Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rikta123 wrote: ↑28/02/2025 09:03
hajde kreni mile ba sta cekaju ?
Krenuo je. Ali ga sda spasava kroz vijece naroda.
I ja sam stava da ovo nije trebalo ici na VN jer su mu kupili dva mjeseca u kojima moze prijetiti i trgovati svojim ukazom, i prema domacim politicarima i prema strancima.
Evo kako bi islo:
4) Predsjednik Republike ukazom proglašava zakon u roku od sedam dana od dana njegovog usvajanja u Narodnoj skupštini. U tom roku predsjednik Republike može zahtijevati od Narodne skupštine da ponovo odlučuje o zakonu. Predsjednik Republike je dužan da proglasi zakon koji je ponovo usvojen u Narodnoj skupšini.
Ovo je dobro čuti! Jedna dobra stvar koja se vidjela u ovih par dana a i tamo prije kad su bili pokusaji blokiranja "entitetske granice" je da on ima jako slabu podrsku u narodu, tako da vjerujem da su sve opcije definitivno na stolu.
Procitaj malo BanjaLukaForum - nevjerovatno sta se pise, do duse treba biti realan - to su tastatura-ratnici. Ali u biti se pise, da je Dodo to trebao ranije da uradi, ma da ima i komentara koji pisu, da ovo nije dobro za RS
Različita mišljenja baš kao i na ovom forumu
Da su htjeli djelovati vec bi sinoc djelovai i pohapsili barem 50 osoba, ovako samo jos vise daju vjetar u ledja Dodiku koji polako ispipava teren za secesiju dok Vucic dolazi na konsultacije svako malo, opet pravimo gresku i ocekujemo da ce neko drugi sa strane da nam pomogne.
Procitaj malo BanjaLukaForum - nevjerovatno sta se pise, do duse treba biti realan - to su tastatura-ratnici. Ali u biti se pise, da je Dodo to trebao ranije da uradi, ma da ima i komentara koji pisu, da ovo nije dobro za RS
Različita mišljenja baš kao i na ovom forumu
Da su htjeli djelovati vec bi sinoc djelovai i pohapsili barem 50 osoba, ovako samo jos vise daju vjetar u ledja Dodiku koji polako ispipava teren za secesiju dok Vucic dolazi na konsultacije svako malo, opet pravimo gresku i ocekujemo da ce neko drugi sa strane da nam pomogne.
imaju ljudi koji imaju poso da hapse dodika i slične
za to su trenirani i dobivaju plaće
gdje su to bili pojmovi MI kada su se dobri poslovi u sipi dijelili kad sam ja imao 734 2007 oni su imali po 2500
landahali čekali mirovinu
eto vam sad prigoda da radite zajedno s mupovima tužilaštvima i sudovima
sada je prigoda da malo i razmijenite iskustva kao za vrijeme alžirske skupine
vjerojatno će ih pola na bolovanje ili neplaćeno
kakve veze obični ljudi imaju s ovim događanjima???
archi_a wrote: ↑24/02/2025 18:04
Vec od sutra oba clana predsjednistva BiH, ministar odbrane, premijer fBih i premijeri kantona, ministar policije fBiH, i kantona, politicari, sluzbenici sa nivoa drzave trebali su da se sastanu javno da budu u kontinuiranoj komunikaciji i zasjedanju. Vec od sutra na svim vaznijim pravcima u drzavi, ispred svih drzavnih institucija u Sarajevu i drugim gradovima treba da bude vidno pojacano prisustvo sigurnosnih agencija, dugih cijevi. Koordinacija sigurnosnih sluzbi i tuzilastva treba da odrzi javne sastanke. Da budu vidljivi i da se posalju poruke o stabilnosti drzave i spremnosti za zastitu stanovnistva, odbranu ustavnopravnog poretka i reakciju na bilo kakve pokusaje rusenja istog. TO BI BIO ISPRAVAN KORAK, TO JE JEDINI PRAVI NACIN BORBE PROTIV PRIJETNJI SECESIONIZMOM!
Sve ostalo je ubleha miseva.
Vrijeme da izvucem post napisan prije izglasavanja ovih neustavnih zakona, prije drzavnog udara. Napisano upravo da se ne dozvoli ni najmanji prostor ublehama koje bi da imaju svoje ideje. Jedini nacin da se svim.gradjanima posalje poruka da institucije rade svoj posao.
DaysleepeR wrote: ↑28/02/2025 09:04
Kako ćemo zauzdati ovakve debile?
Ovi retardi nisu svjesni koliku štetu rade.
mogu oni do sutra piskarati ljudi su osjetili što znači ekonomsko raslojavanje kad ti kolegica iz razreda ide na maldive a ti skupljaš do podaca ili gledaš pobjeći u njemačku neće ići gdje je nered...neće srljati u sukobe
radije će ostat u stanu i gledat na tv ili spavat
garant od nas 45+ god očekuju da se fatamo puške
ja je nikad u ruci nisam držao niti sam pucao jedva čekam da mi dođe poziv ako bude gusto da se nasmijem
Ironmen wrote: ↑28/02/2025 09:49
opet pravimo gresku i ocekujemo da ce neko drugi sa strane da nam pomogne
Sta tacno i koje korake predlazes? Da jurisamo na BL i pohapsimo sve iz skupstine?
Hocemoli drzavu ili ne ?? Ako hocemo drzavu mora se ici u rat ako necemo onda bolje da se mi odvojimo od njih brze ce ici druge opcije nema, MZ nece prstom mrdnuti pogledajte sta rade Ukrajini sada trgaju je na sve moguce nacine od teritorijalnih do rudnih bogastava, ako Smit nece pokrenuti ovlasti koje ima po Dejtonu onda ne vidim vise ni sata da bude na ovoj funkciji koju sada obavlja, prvo trebamo krenuti od OHR-a pa onda dalje upamtite da trece opcije nema.
DaysleepeR wrote: ↑28/02/2025 09:04
Kako ćemo zauzdati ovakve debile?
Ovi retardi nisu svjesni koliku štetu rade.
mogu oni do sutra piskarati ljudi su osjetili što znači ekonomsko raslojavanje kad ti kolegica iz razreda ide na maldive a ti skupljaš do podaca ili gledaš pobjeći u njemačku neće ići gdje je nered...neće srljati u sukobe
radije će ostat u stanu i gledat na tv ili spavat
garant od nas 45+ god očekuju da se fatamo puške
ja je nikad u ruci nisam držao niti sam pucao jedva čekam da mi dođe poziv ako bude gusto da se nasmijem
"Stoga je jedini pravi odgovor u ovom trenutku maksimalan rad institucija i ne nasjedanje na provokacije."
Te institucije moraju da budu vidljive. Ta koordinacija mora da bude vidljiva gradjanima. Treba da se uspostavi krizna komunikacija, da nema šuma u eteru. Da gradjani budu instruirani tacnim, konciznim informacijama, da znaju da postoji sistem koji ih štiti. Da ne pokušavaju uzeti stvari u svoje ruke!!!
Da bi to bilo moguće treba da prestane politikanstvo za sitni šićar svih proBiH političkih aktera, oponenata u ovom trenutku.
Ironmen wrote: ↑28/02/2025 09:49
opet pravimo gresku i ocekujemo da ce neko drugi sa strane da nam pomogne
Sta tacno i koje korake predlazes? Da jurisamo na BL i pohapsimo sve iz skupstine?
Hocemoli drzavu ili ne ?? Ako hocemo drzavu mora se ici u rat ako necemo onda bolje da se mi odvojimo od njih brze ce ici druge opcije nema, MZ nece prstom mrdnuti pogledajte sta rade Ukrajini sada trgaju je na sve moguce nacine od teritorijalnih do rudnih bogastava, ako Smit nece pokrenuti ovlasti koje ima po Dejtonu onda ne vidim vise ni sata da bude na ovoj funkciji koju sada obavlja, prvo trebamo krenuti od OHR-a pa onda dalje upamtite da trece opcije nema.
Valjda smo pravili drzavu ovih 30 godina, da je ne moramo praviti u ratu?
Kakve osobe sve imaju prsitup internetu, nevjerovatno.
SDA hoće da iskoristi priliku da se vrati u vlast, da pokaže kako je trojka nesposobna da odgovori na prijetnju i da se postave kao branik domovine.
Sasvim jasna taktika.
Onda bi fino sjeli i dogovorili se sa Dodikom da se nastavi kao prije, tender ti, tender mi.
Truba wrote: ↑28/02/2025 09:59
imaju ljudi koji imaju poso da hapse dodika i slične
za to su trenirani i dobivaju plaće
gdje su to bili pojmovi MI kada su se dobri poslovi u sipi dijelili kad sam ja imao 734 2007 oni su imali po 2500
landahali čekali mirovinu
eto vam sad prigoda da radite zajedno s mupovima tužilaštvima i sudovima
sada je prigoda da malo i razmijenite iskustva kao za vrijeme alžirske skupine
vjerojatno će ih pola na bolovanje ili neplaćeno
kakve veze obični ljudi imaju s ovim događanjima???