Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Škobo Habu

#15126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 11:36
Volim iskrenost, zato vas i potenciram da pisete sto vise. Ne zbog sebe jer je meni sve jasno, nego radi ovih stotina ljudi sto citaju forum i vjeruju u Jutelovske ublehe koje se proteklih dana ovdje dijele. A Konakovic pokusava objasniti da drzave vise nema samo ga niko ne prenosi. :-) :mrgreen:
Upravo zbog tih stotina ljudi i pišem. Da se ne zanose zabludama mladomuslimanske inteligencije. :lol:

Njima je država i nacija prolazna stvar. Romantičarska ideja. Vrata Dženeta su vječnost.
HD_2015

#15127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

made_in_sarajevo wrote: 16/03/2025 11:40 Ljudi bi da hapse dodik, upadaju u banja luku ko navy seals, ali im smeta i zgrozavaju se baklje na utakmici, topovskog udara, tuce dvije navijacke grupe, ali zato na dodika sa teleskop palicom bi otisli i postrojili mup rs i uhapsili dodika.

Sve internet heroji iz tudjih cipela. Mudonje pravo na vrata tuzilastva i recite ja vodim akciju, na meni je sva odgovornost sta god da bude.

Inace koji je to aktivni politicar pogotovo na funkcijama kao ova trojica uhapsen bez pola muke? Juzna koreja par dana oruzana pobuna bila, a eto oni su drzava i uredjeni.

Kad se prestanete zgrozavati baklje na utakmici i topovskog udara onda mozemo ozbiljno pricati o akcijama na dodika. Do tad zivite i dalje da je to smijesan posao koji sipa treba zmireci uraditi i da je trojka izdajnik jer toboze nije dosad licno konakovic usao u banja luku i uhapsio dodika.

Malo bi se igrali drzave ali ono filmski i da licno politicari moraju svijet spasiti. Ovo ipak nije pad londona gdje predsjednik uzme pusku i pobije pola londona.

Stevadnic je presao granicu jer je nalog na sudskoj policiji, a centralna potraga nije jos zvanicno raspisana i tako da u sistemu granicne stevandic je osoba koja legalno prelazi granicni prelaz. Granicna kad dobije papir da se lice zadrzi to ce i uraditi. Moze ga se pustiti ali granicari mogu najebati jer sistem ce izbaciti da se lice trazi. Ako je granicaru bitniji stevandic od posla, a dokazano je dosad da im je ipak drazi posao od RS onda nek ih pustaju.
Ko ne može raditi svoj posao, neka slobodno da otkaz na radno mjesto ili ostavku na poziciju. Ako neko smatra da mu je posao previše rizičan - neka da otkaz.

Ni ja svoj posao ne donosim drugim sa pitanjem: "A šta bi ti uradio?".
Last edited by HD_2015 on 16/03/2025 11:43, edited 1 time in total.
Haris.ba

#15128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

gold'n'brown wrote: 16/03/2025 11:33 Kako ovdje se odjednom pojavi drzava, a ne entitet?
Zato sto je drzava garant za sve medjunarodne stete, kredite, dugove....

Ja sam naveliko i nadugacko pisao kakav je plan postojao o prebacivanju svih dugova entiteta RS na budzet BiH (fakticki uglavnom na gradjane FBiH) kada je izbila agresija na Ukrainu i kada me Dodik cekao mig. Tada nas je Zelenski spasio i dao vremena da se pripremimo. Vidjecemo kako smo se pripremili.

Bice ovoga oko dugova RS sve vise.
Last edited by Haris.ba on 16/03/2025 11:46, edited 2 times in total.
dr_Evil

#15129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 11:39
dr_Evil wrote: 16/03/2025 11:33 Vidis, sad si sam sebi napravio scenario nestanka CP-a ;)

Imas Brcko ako zeli da ide dalje po CP-u, imas granicu ako zeli da ide negdje drugo, taman da je i nedodirljiv u CP-u, sto nije vjerovatna situacija, moze biti nedodirljiv samo na malom teritoriju CP-a.

Sve sta nije po ustavu ne moze biti preslikano na visi nivo, dakle, hoce li opet Bake ili neko drugi pruziti ruku spasa, ne vjerujem prpa moj solidni. Zakopao se je Dodo. Trajat ce ovo jako dugo...
Nece ga ni u Brckom bilo ko hapsiti zbog sigurnosnih rizika. Nece ga hapsiti ni Livanjski kanton, ni Zapadnohercegovacki, ni Posavski. Ima prohodnost na jedno 65% teritorije BiH, vise nego dovoljno za njegove potrebe.

I kakva tu ruka spasa uopste treba, pa spasavati treba drzavu a ne Republiku Srpsku koja vec par sedmica suvereno funkcionise na svojoj teritoriji.
Tesko da ce on u Brcko krocit prpas moj solidni, tamo je malo drugaciji sistem. A i Livanjski tesko da bi prosao, za Zapadnohercegovacki svakako se slazem s tobom.

Pa rekao bih da drzava nikad bolje nije funkcionisala od rata pa do sada, dok CP tesko da je bila u goroj situaciji jos od Petrischa. Ali naravno, to pokazuje kakvo je inace stanje drzave. PreCednik osudjen, pa to ni Vulin nije mogao zamislit, a tuziteljica mu kcerka od ahbaba :D
CrveniKuk

#15130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by CrveniKuk »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 11:26
Prpa.ba wrote: 16/03/2025 11:24
CrveniKuk wrote: 16/03/2025 11:21 U pravu si. BiH nije država. Idemo je i formalno ukinuti. Šta će nam!
Kada je tastatura brza od pameti, pa se iznese sta se stvarno i misli.

Ljudi, nemojte rizikovati bilo ciji zivot da bi drzava odbranila svoj suvereniteti. BiH je formalno drzava, nije sustinski, i za to ne vrijedi ginuti.

Svaka cast, sve iskreniji nastupi forumske trojke. :thumbup:
Zar ovaj nije tvoj?
Nisam ničiji!
izbjeglica_iz_besmisla

#15131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Pljuju zeleno-narandzasti drzavu a sami su je napravili ovakvom. Ali moraju dnevnicu zaraditi, kvotu ispuniti.

Eto tacno bih volio da uhapse vepra koliko danas. Nece mi biti zao da prodjem kroz 50 strana kanalizacije na ovoj temi i izvadim profile i upise jednog po jednog ovog "patriote" sto zaziva rat i kiprizaciju bih.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 16/03/2025 11:45, edited 1 time in total.
Peacean

#15132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Nije ista procedura privođenja jednog džeparoša i jednog političara sa najvišeg državnog nivoa. Dok god se nalog ne povuče država radi svoj posao onako kako joj zakon dozvoljava. Kome se to ne sviđa neka uradi nešto po tom pitanju, anonimno kritikovanje na javnom forumu ništa ne postiže. Pokrenite peticiju ili pokret sa svojim pravim imenom ako vam se ne sviđa kako se ovo rješava, ništa nećete postići ovdje na forumu.
Prpa.ba

#15133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Haris.ba wrote: 16/03/2025 11:43 Zato sto je drzava garant za sve medjunarodne stete, kredite, dugove....

Ja sam naveliko i nadugacko pisao kakav je plan postojao o prebacivanju svih dugova entiteta RS na budzet BiH (fakticki uglavnom na gradjane FBiH) kada je izbila agresija na Ukrainu i kada me Dodik cekao mig.

Bice ovoga sve vise.
Ja kad sam pisao da ljudi rade po planu iz Beograda, oni meni ukazivali na Dodikove podocnjake kao dokaz da radi kao muha bez glave. :lol:

Kad uskoro krenu plijeniti objekte SIPA-e, UIO i Oruzanih snaga BiH po Republici Srpskoj za namirivanje dugova RS-a. :lol: Pa ti stisni odbij, uz ljupki glas iz RS-a: "a je li to priznajete da je RS nezavisna"? :lol:
ljubijankic

#15134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

nauticamid wrote: 16/03/2025 11:06 Prodje 15., a trojkasi sute.

Mislim na ove botove. Sta se sad ceka, moze li info?

Ima li gdje drzave?

Da onako nesto u nekoj drzavi izjavi MVP ili bi on bio uhapsen ili smijenjen. Ili ako ima obraza, sam bi podnio ostavku.

Sta ima u chacilendu? Dok bosnje ismijavaju situaciju u chacilendu, dotle im jedan chaci otima pola drzave mirnim putem.

Sta kazu, moglo bi se zapucati ako ga krenu hapsiti :oops:
Sto ti je diploma iz Kiseljaka. Ma jok, cekat ce vas s ruzama.

Kakvu Vam ljudi prodaju pricu i kako da ih covjek nazove.
Čekaju Fadila da povede 100000 Bosnjaka :bih: :bih:
bosanski__

#15135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 11:29
dr_Evil wrote: 16/03/2025 11:23 Dodik cim se izda potjernica ima opciju da bjezi, pokrene rat, ili bude uhapsen
Sve tri opcije su smijesne, u Republici Srpskoj nema nikakve potjernice ni institucije koja ce ga privesti. Niti ce bjezati, niti ce pokretati rat, niti ce biti uhapsen. Niti ce vise biti ni izbora pod CIK-om u RS. Pa stisni odbiti delegaciju iz RS 2026 odabranu po izborima RIK-a, tad ce se to predstaviti kao prihvatanje "raspada drzave", pa je logicno bolje prihvatiti delegaciju nego je odbiti. :mrgreen:

To je to. Pravac u kome se ide.
shbc

#15136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by shbc »

Hakiz wrote: 16/03/2025 11:42
shbc wrote: 16/03/2025 11:40
Hakiz wrote: 16/03/2025 11:35

Pugemont je u bjekstvu.

Neka pokuca na vrata kraljevske palate u Madridu ako smije.

Akon Dodik pobjegne, naravno da ga je teško hapsiti, naši organi fizički ne mogu do njega doći.

Ali, sve dok je u BiH, odluka o privođenju postoji, a on nije priveden, to pokazuje da nema države.

Jednostavne su to stvari.
Ne vidim ni da Dodik kuca na vrata Predsjednistva u Sarajevu
Džaba ti ironija.

Pugemont nije u Španiji, Dodik je u BiH.
Pa ti si taj koji rece neka pokusa pokucati na vrata U MADRIDU, insinuirajuci da se Dodik setka po Sarajevu
Škobo Habu

#15137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Hakiz wrote: 16/03/2025 11:42

Džaba ti ironija.

Pugemont nije u Španiji, Dodik je u BiH.
Nije ni državno sudstvo Katalonije htjelo podignuti optužnicu protiv Carlesa Puigdemonta i njegovih ministara, već je to uradio sud u Madridu.

Na kraju, tek nakon što je održan referendum, sud je pokrenuo kazneni postupak.
Prpa.ba

#15138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

made_in_sarajevo wrote: 16/03/2025 11:40 Stevadnic je presao granicu jer je nalog na sudskoj policiji, a centralna potraga nije jos zvanicno raspisana i tako da u sistemu granicne stevandic je osoba koja legalno prelazi granicni prelaz. Granicna kad dobije papir da se lice zadrzi to ce i uraditi. Moze ga se pustiti ali granicari mogu najebati jer sistem ce izbaciti da se lice trazi. Ako je granicaru bitniji stevandic od posla, a dokazano je dosad da im je ipak drazi posao od RS onda nek ih pustaju.
Ljudi ce uredno prelaziti granicu, odakle vise vadite ove anestetike. Cuj granicari ce nekoga privesti, a na komplet granici ispomoc radi MUP RS zbog manjka kadrova DGS-a.

Valjda vlasti RS-a nece pretjerivati, pa da nam i DGS-ovci moraju pjeske sa Alipasinog do radnog mjesta. :mrgreen:
nauticamid

#15139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 16/03/2025 11:44 Pljuju zeleno-narandzasti drzavu a sami su je napravili ovakvom. Ali moraju dnevnicu zaraditi, kvotu ispuniti.

Eto tacno bih volio da uhapse vepra koliko danas. Nece mi biti zao da prodjem kroz 50 strana kanalizacije na ovoj temi i izvadim profile i upise jednog po jednog ovog "patriote" sto zaziva rat i kiprizaciju bih.
Ko ti zaziva rat i kiprizaciju BIH-a?

Ovdje ti te "patriote" traze hapsenje Dodika i ako se to desi, to ce biti pobjeda drzave sa trojkom na celu. Slazes li se sa mnom?
Last edited by nauticamid on 16/03/2025 11:50, edited 1 time in total.
MarshalDodik

#15140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

JovicSA wrote: 16/03/2025 11:15
MarshalDodik wrote: 16/03/2025 10:54
JovicSA wrote: 16/03/2025 10:30 E onda se to kaže lako je tuđim k*rcem gloginje mlatiti. :mrgreen:
Ali vidi, hajde da uzmemo primjer ljekara.
U slucaju pogresnog ili neadekatnog reagovanja, pristupa ili lijecenja sa letalnim ishodom spremni smo lincovati ljekara.
Raja koja nema veze sa pokojnikom ali zbog zbog emocionalnog soka i empatije barem bi komentarisala u smislu da se taj ljekar vise ne bavi poslom kojim ne zna i za koji nije sposoban, a mozda ni pravilno obucen (u smislu kupljene diplome.....

Zasto se sad iste stvari ne bi prigovarale Sudskoj policiji, sipi i ostalim operativcima koji trebaju sprovesti hapsenje ???
Kod nas te sluzbe i operativci na slucaju Dodik mole svece za politcki :mrgreen: dogovor koji nece rezultirati hapsenjem ili jos smjesnije mole se za Dodikom bijeg :lol:
Pa i kada ljekar pogriješi ima procedura traje dokazavanja i osporavanja tužbe godinama...o čemu razgovaramo? :roll:
Pa razgovaramo o tome da li ce se rukovodeci u Sudskoj policiji i Sipi pozivat na linc, a istitucije sudske policije i sipe degradirati zbog nesposobnosti i nedoraslosti?
Haris.ba

#15141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Nesta mi naumpade. Da li znaci da ce zatvoriti drzavni zatvor u Vojkovicima ako se ne pika Sud BiH u entitetu RS?

Ide Fadil na slobodu. Ali, samo na slobodu u entitetu RS. Ako dodje u FBiH, ide haps. Kakva ironija.
gold'n'brown

#15142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gold'n'brown »

Haris.ba wrote: 16/03/2025 11:43
gold'n'brown wrote: 16/03/2025 11:33 Kako ovdje se odjednom pojavi drzava, a ne entitet?
Zato sto je drzava garant za sve medjunarodne stete, kredite, dugove....

Ja sam naveliko i nadugacko pisao kakav je plan postojao o prebacivanju svih dugova entiteta RS na budzet BiH (fakticki uglavnom na gradjane FBiH) kada je izbila agresija na Ukrainu i kada me Dodik cekao mig. Tada nas je Zelenski spasio i dao vremena da se pripremimo. Vidjecemo kako smo se pripremili.

Bice ovoga oko dugova RS sve vise.
Ne bi me iznenadilo da i ove emisije obveznica iz RS dodju na naplatu drzavi u nekom trenutku. Nije mi jasno da neko i kupuje te obveznice, obzirom na trenutnu finansijsku situaciju u RS. Jedino mi je objasnjenje da ce se naplatiti ili kroz imovinu ili preko drzavnog nivoa.
Prpa.ba

#15143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

nauticamid wrote: 16/03/2025 11:49 Ko ti zaziva rat i kiprizaciju BIH-a?

Ovdje ti te "patriote" traze hapsenje Dodika i ako se to desi, to ce biti pobjeda drzave sa trojkom na celu. Slazes li se sa mnom?
Ovo je po trojkasima vjerovanje u snagu drzave:
Nažalost, ja bih volio da je centralni neki sistem BiH moćan da se pošalje jedna brigada policije, žandarmerije da ga dovede večeras. U dejtonski organizovanoj BiH sa MUP-om RS, sa 8000 naoružanih ljudi koje je Dodik spreman gurnuti u konflikt, zaista podržavam ovakav umjeren ili strateški pristup naših institucija koje polako stežu obruč oko Dodika. Nisu srljali i nisu mu dali argumente za konflikt koji on priželjkuje
A ovo je zagovaranje kiprizacije:
SIPA je duzna da djeluje na teritoriji RS-a, a u slucaju sigurnosnih rizika da zatrazi pomoc EUFOR-a, bez daljeg odlaganja
:bih:
nauticamid

#15144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

ljubijankic wrote: 16/03/2025 11:46
nauticamid wrote: 16/03/2025 11:06 Prodje 15., a trojkasi sute.

Mislim na ove botove. Sta se sad ceka, moze li info?

Ima li gdje drzave?

Da onako nesto u nekoj drzavi izjavi MVP ili bi on bio uhapsen ili smijenjen. Ili ako ima obraza, sam bi podnio ostavku.

Sta ima u chacilendu? Dok bosnje ismijavaju situaciju u chacilendu, dotle im jedan chaci otima pola drzave mirnim putem.

Sta kazu, moglo bi se zapucati ako ga krenu hapsiti :oops:
Sto ti je diploma iz Kiseljaka. Ma jok, cekat ce vas s ruzama.

Kakvu Vam ljudi prodaju pricu i kako da ih covjek nazove.
Čekaju Fadila da povede 100000 Bosnjaka :bih: :bih:
Kakve veze ima dilfas sa hapsenjem i inteligentnim zakljuckom da bi se moglo zapucati prilikom hapsenja?

Jedino se to dvoje moze povezati za dilfasevim zakljuckom oko cijene i kupovine ulja.

To je taj nivo inteligencije.
tramvajtrojka

#15145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 16/03/2025 11:50 Nesta mi naumpade. Da li znaci da ce zatvoriti drzavni zatvor u Vojkovicima ako se ne pika Sud BiH u entitetu RS?

Ide Fadil na slobodu. Ali, samo na slobodu u entitetu RS. Ako dodje u FBiH, ide haps. Kakva ironija.
Hoce isto kao sto ce zabraniti rad dkpt-u kojeg niko ne spominje i koji normala radi u RS-u

Bas me zanima kako ce to patriote koji govore da nema države objasniti
L u c i f e r

#15146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

Ukratko, ova tema danas:

Image

nauticamid

#15147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 11:52
nauticamid wrote: 16/03/2025 11:49 Ko ti zaziva rat i kiprizaciju BIH-a?

Ovo je po trojkasima vjerovanje u snagu drzave:
Nažalost, ja bih volio da je centralni neki sistem BiH moćan da se pošalje jedna brigada policije, žandarmerije da ga dovede večeras. U dejtonski organizovanoj BiH sa MUP-om RS, sa 8000 naoružanih ljudi koje je Dodik spreman gurnuti u konflikt, zaista podržavam ovakav umjeren ili strateški pristup naših institucija koje polako stežu obruč oko Dodika. Nisu srljali i nisu mu dali argumente za konflikt koji on priželjkuje
A ovo je zagovaranje kiprizacije:
SIPA je duzna da djeluje na teritoriji RS-a, a u slucaju sigurnosnih rizika da zatrazi pomoc EUFOR-a, bez daljeg odlaganja
A to izgovara Tko :oops: :mrgreen:
dr_Evil

#15148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 11:49
made_in_sarajevo wrote: 16/03/2025 11:40 Stevadnic je presao granicu jer je nalog na sudskoj policiji, a centralna potraga nije jos zvanicno raspisana i tako da u sistemu granicne stevandic je osoba koja legalno prelazi granicni prelaz. Granicna kad dobije papir da se lice zadrzi to ce i uraditi. Moze ga se pustiti ali granicari mogu najebati jer sistem ce izbaciti da se lice trazi. Ako je granicaru bitniji stevandic od posla, a dokazano je dosad da im je ipak drazi posao od RS onda nek ih pustaju.
Ljudi ce uredno prelaziti granicu, odakle vise vadite ove anestetike. Cuj granicari ce nekoga privesti, a na komplet granici ispomoc radi MUP RS zbog manjka kadrova DGS-a.

Valjda vlasti RS-a nece pretjerivati, pa da nam i DGS-ovci moraju pjeske sa Alipasinog do radnog mjesta. :mrgreen:
Kad bi se raspala BiH, ja mislim Prle da bi ti sampanjac otvorio. Ovakve uzivanja nisam procitao ni od sumira. Ponekad se pitam jesi li Baketov ili Vuckov, doduse ne znam ni razliku tu, ali iskreno uzivas u bilo kojoj slabosti domovine koju je "otac nacije" potpisao.
milib988

#15149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

Imali neko ovdje da radi u drzavnim inst. i da nam moze pojasnit kako sta i gdje. Meni ovo nekako sve rekla kazala...
nauticamid

#15150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 11:56
Prpa.ba wrote: 16/03/2025 11:49

Kad bi se raspala BiH, ja mislim Prle da bi ti sampanjac otvorio. Ovakve uzivanja nisam procitao ni od sumira. Ponekad se pitam jesi li Baketov ili Vuckov, doduse ne znam ni razliku tu, ali iskreno uzivas u bilo kojoj slabosti domovine koju je "otac nacije" potpisao.
Ti ako ne vidis da ce to biti tako, tebi treba internet ugasiti.

Ja shvatam da vlast ide da iskoristi sve pravne mogucnosti i procedure, ali desice se i to i opet nece niko reagovati.

Nadam se da grijesim, ali ovo je kupovina vremena i za dodika i za ove chacije koje i ti guras.
Post Reply