Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
4L0n3

#15276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Dimu1927 wrote: 16/03/2025 13:55
sajber87 wrote: 16/03/2025 13:53 a u samo dvije godine trojke federacija funkcionise a rs je problem.
Zeljana zovko se ne bi slozila
Jel to ona sto je uredno na svakom eu vijecu napusavaju ***om ? Vrlo bitna, nema sta.
tramvajtrojka

#15277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

sajber87 wrote: 16/03/2025 13:53 a u samo dvije godine trojke federacija funkcionise a rs je problem.
A zeljana zovko je ko bitna u EU parlamentu kao vulicka u nasem :zzzz: :zzzz:
Dimu1927

#15278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

tramvajtrojka wrote: 16/03/2025 13:57
A zeljana zovko je ko bitna u EU parlamentu kao vulicka u nasem :zzzz: :zzzz:
Ciju ona politiku zastupa onda ? Nije valjda hdz i hrvata iz te iste federacije ?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#15279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

caros wrote: 16/03/2025 13:52 Dieser kleine Nervtöter aus der Umgebung von Heilbronn war in den 90ern nicht mal geplant, aber hier belehrt er uns täglich über die bosnische Politik. Und natürlich ist er ein grüner Müllhaufen. Im Vergleich zu diesen grünen Diaspora-Typen und einheimischen Landeiern ist Dodik geradezu goldwert.
Je comprends entièrement ta indignation, mais il faut que tu comprennes, tu ne peut pas simplement lancer tes frustrations aux autres concitoyens.

Je pense que même en Bosnie il y a des institutions qui peuvent t'aider.
sajber87

#15280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Zeljana zovko je ako nisi primjetio pocela opasno da panici i dize halabuku kao nikada, ta panika je dokaz slabosti a ne snage jer dobro zeljana zna ili samo predosjeti sta se iza brda valja.
I sad ja trebam da se pecam na strah zeljane zovko i na njene provokacije jer joj nedostaju sukobi kao i njenoj sdfa snsd braci koje su zagrljeni u vlasti tako lijepo praktikovali decenijama :mrgreen:
Iskreno mislim da zeljana moze i bolje za moj ukus i vrijeme u kojem se nalazimo previse je mekana sto se tice izjava, idemo jace zeljana cikamo te(bar ovi sto znaju zasto to izjavljujes ) :mrgreen:
caros

#15281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

sehohari wrote: 16/03/2025 14:00
caros wrote: 16/03/2025 13:52 Dieser kleine Nervtöter aus der Umgebung von Heilbronn war in den 90ern nicht mal geplant, aber hier belehrt er uns täglich über die bosnische Politik. Und natürlich ist er ein grüner Müllhaufen. Im Vergleich zu diesen grünen Diaspora-Typen und einheimischen Landeiern ist Dodik geradezu goldwert.
Je comprends entièrement ta indignation, mais il faut que tu comprennes, tu ne peut pas simplement lancer tes frustrations aux autres concitoyens.

"Sogar in Bosnien", oder wenn sich ein Diaspora-Wicht einbildet, mehr wert zu sein als irgendjemand aus Čajniče. Halte dich an Arabisch, Döner und Pita.
nauticamid

#15282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

A_A_AKCIJA wrote: 16/03/2025 13:48
zavrzlama wrote: 16/03/2025 13:37 I opet forumski strucnjaci nisu zadovoljni...sto nisu..zato sto ih vise interesuje povratak sda i zelenih termita u vlast,pa makar se i drzava raspala...
Suština svega .

SDA je bitnija od pojedinca, države, svemira, dunjaluka, Ahireta svegaaaa

Zato se ovako bezbolno desilo otkrivanje karata gdje im je Trojka najveći problem.

Za dvije godine Bakir niz vodu, a Mile obukao kupaći mimo svoje volje i čeka talas.

Propade sve, propade propaganda o izdaji. Btw, jadni Yahya i dalje gusla da je Trojka sve odradila za Dodika :D

I zato imaš poplavu trolova sa obje strane, SDA i SNSD, koji udruženo pljuju po Šmitu turisti (kako reče onaj, šitu), hambasadama, Euforu (samo će spašavati Šmita, ista priča Željana Zovko), pljuju po državi, institucijama, svemu što pokazuje da država može bez njih, političkog otpada koje nas je gušilo decenijama.

Jer, neće dugo trebati običnom glasaču da skonta, kako je Trojka skinula dva kapitalca za dvije godine i riješila nas govana koja su se prepucavala u dogovoru preko naših leđa.

E to njih žulja i izludiše zbog toga. Đe će se dopusti da Trojka dokaže da država postoji. De da je srušimo sa Dodikom, ali makar ćemo i Trojki zabiti makar malo.
Kakve gluposti ti pises. Pola nije istina, a vise od pola se nije uopste desilo. Kakav pamflet iz kuhinje NIP-a.

Jel ti njima dodjes kao podizac morala :mrgreen: ili?
nauticamid

#15283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

sajber87 wrote: 16/03/2025 13:53
sehohari wrote: 16/03/2025 13:43
sajber87 wrote: 16/03/2025 13:32

Sto si se pronasao u mom upisu :mrgreen: , a sto se tice konakovica potpuno je u pravu, osim za one koji nakon 20 sekundi utakmice izmedju bajerna i famosa a navijaci su bajerna kazu jooooj jos je 0 0 gotovo obrukasmo se ne mozemo da dobijemo famos kme kme kraj zivota panika gasimo klub umjesto da sacekaju kraj i konstatuju rukometni rezultat na fudbalskoj utalmici :mrgreen:
Evo, možeš li nam onda reći, u kojem vremenskom okviru će se to desiti? Razumijem da ne možeš znati kada će se tačno odsvirati kraj, ali da li je utakmica od par dana, sedmica, mjeseci, godina...
Nisi pratio ima skoro 3 godine kako sam pisao i ponavljao kao papapaj da do sljedecih opstih izbora nista nece biti isto ni izborni ni ustav itd itd. Pricao da je u mandatu sda federacija bila problem( rs se nasladjivao politickom"ratu" bosnjaka i hrvata)vise od deceniju a u samo dvije godine trojke federacija funkcionise a rs je problem. Sada se sve sto sam pisao ovdje polako desava, a pred nama su pitanja kao dom naroda drzavna imovina ustav izborni zakon itd, sudjenje i presuda dodiku nije kraj nego pocetak kraja, dakle strpljen spasen. Kljucni potez je dolazak trojke na vlast, toga da nije bilo sad bi opet lazno"ratovali" sda hdz komsic a dodik se u prikrajku smjeskao nikad jaci i "zabrinuto" govorio eto dogovorite se vi bosnjaci i hrvati sta se vi dogovorite mi prihvatamo znajuci da se i svadjaju da se nikad ne bi dogovorili a zajedno vjecno vladali.
E pa nema visee :mrgreen:
Naravno da znas kad kucas iz prostorija NIP-a. Dobili ste zadatak i vrijedno ga uspunjavate. Zato i znas i zato "pogadjas" :wink:
Last edited by nauticamid on 16/03/2025 14:13, edited 1 time in total.
Casas

#15284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casas »

Email83 wrote: 16/03/2025 13:47 Ovdje se vise nema sta cekati i ocekivati, treba lagano praviti plan da se RS odvoji uz neke ustupke, imali smo sansu da se vojno odgovori, pokazali smo da nemamo muda ici u tu pricu, sad je najbolje, da se napravi plan razdvajanja, kako bi mogli na onome sto ce ostati od BiH da pokusamo organizovati normalan zivot.
Nije ti to dobro rjesenje. Jer po odvajanju RS oni bi se pripojili Srbiji. A ko onda moze sprijeciti i ZHK, Kanton 10, dio HNK-a i dio SBK-a da imaju identicne aspiracije i pripoje se Hrvatskoj?

I sta ti onda ostane? Mali centralni dio BiH, a onda ti niko ne moze garantovat da kroz 20-30 godina i to ne bi pozeljeli.
Ubrzo bi postali kao Gaza, okruzeni sa svih strana.

Ja sam da se ova situacija pokusa sa Dodikom rijesiti na nacin na koji je krenula, lagano stezanje obruca uz izbjegavanje sukoba. Medjutim na bilo kakav spomen mirnog odcjepljenja treba poslat jasan odgovor iz federacije da od toga nema nista i da ako se krene u tom pravcu neminovno dolazi do rata.
jagugu

#15285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jagugu »

Provode li sudije Srbi iz RS-a u Sudu BiH stihijski državni udar? Zašto se odlažu ročišta u kojima predsjedavaju

https://www.klix.ba/vijesti/bih/provode ... /250316060

Dio texta:
To ostavlja sumnju u motive takvih poteza jer stranke u postupku nisu obaviještene zašto nema ročišta.

Prema našim izvorima kao razlog takvih postupaka, jer drugog obrazloženja za odlaganje ročišta nema, mogu se tražiti u neustavnim zakonima koje je NSRS donijela, a Ustavni sud BiH ih poništio.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#15286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

caros wrote: 16/03/2025 14:07
sehohari wrote: 16/03/2025 14:00

"Sogar in Bosnien", oder wenn sich ein Diaspora-Wicht einbildet, mehr wert zu sein als irgendjemand aus Čajniče. Halte dich an Arabisch, Döner und Pita.
Je m'excuse, mais c'est toi qui reprèsente le pays dans cette manière. Si j'ai dit l'opposé, tu m'accuserait de ne conner la realité au pays.

Wa aydan, la afham shu al mushkila ma3 al 3rabiya? Bayrut, Jidda, Dimashq, kul ha ula mudun dzamila dzidan?
Tab3n, al 3alam arabiyy laysa ka baladna, basss....
Email83

#15287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Email83 »

kvinoja wrote: 16/03/2025 13:49
Email83 wrote: 16/03/2025 13:47 Ovdje se vise nema sta cekati i ocekivati, treba lagano praviti plan da se RS odvoji uz neke ustupke, imali smo sansu da se vojno odgovori, pokazali smo da nemamo muda ici u tu pricu, sad je najbolje, da se napravi plan razdvajanja, kako bi mogli na onome sto ce ostati od BiH da pokusamo organizovati normalan zivot.
I čekati da Orci požele i ostalih 51%?
Valjda oni poslije nas budu sposobniji za odbranu drzave, pa povrate i ovih 49, ako ovi pozele vise.
nauticamid

#15288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

jagugu wrote: 16/03/2025 14:12 Provode li sudije Srbi iz RS-a u Sudu BiH stihijski državni udar? Zašto se odlažu ročišta u kojima predsjedavaju

https://www.klix.ba/vijesti/bih/provode ... /250316060

Dio texta:
To ostavlja sumnju u motive takvih poteza jer stranke u postupku nisu obaviještene zašto nema ročišta.

Prema našim izvorima kao razlog takvih postupaka, jer drugog obrazloženja za odlaganje ročišta nema, mogu se tražiti u neustavnim zakonima koje je NSRS donijela, a Ustavni sud BiH ih poništio.
Ma nemoguce, gdje bi oni to. Nisu to Miletovi srbi.

Tako ce biti i sa svim drzavnim institucijama. Ljudi otvoreno govore sta ce i kako ce uraditi i to urade, a onda ovi iz trojke pucaju satru za naivni narod kako to sto se desava, da se uopste ne desava. Da smo to sve umislili i da smo sdfa botovi.

I kad im kazes ko su, oni ....
Last edited by nauticamid on 16/03/2025 14:18, edited 1 time in total.
sajber87

#15289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

nauticamid wrote: 16/03/2025 14:11
sehohari wrote: 16/03/2025 13:43

Evo, možeš li nam onda reći, u kojem vremenskom okviru će se to desiti? Razumijem da ne možeš znati kada će se tačno odsvirati kraj, ali da li je utakmica od par dana, sedmica, mjeseci, godina...
Nisi pratio ima skoro 3 godine kako sam pisao i ponavljao kao papapaj da do sljedecih opstih izbora nista nece biti isto ni izborni ni ustav itd itd. Pricao da je u mandatu sda federacija bila problem( rs se nasladjivao politickom"ratu" bosnjaka i hrvata)vise od deceniju a u samo dvije godine trojke federacija funkcionise a rs je problem. Sada se sve sto sam pisao ovdje polako desava, a pred nama su pitanja kao dom naroda drzavna imovina ustav izborni zakon itd, sudjenje i presuda dodiku nije kraj nego pocetak kraja, dakle strpljen spasen. Kljucni potez je dolazak trojke na vlast, toga da nije bilo sad bi opet lazno"ratovali" sda hdz komsic a dodik se u prikrajku smjeskao nikad jaci i "zabrinuto" govorio eto dogovorite se vi bosnjaci i hrvati sta se vi dogovorite mi prihvatamo znajuci da se i svadjaju da se nikad ne bi dogovorili a zajedno vjecno vladali.
Naravno da znas kad kucas iz prostorija NIP-a. Dobili ste zadatak i vrijedno ga uspunjavate. Zato i znas i zato "pogadjas" :wink:
Uuuu ove volim :mrgreen: . Kako si skontao da ovo kucam iz prostorija nip a, sta me razotkrilo kako je tvoj istancani zeleni um razotkrio ovu zaveru bree :mrgreen: . Sta je bila linija vodilja da slozis ovu priznacu komplikovanu slagalicu,
otkrij mi molim te :lol:
nauticamid

#15290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

sajber87 wrote: 16/03/2025 14:17

Uuuu ove volim :mrgreen: . Kako si skontao da ovo kucam iz prostorija nip a, sta me razotkrilo kako je tvoj istancani zeleni um razotkrio ovu zaveru bree :mrgreen: . Sta je bila linija vodilja da slozis ovu priznacu komplikovanu slagalicu,
A znaci vise i ne sakrivas :mrgreen:

Sta kazes zeleni um :lol:

Sve go zeleni bot. Samo je pitanje hocete li sve uspjeti provesti do kraja.
MarshalDodik

#15291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Isakovic91 wrote: 16/03/2025 13:09
MarshalDodik wrote: 16/03/2025 13:03
tuitamo wrote: 16/03/2025 12:36 Odmah bih potpisao scenarij u kojem za BiH nema promjena na vanjskim granicama, FBiH ide u EU a u manjem entitetu trenutna vlast ostaje doživotno da vlada i ovlada svim i svačim kao što je to skučaj sada. Kad hoće, neka im.
Svako pametan iz FBiH ovo bi prihvatio.
Uz maksimalni privredno-ekonomki otklon i komunikaciju sa drugim entitetom.
Ovo je defetizam.

Ovo na što ti pozivaš, pozivaju i oktrojkaši i tek će sve otvorenije pozivati na ovo.
Sta cemo kad nismo u stanju uhapsiti rusitelja ustavnog poretka :?

Taj covjek vise nema partnera sa probosanskih strane, jel tako?
A bez probih partnera nema vlasti na nivou drzave jel tako?
Sta nam je ciniti?
sajber87

#15292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Casas wrote: 16/03/2025 14:11
Nije ti to dobro rjesenje. Jer po odvajanju RS oni bi se pripojili Srbiji. A ko onda moze sprijeciti i ZHK, Kanton 10, dio HNK-a i dio SBK-a da imaju identicne aspiracije i pripoje se Hrvatskoj?

I sta ti onda ostane? Mali centralni dio BiH, a onda ti niko ne moze garantovat da kroz 20-30 godina i to ne bi pozeljeli.

Ja sam da se ova situacija pokusa sa Dodikom rijesiti na nacin na koji je krenula, lagano stezanje obruca uz izbjegavanje sukoba. Medjutim na bilo kakav spomen mirnog odcjepljenja treba poslat jasan odgovor iz federacije da od toga nema nista i da ako se krene u tom pravcu neminovno dolazi do rata.
To je za sda najbolje rjesenje kako ne kontas, fildzancic gdje bi zaveli diktaturu lobotomirali sacicu bosnjaka koja bi tu ostala da mrzi sve oko sebe a oni vladali vjecno jer opozicije bukvalno ne bi bilo na jedan ili drugi nacin :mrgreen:
Vlazni snovi zelenog bosanskog hamasa da od bosnjaka naprave palestince, a od srbije evropski izrael i natanjahua.
Malo su se zaigrali zeleni petokolonasi
sajber87

#15293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

nauticamid wrote: 16/03/2025 14:20

Vidis ja sam rekao u upisu zeleni um a ti se prozvao botom, nece jezik nego pravo :mrgreen:
Sve ok samo nisi mi objasnio ovo sto sam te fino zamilio, eto procitaj ponovo pa polako :mrgreen:
Isakovic91

#15294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isakovic91 »

sajber87 wrote: 16/03/2025 14:23

To je za sda najbolje rjesenje kako ne kontas, fildzancic gdje bi zaveli diktaturu lobotomirali sacicu bosnjaka koja bi tu ostala da mrzi sve oko sebe a oni vladali vjecno jer opozicije bukvalno ne bi bilo na jedan ili drugi nacin :mrgreen:
Vlazni snovi zelenog bosanskog hamasa da od bosnjaka naprave palestince, a od srbije evropski izrael i natanjahua.
Kako ti ne dosadi ponavljati jedne te iste prazne floskuletine? Bošnjaci nikada nisu bili bliži palestinskom scenariju i to zahvaljujući upravo gutanju žaba i "kompromisima" tvojih nametnutih oktrojkaša.

P.S je li khamas sa nama na forumu trenutno?
Last edited by Isakovic91 on 16/03/2025 14:37, edited 1 time in total.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#15295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by TojoOptics »

Image
nauticamid

#15296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

sajber87 wrote: 16/03/2025 14:26
nauticamid wrote: 16/03/2025 14:20

Vidis ja sam rekao u upisu zeleni um a ti se prozvao botom, nece jezik nego pravo :mrgreen:
Sve ok samo nisi mi objasnio ovo sto sam te fino zamilio, eto procitaj ponovo pa polako :mrgreen:
Ispadas glup, a sta bi Boze. Svasta vi nesto zakljucujete, a sve nigdje veze.

Vodite se politikom oko 100 puta ponovljene lazi sa pregrst :lol: :oops: :izet: :-D smajlija.

Ali sta bi, samo to i preostaje.

Doci ce sve na red, samo polako, kako to volite reci :wink:
sajber87

#15297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Isakovic91 wrote: 16/03/2025 14:30

Kako ti ne dosadi ponavljati jedne te iste prazne floskuletine? Bošnjaci nikada nisu bili bliži palestinskom scenariju i to zahvaljujući upravo gutanju žaba i "kompromisa" tvojih nametnutih oktrojkaša.

Nemas ti pojma realno, bosnjaci nikad nisu bili blizi normalnijoj od dejtonske drzavi a da li ce biti kako ti kazes da budemo palestina ili po mom da smo blizi normalnoj drzavi vidjecemo. Mi mozemo samo biti palestina u scenariju da bosnjake ponovo preuzmu kleronacionalisticke elite , dok god bosnjake vode proevropske demokratske snage ta opasnost ne postoji, plus sto evropa i usa nece dozvoliti palestinizaciju bosnjaka niti islamsku drzavicu u srcu evrope ma koliko hinjski ispod zita to gurala sda "elita"
nauticamid

#15298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

Pazi posta. Za sve su krivi ovi iz SDA. Majke mi, tebi bi trebalo stravu saljevati :D
Sta nije u redu sa vama?

Sami sebe diskvalifikujete iz daljnje rasprave.

A ja bas nedavno pitao za tebe kako si odjednom nestao, a bio si ovdje kao stalni inventar. Zli jezici rekose da si uposlen nakon botovanja, a jos gori od njih ismijase tramvajtrojku kako jos uvijek nije zaradio uposlenje i da treba jos vrijedno raditi da bi preselio sa foruma na....
Last edited by nauticamid on 16/03/2025 14:44, edited 1 time in total.
PM72

#15299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Ista matrica u sva tri naroda...ako i pomisliš na kritiku vladajućih onda si bot,izdajnik,din-dušman itd,itd
tramvajtrojka

#15300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Isakovic91 wrote: 16/03/2025 14:30

Kako ti ne dosadi ponavljati jedne te iste prazne floskuletine? Bošnjaci nikada nisu bili bliži palestinskom scenariju i to zahvaljujući upravo gutanju žaba i "kompromisima" tvojih nametnutih oktrojkaša.

palestinski scenario, kiprizacija, oktrojkasi , komprpmisi, gutanje žaba, pa jbt ima li sta novo da nismo culi u ove zadnje dvije godine od strane sdfovaca

ovo kao kad je pjesma despacito ubila sa ponavljanjima jedno ljeto, il dino merlin sa skoljkom za vrijeme svjetskog ne mora znaciti da je kvantiteta jednako kvaliteti :mrgreen:
Post Reply