Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#17551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ pustio niz vodu Dodika i SNSD zbog Cavarine plate od 5000 
- madesa
#17552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zašto BHANSA ili ministarstvo saobraćaja ne prizemlje helikopterski servis Rs-a. Forto ministar 
-
kakabanja213
#17553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zasto bi iko sankcionisao ljude NS i NiP??DaysleepeR wrote: ↑19/03/2025 11:00 Jebo Čavaru, ovaj se zakon odnosi za sve ubuduće sankcionisane, a nije da nema kandidata...
- Casual's
-
lajkujMe
#17555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sto se tice hapsenja, ne gledate dovoljno cijelu sliku.
Nije dovoljno ga hapsiti, moras Dodiku prvo oduzeti moc i snagu koju ima upravo zbog tih 400.000 glasova.
A to se uveliko desava, svaka karta koja se do sad igrala sa strane BIH je ta da mu se mic po mic oduzima moc.
Primjeri su:
Osude zapada a pogotovo Marka Rubija.
Potjernica i sudska presuda i plus na to tuzba za krsenje ustava.
HDZ stao na stranu BIH i kontra Dodika (sa pokusajima da sebi izvuku sta)
Gubitak kontrole nad Sipom
Daljnje radne akcije sipe i granicne policije
Mup RS i dalje izvrsava naloge suda BIH i drugih Mupova iz fBIH
Otkazivanje posjete Dodika Beogradu
Otkazivanje posjete Putinu
Ustavni sud stavio van snage sve van ustavne zakone iz NSRSa
Opozicija se jasno ne slaze s SNSD protiv ustavim djelovanjem
Narod u RS prepoznao da je ovo stvar licne zastite a sve sto je Dodik do sada uradio je da zastiti sebe a usput ugrozio RS. A narodu nije drago.
Business as usual sem incidenta s Vukanovicem, nije bilo incidenata na nacionalnoj osnovi niti je bilo zapaljivih izjava iz fBIh ali ni iz RS sto se tice opozicije.
A narod i dalje ide u RS i iz RS u fBIH
Skoro nepostojeci odaziv srba u institucijama za prelazak u organe RSa pa cak otvorene pobune srba zbog ovih desavanja.
A on je sam sebi odmogao s pokusajem zabrane rada sipi i sudu. Zabranom rada srbima u tim institucijama. Samo je narod protiv sebe okrenuo.
Sve to mu oduzima moc, oduzima mu tenzije i oduzima mu njegov narativ da je ovo sve protiv RSa.
Ima jos par stvari za odraditi a prvo ce biti hapsenje Stevandica i Viskovica, kad se to desi Mile ostaje sam, mali autokrata u svojoj Palaci i sa licnim osiguranjem a ne drzavnim osiguranjem.
I tad pada.
Nakon 2-3 godine Dodik ce biti proslost a sve ce polako izaci na vidjelo sta su on i svi oko njega uradili ovoj zemlji i RSu. I bog zna koliko su opljackali.
A prema svemu sudeci odgovorno tvrdim da Dodik nema gostoprimstvo u nijednoj zemlji da pobjegne.
Vucic ga nece, Orban ne smije a Putinu je on posluzio svojoj svrsi.
Nije dovoljno ga hapsiti, moras Dodiku prvo oduzeti moc i snagu koju ima upravo zbog tih 400.000 glasova.
A to se uveliko desava, svaka karta koja se do sad igrala sa strane BIH je ta da mu se mic po mic oduzima moc.
Primjeri su:
Narod u RS prepoznao da je ovo stvar licne zastite a sve sto je Dodik do sada uradio je da zastiti sebe a usput ugrozio RS. A narodu nije drago.
Business as usual sem incidenta s Vukanovicem, nije bilo incidenata na nacionalnoj osnovi niti je bilo zapaljivih izjava iz fBIh ali ni iz RS sto se tice opozicije.
Skoro nepostojeci odaziv srba u institucijama za prelazak u organe RSa pa cak otvorene pobune srba zbog ovih desavanja.
A on je sam sebi odmogao s pokusajem zabrane rada sipi i sudu. Zabranom rada srbima u tim institucijama. Samo je narod protiv sebe okrenuo.
Sve to mu oduzima moc, oduzima mu tenzije i oduzima mu njegov narativ da je ovo sve protiv RSa.
Ima jos par stvari za odraditi a prvo ce biti hapsenje Stevandica i Viskovica, kad se to desi Mile ostaje sam, mali autokrata u svojoj Palaci i sa licnim osiguranjem a ne drzavnim osiguranjem.
I tad pada.
Nakon 2-3 godine Dodik ce biti proslost a sve ce polako izaci na vidjelo sta su on i svi oko njega uradili ovoj zemlji i RSu. I bog zna koliko su opljackali.
A prema svemu sudeci odgovorno tvrdim da Dodik nema gostoprimstvo u nijednoj zemlji da pobjegne.
- DaysleepeR
#17556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Glupo pitanje.kakabanja213 wrote: ↑19/03/2025 11:06Zasto bi iko sankcionisao ljude NS i NiP??DaysleepeR wrote: ↑19/03/2025 11:00 Jebo Čavaru, ovaj se zakon odnosi za sve ubuduće sankcionisane, a nije da nema kandidata...
Nije bitno iz koje stranke, ovo olakšava sankcije, a svako treba da je podložan istim.
- tramvajtrojka
-
axe22
- sime_cipol
#17559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bice sankcionisani na izborima.kakabanja213 wrote: ↑19/03/2025 11:06Zasto bi iko sankcionisao ljude NS i NiP??DaysleepeR wrote: ↑19/03/2025 11:00 Jebo Čavaru, ovaj se zakon odnosi za sve ubuduće sankcionisane, a nije da nema kandidata...
- astala_vistala
#17560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Budimo realni sverc roba i ljudi preko Drine ide tako uhodano da je na nivou velikih kompanija.
Ja sam 100% uvjeren da Stevandic nije isao na bilo kakvu granicu, kazem Drina ili Helikopter.
A da je namjerna prvokacija itekao da se pokaze javnosti da smo 0 od drzave i institucija.
Da je šamar jeste, do sad bi nasi agenti trebali bar da prate svaki njegov korak i ako ne smiju reagovat zbog tobože otpora bar da nas izvjeste jer je u interesu javnosti, zbog toga se polaže zakletva i prima plata.
Ja sam 100% uvjeren da Stevandic nije isao na bilo kakvu granicu, kazem Drina ili Helikopter.
A da je namjerna prvokacija itekao da se pokaze javnosti da smo 0 od drzave i institucija.
Da je šamar jeste, do sad bi nasi agenti trebali bar da prate svaki njegov korak i ako ne smiju reagovat zbog tobože otpora bar da nas izvjeste jer je u interesu javnosti, zbog toga se polaže zakletva i prima plata.
- PlusSA
#17561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Žalosno Bgm kakva smo banana država pa u Africi su bolje uređeni.
Gledam avaz objavio dolazak Stevandica ima pratnju 2x auta 6-8 ljudi maks i to im visoki rizik
Al upravu su iz RS-a uvijek se ceka šta ce reci "stranac" isto dijete koje mora pitati oca ili mamu hej mogu li to uraditi.
Gledam avaz objavio dolazak Stevandica ima pratnju 2x auta 6-8 ljudi maks i to im visoki rizik
Al upravu su iz RS-a uvijek se ceka šta ce reci "stranac" isto dijete koje mora pitati oca ili mamu hej mogu li to uraditi.
-
kakabanja213
- sime_cipol
-
BadBoy
#17564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čekamo da umru prirodnom smrću i onda će se sve riješiti.
- farenhajt983
#17565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
interesuje me, u slucaju pojedincnog hapsenja, kako bi neki stavili prioritet
nekako mi logicno ici
dodik-stevandic-viskovic
gledam im narativ u medijima, sad se koristi naziv "neustavni sud BiH"
nekako mi logicno ici
dodik-stevandic-viskovic
gledam im narativ u medijima, sad se koristi naziv "neustavni sud BiH"
- Prpa.ba
#17566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kakabanja213 wrote: ↑19/03/2025 11:11 Nisu iz centrale HDZ- javili da su Marinku pustili platu, pa zet radio po starim naredbama.
-
Hakiz
-
Nikola Testa
#17568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ nije stao na stranu BiH, jednostavno nije tačno.lajkujMe wrote: ↑19/03/2025 11:08 A sto se tice hapsenja, ne gledate dovoljno cijelu sliku.
Primjeri su:
I tad pada.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne mislim, kao što rekoh - nadam se. iako nisam glasao za njih, nadam se prosto iz razloga jer sam ih vidio kao dio politike koja se vodi razumom, ne lažnim patriotizmom.kakabanja213 wrote: ↑19/03/2025 11:05Iako se cesto nisam slagao sa tvojim stavovima, skoro pa uvijek si davao poprilicno uvjerljiva obrazlozenja. Medjutim ovaj, nakon prespavane noci, mislis da je odradjena neka politicka "trgovina". Drugim rijecima vi Marinku platu, a mi cemo primijeniti zadnjih 30 godina nase politike. Ako vjerujes u to, onda OK.Chmoljo wrote: ↑19/03/2025 10:58 nakon prospavane noći nekoliko stvari mi se roji po glavi:
1. naša stranka se umnogome oslonjala na međunarodnu podršku. najveća je dolazila od SADa, i teško mi je povjerovati da je urađeno njima uz nos, bez nekog dogovora.
2. ako je urađena trgovina sa HDZom, opet ostaje pitanje koliko je kvalitetno to što se istrgovalo.
3. ako je urađena trgovina kako je Damir Arnaut neobaviješten, mada se to lako da objasniti umutarstranačkim prepucavanjima.
4. štetu su pretrpili, i NS i NiP, nadam se za njihovo dobro da su sa namjerom primili metak koji će se dugoročno isplatiti.
ono što je istina, Čavara je sankcionisan za stvari koje su za sad prevaziđene mada ga je sevap ostaviti sankcionisanog. ostali sankcionisani za puno ozbiljnije stvari su našli modus kako da dobijaju novac, tako da ako će se za ovo nešto konkretno dobiti, jebo Čavaru.
i naravno, ako ne našteti odnosima sa SADom.
realno, naklapamo bez puno ulaznih informacija, ali živi bili pa vidjeli. ako bude drugačije od ovoga gore napisanog, veliko, ogromno razočarenje.
također, iz napisanog se vidi i popriličan skepticizam u vezi kvalitete tog trgovanja. budi malo otvoreniji kad čitaš.
-
kakabanja213
#17570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uloga BHanse je da zet i clanstvo imaju dobru platu.tramvajtrojka wrote: ↑19/03/2025 11:09kako ce bhansa prizemljiti helikopterski servis RS-a, kakve se ovdje stvari lupaju znas li ti sta je uopšte uloga bhanse![]()
![]()
- Prpa.ba
#17571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://avaz.ba/vijesti/bih/962184/stev ... potjernici
Evo za kolegu koji kaze da nije vidio bjegunce pred kamerama. Evo jednog pred kamerama.
Evo za kolegu koji kaze da nije vidio bjegunce pred kamerama. Evo jednog pred kamerama.
- madesa
#17572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
vidi trojkasa porodicu bi prodao za Fortutramvajtrojka wrote: ↑19/03/2025 11:09kako ce bhansa prizemljiti helikopterski servis RS-a, kakve se ovdje stvari lupaju znas li ti sta je uopšte uloga bhanse![]()
![]()
procitaj ulogu BHanse pa se javi opet kad pojedes Fortin sendvic
- Logovan
- PlusSA
#17574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
al vidi se da je prpa kod dode haman ima neke nove informacije, sako i pantole nisu u tonu znaci vec je puko 
- Casual's
#17575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
AI, vidi se po Dodikovim obrvamaPrpa.ba wrote: ↑19/03/2025 11:14 https://avaz.ba/vijesti/bih/962184/stev ... potjernici
Evo za kolegu koji kaze da nije vidio bjegunce pred kamerama. Evo jednog pred kamerama.![]()