Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
SaraFina

#10451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote: 10/03/2025 18:55 E svaka cast Dodiku. Uspio je lik ujediniti svijet kao rijetko ko ovih dana. Kakva epska fula, do sada nezabiljezena svega mi…

P.S. Moze li ko zalijepiti tweet Chuck Grassleya Zeljani Zovko na zadnji post, blokirala me je :(
Ovim u USA kao da ti pises tweet-ove. LOL
muha_sa

#10452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

studiorum_tuzlaensis wrote: 10/03/2025 18:56
muha_sa wrote: 10/03/2025 18:54

Kasniš :D
Ahhh, uzbudilo me bas. Ovo su veoma losi signali separatistima. ;)
Šalim se--nema veze što kasniš--vrijedi ponovit na svakoj stranici :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

“Lider bosanskih Srba Milorad Dodik podržava separatizam u Bosni i Hercegovini. Sada su i separatisti među bosanskim Hrvatima krenuli u akciju. To je zabrinjavajući odjek devedesetih za mnoge koji su pobjegli od nasilja i genocida u tom periodu. Separatizam tada nije završio dobro, a neće ni sada”, poručio je Grassley.
Ja zaista ne kontam ove covicevce i dodikovce... pa nije diplomatija seljacko sijelo na kojem pijes i pevas gange i pisas na livadi... mislim haaloooo seljadijo, ovo su ozbiljne profesionalne drzavne diplomate, koje ne trpe nepostovanje i pisanje po njima. tVump kakav god bio, smrtno je ozbiljan kada trazi postivanje njegove administracije i drzave. Pa vidite da rusi vise ne pustaju svoje kerove da seru da ce unistiti wasington ili sjebati amerikance i uzet im aljasku. Sjede u arabiji i pomno pregovaraju i cjenjkaju. Nema trt mrt jer je orandjada nepredvidiv. Moze uvest totalni embargo i dati ukrajini i bombe sa osiromasenim uranijumom, mislim daleko bilo al lik je totalno nepredvidljiv. Šuti, ne talasaj, dejton je američko čedo i dok su god ameri prva sila svijeta, oni ce to podrzavati, bilo ko bude u WH.
muha_sa

#10454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Sa Dininog fejsa skidoh i gdje cu nego ovdje okacit :D

Elmedin Dino Konakovic
·
Razgovarao sam danas telefonski sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Hakanom Fidanom i sa ministrom Velike Britanije za Evropu i Sjevernu Ameriku Stephenom Doughtyjem.
Snažna podrška Turske i Velike Britanije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, a bezrezervno podržavaju i institucije Bosne i Hercegovine.
Generalni sekretar NATO-a Mark Rutte danas je posjetio Bosnu i Hercegovinu i sastao se sa delegacijom Vijeća ministara BiH.
Poruke koje smo čuli garantuju jačanje veza sa NATO savezom.
NATO podržava institucuje BiH, pravosudni sistem i OHR.
Podrška svih važnih partnera na međunarodnoj sceni nije dugo bila ovako snažna.
Osude secesionizma i separatizma glasnije nego ikad.
Bosna i Hercegovina će snagom domaćih institucija rješavati unutrašnje probleme, a međunarodna podrška veoma je važna.
Bosna i Hercegovina 🇧🇦❤️
pici

#10455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Kada se slonovi tuku sjedi u misju rupu i grickaj koziji sir... seljadijo glupa.
Last edited by pici on 10/03/2025 19:06, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#10456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Na kirlima svega ovoga samo sazivati VM, DN, sve moguce sjednice, i samo zakon za zakonom pa da vidimo nosioce kako ce od sada.
GandalfSivi

#10457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

SaraFina wrote: 10/03/2025 18:58
GandalfSivi wrote: 10/03/2025 18:55 E svaka cast Dodiku. Uspio je lik ujediniti svijet kao rijetko ko ovih dana. Kakva epska fula, do sada nezabiljezena svega mi…

P.S. Moze li ko zalijepiti tweet Chuck Grassleya Zeljani Zovko na zadnji post, blokirala me je :(
Mozda citaju forum u Senatu :)
Plavo-bijeli

#10458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Plavo-bijeli »

Fakat ovoliku podrsku nisam ocekivao, a nije ni Dodik. Pa ovo je fakticki sami vrh senata i to jos kaze 'nece dobro proci po Dodika'...

Ne znam zbog cega nas toliko 'vole', sigurno su neki dublji razlozi od te neke kao altruisticke ljubavi.

Mislim da je i nama mnogima laknulo, pogotovo nakon posljednjih desavanja sa Rusijom i koja je stajala uz Ameriku, a i nekako Amerika uz njih, ali izgleda oni sve opet rade zbog nekakvih svojih dubljih razloga.

Mislim da je ovo najbolja prilika ikada da se obracunamo full sa Dodikom i da kao drzava ojacamo kao nikad... nadam se da cemo je iskoristiti, a da cemo uskoro citati da je pobjegao...Samo ne znam fakat hoce li on bjezat, veliki je to ego, ali isto tako jos veci bi mu bio da bude uhapsen.
milib988

#10459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

E sada...cije su zasluge? Trojka? Sven? Komso? Zlatko...?Kifla?
SaraFina

#10460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

muha_sa wrote: 10/03/2025 19:01 Sa Dininog fejsa skidoh i gdje cu nego ovdje okacit :D

Elmedin Dino Konakovic
·
Razgovarao sam danas telefonski sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Hakanom Fidanom i sa ministrom Velike Britanije za Evropu i Sjevernu Ameriku Stephenom Doughtyjem.
Snažna podrška Turske i Velike Britanije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, a bezrezervno podržavaju i institucije Bosne i Hercegovine.
Generalni sekretar NATO-a Mark Rutte danas je posjetio Bosnu i Hercegovinu i sastao se sa delegacijom Vijeća ministara BiH.
Poruke koje smo čuli garantuju jačanje veza sa NATO savezom.
NATO podržava institucuje BiH, pravosudni sistem i OHR.
Podrška svih važnih partnera na međunarodnoj sceni nije dugo bila ovako snažna.
Osude secesionizma i separatizma glasnije nego ikad.
Bosna i Hercegovina će snagom domaćih institucija rješavati unutrašnje probleme, a međunarodna podrška veoma je važna.
Bosna i Hercegovina 🇧🇦❤️
Neka Dino prenese, da bi nas obradovalo stotinjak bajrektara od Turaka. :lol:

Za njih je to nista. A nama mnogo.
farenhajt983

#10461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

dodo opet izgleda imao pogresnog analiticara, jest da je imao informacije o novoj globalnoj politici, a kako to da u njoj nema dode,
ispade da je dodina administracija "odlazeca", ili mu je analiticar sarkastican bio a ovaj jos u to i jarane poveo

ima li gdje vulicke, momak iz Doboja dobio vise medijske paznje nego ona kao parlamentarka ili
su pouceni njenim ekscesima pred sudom odlucili da je previse sto jest, jest
muha_sa

#10462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

pici wrote: 10/03/2025 19:01 Kada se slonovi tuku sjedi u misju rupu i grickaj sir gauda... seljadijo glupa.
Papanijada krkanska pljuje po americkim ambasadorima--to se pamti i ne oprašta ma ko bio na vlasti :-)
Casual's

#10463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

milib988 wrote: 10/03/2025 19:04 E sada...cije su zasluge? Trojka? Sven? Komso? Zlatko...?Kifla?
Nicija vala. Sreca i trenutak. Sto li je ovo ovako, vidjet cemo kroz naredni period. Svakako, lijepo za citati i ovo se mora iskoristiti. Imaju svi podrsku, sad hapsenja, proces i to. Koji je rok zalbe na presudu?
SaraFina

#10464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote: 10/03/2025 19:03

Ne znam. Ali ovako epsko potonuce je stvarno za radost.
Nikola Testa

#10465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nikola Testa »

Sad je najbitnije pokqzati da SIPA-a djeluje, ne mora to biti direktno hapšenje Dodika, već djelovanje na prostoru Republike Srpske. Nek uhapse lokalnog dilera u bilo kojem gradu, Dodiku će biti izuzetno teško reagovati u ovoj situaciji, narediti MUPRS da puca, jer to bi značilo sigurnosnu krizu. Svako djelovanje SIPAe u ovom trenutku znači rušenje Dodikovog autoriteta.
SaraFina

#10466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote: 10/03/2025 19:03

Ne znam. Ali ovako epsko potonuce je stvarno za radost. Treba ovo iskoristiti.
GandalfSivi

#10467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Kazu da se Dodik ovako trenutno osjeca 😂😂😂😂😂
Nakon što je proveo 20 minuta pokušavajući izaći, tokom kojih je vodokotlić automatski ispiravao svakih 30 sekundi, bio je primoran da nogom razvali vrata kako bi se oslobodio. Tom prilikom, dio plafona pao mu je na glavu.
https://www.klix.ba/sport/formula1/bivs ... /250310188
Lug

#10468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

Meni je po prilicno jasno u vezi drzavnog udara i smirivanja situacije. Hem sto su glavne poluge sigurnosti u BiH u rukama SNSD i HDZ i da je fakticki nemoguce sad uraditi vise. Vidim i da medjunarodni akteri smiruju situaciju, ali ne mogu skontati kud to sve goni?! Mislim kakav scenario, sta se moze ocekivati u buducnosti kako ce se ovo rijesti i kako ce se rjesavati slicne situacije? Da li se trebamo navukavati na novo stanje kao normalu nekakvu ili pak ima rijesenje?
Koliko vidim, cekaju se protesti u Srbiji i pad Vucica pa ce on povuci Dodika?!?! Meni je to jadno i utopijski ocekivati kad svi znamo da Rusi stoje iza njega.
Pomalo me brine i mlaki stav medjunarodne zajednice. Dodik izvrsio drzavni udar, oni govore da je to tacno, a u isto vrijeme, trebamo sjesti i razgovarati, pustiti institucije da rade, a SNSD-ovaca i odanog partnera HDZ-a u svim ti drzavnim institucijama kao u prici. Halo, drzavni udar! Opet mu se ide niz dlaku i opcenito RS-u, a ne razumijem, zasto?!
Nato i Eufor su tu upravo zbog ovakvih situacija, krsenja Dejtona, seperatizma.
Zar ne bi bilo logicnije da uz njihovu potporu i asistenciju, sto im je zadatak, uhapse, vec koga trebaju uhapsiti. Od cega toliki strah? Osim toga, vecina stanovnistva manjeg entiteta je da se on uhapsi.

Treba definitivno traziti efektnije uredjenje jedne i jedine da se ovakve situacije ne bi opet mogle desiti. Takva lobiranja u tom pravcu su pozeljna, definitivno!

To je samo moje razmisljanje i nadam se da nisam u pravu i da panicim bezze. Ako ima ko pametan da kaze koju, bez svadje, spinovanja i napadanja. :kiss:
muha_sa

#10469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Casual's wrote: 10/03/2025 19:05
milib988 wrote: 10/03/2025 19:04 E sada...cije su zasluge? Trojka? Sven? Komso? Zlatko...?Kifla?
Nicija vala. Sreca i trenutak. Sto li je ovo ovako, vidjet cemo kroz naredni period. Svakako, lijepo za citati i ovo se mora iskoristiti. Imaju svi podrsku, sad hapsenja, proces i to. Koji je rok zalbe na presudu?
Kako nicija :-) laktaškog primitivca je najveca zasluga--pljuvo ambasadore svakodnevno.

Tišu krkane glupi--u sve barni a u njihove službenike ni u snu :D
pici

#10470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

muha_sa wrote: 10/03/2025 19:05
pici wrote: 10/03/2025 19:01 Kada se slonovi tuku sjedi u misju rupu i grickaj sir gauda... seljadijo glupa.
Papanijada krkanska pljuje po americkim ambasadorima--to se pamti i ne oprašta ma ko bio na vlasti :-)
i onda misle oni ce tek tako promjeniti misljenje a samu ameriku i amerikance nazivao pogrdnim imenima, pa zna li seljadija glupa da je atak na ambasadora i anbadsadu napada na americko tlo i americkog gradjanina... pa jbote ja zaista zivim medju potpunim idiotima... jebem ti zivot kud me nije eskim napravio da nisam medju ovim kretenima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

100% da treba, i zato mi je drago što su na vlasti ljudi koji bi to možda mogli, jer oni neki prije ne bi sigurno :D
Casual's

#10472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

muha_sa wrote: 10/03/2025 19:09
Casual's wrote: 10/03/2025 19:05
Kako nicija :-) laktaškog primitivca je najveca zasluga--pljuvo ambasadore svakodnevno.

Tišu krkane glupi--u sve barni a u njihove službenike ni u snu :D
Ja bi rekao da je ovo vise Vucicevo maslo. Nije mile toliko glup lik. :mrgreen:
insaneinthebrain

#10473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by insaneinthebrain »

moramo se sad uclaniti u Proud Boyse- nema nam druge. jos kad nam Ridji navrati u posjetu na putu za Ukrajinu. ne smije izostati podrska :zzzz:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#10474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Samo da ne oplacemo od ovoliko smijeha i veselja :D
pici

#10475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Opet ponavljam 2:0 je za nas i prvi autogol je zabio kvazibek Mile rudonja drugi je bio timski sa dodavanjima i pod prečku, sada se mreza puni i samo nastaviti... zasluga tim BiH zmajevi.
Post Reply