Nebitno što nisi ovo podvučeno, ako nisi trojanac onda qrcu ne valjašmade_in_sarajevo wrote: ↑18/03/2025 16:06 Eh likova fakat jos me palermo mora braniti.
Sto li culum pobjeze ako smiju raditi po rs-u. Ja sto pisem nije novinarska mahalska, nego informacije sa terena. Jesam li ja zaposlen u agencijama ili sam saznao na drugi nacin nije bas bitno.
Bata, laz cista i vijest koju je sipa poletila da objavi jer su picke. Kazem zali boze sto uhljepi sjede pa granicna marketinski ne zna ovo iskoristiti. Svi su uhapseni od strane GP i privedeni u njihove prostorije.
Pa majku mu jebem valjda se zna da nisam sda/df/snsd i da ih mrzim jedanko ko i zelju sto mrzim.
Palermo hvala na podrsci, manje cu te pritiskat u ratu protiv stranke ti![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
samoTEgledam
#16826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- BHDragons
#16827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Možda je Sudo trojkaš pa neće povesti akciju.Chmoljo wrote: ↑18/03/2025 16:28 A sta sprjecava sada Suada Hasanovica da potpise sve vezano za akciju hapsenja?
Pitam. Mozda Avdo zna odgovor?
Sta bi bilo da je Culum zena koja je otisla na porodiljsko? Nosili bi joj kuci da potpisuje? Sipe ne bi bilo do povratka sa porodiljskog?
Ko potpisuje dok je direktor na godisnjem? Tada je SIPA obezglavljena samo do 15-20 dana?
Pitam stvarno. Ne znam, evo.
- Prpa.ba
#16828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Umije li ko objasniti kako je SIPA sad obezglavljena, kada su ovlastena lica ova gospoda Music i Hasanovic?Za obavljanje administrativnih poslova Ćulum je prije podnošenja ostavke ovlastio Ernada Musića, a za obavljanje operativno-policijskih poslova ovlastio je Suada Hasanovića, načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e.
Prije da zele napraviti narativ da "bosnjaci i privremeni rukovodioci hapse slobodarske srbe".
Last edited by Prpa.ba on 18/03/2025 16:34, edited 1 time in total.
- Casual's
#16829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci Suad ga sada moze 'apsiti. Samo je li SDA, NIP ili NS kadar? 
- GandalfSivi
#16830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sutra srijeda. Budu li ga ostali pratili, vrijeme je da se nogom vrata otvaraju i da se postavlja lojalni kadar za rukovodioca. Pa neka se zale majci, ustavni sud svakako ne priznaju…
-
palermo
#16831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa I ja tako mislim.Chmoljo wrote: ↑18/03/2025 16:28 A sta sprjecava sada Suada Hasanovica da potpise sve vezano za akciju hapsenja?
Sta bi bilo da je Culum zena koja je otisla na porodiljsko? Nosili bi joj kuci da potpisuje? Sipe ne bi bilo do povratka sa porodiljskog?
Ko potpisuje dok je direktor na godisnjem? Tada je SIPA obezglavljena samo do 15-20 dana?
Al mislim da je ipak glavno pitanje hoce li sutra biti ureda u Banjaluci....pa I u I. Sarajevu.
- Chloe
- Photo mod
#16832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
made_in_sarajevo wrote: ↑18/03/2025 16:06 Eh likova fakat jos me palermo mora braniti.
Sto li culum pobjeze ako smiju raditi po rs-u. Ja sto pisem nije novinarska mahalska, nego informacije sa terena. Jesam li ja zaposlen u agencijama ili sam saznao na drugi nacin nije bas bitno.
Bata, laz cista i vijest koju je sipa poletila da objavi jer su picke. Kazem zali boze sto uhljepi sjede pa granicna marketinski ne zna ovo iskoristiti. Svi su uhapseni od strane GP i privedeni u njihove prostorije.
Pa majku mu jebem valjda se zna da nisam sda/df/snsd i da ih mrzim jedanko ko i zelju sto mrzim.
Palermo hvala na podrsci, manje cu te pritiskat u ratu protiv stranke ti![]()
Treba razumjeti nevjericu.
Bombastična vijest jutros, a izazvala osmijehe mnogima, tračak nade, potvrđeno objavom na službenoj stranici SIPA-e.
Manipulacija javnog mnijenja....
Pokrivanje Ćuluma od onog dana kad je zaposlene raspustio.
Pretpostavljam u cilju prikazivanja situacije pod kontrolom i smirivanja građana.
I jedan dobronamjeran savjet, pusti forum i istinu, čuvaj sebe.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#16833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zna li netko kolike su plate policajaca i inspektora u mupu rsa?
-
sahbazzz
#16834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kao sto rekoh Culum ne moze dugo izbjegavati i moliti Tuzulastvo da neko drugi preuzima njegov posao.
E sad ce biti zanimljivo biti. Ovo je cak mozda i pod Miloradovim pritiskom, ja sam ubijedjen da bi ga Culum prvi volio vidjet sa lisicama.
E sad ce biti zanimljivo biti. Ovo je cak mozda i pod Miloradovim pritiskom, ja sam ubijedjen da bi ga Culum prvi volio vidjet sa lisicama.
- GandalfSivi
#16835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
EUFOR danas fini prosetao, odmorili ljudi. Ako ne odogovore na pokusaj preuzimanja, mogu se odmah seliti iz BiH. To im je osnovni mandat…palermo wrote: ↑18/03/2025 16:34Pa I ja tako mislim.Chmoljo wrote: ↑18/03/2025 16:28 A sta sprjecava sada Suada Hasanovica da potpise sve vezano za akciju hapsenja?
Al mislim da je ipak glavno pitanje hoce li sutra biti ureda u Banjaluci....pa I u I. Sarajevu.
- Stabilizator
#16836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne vjerujem. Ocigledno mu je bio odan.
- tramvajtrojka
#16837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bukvalno sad s ovim se otvara mogućnost da se sipa barem na rukovodećim pozicijama ocisti od dodikovog kadra koji bi blokirao akciju hapšenjaPrpa.ba wrote: ↑18/03/2025 16:33Umije li ko objasniti kako je SIPA sad obezglavljena, kada su ovlastena lica ova gospoda Music i Hasanovic?Za obavljanje administrativnih poslova Ćulum je prije podnošenja ostavke ovlastio Ernada Musića, a za obavljanje operativno-policijskih poslova ovlastio je Suada Hasanovića, načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e.
Prije da zele napraviti narativ da "bosnjaci i privremeni rukovodioci hapse slobodarske srbe".
- GandalfSivi
#16838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da je ovo kazna za danasnje djelovanje SIPA-e. Ovaj malo pokusao, kao nije politicko djelovanje, Dodik cuo i vjerovatno mu odmah naredio, a ovaj ne smije u direktan okrsaj ici…
-
Oznaka Tablica
#16839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al ovih pacenika sto su radosno pisali da je SIPA obezglavljena 
- Dasi
#16840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To sam i ja pomislio. S tim ako ga budu pratili i ostali Srbi onda ostaju Bosnjaci i Hrvati, u tom slucaju me ne bi cudilo da krme posalje MUP entiteta RS da isprazni zgradu. Bice zanimljivo narednih dana.Prpa.ba wrote: ↑18/03/2025 16:33Umije li ko objasniti kako je SIPA sad obezglavljena, kada su ovlastena lica ova gospoda Music i Hasanovic?Za obavljanje administrativnih poslova Ćulum je prije podnošenja ostavke ovlastio Ernada Musića, a za obavljanje operativno-policijskih poslova ovlastio je Suada Hasanovića, načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e.
-
palermo
#16841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Valjda. Al tesko ce to ici u Banjaluci. A u I.Sarajevu se to jednostavno ne smije dozvoliti. Bio EUFOR ili ne bio. Imas Federalnu policiju, imas specijalce...GandalfSivi wrote: ↑18/03/2025 16:36EUFOR danas fini prosetao, odmorili ljudi. Ako ne odogovore na pokusaj preuzimanja, mogu se odmah seliti iz BiH. To im je osnovni mandat…palermo wrote: ↑18/03/2025 16:34Pa I ja tako mislim.Chmoljo wrote: ↑18/03/2025 16:28 A sta sprjecava sada Suada Hasanovica da potpise sve vezano za akciju hapsenja?
- Prpa.ba
#16842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad vec ovako laicki gledano, pocinje mi sve ovo liciti na pazljivu partiju saha. Nadam se da imamo dalje poteze spremne, pa s bismilom
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#16843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa Avdo je rekao da je obezglavljena SIPA.Prpa.ba wrote: ↑18/03/2025 16:33Umije li ko objasniti kako je SIPA sad obezglavljena, kada su ovlastena lica ova gospoda Music i Hasanovic?Za obavljanje administrativnih poslova Ćulum je prije podnošenja ostavke ovlastio Ernada Musića, a za obavljanje operativno-policijskih poslova ovlastio je Suada Hasanovića, načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e.
Svaki organ uprave je obavezan da u svakom momentu ima potpisnika akata svojih redovnih poslova. To se postize davanjem ovlastenja tako da prica o obezglavljivanju je deplasirana.
Sto se tice narativa vidimo da i nisu nesto uspjesni i da su tariguzne naravi i svi gledaju sta ce se desiti a ne sta ce se reci.
Ali evo, valjda je sve dio velikog master plana Dodika. 5 korka unaprijed, da bi ga docekali Suad i Ernad.
Sutra cemo vidjeti i hoce li preci zaposlenici ili ce ostati na svojim poslovima.
-
DonieBrasco
#16844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad ce HDZ to da preuzme i onda ista stvar, jos ce nekako izborni zakon povezati sa sipom i hapsenjem Dodika i ekipe.
-
sahbazzz
#16845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ja mislim tako. Vjerovatno je procijenio nema svrhe se svadjati sa njim i bolje odstupit.GandalfSivi wrote: ↑18/03/2025 16:38Mislim da je ovo kazna za danasnje djelovanje SIPA-e. Ovaj malo pokusao, kao nije politicko djelovanje, Dodik cuo i vjerovatno mu odmah naredio, a ovaj ne smije u direktan okrsaj ici…
- Dasi
#16846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni je sad sumnjivo i ovo sa Galicem.
Godinu dana da nisu imenovali zamjenika, kao da se sve unaprijed pripremalo. Ne vjerujem ni da je HDZ u ovom nevin.
Godinu dana da nisu imenovali zamjenika, kao da se sve unaprijed pripremalo. Ne vjerujem ni da je HDZ u ovom nevin.
-
axe22
#16847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑18/03/2025 16:40Pa Avdo je rekao da je obezglavljena SIPA.Prpa.ba wrote: ↑18/03/2025 16:33Umije li ko objasniti kako je SIPA sad obezglavljena, kada su ovlastena lica ova gospoda Music i Hasanovic?Za obavljanje administrativnih poslova Ćulum je prije podnošenja ostavke ovlastio Ernada Musića, a za obavljanje operativno-policijskih poslova ovlastio je Suada Hasanovića, načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e.
Svaki organ uprave je obavezan da u svakom momentu ima potpisnika akata svojih redovnih poslova. To se postize davanjem ovlastenja tako da prica o obezglavljivanju je deplasirana.
Sto se tice narativa vidimo da i nisu nesto uspjesni i da su tariguzne naravi i svi gledaju sta ce se desiti a ne sta ce se reci.
Ali evo, valjda je sve dio velikog master plana Dodika. 5 korka unaprijed, da bi ga docekali Suad i Ernad.
Sutra cemo vidjeti i hoce li preci zaposlenici ili ce ostati na svojim poslovima.
13.03 je pisano ako dadne ostavku da sipa ostaje obezglavljena jer nema zamjenika.
Danas je ostavka a ujedno je i odradio prenos ovlasti.
Da li sta mjenja ovo njegovo prenosenje ovlasti na Suada i Ernada pitanje je.
(iskreno se nadam da sad SIPA moze bez problema raditi)
Last edited by axe22 on 18/03/2025 16:48, edited 1 time in total.
-
LSD
#16848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najmanje 5.
Dodik se vec odcjepio, donio nove zakone, sa teritorije pola drzave protjerao SIPU, Sud, Tuzilastvo, izvrsio drzavni udar, evo sad naredio i direktoru SIPE da mu se povinuje, ovaj odmah klepio usima, jos samo treba da izvede policiju na entitetsku granicu... a mi se uzdamo u nekog Suada i Ernada za koje smo tek danas culi.
- farenhajt983
#16849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
da li je moguca interna kontrola, da se ispita da li je u meduvremenu vrsio opstrukciju
ili je kao spuzva upijao informacije, koje ce proslijediti dalje
ili je kao spuzva upijao informacije, koje ce proslijediti dalje
-
statixx
#16850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hdzovci se sklonili. Mislim da je sipa sad u leru dok ne dobijemo novog ministra i direktora.Prpa.ba wrote: ↑18/03/2025 16:33Umije li ko objasniti kako je SIPA sad obezglavljena, kada su ovlastena lica ova gospoda Music i Hasanovic?Za obavljanje administrativnih poslova Ćulum je prije podnošenja ostavke ovlastio Ernada Musića, a za obavljanje operativno-policijskih poslova ovlastio je Suada Hasanovića, načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e.
Sve ovo Dodiku prolazi jer mu asistira Covic u PasBiH i VM. Razvlace maksimalno. Pitanje je koliko ce trebati da imenuju direktora, par mjeseci.