Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
LSD

#10301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

dale cooper wrote: 10/03/2025 14:57
gozila555 wrote: 10/03/2025 14:52
dale cooper wrote: 10/03/2025 14:49 Ogromna većina Hrvata u BiH nikada neće glasati za bilo koga drugog osim za HDZ, Čović or no Čović.
Nije istina,prije sejde komsica hdz i covic je bio u zescem padu. Dolaskom sejde, covic i hdz maximalno rastu.
Jesu, ali opet su dobijali dovoljno. HDZ je kod Hrvata u BiH kult, posebice kod ovih iz srednje Bosne kao i Hercegovine. Totalni hard core.
Hrvati se moraju osloboditi tog kulta HDZ i obozavanja Covica. Za sopstveno dobro.
Kao nekakvi krscani kako se lazno prezentuju , upali su tesku idolatriju i herezu.
dale cooper

#10302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Point. wrote: 10/03/2025 15:51
dale cooper wrote: 10/03/2025 15:12
SaraFina wrote: 10/03/2025 15:00

Hrvata ima trenutno oko 250 k. S tendencijom dalje pada. Ova situacija je neodrziva. I suluda. Zasto bi HDZ-u pogodovali. Oni ne dobiju vise od 120k glasova u Federaciji.
Dok je Daytona takva je situacija. Ne kažem ja da treba bilo kome pogodovati, ali treba se poštovati izborna volja. Ako HDZ dobije najveći broj
hrvatskih glasova, ko sam ja da kažem ma ko ih jebe svakako ih ima manje od svih ostalih ajmo da ih prejebemo. Ja sam i ovom pogledu legalista,
ako ćemo poštovati ustav, državu i institucije onda trebamo poštovati i ovo.
Ako ćemo poštovati ustav, državu i instutucije onda ovo što ti pišeš o prejebavanju i hrvatskim glasovima upravo suprotno. Željanu Zovko treba pitati kako je ona ugrožena jao Hrvatica a prvo je bila ambasador BiH a sada sjedi u evropskom parlamentu u ime druge države. Hrvati iz BiH imaju i EU putovnice i mogu glasati u drugoj državi članici EU i NATO, tako da ja stvarno ne znam na koji način su oni zakinuti i koja prava su im ukinuta? Dosta više i njihove kmeke.
Kao što rekoh ako većina hrvata glasa za i bira HDZ da ih predstavlja, ko smo ti i ja da šta prigovaramo. Jednostavno ne postoji način da ih se izbaci
dok je tako. Što ne znači da ja sad odobravam poteze Čovića ili Zovko...naprotiv. Ali ne postoji legalan i ustavan način da ih se makne sa političke
scene.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#10303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

LSD wrote: 10/03/2025 15:57
Nije istina,prije sejde komsica hdz i covic je bio u zescem padu. Dolaskom sejde, covic i hdz maximalno rastu.
Jesu, ali opet su dobijali dovoljno. HDZ je kod Hrvata u BiH kult, posebice kod ovih iz srednje Bosne kao i Hercegovine. Totalni hard core.
Hrvati se moraju osloboditi tog kulta HDZ i obozavanja Covica. Za sopstveno dobro.
Kao nekakvi krscani kako se lazno prezentuju , upali su tesku idolatriju i herezu.
Pa kad im fratre bira HDZ. Uz čišćenje HDZ-a treba i proBiH fratre izabrati, a ne da se koristi vjerska religiozna infrastruktura u HDZ svrhe. :D

U našoj bosanskoj jevrejskoj zajednici pokušali su svojeg čovjek postaviti. :-)
Last edited by moonco on 10/03/2025 16:01, edited 1 time in total.
SaraFina

#10304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Malisa11 wrote: 10/03/2025 15:57
SaraFina wrote: 10/03/2025 15:30
dale cooper wrote: 10/03/2025 15:26

Ja ne smatram. Da, država se gradi suradnjom i kompromisima, ali svih strana. Naša je dužnost da se borimo za državu na legalan način,
unutar ustava koji smo potpisali i državnih institucija koje smo izgradili. Mislim da je to jedini ispravan način.
Pa nije nelegalno izbaciti nekog iz vlasti jer je loša i pogubns opcija za drzavu. Niti je prozuustavno. O moralnoj strani mozemo raspravljati no i za moralnu stranu Covic nam je sam podpisao bjanko.
Zamisli samo da je obratno. Nas 100.000 hrata ili srba 300.000 i oni izaberu Antu za Hrvata, a Gorana (opsenica) za Bosnjaka. Tada ti ne bi bilo ok sigurno.

Prenijeti izbor predcjendistva u parlament i onda nema ove zajebancije.
Ja sam prekinula s temom. Jer je Dodo u fokusu. Kad se zavrsi ovo s njim. Nastavicemo diskusiju.
dale cooper

#10305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Slažem se, ali to je proces koji će potrajati. A ne pomažu mu ove priče kako im mi možemo izabrati predstavnike, kako su nacionalna manjina
i kako mogu stati u dva vagona. To je savršeno oružje u rukama Dragana Čovića da ih još dodatno homogenizuje, ako je to moguće.
LSD

#10306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

moonco wrote: 10/03/2025 16:01

Pa kad im fratre bira HDZ. Uz čišćenje HDZ-a treba i proBiH fratre izabrati, a ne da se koristi vjerska religiozna infrastruktura u HDZ svrhe. :D

U našoj bosanskoj jevrejskoj zajednici pokušali su svojeg čovjek postaviti. :-)
Strasno koliko je taj narod zglajzao udesno.
Bas ono ofirno kopiraju srbe i zasljepljeni ne vide koliko je to opasno po njih.
mishic

#10307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"NIKŠIĆ POMAŽE DODIKU DA POPRAVI IMIDŽ: "Nikšićev dolazak u Banja Luku dokaz da je RS stabilna i mirna!"

I ne samo da popravi imidž Dodiku, Ova hulja i nesposobnjaković to redovno čini i u najdelikatnijim trenucima ulijeće u pomoć kome god zatreba jer jedino što on kao osoba, kao čovjek i kao političar ima od vlastitog rejtinga licemjerno dodvoravanje uz očekivanje da mu se to vrati. I lova i Država i sve drugo što Nerko može taj će dati da ispadne moćan uz obavezno očekivanje da mu se uzvrati.

U njega više ni onaj čuperak na čelu ne viri od tamo gdje se uvukao.
SaraFina

#10308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 10/03/2025 16:03

Slažem se, ali to je proces koji će potrajati. A ne pomažu mu ove priče kako im mi možemo izabrati predstavnike, kako su nacionalna manjina
i kako mogu stati u dva vagona. To je savršeno oružje u rukama Dragana Čovića da ih još dodatno homogenizuje, ako je to moguće.
Nego sta predlazes? Da glumimo da je Cho i HDZ pro BiH opcija? Iako su do jucer skupa s Miletom i SNSD-OM razvaljivali drzavu. Optruirali FBiH zarad Miletovih interesa. Kako bi Mile RŠ predatavljao olicenjem funkcionalnosti. Dragi, ne moze pita od g..

I necu vise po drugi put.
dale cooper

#10309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

mishic wrote: 10/03/2025 16:04 "NIKŠIĆ POMAŽE DODIKU DA POPRAVI IMIDŽ: "Nikšićev dolazak u Banja Luku dokaz da je RS stabilna i mirna!"

I ne samo da popravi imidž Dodiku, Ova hulja i nesposobnjaković to redovno čini i u najdelikatnijim trenucima ulijeće u pomoć kome god zatreba jer jedino što on kao osoba, kao čovjek i kao političar ima od vlastitog rejtinga licemjerno dodvoravanje uz očekivanje da mu se to vrati. I lova i Država i sve drugo što Nerko može taj će dati da ispadne moćan uz obavezno očekivanje da mu se uzvrati.

Bezobrazno je poturati ono što nije tačno, Nikšić se sastao sa članovima SDP-a, ne sa Dodikom.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /250310137
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine( FBiH) i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić izjavio je da Milorad Dodik i SNSD ne mogu biti politički sagovornici na temu evropske budućnosti BiH.

Istakao je da se SDP neće odazvati pozivu razgovorima o zakonima koji su usvojeni na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Naglasio je da je nakon usvojenih zakona u NSRS-u stvorena politička kriza i da je riječ o svojevrsnom državnom udaru. Ipak, stava je da treba spustiti tenzije.

"Mi ćemo voditi političku i pravnu borbu koliko god bude trebalo. Ne treba potpasti pod psihozu narušavanja stabilnosti u BiH. Istovremeno je naša poruka svim građanima da nema razloga za paniku", izjavio je Nikšić nakon sastanka s potpredsjednikom NSRS Mirsadom Duratovićem i poslanicima "Zajedno za BiH" u NSRS, javlja Fena.

Također je rekao da SDP neće podržati SNSD-ov prijedlog za novog ministra sigurnosti BiH Gorana Selaka.

Prethodno je Nikšić održao sastanak s poslanicima SDP-a u NSRS za koje je rekao da dosljedno i principijelno zastupaju interese svih građana, provode politike SDP-a i beskompromisno ukazuju na neustavne i nezakonite akte usmjerene protiv države BiH.

"Bez bježanja od odgovornosti, ostaju u skupštinskoj sali i glasanjem jasno iskazuju svoje protivljenje njihovom donošenju, unatoč ogromnim pritiscima kojima su svakodnevno izloženi. Oni ne kalkulišu niti sebi mogu dopustiti luksuz populizma, kako to rade lažne patriote koji blokiraju pokretanje vitalnog interesa za evidentno neustavne zakone. Dok lažni moralisti kreiraju optužbe i šire neistine, naši poslanici ostaju dosljedni principima pravde i zakonitosti", kaže Nikšić.
Last edited by dale cooper on 10/03/2025 16:10, edited 2 times in total.
LSD

#10310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Vidi ovako, kako ih Covic "dodatno homogenizuje" a oni ga slijede kao ovce svog pastira- tako i broj hrvata rapidno opada iz godine u godinu.
Za 10 godina vise nece imati koga "dodatno homogenizovati" ;-) tako da ih ne treba zaliti. Sami izabrali taj put.
Vec ih je raselio iz RS, davnih dana digo ruke od hrvata tamo, sveo ih na promile u tom entitetu...a onda ode u skupstinu RS i javno porucuje Cuvajte RS :lol:

Hocete i dalje da birate Covica ljubavnika Dodikovog, super samo nastavite tako i ne dajte se omesti :kiss:
dr_Evil

#10311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

LSD wrote: 10/03/2025 16:09

Vidi ovako, kako ih Covic "dodatno homogenizuje" a oni ga slijede kao ovce svog pastira- tako i broj hrvata rapidno opada iz godine u godinu.
Za 10 godina vise nece imati koga "dodatno homogenizovati" ;-) tako da ih ne treba zaliti. Sami izabrali taj put.
Vec ih je raselio iz RS, davnih dana digo ruke od hrvata tamo, sveo ih na promile u tom entitetu...a onda ode u skupstinu RS i javno porucuje Cuvajte RS :lol:

Hocete i dalje da birate Covica ljubavnika Dodikovog, super samo nastavite tako i ne dajte se omesti :kiss:
skeptik bi rekao da se svi narodi BiH iseljavaju podjednako. Imas problem pocetnog broja i putovnice, sto je njima dalo brzi start. Kako su se granice otvorile vidjeli smo masovan odlazak Bosnjaka, sto se nije glasilo od pada Porte. Procentualno smo vjerovatno na istom, nema potrebe za odusevljenjem.
dale cooper

#10312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Slažem se, ali to je problem BiH Hrvata.
Maliodmene

#10313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

mishic wrote: 10/03/2025 16:04 "NIKŠIĆ POMAŽE DODIKU DA POPRAVI IMIDŽ: "Nikšićev dolazak u Banja Luku dokaz da je RS stabilna i mirna!"

Kakav bot, otiso covjek podrzat svoje clanove
moonco

#10314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Nismo na istom, Hrvati nemaju grada kako treba koji ima preko 10.000 stanovnika. Sve neka sela i zaseoci. I ne može se to porediti sa urbanim sredinama gdje Bošnjaci uglavnom žive i gdje su mnogi veće mogućnosti za posao, obrazovanje, izlaske i slično.:D
mishic

#10315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

A ovih 200 miliona KM uzetih od Narodne Banke trebalo bi onako bratski raspoloviti između dva entiteta kako bi Federacija pokazala i dokazala Dodiku da oni nisu onoliko zločesti koliko ih Dodik prikazuje.

Sem toga ovo je i onako trenutak kada Dodiku fali love pa bi se moglo naći i još da mu se kao i do sada da malo više kako bi ga se udobrovoljilo. On je očito ljut kada zafali love a pajde mu priskoče kada zatreba. Narod umire od straha, poneko i od gladi a naša g.... se ponašaju isto kao Vučić u Srbiji s tim da mi šutimo a Srbija vrišti.
DonieBrasco

#10316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zovko-i ... /250310153

I opet iznova hoce izborni zakon da uguraju gdje god moze, a necete ga dobiti kao hoce Covic i Zagreb kako god zavrsilo.
moonco

#10317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

:D :lol:

Eto o čemu ja pričam. :D
Last edited by moonco on 10/03/2025 16:19, edited 2 times in total.
mishic

#10318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

dale cooper wrote: 10/03/2025 16:09 Bezobrazno je poturati ono što nije tačno, Nikšić se sastao sa članovima SDP-a, ne sa Dodikom.
Bezobrazno je lagati da sam ja napisao s kim se Nikšić sastajao. Govorimo o odlasku u BL.
LSD

#10319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

dale cooper wrote: 10/03/2025 16:13

Slažem se, ali to je problem BiH Hrvata.
Naravno da je njihov problem.
A nek se Covic i njegov stado koje ga slijedi bez pogovora zapita malo zasto bosnjaci biraju hrvatske predstavnike umjesto njih. Sto nije bila praksa prije Komsica.
Kako je doslo do toga i ko je kriv za to...pa nek Covke objasni svom stadu kako je doslo do toga.
Maliodmene

#10320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

mishic wrote: 10/03/2025 16:18
dale cooper wrote: 10/03/2025 16:09 Bezobrazno je poturati ono što nije tačno, Nikšić se sastao sa članovima SDP-a, ne sa Dodikom.
Bezobrazno je lagati da sam ja napisao s kim se Nikšić sastajao. Govorimo o odlasku u BL.
BL je Bosna i Hercegovina botu, bas sada i treba ici
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Odlicno je sto je ambasador u USA iz H kvote i sto ga je birao Komsic.
No, sta cemo sutra kad se on ne mogne kandidovati?
Je li izgradio nasljednika?
No Mind

#10322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

dr_Evil wrote: 10/03/2025 16:12

skeptik bi rekao da se svi narodi BiH iseljavaju podjednako. Imas problem pocetnog broja i putovnice, sto je njima dalo brzi start. Kako su se granice otvorile vidjeli smo masovan odlazak Bosnjaka, sto se nije glasilo od pada Porte. Procentualno smo vjerovatno na istom, nema potrebe za odusevljenjem.
Fakat, +1...

A inace imaju HB forumi za te rasprave, oni su tamo strucnjaci za demografiju i statistike emigracije etnija, natalitet po kantonima i opcinama, politicku opredijeljenost novorođenčadi... Najbolje da tamo vodite te bitke, ako imate dobar zeludac. Ja se ovdje ne bi spustao na taj nenivo. To sad samo odgovara ovim odmetnicima.
tramvajtrojka

#10323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Maliodmene wrote: 10/03/2025 16:20
BL je Bosna i Hercegovina botu, bas sada i treba ici
Pricas liku koji je optuzivao Fortu da je prodavao priglavke o cemu vise da pricamo :mrgreen: :mrgreen: :lol: dok je bio premijer kantona za stvari koje je radilla UINO BiH
dale cooper

#10324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Citirao si članak gdje piše da je Nikšić otišao u BL da pegla imidž Dodiku, što je LAŽ. Banja Luka je dio BiH i to je Nikšić svojim odlaskom i pokazao. Niko ne treba da se boji otići niti na jedan pedalj ove zemlje ni zbog Dodika ili bilo koga drugoga.
Last edited by dale cooper on 10/03/2025 16:23, edited 1 time in total.
mishic

#10325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Maliodmene wrote: 10/03/2025 16:15 Kakav bot, otiso covjek podrzat svoje clanove
Da ima botova jasno je ali kada ti botovi lociraju Nerminove članove u BL kao da su svi tamo pa ih se na taj način podržava onda je to, makar bilo i od bota koji radi za najveći sendvič, previše.
Post Reply