rambo isak trazi vizu iduci put kad bude htio da se slika u banja luci
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Dimu1927
-
DonieBrasco
#6127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako ce ce iz mup-rs iz sipa da "silom" brani Dodika, koji to srbin obicni smrtnik sto prima platu, od prvog do prvog, ima porodicu, djecu, ima obaveze prema bankama.
- no_sekirli
#6128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo sto Dodik radi nije nista nenormalno ni van pameti. Njegovo je da pokusa prekrsiti zakon i da prodje nekaznjeno.
Ako neka drzavna agenciija zatrazi njegovo hapsenje i agencija koja je duzna ga odbije provesti, tek ce to biti pocetak problema.
Samo, ako se desi sluzbeno trazenje hapsenja, nece Dodik zaspati mirno dok je ziv
Ako neka drzavna agenciija zatrazi njegovo hapsenje i agencija koja je duzna ga odbije provesti, tek ce to biti pocetak problema.
Samo, ako se desi sluzbeno trazenje hapsenja, nece Dodik zaspati mirno dok je ziv
- drag_gost
-
DonieBrasco
#6130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije SIPA = srbi, Culum, ne ide to tako.no_sekirli wrote: ↑05/03/2025 20:27 Ovo sto Dodik radi nije nista nenormalno ni van pameti. Njegovo je da pokusa prekrsiti zakon i da prodje nekaznjeno.
Samo, ako se desi sluzbeno trazenje hapsenja, nece Dodik zaspati mirno dok je ziv![]()
-
Dimu1927
#6131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sipa nece, zabranjeno joj djelovanje
fup ne moze jer nema nadleznost u cetnitetu
a zanimljiva je i ta sipa fakat, 800 zaposlenih 400 srba, bas ono po nacionalnom kljucu ravnopravno, kad jos dodas majorizirane...
ovih 400 lagano nazad u mup rs odakle su vecinom i presli u sipu i eto ga
-
plavi_E
#6132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa taj 1% je glavni kljuc za ove trenutne probleme. Tamo nije RS i Dodik nema nikakvu vlast tamo trenutno. Ako Srbi napuste SIPA-u onda sve preosatale pripadnike poslati u Distrikt.Prpa.ba wrote: ↑05/03/2025 20:25Slazem se da bi to bio izuzetno hladnokrvan i racionalan nacin da se zadavi RS i krene u trajni proces pretvaranja RS kao problematicnog entiteta u vise kantona. Pratim.tramvajtrojka wrote: ↑05/03/2025 20:19 taj 1% je jedna pokrajina u drzavi koja ima površinu od 493km2 što čini 1% teritorije BiH![]()
![]()
![]()
Lijep klin ce to biti![]()
![]()
-
tuitamo
#6133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zakoni idu van snage.Dimu1927 wrote: ↑05/03/2025 20:30sipa nece, zabranjeno joj djelovanje
a zanimljiva je i ta sipa fakat, 800 zaposlenih 400 srba, bas ono po nacionalnom kljucu ravnopravno, kad jos dodas majorizirane...![]()
![]()
Nalog za hapšenje.
Zatvor.
-
mehoxy
#6134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se ja s tobom u potpunosti, samo kazem da se nista dobro nije moglo ocekivati u drzavi koja je podijeljena po nacionalnim linijama. Ovakvo nesto je bilo samo pitanje vremena.
- no_sekirli
#6135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebga, uprava Sipe je sad na neprijateljskoj teritoriji, sve je moguceDonieBrasco wrote: ↑05/03/2025 20:28Nije SIPA = srbi, Culum, ne ide to tako.no_sekirli wrote: ↑05/03/2025 20:27 Ovo sto Dodik radi nije nista nenormalno ni van pameti. Njegovo je da pokusa prekrsiti zakon i da prodje nekaznjeno.
Samo, ako se desi sluzbeno trazenje hapsenja, nece Dodik zaspati mirno dok je ziv![]()
-
Dimu1927
#6136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
toliko o drzavi i bajkama koje nas loze komsic i becirevic, institucije ce reagovati heeeejSmatra da odluka PIC-a da rješavanje problema prepusti domaćim institucijama nije konačna, jer BiH je potrebna podrška izvana.
- Mi u ovoj zemlji očigledno podijeljeni. Osim SNSD-a vidjeli ste i ovog delegata u Klubu Bošnjaka iz SDA, odakle nam sada objašnjavaju kako je on bio dovoljno mudar da se ne donese veto. Ta objašnjenja gledamo iz SDA, koja otvoreno već godinama radi sa SNSD-om na podjeli. Svi vidimo da država u ovakvoj situaciji, s obzirom da institucije nismo izgradili, bez međunarodne pomoći teško može po kratkom postupku riješiti problem koji imamo. Mislim da smo mi iz Trojke jedini koji u ovom trenutku možemo insistirati na međunarodnoj pomoći i evropskim vezama koje će insistirati na demokratiji. To je jedini način da zaštitimo BiH u ovom trenutku, a sve drugo je sila i vodi u anarhiju i daljnje urušavanje institucija. Mislim da je vrlo težak trenutak za BIH, ali da treba prepoznati ko su oni koji su za podjele, a koje su snage spremne da čuvaju BIH – ističe Stojanović za "Avaz".
-
DonieBrasco
#6137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima ljeka za odmetnike i izdajnike drzave agencije, nije prvi put.no_sekirli wrote: ↑05/03/2025 20:32Jebga, uprava Sipe je sad na neprijateljskoj teritoriji, sve je moguceDonieBrasco wrote: ↑05/03/2025 20:28Nije SIPA = srbi, Culum, ne ide to tako.no_sekirli wrote: ↑05/03/2025 20:27 Ovo sto Dodik radi nije nista nenormalno ni van pameti. Njegovo je da pokusa prekrsiti zakon i da prodje nekaznjeno.
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno.
Zato i jesam za razbijanje statusa quo. Ovako se ne može nastaviti svakako, svi koji misle da može žive u nekom Lala Landu.
-
tuitamo
#6139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nalog za hapšenje!

- madesa
#6140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nas problem je sto mi nemamo barabu kao sto je Dodik. Kod nas je sve mlako i polako. Da imamo barabu koja ce se njemu suprostaviti lakse bi bilo.
- Prpa.ba
#6141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda vodje nemamo, ali imamo ljude na rukovodecim funkcijama. Neka vide kako ce ih historija i narod suditi.palermo wrote: ↑05/03/2025 20:23 Ustavni sud, tuzilastva, SIPA, sve je to ok, to su neophod I alati za funkcionisanje drzave.
Al nisi spomenuo ( a siguran sam da.nisi zaboravio) jpoliticki faktor ili da budem.precizniji politicko vodsyvo
Imamo li ga,.ako ga sada nemamo,.ima.li ga negdje.na vidiku....naprosto ne.mogu vjerovati da sa sadasnjim politickim.snagama mi mozemo bilo sya uraditi..
Ovo sto tramvaj pise (sve znam
-
Dimu1927
#6142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nema od tog nista, dok god je na drugoj strani muslimansko sarajevo, nijedan srbin ga nece uhapsitituitamo wrote: ↑05/03/2025 20:31Zakoni idu van snage.Dimu1927 wrote: ↑05/03/2025 20:30sipa nece, zabranjeno joj djelovanje
a zanimljiva je i ta sipa fakat, 800 zaposlenih 400 srba, bas ono po nacionalnom kljucu ravnopravno, kad jos dodas majorizirane...![]()
![]()
Nalog za hapšenje.
Zatvor.
ovo sto se oni kolju po skupstini to je samo zbog para, kad je u pitanju srbovanje onda su svi ko jedan
ovi nacelnici sto ga prozivaju lafo, to je samo zbog para, jer im je uzeo sve, i sve trpa u svoj dzep, ne mogu oni da se bogate, i tu prica zavrsava
-
HelaS
#6143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SIPA mora, zakon BiH viši je od entitetskih zakona. Ako ne postupi po nalogu Tužilaštba, odgovornost je na rukovodstvu.
FUP ima policijski sporazum sa Policijom RS, ima pravo preći liniju entiteta, ukoliko nadležni sud izda takav nalog.
Iako mislim da ti to znaš, samo provociraš i trolaš
- Casual's
#6144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Shvati ti šta izjavljuje. On mi spreman da čuva BiH, a onda se poziva na međunarodnu pomoć. Prvo ova govna treba rastjerati, pa onda na Dodika.Dimu1927 wrote: ↑05/03/2025 20:32toliko o drzavi i bajkama koje nas loze komsic i becirevic, institucije ce reagovati heeeejSmatra da odluka PIC-a da rješavanje problema prepusti domaćim institucijama nije konačna, jer BiH je potrebna podrška izvana.
- Mi u ovoj zemlji očigledno podijeljeni. Osim SNSD-a vidjeli ste i ovog delegata u Klubu Bošnjaka iz SDA, odakle nam sada objašnjavaju kako je on bio dovoljno mudar da se ne donese veto. Ta objašnjenja gledamo iz SDA, koja otvoreno već godinama radi sa SNSD-om na podjeli. Svi vidimo da država u ovakvoj situaciji, s obzirom da institucije nismo izgradili, bez međunarodne pomoći teško može po kratkom postupku riješiti problem koji imamo. Mislim da smo mi iz Trojke jedini koji u ovom trenutku možemo insistirati na međunarodnoj pomoći i evropskim vezama koje će insistirati na demokratiji. To je jedini način da zaštitimo BiH u ovom trenutku, a sve drugo je sila i vodi u anarhiju i daljnje urušavanje institucija. Mislim da je vrlo težak trenutak za BIH, ali da treba prepoznati ko su oni koji su za podjele, a koje su snage spremne da čuvaju BIH – ističe Stojanović za "Avaz".
-
NediM17
#6145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tebi izgleda potrefili terapiju, narasli kikiriki mudici, ha?DonieBrasco wrote: ↑05/03/2025 20:28Nije SIPA = srbi, Culum, ne ide to tako.no_sekirli wrote: ↑05/03/2025 20:27 Ovo sto Dodik radi nije nista nenormalno ni van pameti. Njegovo je da pokusa prekrsiti zakon i da prodje nekaznjeno.
-
tuitamo
#6146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoće hoće. Ako ne,Dimu1927 wrote: ↑05/03/2025 20:34nema od tog nista, dok god je na drugoj strani muslimansko sarajevo, nijedan srbin ga nece uhapsitituitamo wrote: ↑05/03/2025 20:31Zakoni idu van snage.Dimu1927 wrote: ↑05/03/2025 20:30
sipa nece, zabranjeno joj djelovanje
![]()
Nalog za hapšenje.
Zatvor.
ovo sto se oni kolju po skupstini to je samo zbog para, kad je u pitanju srbovanje onda su svi ko jedan
ovi nacelnici sto ga prozivaju lafo, to je samo zbog para, jer im je uzeo sve, i sve trpa u svoj dzep, ne mogu oni da se bogate, i tu prica zavrsava
neće zauvijek ostati na relaciji B.Luka-Laktaši.
Misli glavom malo.
-
plavi_E
#6147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja i bez algoritma kazem da je vjerovatnoca 99% da ce Dodik vrlo brzo poslati entitetsku policiju na enttitetsku granicu i krenuti kontrolisati ko mu ulazi u entitet.
-
mehoxy
#6148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta bi nam algoritam predvidio 92-e ? to je besmislica.drag_gost wrote: ↑05/03/2025 20:21Ne razumijem ovakav komentar, pokusavam dati svoj doprinos temi. Svakako ne zna niko do nas sta ce biti i svakako raja samo pokusava da predvidi na osnovu prijasnjih iskustava. Ne copam nozne prste, dijete sam palog borca iz prijasnjeg rata (ARBIH) i zabrinut sam kao vecina ovdje. Kao neko ko je u IT-ju dugo ovo je najvise sto mogu trenutno.Rothmans wrote: ↑05/03/2025 20:17E to je bitno ,da si ti kroz algoritam provuko. Jesil sjedio na siljtetu i copo nozne prste dok si provlacio ?drag_gost wrote: ↑05/03/2025 20:15 Provukoh kroz par algoritama projekciju sekvenci dogadjaja u narednih 5 godina i ako je suditi po tome najizgledniji scenario je konfederacija (50-60%) u kojoj ce RS imati potpunu autonomiju. Dakle, RS ce po tome postati de facto nezavisna, ali de jure nece biti priznata. Sanse za totalni rat (kao u periodu 1992-1995) su minimalne, Srbija nece ugroziti svoj europski put, niti ce Hrvatska dovesti u pitanje svoje stanje u NATO-u i EU, ali su periodicni nemiri po pokrajinama vjerovatniji pogotovo ako dodje do hapsenja nekog zvanicnika u RS. Algoritmi koje sam koristio su Bayesove mreze i Markovljev lanac.
Treba ovo naravno uzeti sa rezervom.
Izvini ako sam te uznemirio, nije mi namjera bila. Kakav je tvoj doprinos?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
svako ko je htio više države, a nije htio ovakve tenzije, nije bio realan.
ništa neće na tanjiru doći. loše je što ne znamo trenutnu poziciju amerike, no i da je Marfi tu, ovaj bi vjerovatno nešto slično uradio ili bi ga drugi pokušali vaditi (mađari, slovaci), jer je satjeran uza zid.
ovo su hazarderski potezi i ovo se ne radi ako imaš prednost. niko ne kaže da se hazarderstvo nekad i ne isplati, ali evidentno je po opoziciji u RS koliko taj put nije siguran.
-
drogon2
#6150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Realno govoreci nece ovdje biti nikakvog hapsenja Dodika bez ozbiljnih garancija i cak direktnog mijesanja stranaca ,a obzirom da se Schmidt ovih dana sakriva od tog nece bit nista.Prije godinu si frajera mogao svaki dan vidjet na tv-u,a sad ni mukajet.
Ako tu drzavne institucije samostalno odrade posao onda aferim,al stvarno ne vidim kako ce se to desit bez sukoba za koji bi uzgred onda probosanske snage bile optuzene da su isti zapocele,a u ovoj geopolitickoj klimi si u toj situaciji gotov.
Ako tu drzavne institucije samostalno odrade posao onda aferim,al stvarno ne vidim kako ce se to desit bez sukoba za koji bi uzgred onda probosanske snage bile optuzene da su isti zapocele,a u ovoj geopolitickoj klimi si u toj situaciji gotov.