BiH je nikad u većoj krizi vec 15 godina, samo sto sad svako internet ima pa palamudi i olako spominje rat, ali nije to tema ovdje.Ironmen wrote: ↑01/03/2025 11:08Samo da te posjetim da EU kao ni jedna samostalna clanica EU jos uvjek nije uvela sanckije Miloradu Dodiku i njegovim celnim ljudima u SNSD stranci koji podrivaju Dejton i ustav BiH i radi na separatizmu iz dana u dan nego ima podrsku odredjenih EU lidera, Milanovica, Orbana itd, da te posjetim da OHR ima ured u Sarajevu i da su kroz EUFOR garancija mira u BiH i da za tu ulogu ima postavljen VP kao i zemlje PIC-a koje i dalje ne reagiraju dok je BiH u nikad vecoj krizi, zato treba biti jako oprezan sa prijateljima iz EU.Trappist wrote: ↑01/03/2025 10:10Iskreno, u meni ovo budi neki entuzijazam, jer je očigledno da je nama najveci prijatelj i najveći smjer EU. EU + VB je u zadnjih mjesec pokazala na čijoj je strani trenutne historije i mislim da ce vrijeme pokazati da ce EU izaci jaca iz ovog svega. A kad ojaca, dobro ce razmisliti "krtice" u europi hoće li i dalje sjediti na dvije stolice ili ce napokon ojacatiDonieBrasco wrote: ↑01/03/2025 10:02 Ovo je samo pocetak ludila nove administracije, Europa se tek pocela buditi i jako je ranjiva za sebe a ne da pomogne Ukrajini, ja ovo sve gledam kako ce se na nas odraziti Trumpova politka, kakvu ce politiku imati za Balkan, mislim da nas ovo treba zabrinuti obzirom sa kime djelimo zrak, drzavu, kakvi su nam susjedi.![]()
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Trappist
#28951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Ironmen
#28952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja to pricam od 2022 godine ali @sumirprimus i ekipa na ovoj temi to ne zele da vide i onda dobijes salve uvreda na svoj racun.statixx wrote: ↑01/03/2025 09:32 Ovaj Vance se prvo nagovorio Evropljanima, odrzao im lekciju iz demokratije, a sad i Zelenskom.
Ameri su dobro profitirali ovim ratom kroz porast izvoza gasa u EU, a na ustrb ruskog izvoza. I sad sastance s Rusima ignorisuci EU i Ukrajinu.
Jedino sto mi pada na pamet, osim minerala, je razvoj Kine. Oni su dobro profitirali na jeftinom ruskom gasu i nafti. To USA zeli da zaustavi.
SAD-e su uradile sve sto im je bio plan, vratili su Rusiju 50 godina u nazad, dobili su sve moguce informacije o ruskom naoruzanju koje tesko moze parirati americkom iz 80 godina, sada je veliki problem SAD-a Kina koja bi mogla Rusiju staviti pod svoj lanac i tako ojacati jos vise sebe to je ono sto je sada problem broj 1 SAD-a, a jedan od nacina je kako to sprijeciti je prodaja Ukrajine uzimanjem njezinih minerala a prebacivanje vruceg krompira u ruke Evrope koja ne zna gdje se nalazi.
-
L u c i f e r
- no_sekirli
#28954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pojasnio Rubio kasnije sve, samo izmedju redaka.
Nakon odbijanja Ukrajine na prvu ponudu i okvirnih 500 milijardi za USA u mineralima, Kampovi ublehari kao fol pristali na puno manje i doveli Zelenskog u oralni ured, okruzili ga sa 20 novinara i citavom svitom MAGAraca sa jasnim planom da ga ponize i isprovociraju "prekid" sporazuma. A sporazum je sadrzavao nista drugo, nego pristanak na podjelu zarade od resursa bez garancije o zastiti Ukrajine, nego sa pricom da se Rusi nece usuditi napasti americko ulaganje.
Ovo sve Zelenski, tj.Ukrajina mogu dobiti i od Putlera i ekipe iz Kremlja, plus puno, puno vise ukoliko pristanu biti kao Bjelorusija.
Ameri mozda trenutno imaju najvecu moc, mada je i to sve pod znakom pitanja, jer nisu se ni oni namjerili na ozbiljnog protivnika odavno, ali postoji realna opasnost da se prekombinuju, jer ne moze se bas 80 godina najveceg antagonizma USA-Rusija ponistiti samo tako i za mjesec dana Krampove diktature.
Nakon odbijanja Ukrajine na prvu ponudu i okvirnih 500 milijardi za USA u mineralima, Kampovi ublehari kao fol pristali na puno manje i doveli Zelenskog u oralni ured, okruzili ga sa 20 novinara i citavom svitom MAGAraca sa jasnim planom da ga ponize i isprovociraju "prekid" sporazuma. A sporazum je sadrzavao nista drugo, nego pristanak na podjelu zarade od resursa bez garancije o zastiti Ukrajine, nego sa pricom da se Rusi nece usuditi napasti americko ulaganje.
Ovo sve Zelenski, tj.Ukrajina mogu dobiti i od Putlera i ekipe iz Kremlja, plus puno, puno vise ukoliko pristanu biti kao Bjelorusija.
Ameri mozda trenutno imaju najvecu moc, mada je i to sve pod znakom pitanja, jer nisu se ni oni namjerili na ozbiljnog protivnika odavno, ali postoji realna opasnost da se prekombinuju, jer ne moze se bas 80 godina najveceg antagonizma USA-Rusija ponistiti samo tako i za mjesec dana Krampove diktature.
- Peacean
-
Nisamsdaali
#28956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
E čuj Vance održao lekciju iz demokratije 
- drug_profi
#28957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja to vidim kao zavist radi moralne visine koju licnost Zelenskog ima, a koju oni nikad nece dosegnuti, pa kontaju da ce mozda biti malo visociji, ako njega povuku dole.jeza u ledja wrote: ↑01/03/2025 08:24 Meni je najzalosnije sto se prema Zelenskom obracaju kao da je on Putin ili stvarno neki diktator. Pa ono kao, jesmo zajebani, niko se do sad nije usudio da mu kaze nesto ruzno, Amerika vise nece sutiti na ponasanje ovog bandita.![]()
DzejDi pokazuje koliko je malo ljudsko stvorenje. Zelenski kraj njega gromada.
U Ovalnom uredu jeste sinoć bio lider slobodnog svijeta, ali je napustio prostoriju i odletio nazad preko okeana.
- Point.
#28958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zelenski lider slobodnog svijeta. Svaka mu čast da se smogao samokontrolirati i ne išaketati JD Vancea kad mu je on nešto krenuo svojim rukicama.
Slava Ukrajini!
Slava Ukrajini!
- drug_profi
#28959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja obicno na ovakvim sastancima kad mi neko od enturaza partnera pocne nesto solit pamet, kazem izvini pricam sa tvojim sefom...
- Vic Rattlehead
#28960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
teški umobolnik, narcis i idiot, skupa sa onim vanceom. bruka i sramota za ameriku kakve mentalne bolesnike imaju za predsjednika i potpredsjednika.
prizivam drugi građanski rat u americi da se spasi i amerika i svijet!
a sve one naše balijice koje su prizivale i pozdravljale povratak trumpa, nabijem na neku stvar!
prizivam drugi građanski rat u americi da se spasi i amerika i svijet!
a sve one naše balijice koje su prizivale i pozdravljale povratak trumpa, nabijem na neku stvar!
-
kakavdanakneiskustvu
- MehmedPasaMoric
#28962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa nije mi Putin nesto posebno da ti pravo kazem, sa dosta njegovih stavova se ne slazem... Ali u svakom slucaju mnogo mi je drazi od nadrogiranog Jevreja u zelenoj majiciultima_palabra wrote: ↑01/03/2025 01:46Putin je van konkurencije?MehmedPasaMoric wrote: ↑28/02/2025 23:44 Donald J Trump mi polako ali sigurno postaje omiljeni politicar poslije naravno rahmetli Josipa B Tita. Ljudina
- Pandakonda
#28963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedina realna stvar koju je zuti dobro poentirao je problem manjka ljudstva kod ukrajinaca. Mozes ti poslati para i oruzja koliko zelis ali dzabe kada nema ko da upravlja time. Ukrajinci su izgubili jako puno ljudi, dok je ostatak ili demotivisan za ratovanje ili su pobjegli. Rusi na drugoj strani imaju dosta vise stanovnistva i nemaju nikakav problem bacati ljude da ginu kao sto su i radili u WW2. A sigurno u obzir ne dolazi slanje NATO vojnika direktno na teren da se bore za njih jer bi ona sukob definitivno eskalirao u nesto vise. Putin psihopata kakav jeste nema nikakav problem da jos ovoliko ruskih vojnika umre ako bi znacilo da ce dobiti sta zeli. Dok Zelenski nema taj luksuz.
Zelenski ima jako losu poziciju sada jer ni USA niti evropa ne znaju kakve da mu sigurnosne garancije ponude. On bi vjerovatno odmah sada potpisao da preda sve okupirane teritorije rusiji ako bi to znacilo ulazak u NATO. Ali onda znamo da Rusija nikad ne bi pristala na takav dogovor niti NATO moze primiti drzavu u konfliktu. A tim sljedom u obzir ne dolaze nikakve garancije koje podrazumijevaju EU ili USA trupe/oruzje na teritoriji Ukrajine. Trump je igrao na kartu garancija u obliku toga da Rusija sigurno nikada nece napasti Americke investicije (kopanje minerala i energenata koje bi krenulo), dok Zelenski ocigledno smatra da to nije dovoljno
Zelenski ima jako losu poziciju sada jer ni USA niti evropa ne znaju kakve da mu sigurnosne garancije ponude. On bi vjerovatno odmah sada potpisao da preda sve okupirane teritorije rusiji ako bi to znacilo ulazak u NATO. Ali onda znamo da Rusija nikad ne bi pristala na takav dogovor niti NATO moze primiti drzavu u konfliktu. A tim sljedom u obzir ne dolaze nikakve garancije koje podrazumijevaju EU ili USA trupe/oruzje na teritoriji Ukrajine. Trump je igrao na kartu garancija u obliku toga da Rusija sigurno nikada nece napasti Americke investicije (kopanje minerala i energenata koje bi krenulo), dok Zelenski ocigledno smatra da to nije dovoljno
- ultima_palabra
#28964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jao salju regrute na liniju u vlastitoj zemlji. Amerika ih je slala u Koreju i Vijetnam.
- dale cooper
#28965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pentagon orders new purge of social media sites to dump diversity, inclusion mentions by March 5
Toliko o slobodi govora. O korištenju pentagonovih resursa za ove stvari da i ne govorim.
https://apnews.com/article/pentagon-soc ... fe2440648fBuilding lethality in the military may be the buzzword for the new Trump administration, but busywork and paperwork have become the reality at the Pentagon, as service members and civilian workers are facing a broad mandate to purge all of the department’s social media sites and untangle confusing personnel reduction moves.
On Wednesday, the department’s top public affairs official signed and sent out a new memo requiring all the military services to spend countless hours poring over years of website postings, photos, news articles and videos to remove any mentions that “promote diversity, equity and inclusion.”
If they can’t do that by March 5, they have been ordered to “temporarily remove from public display” all content published during the Biden administration’s four years in office, according to a copy of the memo obtained by The Associated Press.
The new directive comes as the military services also are scrambling to identify probationary workers the administration has targeted for firing under its campaign to slash the government workforce. They are also trying to figure out how many civilian workers have agreed to leave under the government-wide buyouts and whether they have been approved.
Toliko o slobodi govora. O korištenju pentagonovih resursa za ove stvari da i ne govorim.
- drug_profi
#28966 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naumpade mi mogucnost da ce se svim ovim potezima (otpuštanja, carine, trgovinski rat) izgubiti mnogo radnih mjesta i poskupiti zivot.
A onda dobivas puno dobrovoljaca za vojnu sluzbu.
Mozda sam paranoican, ali eto.
A onda dobivas puno dobrovoljaca za vojnu sluzbu.
Mozda sam paranoican, ali eto.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://avaz.ba/vijesti/globus/958706/n ... o-na-odmor
vancea na odmoru docekali s ukrajinskim zastavama
tajna sluzba promijenila lokaciju
vancea na odmoru docekali s ukrajinskim zastavama
tajna sluzba promijenila lokaciju
-
Bossona
#28968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pišanje po Trumpu i njegovim MAGA-rcima
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#28969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Odlicna opservacija
-
Hendrix
#28970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zaboravio si dodati i da je gay. Da upotpunis ruski propagandu koja ovo uvaljuje godinama.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/03/2025 16:38Pa nije mi Putin nesto posebno da ti pravo kazem, sa dosta njegovih stavova se ne slazem... Ali u svakom slucaju mnogo mi je drazi od nadrogiranog Jevreja u zelenoj majiciultima_palabra wrote: ↑01/03/2025 01:46Putin je van konkurencije?MehmedPasaMoric wrote: ↑28/02/2025 23:44 Donald J Trump mi polako ali sigurno postaje omiljeni politicar poslije naravno rahmetli Josipa B Tita. Ljudina
Nadam se da si cetnik, onda je sve ok. To ti je duznost da siris propagandu. Nastavi da glabas Putinu kao i svi pro ruski vazali.
- drug_profi
#28971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tito bi bio na strani Ukrajine 100%, a odjebo bi i Trumpa i Putina.
Mehmed pasa ima uvrnutu logiku.
Mehmed pasa ima uvrnutu logiku.
- Peacean
#28972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.klix.ba/biznis/privreda/iz- ... /250301123Iz Norveške stigla brza reakcija, benzinski gigant poručio: Nema više goriva za Amerikance, slava Ukrajini
- MehmedPasaMoric
#28973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakva Ruska propaganda, lik otvoreno podrzava Izrael i genocid nad Palestincima imas njegove tweetove o tome. Kao pripadnik nacionalne manjine koja cini 0.4% ukupnog stanovnistva Ukrajine je razorio zemlju i poslao hiljade u smrt, od kojih naravno niko nije pripadnik te iste njegove manjine. Ne podrzavaju ga vise cak ni Hrvati koji su nekad i isli u Ukrajinu da se bore za istu stvar za koju sunse borili 42; ono malo Muslimana/Bosnjaka sto ga je podrzavalo je odavno diglo ruke od njega, bukvalno jos samo na ovom forumu ja mogu procitati nesto pozitivno za nadrogiranog Jevreja. Da ne govorim o ostalim muslimanima svijeta koji ga nikad nisu ni podrzavali, jedino su NATO muslimani izgleda po necemu bolji i pametnijiHendrix wrote: ↑01/03/2025 21:47Zaboravio si dodati i da je gay. Da upotpunis ruski propagandu koja ovo uvaljuje godinama.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/03/2025 16:38Pa nije mi Putin nesto posebno da ti pravo kazem, sa dosta njegovih stavova se ne slazem... Ali u svakom slucaju mnogo mi je drazi od nadrogiranog Jevreja u zelenoj majici
Nadam se da si cetnik, onda je sve ok. To ti je duznost da siris propagandu. Nastavi da glabas Putinu kao i svi pro ruski vazali.
I ne nisam cetnik, imam podjednako lose misljenje o sve 3 plemenske zajednice koje postoje u BiH. Kod mene nema diskriminacije
- Point.
#28974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Forza Zelenski! 
- Point.
#28975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zašto osjećam zlobu u ovom postu?