sukis wrote: ↑06/03/2025 00:43
upitan wrote: ↑06/03/2025 00:30
Prpa.ba wrote: ↑06/03/2025 00:10
Dan nakon objave je vec poceo prije 10 minuta.
Ja sam napisao sta sam cuo od njeg na AJB a evo sta kaze klix i ako je ovako onda si ti u pravu a on je slagao.
Dodik je u ranijem obraćanju najavio da će ovi zakoni stupiti na snagu od petka, međutim u Službenom glasniku je navedeno da je datum objave 5. mart, a da zakoni na snagu stupaju narednog dana od dana donošenja - to znači da bi na snazi trebali biti od ponoći.
A, cemu uopste razmisljanje kada zakoni stupaju na snagu??? Na visokom predstavniku je o tome da razmislja i ustavnom sudu BiH i da to poniste i tu je kraj svega. Kada oni poniste te zakone na nivou cijele drzave onda je to zavrsena stvar i tako bi moralo da se uradi. Sve sto duze cekaju sve vise daju vjetar u ledja za nove poteze.
Treba krenuti od polazne tacke i razmisljati logicno, Dodiku nije opcija pripajanje Srbiji pa cak i da ga podrzi opozicija u tome, Dodik kao politicar sigurno nema opciju da se dokopa bilo kakve vlasti u takvoj drzavi, tako da to otpada, druga opcija sama RS odvojena od BiH sa svim mogucim sankcijama tu bi onda imao problem sa svojim kompletnim narodom, znaci i ta opcija otpada.
Jednostavno sve je ovo politicka igra i to se radi tako od nastanka drzave, ne samo za vrijeme njegove vladavine, tako se ovdje opstaje na vlasti.
Bitno je kad stupaju na snagu radi bosnjaka u tzv.rs. i radi brzeg djelovanja jer ne mozes podnjeti apelaciju a zakon nije na snazi a vidim da je neke i panika uhvatila...
Sa druge strane,Dodik itekako razmislja da se spoji sa Srbijom i o tome je drzao ranije govore.
Mislim da bas voli takvo misljenje da je ovo iskljucivo politicka borba,a mislim da nije samo politicka.
Ako znamo SANU 2, ne tako davno bio je projekat non-paper ...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/slovens ... /210415005
Ovo dvoje je dovoljno da situaciju treba ozbiljno shvatiti,on se bori za sebe i nece birati sredstva da sacuva sebe i SNSD na vlasti.
Sta ce institucije uraditi koje vecinom kontrolisu SNSD i HDZ,ostaje da vidimo..
Dakle, zna li neko ko ce reagovati ako US BiH stavi van snage zakone/odluke a Dodik uspije prolongirati zakone da se takve odluke vise ne odnose na tzv.rs.
I najmanji incident koji ce mozda i sam napraviti,iskoritit ce da napravi sukob.
Mislim da su nam dosle lazne diplome,(za kojih se ne zna mentor ili gdje su diplomirali )na naplatu i sto je zanimljivo dosta je njih iz tzv.rs. pa moraju raditi kako im Dodik naredi.