F&N wrote: ↑07/04/2025 23:22
Ovo je dokaz, ako je nekome trebao uopste, da oba susjeda ce iskoristiti svaku situaciju da raspracaju drzavu i da do zadnjeg moguceg trenutka ce otezati da urade bila sta sto ide u korist jacanja drzave.
Ako trojka i dalje zaista misli da u Hrvstakoj imamo prijatelje onda su retardirani debili.
Iako i HDZ i SNSD su otvoreni neprijatelji i drzave i bosnjaka i bosanaca, trojka je zarad interesa drzave probala sa politikom fokusiranja oko bitnih stvari da radi s njima u korist drzave. Sto sam podrzavao i podrzavam i dalje kao jedini moguci nacin funkcionisanja drzave u trenutnom ustavnom uredjenju.
Mozda je vrijeme da trojka pokusa naci najmanji zajednicki sadrzilac sa SDA, DFom, SBiH, NES, i ZNG i svim ostalim pro bosanskim strankama da se napravi koalicija za ocuvanje drzave. Da se s njima nadju oko jednog osnvnog pitanja a to je opstanak drzave.
Mozda da barem probaju.
Ja sam prvi otvoreni anti SDFA ali gledajuci ove stvari koje se desavaju i ovo veceras, nama nema druge nego da se smogne snage i prevazidju svi licni animoziteti i neprijateljstva i da se ujedinimo oko opstanka drzave. Mozda je kriminal i korupcija trenutno manje zlo od onog koje se nadvilo nad drzavom.
Isto ovo vazi i za SDA i DF.
U protivnom ce se sve ovo oko Dodika stisati, Evropa ce se pozabaviti nekim drugim problemima, nakon nekog vremena drzava ce derogirati i osipati polahko.
Mozda treba stisnuti i muda pa krenuti i u laktase po dodika. Pa ako oni smiju zapucati na SIPAu zasto SIPA ne bi zapucala na njih. Ako njih nije straha da pokrenu rat radi Dodika, zasto nas da bude strah da pokrenemo rat radi drzave.
Bojim se da smo previse pasivni. Previse se nadamo pomoci drigih umjesto da sami uzmemo stvari u svoje ruke i krenemo rjesavati stvari.
Mozda se priblizilo vrijeme za ili jedno ili drugo. Trece tesko da ima.
Evropu boli briga. Njima je bitno samo da se ne puca i da njihove birokrate ukljucujuci Smita i dalje uzimaju masne plate produzavajuci ovu agoniju.
Moda nisam upravu nioko cega ali cinjenica je da je ovo sve do sada malo rezultata dalo. Malo konkretnog rezultata.
P. S. Medjunardna zajednica je odlucila da zaustavi ubijanje u ovoj drzavi tek kad smo mi krenuli da rjesavamo stvari usviju korist. Mozda opet trebamo krenuri u rjesavanje stvari da bi oni odlucili reagovati.