Svako ima pravo na svoju vjeru. Koliko god bila iracionalna.Styling wrote: ↑04/03/2025 14:22Ne vjerujem da zivis samo od invalidnine.Hakiz wrote: ↑04/03/2025 14:15Samo što ja nisam kontekst. Kome sam kontekst, umjesto ljudsko biće koje pogađa inflacija koliko onoga na vlasti kojem plata raste negovom odlukom više nego što je moja cijela invalidnina, neće dobiti moj glas. Dapače.
Ako je u pitanju trošak, što sebi diže platu? On nije skup?
Džaba sve. Jedina je dilema ne glasati ili glasati za protivnike. Za one kojima sam skup zašto da glasam?
Još jedna sjajna odluka kao što je neradna nedjelja bi tu dilemu mogla riješiti![]()
Druga stvar, zvanično živim samo od invalidnine. To je jedini podatak kojim se institucije trebaju voditi. Da li mi neko iz porodice, prijatelja pomaže, da li sam nekada dobio na lutriji itd, to nije osnov na kojem država treba donositi odluke o mom i bilo čijem invalidskom statusu. Jer, te situacije su veoma promjenjive, i nisu na sve jednako primjenjive, da bi bile osnov za sistemske odluke vlasti.
Sve dok se ne bavim nečim protivzakonitim, za državu i njen odnos prema meni, za forum itd, živim samo od invalidnine.