made_in_sarajevo wrote: ↑29/03/2025 20:45
A jebo majku isto kao da zidu pricas. Doduse glasaju za sda pa sta ocekivati.
Trojka - vlast NE MOZE i NE SMIJE hapsiti nikoga
30 godina vlast hapsi koga hoce to jest ko im smeta i konacno smo docekali da nema toga
Hapse jedino i samo sud po nalogu tuzilastva i policije po nalogu suda ili direktno
Stvarno ne znam sta ovdje biti ne jasno.
Danas citam neko je pisao oprostit ce se dodiku sve.
Dodik je dobio presudu na koju neka oprosta. Malinar se mogao vaditi niste dokazali odakle mi pare i bla bla bla. Ovdje je sve jasno i tacno po datumima se zna ko je sta radio.
Dakle oprosta presude nema.
Dodik se hapsi po novoj tacki rusenje ustava dakle veze nema sa presudom. Da je dosao ja tuzilastvo i dao izjavu kao i prvi put, imao bi sudjenje kao i prvi put. Dolazio bi od kuce i sanja vulic bi arlaukala ispred suda. Posto je sve to odbio kao osumnjiceni po ZKP ima tamo clan tuzilastvo salje nalog sudu za privodjenje sto sud naredjuje dalje agencijama. Njima trojici je mjesec dana pritvora i moci ce tek nakon mjeseci izaci, ako sud odluci tako.
Sudska drzavna nema ni K od kapaciteta da ga hapsi, zato su trazili da im sipa pomogne. Pored sipa moze i granicna da ga hapsi jer mogu raditi na teritoriji cijele drzave. Ramo isak ga ne moze hapsiti, ali FUP moze i to na teritoriji federacije.
Eh sad dolazimo zasto sipa nece. 30 godina dakle od rata imali smo "bosnjacku" stranku na vlasti zvana SDA. Svaku vlast do trojke su bili tu, ali bas svaku. Napravili su podjele agencija, ministarstava da imamo famoznu BHS podjelu. Unutar agencija i ministarstava je sve BHS. Eh SIPA zadnjih godina je svjesno unistavana i sda je sutila na to. Bivsi direktor zubac je postavljen za vrijeme sda kao i culum. Imate clanke kako je zubac unistavao SIPA i sta je sda uradila po tome? Nisu se petljali jer se srbi ne petljaju njima. Napravili su torove, nije bas dobro da se BHS druze puno medjusobno, pogotovo da nesto mute ili rade u interesu agencije i drzave. To se samo ne pika za talove, tendere, zaposljavanja kad se po 10 000 i vise daje za mjesto. 10 000 je policajac bio, a inspektor mislim 25 000 mjesto. Najbitnije BHS ne vazi za jace cinove kad treba da jebu zaposlenice u agencijama. Pa tako ne smeta nista kad B sef odsjeka, nacelnik, zamjenik, savjetnik, direktor jebe zenu H ili S ili kontra za svaku stranu. To nije problem apsolutno i npr ako B jebe S da joj sutra vrati tako sto joj muza zaposli tu ili ako vec radi da mu sredi cinove. Ako inspektor B jebe H ili S to je vec problem jer gdje ce se mjesati. Bilo je kad direktno kazu ljudima tipa H se udala za B koji ne radi uopste na budzetu, pa da joj na nos nabijaju to i da to nije pametno sto radi.
Eh sve ovo je sda napravila zajedno sa svojim guznim jaranima hdzom i snsdom. Sada bi oni da glume patriote i postenjacine pa da drze nekome predavanja kako su nesto prodali, nekome nesto dali.
Sad bi unistenu SIPA poslali na legalnu policiju da naprave rat izmedju agencija. Jesu oni istrenirani svi i nije problem u hapsenju, problem je u sranju koje moze nastati i zato eufor treba tu kao tampon zona samo. Da ovi ne bi pucali jer rekao sam oni ne brane dodika, oni brane sistem koji njih ne dira da dilaju drogu, svercuju auta, bave se trgovinom ljudima, svercuju duhan i slicno. Naravno da ce braniti taj sistem zivotom jer ce kad tad i oni pasti kad nema sistema da ga cuva.
Ovo jr najbolja definicija kad sda kmeci, a kmece zadnjih mjesec dana svakodnevno, misle svi retardirani i glupi kao njihovi botovi. Dakle definicija je ko o cemu kurva o postenju.
Ne moze se nacelnik koji je tu dosao preko sda sad smjeniti eto onako. Ne moze i nije tako jednostavno kao sto se misli. Treba posla i posla i posla da se sistem i zakoni izmjene pa da to bude jednostavno.
VLAST NE HAPSI, SUD i POLICIJE HAPSE.
I 15 mart je neka budala izmislila kao neki rok radi studenata.