanja“. Oni su ocigledno mislili da ce njihovu „konstitutivnost“ i njih kao politički „čimbenik“ Švabo „odrzavati“ mjesecnim nametanjima u njihovu korist.
I sam koalicioni partner Dodik ih brojčano „omalovazava“ i tvrdi da ih je 8% u BiH. Samo odlucno i jasno treba stozerniku poruciti da se članom presjednistva i nametanjem apartheida neće trgovati. Ni sada ni ubuduće. I da nemaju sta ponuditi.
Tako je.

Samo oštro i na prvu mada mi nije jasno zašto su ti HDZ HR i BiH veći problem od Dodika, SNSD i RS. Ljudski, a pogotovo politički je gledati svoj interes.

Pajdo Schmidt je pomno slušao američkog veleposlanika Murphyja pa je sada trenutno malo dezorijentiran. Vjerojatno će takav biti do imenovanja novog američkog veleposlanika u BiH ili do formiranja jasnog stava EU glede ove situacije.
Ko kaže da su veći? Isti su mi kao i Dodik. Samo sto je pn otvoren krkan i kabadahija, a Čović hinjavi i prikriveni. No cilj i Čoviću i Dodiku je isti. Obespraviti moj narod. Uzeti mi sve i svesti nam politicke opcije na beznačajne.
Ovo sto Čović radi trenutno dok je drzava i institucije na ispitu, pokušavajući poput sjecikese izvuci clana presjednistva je dno dna. Nijednim postupkom nije osudio Dodika i njegovo vaninstitucionalno djelovanje. Osim nekih supljaka koje je bacao na presicama. Zato nikad neće korist izvuci. Nikad. Dodik je g… ali Čović je isti. Samo podmuklije i prikriveno zlo.
Zapitaj se malo što je to tvoj narod od 1995. godine izgubio zbog i od Hrvata, a što su Hrvati izgubili od tvog naroda ?

Ovo boldirano se već trideset godina radi Hrvatima u BiH, a ne tvom narodu. Sada je tome kraj.

Hrvate se dotjeralo do zida i ne postoji lijep način da riješe svoje probleme dok druga strana gaji iluzije da ih može politički obespraviti.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#25282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hilmija frlj »

Nikad niste imali u svojim rukama izbor člana predsjedništva. Niste mogli izgubiti nešto što nikad niste imali. Franjo potpisao.
SaraFina

#25283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 08/04/2025 08:58
SaraFina wrote: 08/04/2025 07:49
Novak20 wrote: 07/04/2025 23:18

Tako je.

Samo oštro i na prvu mada mi nije jasno zašto su ti HDZ HR i BiH veći problem od Dodika, SNSD i RS. Ljudski, a pogotovo politički je gledati svoj interes.

Pajdo Schmidt je pomno slušao američkog veleposlanika Murphyja pa je sada trenutno malo dezorijentiran. Vjerojatno će takav biti do imenovanja novog američkog veleposlanika u BiH ili do formiranja jasnog stava EU glede ove situacije.
Ko kaže da su veći? Isti su mi kao i Dodik. Samo sto je pn otvoren krkan i kabadahija, a Čović hinjavi i prikriveni. No cilj i Čoviću i Dodiku je isti. Obespraviti moj narod. Uzeti mi sve i svesti nam politicke opcije na beznačajne.
Ovo sto Čović radi trenutno dok je drzava i institucije na ispitu, pokušavajući poput sjecikese izvuci clana presjednistva je dno dna. Nijednim postupkom nije osudio Dodika i njegovo vaninstitucionalno djelovanje. Osim nekih supljaka koje je bacao na presicama. Zato nikad neće korist izvuci. Nikad. Dodik je g… ali Čović je isti. Samo podmuklije i prikriveno zlo.
Zapitaj se malo što je to tvoj narod od 1995. godine izgubio zbog i od Hrvata, a što su Hrvati izgubili od tvog naroda ?

Ovo boldirano se već trideset godina radi Hrvatima u BiH, a ne tvom narodu. Sada je tome kraj.

Hrvate se dotjeralo do zida i ne postoji lijep način da riješe svoje probleme dok druga strana gaji iluzije da ih može politički obespraviti.

Vidjecemo čemu je i kome kraj. Kao sto rekoh u najgorem mogućem trenutku HDZ nam je po ko zna koji put hinjski zabio nož u ledja i pokušao nas ucijeniti. Sve već poznato. I nije da nismo znali. No eto čovjek polazi od sebe i zna da ne bi mogao ovo i ovako nešto raditi.
Vi nemate kriviti bošnjačku stranu ni za sto. Dobili ste cist domovinski rat i HR nacionalnu drzavu. Sto bi još? Pola BiH i da ste apsolutni gospodari politicki zbilje? Ovo vam necemo nikad zaboraviti. Nikad.
Prpa.ba

#25284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Tesko je suosjecati sa novacima kad je sve manje od krscanske paradrzavice obespravljivanje i uzrok generacijske kmeke.

Imaju punu kontrolu nad drzavnim zakonodavnim procesom kroz klub zasticene manjine u domu naroda, imaju punu kontrolu nad federalnim zakonodavnim procesom kroz klub zasticene manjine u domu naroda, imaju 3 etnicki cista kantona gdje Bosnjak ne moze ni prismrditi, 2 mijesana kantona u kojem uzivaju punu vlast.. ali nista od tog nije republika herceg bosna.

I onda Komsic kao problem.. :lol:

ps
Pravoslavne ekstreme makar postujem, lijepo kazu sta hoce, pa se moze direktno i komunicirati. Sa ovima vazda neko uvijanje, neka pasivna agresiva, euro-42 vrijednosti.. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

komšić nikada nije bio uzrok nego posljedica. kolega @palermo dosta nisko pokušava sve one koji ne mirišu komšića optužiti za još nešto dodatno što samo on vidi.

ko namještenu utakmicu protiv alkmara.

moj problem sa komšićem nije uopšte što je izabran umjesto nekog šupka iz HDZa. ovih dana se samo potvrđuje ta činjenica. moj problem je što je mrtva lijenština, što je u službi alijinog malog i što je za mekinje prokockao momentum koji je imao njegov izbor.

dakle, boli me kurac što HDZ ne može kontrolisati ko će biti ambasador, jer sve što rade, rade za lični interes koji se često kosi sa interesom ove države. ali me ne boli kurac što komšić ne kapitalizuje poziciju u kojoj se nalazi. da ne govorim dodatnu ogorčenost njegovom djl strankom, a što se neprestano zaboravlja.

zaboravljaju komšićevi pravdači da je ljudima najviše u očima pao zbog hinjavog rušenja šestorke, zaboravljaju da je Šanko bio njegov kadar koji je čim je korona krenula da o ostavku kao ministar zdravstva KS. i?

ništa.
dr_Evil

#25286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 08/04/2025 09:11 Tesko je suosjecati sa novacima kad je sve manje od krscanske paradrzavice obespravljivanje i uzrok generacijske kmeke.

Imaju punu kontrolu nad drzavnim zakonodavnim procesom kroz klub zasticene manjine u domu naroda, imaju punu kontrolu nad federalnim zakonodavnim procesom kroz klub zasticene manjine u domu naroda, imaju 3 etnicki cista kantona gdje Bosnjak ne moze ni prismrditi, 2 mijesana kantona u kojem uzivaju punu vlast.. ali nista od tog nije republika herceg bosna.

I onda Komsic kao problem.. :lol:

ps
Pravoslavne ekstreme makar postujem, lijepo kazu sta hoce, pa se moze direktno i komunicirati. Sa ovima vazda neko uvijanje, neka pasivna agresiva, euro-42 vrijednosti.. :lol:
Samo sto se ta komunikacija bas i ne desava :D

Zasto, bas i ne znam. Haman mozda imas ti koju pametnu da to objasnis. Sjetim se genocidnog Karadzica i njegove genocidne izjave o nestanku, plastican primjer toga sto si rekao, kako smo reagovali, pa napustili sjednicu. Naravno nista protiv napustanja.. nego eto gledam kako nam ide to komuniciranje.

Mozda bih samo istakao da problem komunikacija sa njima je taj sto ti prvo stave pistolj uz glavu, pa onda hajde da pricamo. Takva je i situacija sada.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#25287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Treba traziti da se razna predstavništva stranih firmi u BiH dijele po nacionalnom ključu i popisu iz 2013. :zzzz: a ne da 8% Hrvata ( Dodik rekao, nisam ja ) drzi vecinu, pa Jel :D
dek

#25288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Izborni zakon su im stranci servirali i nametnuli. Šta sad hoće, za Predsjedništvo?

Daj im to, sutra će tražiti JP HRHB Južnu interkonekcija
Daj im to, sutra će tražiti treći kanal
Daj im to, sutra će izmišljati neki ''Izvorni Washington''
Daj im to, sutra će tražiti treću federalnu jedinicu
Daj im to, sutra će tražiti specijalne veze te jedinice sa Hrvatskom
Daj im to, sutra će tražiti pripajanje Hrvatskoj

Tako da...na svaki zahtjev- pljunuti u ljigavu facu. Blokade? OK, bolje i to neki period.

Kako neko već reće, već su prezastpljeni čak i po kriterijima za njih velikodušnog Dejtonskog i Vašingtonskog sporazuma, dakle išlo se i dalje od onog što im po tom osnovi sljeduje.
Npr. Predsjedavajući Vijeća ministara je svaki treći mandat predstavnik HDZ-a. Nigdje u ustavu i zakonu nije predviđena rotacija na toj poziciji ali eto to su izmislili kao nešto što im pripada.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#25289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

HDZ je politička stranka u Hrvatskoj pravomoćno osuđena zbog korupcije. Šta vam nije jasno :D ?
palermo

#25290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 08/04/2025 09:21 komšić nikada nije bio uzrok nego posljedica. kolega @palermo dosta nisko pokušava sve one koji ne mirišu komšića optužiti za još nešto dodatno što samo on vidi.

moj problem sa komšićem nije uopšte što je izabran umjesto nekog šupka iz HDZa. ovih dana se samo potvrđuje ta činjenica. moj problem je što je mrtva lijenština, što je u službi alijinog malog i što je za mekinje prokockao momentum koji je imao njegov izbor.

dakle, boli me kurac što HDZ ne može kontrolisati ko će biti ambasador, jer sve što rade, rade za lični interes koji se često kosi sa interesom ove države. ali me ne boli kurac što komšić ne kapitalizuje poziciju u kojoj se nalazi. da ne govorim dodatnu ogorčenost njegovom djl strankom, a što se neprestano zaboravlja.

zaboravljaju komšićevi pravdači da je ljudima najviše u očima pao zbog hinjavog rušenja šestorke, zaboravljaju da je Šanko bio njegov kadar koji je čim je korona krenula da o ostavku kao ministar zdravstva KS. i?

ništa.
Nista kolega palermo tj.ja nikome.ne imputira. On samo konstatuje vrlo vidljivu cinjenicu da forumski Bosanci listom su protiv Komsica I.mrze ga.

Ti jos mislis da pare nisu radile protiv Alkmara ???
Styling

#25291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

palermo wrote: 08/04/2025 09:40
Chmoljo wrote: 08/04/2025 09:21 komšić nikada nije bio uzrok nego posljedica. kolega @palermo dosta nisko pokušava sve one koji ne mirišu komšića optužiti za još nešto dodatno što samo on vidi.

ništa.
Nista kolega palermo tj.ja nikome.ne imputira. On samo konstatuje vrlo vidljivu cinjenicu da forumski Bosanci listom su protiv Komsica I.mrze ga.

Mrzim ga zato sto je prodao svoju "socijaldemokratiju" za SDA podsuknju i sto mu je shankanje glavni sport. Koliko je ljigav i nezainteresovan pokazuje i cinjenica da u ovim prelomnim trenucima za drzavu, kada se mijenja koncept u kojem se skida jedna autokratska vladavina u RS i kada vise ne moze Mile gospodariti svime on izjavljuje kako ne treba vjerovati Trojki. Pri tome, prstom ne mice, kao sto nije micao ni proteklih 20 godina, da za drzavu nesto uradi. S kim se on sastao od januara da koju progovori za drzavu? Ljigavac.
18mn97

#25292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 18mn97 »

Umjesto da se nastavi prekinuta 11 sjednica prosle sedmice, gdje se trebao smijeniti Spiric i ostali SNSD kadrovi, Covic ucestvuje u cirkusu gdje se proglasava nova sjednica i svjesno krsi poslovnik, kako bi se raspravljalo o njegovom izbornom zakonu.

Ma odjebaus ba.
palermo

#25293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Styling wrote: 08/04/2025 09:44

ništa.

Mrzim ga zato sto je prodao svoju "socijaldemokratiju" za SDA podsuknju i sto mu je shankanje glavni sport. Koliko je ljigav i nezainteresovan pokazuje i cinjenica da u ovim prelomnim trenucima za drzavu, kada se mijenja koncept u kojem se skida jedna autokratska vladavina u RS i kada vise ne moze Mile gospodariti svime on izjavljuje kako ne treba vjerovati Trojki. Pri tome, prstom ne mice, kao sto nije micao ni proteklih 20 godina, da za drzavu nesto uradi. S kim se on sastao od januara da koju progovori za drzavu? Ljigavac.
Pa dobro, OK je to, kao sto rekoh uvijek se nadje razlog zasto nekog mrzis. Ne.mozes svakog voljeti.
doktor78

#25294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

The Bosnia Times:
U ovom vrlo dramatičnom trenutku po Bosnu i Herecgovinu ovakav konformistički odnos hrvatskih vođa može se smatrati veleizdajničkim činom. Jer oni su pokazali više razumjevanja za Dodikovu separatističku politiku nego za prilično mlak i smušen odgovor bošnjačkih lidera na tu politiku.

Zbog ovakvog stava Dragan Čović je omraženiji političar kod Bošnjaka od Milorada Dodika pa stoga i glasaju za Željka Komšića samo da on ne bi došao u Predsjedništvo BiH. Ovakvim licemjernim stavom Čović samo pojačava taj animozitet kod Bošnjaka. Tako da nema tog bošnjačkog političara koji bi se smio usuditi učiniti ustupak Čoviću i podržati njegovu verziju Izbornog zakona. Zbog toga koliko god zvučalo iracionalno i brutalno, dok je Čovića živa neće biti riješeno pitanje Izbornog zakona!
Izjave od sinoć su samo nastavak iste priče koju su HDZ-ovci već pustili preko svog megafona Jurice Gudelja dan ranije. Falilo je samo Plenkovićevo izjednačavanje "srpskog separatizma" i "bošnjačkog unitarizma".
dek

#25295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

18mn97 wrote: 08/04/2025 09:46 Umjesto da se nastavi prekinuta 11 sjednica prosle sedmice, gdje se trebao smijeniti Spiric i ostali SNSD kadrovi, Covic ucestvuje u cirkusu gdje se proglasava nova sjednica i svjesno krsi poslovnik, kako bi se raspravljalo o njegovom izbornom zakonu.

Ma odjebaus ba.
Uz napomenu da je i on i HDZ napustio prošlu sjednicu i srušio kvorum sa SNSD-om, a sad optužuju druge za to :lol:
Chmoljo

#25296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

nije ti palo na pamet da je forumskim bosancima bitnije da je na njegovoj poziciji neko ko će nešto i uraditi za državu, a ne "davati priliku drugima u parlamentu" pa 4 godine drkati kurac?

naravno da nije. onda se ne bi mogla mentalna gimnastika praviti o izdajnicima. jebena je ta selektivna vidljivost. tako možemo i bakirove kritičare nazvati islamofobima, jer jebiga, čovjek klanja svaki bajram.

kakve pare, zar im Vico nije završio?
Altsa

#25297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

ništa.

Kakve ti gluposti pises o osobi koja pobijedi na izborima.Sta mislis ko ga je izabrao? Vanzemaljci. Izabrali su ga ljudi kojima je stalo do BiH i koji znaju sta bi se desilo da Covic ili neko slican njemu sjedi u predsjednistvu. Sadasnja politicka desavanja zorno to pokazuju. Ako to ne vidis onda si itekako sljep. Koga briga da li ga volis ili ne. Glupost da ga bosanci listom mrze necu ni da komentarisem. Forum svakako nije mjerilo. Sada da izade na izborima opet bi pobjedio i to iz samo jednog razloga, to je da sve dok hdz vodi antidrzavnu, hinjsku i pokvarenu politiku i dok bude vrijedio ovaj izborni zakon hdz nece sjedti u predsjednistvu. A vi ga mrzite kolko hocete.
Last edited by Altsa on 08/04/2025 09:57, edited 2 times in total.
dek

#25298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Pobogu kakve veze ima kakav je Komšić i da li ga neko voli ili ne. Nevjerovatno.

Pa smisao svega je da tu ne dođe neprijateljski HDZ, makar Komšić ništa ne uradio.

Ja npr. ne mogu smislit onog Miletića, ono baš ga organski ne podnosim, ali naravno da ću glasati za njega jer je strateški interes Bošnjaka da u Predsjedništvu ne bude 2:1 protiv Bosne i Hercegovine.
palermo

#25299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 08/04/2025 09:52

nije ti palo na pamet da je forumskim bosancima bitnije da je na njegovoj poziciji neko ko će nešto i uraditi za državu, a ne "davati priliku drugima u parlamentu" pa 4 godine drkati kurac?

naravno da nije. onda se ne bi mogla mentalna gimnastika praviti o izdajnicima. jebena je ta selektivna vidljivost. tako možemo i bakirove kritičare nazvati islamofobima, jer jebiga, čovjek klanja svaki bajram.

kakve pare, zar im Vico nije završio?
A pa ja uopste ne ulazim u razloge zasto neko.mrzi Komsica. Ja samo konstatovao cinjenicu. Jel ti primjecujes to ili ne ?

Kakav Vico, pa ima mocnijih I od Vice....al haj...
Chmoljo

#25300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

EU tužitelji i USKOK upali u ured Gordana Grlića Radmana, sumnjaju na nezakonito korištenje sredstava
europejci :lol:

legitimni. :D
Post Reply