Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
mikrozadatak

#5177 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mikrozadatak »

Ludzak wrote: 05/04/2025 22:29 To vi mislite da njemu treba doktor. On dobro zna šta radi. Ne radi on to jer nema neku i nečiju podršku, niti bi se upustio u ovo sve tek tako.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dod ... 0405077
Kako bolan zna sta radi.
Postaje toliko opterecenje njima samima da ce ga njegovi morati skloniti da bi nastavili iole normalan zivot. Ceka se prvi 'izdajnik' u domacim redovima, poslije ce ici brze.
Svjestan je i on da ljudi ne zele da ga prate u ovom ludilu zato i prijeti svim i svacim.
On je bivsi, pitanje je vremena, ali ovom dinamikom nece jos dugo potrajati. Meni je veci problem sto ce ko god didje nakon njega drugi dan poceti furati srpski svet i Kosovo je Srbija. Jedini nacin je da ih ukinemo ekonomski, al kako pored nasih merhametlija.
Ludzak

#5178 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Ludzak »

mikrozadatak wrote: 06/04/2025 09:10
Ludzak wrote: 05/04/2025 22:29 To vi mislite da njemu treba doktor. On dobro zna šta radi. Ne radi on to jer nema neku i nečiju podršku, niti bi se upustio u ovo sve tek tako.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dod ... 0405077
Kako bolan zna sta radi.
Postaje toliko opterecenje njima samima da ce ga njegovi morati skloniti da bi nastavili iole normalan zivot. Ceka se prvi 'izdajnik' u domacim redovima, poslije ce ici brze.
Svjestan je i on da ljudi ne zele da ga prate u ovom ludilu zato i prijeti svim i svacim.
On je bivsi, pitanje je vremena, ali ovom dinamikom nece jos dugo potrajati. Meni je veci problem sto ce ko god didje nakon njega drugi dan poceti furati srpski svet i Kosovo je Srbija. Jedini nacin je da ih ukinemo ekonomski, al kako pored nasih merhametlija.
To 'bivši' slušam već 20 godina. Ako on bude odstranjen sa političke scene, neće Željka, ni njegovi istomišljenici. Ako ne bude direktno djelovao, djelovat će indirektno.
banjaluka078
Moderator

#5179 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Naravno da zna šta radi. U stvari, zna kakvi mekušci su mu s druge strane i na nižim nivoima. Beskičmenjaci i intereždžije.

Prvo to pravosuđe po kojem je opleo.

Zaprimili su zaključke Vlade. https://www.dnevnik.ba/vijesti/ministar ... bez-novca/

I po institucijama "ne znaju" šta da rade. Nema jednakog stava, nema instrukcije uprave prema zaposlenima, u dvije institucije u kojima mi rade bliski ljudi ostavljeno je zaposlenima "na volju, po svom nahođenju" da odluče hoće li npr. odgovoriti na neki upit VSTV-a, postupati po instrukcijama koje im dostave, sarađivati sa Sudom ili Tužilaštvom. Pa sad taj neki zaposleni treba odlučiti "kači" li mu se sa zakonom ili mu se rizikuje da bude krivac za ukidanje budžeta instituciji u kojoj radi. Pri tome sve pravosudje institucije koriste CMS/TCMS koji je vitalan za upravljanje predmetima, a kojeg im je obezbijedio VSTV i njihova je infrastruktura kao i svaki mail s domena pravosudje.ba.
SmokingMan

#5181 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Dali su im oni kod kojih je Dodik nedavno bio, no platit će kolosalnu cijenu za ovo, vjerovatno onu ekološku, a niko ne dijeli novac iz ljubavi, a da zauzvrat ne traži nešto u protuiznosu. Kamo sreće da ima dovoljno pismenog stanovništva koje može predvidjeti svoj "prosperitnetni" kraj sa ovako kratkoročnom strategojim. No onaj koji im obećava nešto, straši ih odvraća od toga da se fokusiraju na sokratovska pitanja. No Dodiku je bitno jedno, kupovina kratkoročnog socijalnog mira do izbora, i traženje vječitog neprijatelja kako bi se zaboravilo koliko je on zapravo nesposoban političar, a nevjerovatan šarlatan.
KraljicaIzJajca

#5182 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by KraljicaIzJajca »

banjaluka078 wrote: 06/04/2025 12:26 Naravno da zna šta radi. U stvari, zna kakvi mekušci su mu s druge strane i na nižim nivoima. Beskičmenjaci i intereždžije.

Zaprimili su zaključke Vlade. https://www.dnevnik.ba/vijesti/ministar ... bez-novca/

I po institucijama "ne znaju" šta da rade. Nema jednakog stava, nema instrukcije uprave prema zaposlenima, u dvije institucije u kojima mi rade bliski ljudi ostavljeno je zaposlenima "na volju, po svom nahođenju" da odluče hoće li npr. odgovoriti na neki upit VSTV-a, postupati po instrukcijama koje im dostave, sarađivati sa Sudom ili Tužilaštvom. Pa sad taj neki zaposleni treba odlučiti "kači" li mu se sa zakonom ili mu se rizikuje da bude krivac za ukidanje budžeta instituciji u kojoj radi. Pri tome sve pravosudje institucije koriste CMS/TCMS koji je vitalan za upravljanje predmetima, a kojeg im je obezbijedio VSTV i njihova je infrastruktura kao i svaki mail s domena pravosudje.ba.
Nemajnje istog stava je upravo problem!
banjaluka078
Moderator

#5183 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Pratim hoće li se ovaj pokret razviti ili će ih ugušiti kao "izdajnike, opoziciju" kako inače etiketiraju svakog ko je protiv njihovih interesa.

https://www.bijeljina.org/novosti/11215 ... jumom.html
banjaluka078
Moderator

#5184 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Jedina vijest ovdje - on.

banjaluka078
Moderator

#5185 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

KraljicaIzJajca wrote: 06/04/2025 12:47
Umjesto da poruče i ministru i premijeru, a naročito predsjedniku koji nije nadležan, da odbiju od nezavisnog pravosuđa, oni se igraju nezamjeranja. Ni ovdašnoj vlasti ni Vijeću koje će ih jednog dana birati za viši stepen i bolju platu. Do tad, "ćate" trebaju same odlučivati kako će raditi kad odu na posao u sud ili tužilaštvo.
KraljicaIzJajca

#5186 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

banjaluka078 wrote: 06/04/2025 15:43
KraljicaIzJajca wrote: 06/04/2025 12:47
Umjesto da poruče i ministru i premijeru, a naročito predsjedniku koji nije nadležan, da odbiju od nezavisnog pravosuđa, oni se igraju nezamjeranja. Ni ovdašnoj vlasti ni Vijeću koje će ih jednog dana birati za viši stepen i bolju platu. Do tad, "ćate" trebaju same odlučivati kako će raditi kad odu na posao u sud ili tužilaštvo.
Pda, na žalost.

Nadam se da si ti dobro, ovi jebeni političari se uvijek izvuku.
kuli1961

#5187 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

banjaluka078 wrote: 06/04/2025 12:26 Naravno da zna šta radi. U stvari, zna kakvi mekušci su mu s druge strane i na nižim nivoima. Beskičmenjaci i intereždžije.

U nekoj mjeri mi je tuzno sto je mladi ministar pravde RS, Bukejlovic, pristao da za komadic kolaca vlasti, potpisuje svakakvo smece zvano Instrukcija.
Ima neka carsijska prica o njegovoj emotivnoj vezi sa visokopzicioniranom nositelicom pravosudne funkcije u ciju "kucu" sutra dolazi nekoliko nosilaca pravosdne funkcije koje je u februaru imenovao VSTS BiH. Ako je to tacno "prvi dio- "prica", a drtugi je definitivno tacan, sta je po srijedi? Izuzetak od "pravila"?
banjaluka078
Moderator

#5188 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

kuli1961 wrote: 06/04/2025 21:06
U nekoj mjeri mi je tuzno sto je mladi ministar pravde RS, Bukejlovic, pristao da za komadic kolaca vlasti, potpisuje svakakvo smece zvano Instrukcija.
Ima neka carsijska prica o njegovoj emotivnoj vezi sa visokopzicioniranom nositelicom pravosudne funkcije u ciju "kucu" sutra dolazi nekoliko nosilaca pravosdne funkcije koje je u februaru imenovao VSTS BiH. Ako je to tacno "prvi dio- "prica", a drtugi je definitivno tacan, sta je po srijedi? Izuzetak od "pravila"?
I ja sam čula tu priču. ;)

Znakovito mi je da po prvi put nije bilo slika za polaganje zakletve u VSTV-u, kad su oni išli u Sarajevo. Jer sumnjam da je moguće da nisu položili zakletvu.
I tu opet dolazimo na nemanje hrabrosti, ili kičme, da se stane iza svoje odluke. Evo, imenovan(a) sam, idem u instituciju koja me je imenovala i preuzimam moju dužnost - tuži me.
Nego, glavu dole. Ali i pare u džep.

A ministar...mlad, bahat, gladan...
problemnatravunu

#5189 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by problemnatravunu »

PRDcednik zna najbolje , zar neko da sumLja uoto ? :oops:
KraljicaIzJajca

#5191 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Pa ni BiH ne želi platiti dug, i čekati isplatu RS, a do tad, postoji prilika da se desi prekid rada agencije, već dva tjedna nema protoka novca ni plaće.
Styling

#5192 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Styling »

Sve ce ovo oni vratiti preko raspodjele PDV-a.
KraljicaIzJajca

#5193 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Styling wrote: 07/04/2025 10:05
Sve ce ovo oni vratiti preko raspodjele PDV-a.
Super, pa što se ne plati da se skine blokada?
kuli1961

#5194 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

Stvarno stanje u BHANSa-i:zbog dugova/blokade, plata je smanjena za 50 %, ako se u narednom vremenu ne izmiri obaveza, slijede otkazi. Sve ovo paralaleno sa činjenicom da je BiH na korak od gubitka kontole vazdušnog saobraćaja nad svojom teritorijom.
KraljicaIzJajca

#5195 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

kuli1961 wrote: 07/04/2025 11:19 Stvarno stanje u BHANSa-i:zbog dugova/blokade, plata je smanjena za 50 %, ako se u narednom vremenu ne izmiri obaveza, slijede otkazi. Sve ovo paralaleno sa činjenicom da je BiH na korak od gubitka kontole vazdušnog saobraćaja nad svojom teritorijom.
Otkazi? Srbija i Hrvatska bi preuzele kontrolu BiH neba dok BiH isplati, ali se političari ne žure.
kuli1961

#5196 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

KraljicaIzJajca wrote: 07/04/2025 11:50
kuli1961 wrote: 07/04/2025 11:19 Stvarno stanje u BHANSa-i:zbog dugova/blokade, plata je smanjena za 50 %, ako se u narednom vremenu ne izmiri obaveza, slijede otkazi. Sve ovo paralaleno sa činjenicom da je BiH na korak od gubitka kontole vazdušnog saobraćaja nad svojom teritorijom.
Otkazi? Srbija i Hrvatska bi preuzele kontrolu BiH neba dok BiH isplati, ali se političari ne žure.
Da, baš tako- otkazi. Strašno.
Mislim da su ovdje političari BiH nebitni, jer zemlja ne može ostati bez kontrole vazdušnog saobraćaja. Uvjeren sam da CRO i SER jedva čekaju da preuzmu kontrolu, jer je tu velika lovau igri, a čujem da se i Italija pokušava ugurati da štrpne dio tog kolača.
KraljicaIzJajca

#5197 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

kuli1961 wrote: 07/04/2025 11:52
KraljicaIzJajca wrote: 07/04/2025 11:50
Da, baš tako- otkazi. Strašno.
Mislim da su ovdje političari BiH nebitni, jer zemlja ne može ostati bez kontrole vazdušnog saobraćaja. Uvjeren sam da CRO i SER jedva čekaju da preuzmu kontrolu, jer je tu velika lovau igri, a čujem da se i Italija pokušava ugurati da štrpne dio tog kolača.
Konaković je rekao da ga Amidžić koči. :oops:

Imamo kretene od političara.
mishic

#5198 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Najveći kreteni su tužioci i to na svim nivoima i u svim tužilaštvima.
KraljicaIzJajca

#5199 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

@kuli1961

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto danas je nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavio novinarima da zakon kojim je formirana Agencija BHANSA predviđa da, u slučaju nemogućnosti izvršenja njihovog budžeta ili na bilo koji način ostvarenja prihoda, zbog bitnosti te agencije, BiH mora pronaći sredstva.

– To je danas potvrdio i ministar Srđan Amidžić, da u periodu dok se ne izvrši uplata po međunarodnoj arbitražnoj presudi Viaducta protiv Bosne i Hercegovine, BHANSA ne smije stati sa radom, niti će stati sa radom. Mislim da ministar Amidžić mora ubrzati djelovanje vezano za prijedlog odluke kojim će Vijeće ministara BiH izvršiti presudu, platiti dug Republike Srpske prema Viaductu. Naravno, uz ono što ćemo također insistirati da će Republika Srpska morati taj novac nadoknaditi budžetu BiH – kazao je ministar Forto.

Izvor Faktor
ReymondReddington

#5200 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by ReymondReddington »

KraljicaIzJajca wrote: 07/04/2025 19:32 @kuli1961

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto danas je nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavio novinarima da zakon kojim je formirana Agencija BHANSA predviđa da, u slučaju nemogućnosti izvršenja njihovog budžeta ili na bilo koji način ostvarenja prihoda, zbog bitnosti te agencije, BiH mora pronaći sredstva.

– To je danas potvrdio i ministar Srđan Amidžić, da u periodu dok se ne izvrši uplata po međunarodnoj arbitražnoj presudi Viaducta protiv Bosne i Hercegovine, BHANSA ne smije stati sa radom, niti će stati sa radom. Mislim da ministar Amidžić mora ubrzati djelovanje vezano za prijedlog odluke kojim će Vijeće ministara BiH izvršiti presudu, platiti dug Republike Srpske prema Viaductu. Naravno, uz ono što ćemo također insistirati da će Republika Srpska morati taj novac nadoknaditi budžetu BiH – kazao je ministar Forto.

Izvor Faktor
Marke RS nece platiti. Cim oni nemaju neki mehanizam da im to uzmu to ce onda trebati odluka RS da im plati. Sto oni nece htjeti uraditi.
Post Reply