Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neki auti mogu puniti sa 22kW AC, ali je za vecinu max 11kW (3x16A).
Ja licno mislim da je bolje imati pet 11kW AC "punjaca" nego jedan 30kW DC (ako je vec do para). 30kW je i onako slabo ako si na putu, a sva ta AC/DC elektronika ipak kosta. Bolje imati obicni trofazni prikljucak ako vec ne mozes omoguciti pravi (100kW+) brzi punjac.
Bila je statistika neki dan, u januaru je prodaja Tesle pala u prosjeku barem 20% u Evropskoj Uniji, iako se broj prodatih EV auta povecao za 50%. Mozda sam fulio tacne brojke, al poenta je bitna.
Ima onaj klinac aktive Sound i zvuk kamionskog motora ide na neke zvucnike, zvuci kao da se vrti na 18000rpm sa 12l kompresorom. Kad je kihno ko da ima koronu
Laplace wrote: ↑20/03/2025 15:08
Ovih dana vlasnici Tesla iz SRD sve više žale što su se odlučili na kupovinu Tesle. Hoće to kad je ego multimilijardera jači od razuma.
Kakav razum? Sta je to razum prije godinu dvije imao protiv tesle?
Musk se pita zasto su ga svi odjednom zamrzili
Treći Njutnov zakon jarane.
Okrenuo si se protiv Woke kulture i državnih službenika, ljudi koji su vecinom i kupovali tvoja auta i USA. Teslu nije kupovao klasicni redneck republikanac, njemu boljeg auta od kamioneta sa Detroit Diesel nema
Bice jeftinih Tesli. Od kako je Elon prolupao, niko nece vise da ih kupi. A znam raje koji hoce da zamjene svoje za neki drugi fabrikat.
U mojoj kristalnoj kugli vidim pad dionica na 20-30 dolara, Elon ce biti izbacen i mozda ce biti primorani da promjene ime kompanije. Tehnologija je OK ali je on usrao "brand" zauvjek.
sime_cipol wrote: ↑21/03/2025 00:47
Musk se pita zasto su ga svi odjednom zamrzili
Treći Njutnov zakon jarane.
Okrenuo si se protiv Woke kulture i državnih službenika, ljudi koji su vecinom i kupovali tvoja auta i USA. Teslu nije kupovao klasicni redneck republikanac, njemu boljeg auta od kamioneta sa Detroit Diesel nema
Citam maloprije carscoops porzal iz usa gdje pise, da Muska vise posrzavaju ovi sto voze ice vozila i kamiondzije pogotovo..