Kad sam prošle godine, prije tih kvazi zabrana, bila u tom restoranu samo je jedan stol imao natpis zabrane, ali zato kad svi zadime okolo.
Kada prođem blizu zeničkih fakulteta pa vidim kako pušači dime ispred.
Ne, ali ugostitrelji imaju zakonsku obavezu da zabrani pušenje, ili dozvoli pod striktnim uslovima.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2025 14:58Jel neko ima zakonsku obavezu da sjedi u kafani, pa ako je ne ispuni bice kaznjen sta li![]()
I ovo je sigurno prvi put u postdejtonskoj BiH da neko ne ispuniava zakonske obaveze pa smo bas zateceni i razocarani?canvra888 wrote: ↑28/03/2025 16:49Ne, ali ugostitrelji imaju zakonsku obavezu da zabrani pušenje, ili dozvoli pod striktnim uslovima.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2025 14:58Jel neko ima zakonsku obavezu da sjedi u kafani, pa ako je ne ispuni bice kaznjen sta li![]()
Kao da sam ureklaMamma Mia! wrote: ↑26/03/2025 02:12 U zeničkom shopping centru ipak se poštuje zabrana, koliko uspijem vidjeti.
Nema niko ni zakonsku obavezu da pušiMehmedPasaMoric wrote: ↑28/03/2025 14:58Jel neko ima zakonsku obavezu da sjedi u kafani, pa ako je ne ispuni bice kaznjen sta li![]()
Pa koji je to grad "jedan grad"?
Većina ljudi je takva. Ali se kod pušača to najlakše i najbolje vidi.Mamma Mia! wrote: ↑29/03/2025 11:14Kao da sam ureklaMamma Mia! wrote: ↑26/03/2025 02:12 U zeničkom shopping centru ipak se poštuje zabrana, koliko uspijem vidjeti.Opet pepeljare i puši se, ono što sam prošla kraj par ugostiteljskih objekata
Jbg, većina pušača je samoživa i bezobrazna, zato i jest kako jest.