Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

palermo

#24926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 06/04/2025 17:33
palermo wrote: 06/04/2025 16:22
Alija svakako nije bio bezgrijesan, al isto tako ne.moze.odgovarati za svaki postupak svojih podredjenih. Pa ni za Ramiza Drekovica I njegove naredbe. Po tvojoj logici, Zelenski je trebao davno visiti na glavnom.kijevskom trgu.

Al u jednom se sjazem, srecom ima.nas.jos zivih koji se I sjecaju tog vremena I u njemu su ucestvovali da nam se ne.mogu prodavati mudapod bubrege.
Zelenski i Alija se ne mogu porediti.

Zelenski je, barem po tom pitanju, do sada napravio puno rokada u ukrajinskoj vojsci, tako da ne možeš tvrditi da on ništa ne radi po pitanju kadrovske sposobnosti.

Uzmimo jednu drugu stvar u obzir: Caco zbog ubistva civila i pripadnika VP ABiH dobio metak u čelo, Juka, također. Zbog izdaje na Plješevici, kada je vraćajući izgubljne pozicije, koje je napustio HVO, poginulo oko 20 pripadnika 5.Korpusa, Vlado Šantić je završio u buretu sa kiselinom.

Ipak se može.

Izetbegovićev problem u komandnom lancu jeste bio što je on postavljao ljude po podobnosti, a ne sposobnosti.
Da ne sirimo.pricu dalje, Alija je svakako pravio greske....ja bih mogao nabroajyi mnoge. Ali ono sto je Aliju cinilo liderom je sto je znao ispravljayi greske I sto je zapravo najvaznije,.imao je hrabrosti donositi odluke.

Danas, sta da ti pricam. Jedan Alija bi nam valjao.
moa

#24927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moa »

Peacean wrote: 06/04/2025 17:49
Šef bh. diplomatije Elmedin Konaković uputio je pismo svim ministrima vanjskih poslova zemalja EU u kojem poziva na hitne mjere protiv Milorada Dodika. U pismu prvi put zvanično traži da EUFOR asistira prilikom hapšenje Dodika, Nenada Stevandića i Radovana Viškovića
https://avaz.ba/vijesti/bih/965875/kona ... nje-dodika

Mislim da ipak Konakovic to dobro radi da se isutra ne može reći muslici napali nekog političara. Nego fino sve crno na bijelo pa ako i bude kakvog sranja da ima dokumentovano.
Point.

#24928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Rothmans wrote: 06/04/2025 17:33
Point. wrote: 06/04/2025 17:31
Rothmans wrote: 06/04/2025 16:38

Ja,i ?
Trebaš malo više biti zahvalan na dobronamjerske savjete.
Druze nemoj da si bezobrazan.
Uopšte nisam.
PM72

#24929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Dino je mislio da će lakše izać na kraj sa Miletom...Ipak je Mile europski mangup a Dino mahalski.Ni Nebojšu nije mogao progurati i sad će se ta srpska opozicija poklat među sobom,isto kao Dinini kadrovi u kantonu...svako tegli sebi.
tramvajtrojka

#24930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

mist wrote: 06/04/2025 18:11 Znaci i dalje je Aljo na repertoaru,samo sad sa primjesama Vikica "nesposobnog".E u MP3,cudim se ja Vama :shock:
pa sta ce sdaovac reci nego to, njega vise boli to sto je ime Dragan u pitanju nego sta drugo :lol: :lol: , rothmans ti je stari voxovac pa da te nista ne iznenađuje
Škobo Habu

#24931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 06/04/2025 18:19
Da ne sirimo.pricu dalje, Alija je svakako pravio greske....ja bih mogao nabroajyi mnoge. Ali ono sto je Aliju cinilo liderom je sto je znao ispravljayi greske I sto je zapravo najvaznije,.imao je hrabrosti donositi odluke.

Ispade još da je Alija bio pragmatičan političar.

Toliko, da nam je, na koncu, svima sudbinu predao u ruke Erdoganu.

Kasnije...sam Allah zna.
doktor78

#24932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

banjaluka078 wrote: 06/04/2025 16:21 Kakav tekst!

Ne mogu...

https://www.atvbl.rs/republika-srpska/s ... i-6-4-2025
Ko da je Dodik pisao tekst
SaraFina

#24933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Point. wrote: 06/04/2025 16:09
Rothmans wrote: 06/04/2025 14:44
JovicSA wrote: 06/04/2025 14:26

Realno Vikić ima puno pravo na to. Prvo proveo je cijeli rat u Sarajevu a njegova jedinica je naročito u početnoj fazi odigrala značajnu ulogu u odbrani grada. Vikićevi su diljem BiH išli na ratišta a on sam je ranjen u Mostaru. Mislim rekao bih ti da ne jedeš nešto velikom kašikom ali ne mogu zbog pravila foruma. I sami četnici iza rata u svojim svjedočenjima su rekli da su se najviše bojali Vikićevaca pogotovo u početku dok linije nisu bilo toliko utvrđene.

P.S Savjet, nauči pisati, ne stavlja se prazno mjesto pa zarez kao što ti radiš, gdje si to naučio jebem ti učiteljicu jezika koja te naučila nakaradnosti i površnosti. I ti hoćeš da budeš neki autoritet da o Vikiću govoriš?
To svom babi reci sto si meni htio. Ni jedan proboj , nista !
Fino ti je čovjek dao savjet kako da pišeš ispravno, umjesto da mu se zahvališ ti se nešto duriš i spominješ frajeru oca.
🤣🤣🤣
drogon2

#24934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Škobo Habu wrote: 06/04/2025 17:33
Izetbegovićev problem u komandnom lancu jeste bio što je on postavljao ljude po podobnosti, a ne sposobnosti.
To je problem uopste,ne samo njegov.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#24935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by arman1 »

US diplomatski krugovi su poslali tzv "tihu opomenu" israelu zbog podrške ronhilu. Iako su ga nedavno udaljili sa antisemitskog cirkusa i dalje mu daju određenu dozu podrške prije svega preko agenture oko agk-a. Nešto nisam uprato jeli i dalje aluminij ima jeftiniju struju.
Škobo Habu

#24936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

PM72 wrote: 06/04/2025 18:26 Dino je mislio da će lakše izać na kraj sa Miletom...Ipak je Mile europski mangup a Dino mahalski.Ni Nebojšu nije mogao progurati i sad će se ta srpska opozicija poklat među sobom,isto kao Dinini kadrovi u kantonu...svako tegli sebi.
Dodik nije uopšte nikakav mangup. Pogotovo na na političkom planu.

On nema strategiju, osim one koju mu izdiktiraju Beograd i Moskva. Sigurno da Dodik ne bi ovoliko rizikovao tek tako.

Ulog je poprilično veliki, dok ja ne vidim stvarnu mogućnost da se Dodikve želje obistine bez pomoći sa strane.

I ne razumijem više to pljuvanje po Konakoviću? Zašto?
Konaković se služi pravnim alatima i diplomatskim mogućnostima onoliko koliko ima prostora u ovako nakaradnoj državi.
Mogućnost da se djeluje bez otvorenog sukoba sa Dodikom je minimalna.
Opet, sa druge strane, dobro je iskoristiti ovu situaciju da se ispipaju stvarne snage Dodikove moći.

Bilo kakva ishitrenost je prebacivanje odgovornosti na bošnjačku stranu. Vučić samo čeka jedan takav momenat.
skupljac_zeljeza

#24937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

mist wrote: 06/04/2025 18:11 Znaci i dalje je Aljo na repertoaru,samo sad sa primjesama Vikica "nesposobnog".E u MP3,cudim se ja Vama :shock:
Aljo nam je rahmetile pa šta je uradio, uradio je, nema popravljanja, nego veća mi briga sada oko Šarovića, ako uđe u koaliciju sa Trojkom kao opoziciona trojka onda će biti dokazani sposobni trgovac koji je dokazao svoju nevinost na sudu, a ako ne uđe onda će biti Karadžićev jatak i zbog toga nije meritoran da on priča da li je trenutno ovo sa Dodikom kriza ili nije.
made_in_sarajevo

#24938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Ja jos cekam odgovor sto ljudi mrze konakovica. Znaci sutra da im stavid bakir ili konakovic i ovi sto nisu sda ce reci bakir.ne kontam furku nikako ali eto, moda valjda :mrgreen:
DonieBrasco

#24939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

made_in_sarajevo wrote: 06/04/2025 18:57 Ja jos cekam odgovor sto ljudi mrze konakovica. Znaci sutra da im stavid bakir ili konakovic i ovi sto nisu sda ce reci bakir.ne kontam furku nikako ali eto, moda valjda :mrgreen:
Mrze ga sto je zabierio Bakiru i Sdfa, i sto je za ovih godina mandata sa Trojkom uradio necu reci vise ali mnogo pozitivnije i sa rezultatima nego Sdfa za 30 godina na svim poljima.
last mohicans

#24940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

KraljicaIzJajca wrote: 06/04/2025 18:18
ljubijankic wrote: 06/04/2025 18:01
Vidi i on da je vrag odnio šalu
Ko će ih privesti sa asistencijom EUFOR-a?
To je dokaz da EUFOR nije želio asistirati da su ih i zvali. Nikšić je slično iznio, da se očekuje asistencija. Paradiraju ovdje bez ikakve koristi, ala unprofor u ratu.
banjaluka078

#24941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

doktor78 wrote: 06/04/2025 18:36
banjaluka078 wrote: 06/04/2025 16:21 Kakav tekst!

Ne mogu...

https://www.atvbl.rs/republika-srpska/s ... i-6-4-2025
Ko da je Dodik pisao tekst
Degutantno, negledljivi su i nečitljivi. Kao da su drugi program rtrs-a.
palermo

#24942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 06/04/2025 18:35
palermo wrote: 06/04/2025 18:19

Ispade još da je Alija bio pragmatičan političar.

Toliko, da nam je, na koncu, svima sudbinu predao u ruke Erdoganu.

Kasnije...sam Allah zna.
Ja samo mogu reci da.mi je zao sto Aliju nije zdravlje posluzilo makar jos par godina. Eleneis....
PM72

#24943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Škobo Habu wrote: 06/04/2025 18:46
PM72 wrote: 06/04/2025 18:26 Dino je mislio da će lakše izać na kraj sa Miletom...Ipak je Mile europski mangup a Dino mahalski.Ni Nebojšu nije mogao progurati i sad će se ta srpska opozicija poklat među sobom,isto kao Dinini kadrovi u kantonu...svako tegli sebi.
Dodik nije uopšte nikakav mangup. Pogotovo na na političkom planu.

On nema strategiju, osim one koju mu izdiktiraju Beograd i Moskva. Sigurno da Dodik ne bi ovoliko rizikovao tek tako.

Ulog je poprilično veliki, dok ja ne vidim stvarnu mogućnost da se Dodikve želje obistine bez pomoći sa strane.

I ne razumijem više to pljuvanje po Konakoviću? Zašto?
Konaković se služi pravnim alatima i diplomatskim mogućnostima onoliko koliko ima prostora u ovako nakaradnoj državi.
Mogućnost da se djeluje bez otvorenog sukoba sa Dodikom je minimalna.
Opet, sa druge strane, dobro je iskoristiti ovu situaciju da se ispipaju stvarne snage Dodikove moći.

Bilo kakva ishitrenost je prebacivanje odgovornosti na bošnjačku stranu. Vučić samo čeka jedan takav momenat.
Uvijek sa pažnjom i zanimanjem propratim svaki tvoj post.Ja Dinu ne gotivim jer je produkt i učenik SDA.Nosio je Sebiji kurbane-nisam ja...
A Dodik je ipak golem igrač
milib988

#24944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

Iskreno, jebe mi se za politiku. Nisam ni u jednoj stranci, ne vučem nikakve interese, ne ganjam funkcije – ali kad pročitam šta ovdje pišemo, dođe mi da zaključim da ni ne treba da imamo državu.

Stalno neko pljuvanje, sve je pogrešno, svi su nesposobni, svaki pokušaj odmah se zgnječi. Ljudi, aman – pa ako ni jednog jedinog ministra ne možemo pohvaliti za BILO ŠTA, ako svaka reakcija mora biti dočekana sa "a šta je prije radio", "a vidi mu frizure", "a nije mi simpatičan" – onda problem nije samo u njima, nego i u NAMA.

Imali ste Biseru – šutnja. Imali ste Crnatka – ha-ha diplomacija. Imali ste Lagumdžiju – selektivni MVP. Sad imate Konakovića koji barem priča, ide, zove, informiše, i opet ne valja. I to sve na perfektom engleskom, da ne moramo crveniti kad ga čujemo vani.

I još nešto, jer izgleda da svi pate od kratkoročnog pamćenja: Trojka je za godinu dana uradila više nego sve stare stranke za 20 godina. Ljudi su se pokrenuli, deblokirali stvari koje su stajale decenijama, EU kandidatski status, reforme – nisu sve, ali neke JESU. I to je činjenica.

Zato stvarno – hoćemo li ikad znati reći “dobro, ovo je korak naprijed” ili ćemo se vječno vrtjeti u svom vlastitom cinizmu i frustraciji?

Ako ne možemo podržati ni ono što je pozitivno – onda, realno, ni ne zaslužujemo ništa bolje. Sami sebi smo najgori neprijatelj.
KraljicaIzJajca

#24945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

last mohicans wrote: 06/04/2025 19:01
KraljicaIzJajca wrote: 06/04/2025 18:18
ljubijankic wrote: 06/04/2025 18:01

Vidi i on da je vrag odnio šalu
Ko će ih privesti sa asistencijom EUFOR-a?
To je dokaz da EUFOR nije želio asistirati da su ih i zvali. Nikšić je slično iznio, da se očekuje asistencija. Paradiraju ovdje bez ikakve koristi, ala unprofor u ratu.
Netočno, mnogi ovdje na temi ne razumiju ulogu EUFOR.

Oni moraju dobiti naredbu od EU a.k.a. Brisela, jer njihov nadređeni u Butmiru je pristao asistirati. Zato Konaković i Trojka kažu da ih pojedine EU države aboliraju.
Većina trenutnih političara su jako neinformirani ili pričaju javnosti, očekujući da su svi glupi i neinformirani. Neka odjebu sa takvim pristupom narodu.
Škobo Habu

#24946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

DonieBrasco wrote: 06/04/2025 19:00
Mrze ga sto je zabierio Bakiru i Sdfa, i sto je za ovih godina mandata sa Trojkom uradio necu reci vise ali mnogo pozitivnije i sa rezultatima nego Sdfa za 30 godina na svim poljima.
Treba prvo vidjeti ko je najgrlatiji u svemu.

Željkovi savjetnički uhljebi, zatim Džafer-bega bivši savjetnički kolegij, mentalni AKP-ovci okupljeni oko Stava i Faktora, gomila stranačke vojske dobro raspoređena po javnim preduzećima. Više da botuju, manje da rade.

Nisam ljubitelj NiP-a, ali svako onaj ko smatra da bi Bakir ovo bolje - smješan mi je.

Riječ je o političaru zbog čijeg smo amaterizma zjanili tužbu protiv Srbije.
saimidin

#24947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

Hajmo reći ovako, polupismeni narod bira polupismene političare, i sad se svi ibrete rezultatima, alije, sdfa, trojke, ono baš :-)

Nit je alija kos/sanu niti ne neki sposoban lider, zato takvi rezultati, ali glavni problem je u bošnjacima koji ne shvataju da su u prosjeku tu gdje i trebaju biti, čak možda zbog čudnog spleta okolnosti od 90-tih do skoro jako iznad svoje kategorije, jer je usa gurala :bih:

Sada je vrijeme da se može osloniti samo na sebe, a da smo kolektivno bili svjesni da će to vrijeme doći, kao što nismo, ovo bi bila prilika da popravimo dejton, ovako valja bos kroz trnje, ali ne kaže se džaba ko nema u glavi... :bih:
KraljicaIzJajca

#24948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

made_in_sarajevo wrote: 06/04/2025 18:57 Ja jos cekam odgovor sto ljudi mrze konakovica. Znaci sutra da im stavid bakir ili konakovic i ovi sto nisu sda ce reci bakir.ne kontam furku nikako ali eto, moda valjda :mrgreen:
Jer je krimos. Polupismen.
skupljac_zeljeza

#24949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

PM72 wrote: 06/04/2025 19:04
A Dodik je ipak golem igrač
Može biti kada plaća 17 savjetnika, lobističke kuće i advokate. Ali sve bi mu to moglo biti džaba preko noći samo da Čović stvarno digne ruke od njega i ne koristi ga još za svoje ciljeve.
Rothmans

#24950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Kaze Efendic na hayatu upravo "nema mira bez drzave" . Ima logike
Post Reply