Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Trappist

#4501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

ljubijankic wrote: 28/02/2025 09:16
Trappist wrote: 28/02/2025 09:16
made_in_sarajevo wrote: 28/02/2025 06:39 Evo zabrani sve covjek i zatvorom prijeti ko otkaz ne bude dao i da dodje kod njega raditi za koju stoju manje. Ali sto samo SIPA, sto nisu granicna i direkcija u ovim zabranama? Jebiga Mile ti bi se jebo ali da ne udje skroz. Moj Mile sta ces za Europol sad kad trazis prekid svega, a nije bas da strancima mozes reci ja sam glavni baja. Pa Frontex kojeg si potpisao nedavno, pa svog direktora u sipi i sve funkcije u sipi posto je sipa po podjelama vrhovnog bosnjaka pripala tebi, granicna hrvatima, direkcija bosnjacima i tako.

Ja bi Mile na tvom mjestu se naljutio, dao dobre kredite raji da pocnu kupovati stanove po Sarajevu. Nece samo ljudi iz Sarajeva po lukavici kupovati, okreni malo u svoju korist. Javi se da dogovorimo finu cijenu za moj stan, hajde ba ja ga prodam da idem dalje, a ti pocnes uvaljivat srbe iza ledja bosnjaka. Sto bi rekli vjekovna izjava, babo ruco pajel
pa zato sto ga nece doci hapsiti ni granicna ni direkcija, nego sipa i tuzilastvo bih :izet:
A ako sipsa odbije hapsenje sto je jako realan scenarij?
ako ako, je li mup rs odbio hapsenje nesica?
Maliodmene

#4502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

made_in_sarajevo wrote: 28/02/2025 06:39 Evo zabrani sve covjek i zatvorom prijeti ko otkaz ne bude dao i da dodje kod njega raditi za koju stoju manje. Ali sto samo SIPA, sto nisu granicna i direkcija u ovim zabranama? Jebiga Mile ti bi se jebo ali da ne udje skroz. Moj Mile sta ces za Europol sad kad trazis prekid svega, a nije bas da strancima mozes reci ja sam glavni baja. Pa Frontex kojeg si potpisao nedavno, pa svog direktora u sipi i sve funkcije u sipi posto je sipa po podjelama vrhovnog bosnjaka pripala tebi, granicna hrvatima, direkcija bosnjacima i tako.

Ja bi Mile na tvom mjestu se naljutio, dao dobre kredite raji da pocnu kupovati stanove po Sarajevu. Nece samo ljudi iz Sarajeva po lukavici kupovati, okreni malo u svoju korist. Javi se da dogovorimo finu cijenu za moj stan, hajde ba ja ga prodam da idem dalje, a ti pocnes uvaljivat srbe iza ledja bosnjaka. Sto bi rekli vjekovna izjava, babo ruco pajel
pa zato sto ga nece doci hapsiti ni granicna ni direkcija, nego sipa i tuzilastvo bih :izet:
A ko ce izgubiti dobro placen posao?
ljubijankic

#4503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Maliodmene wrote: 28/02/2025 09:23
Ma ne bih ja racunao na to. Imas direktora koji nikad nece izdati takva naređenja, imas ljudi u RS koji ti nece dozvoliti da tako lako radis hapšenja po Banja Luci, nije mi tako lako izvedivo kao sto vi predstavljate.
Styling

#4504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Prvo, direktor SIPA je Srbin pa opet sinoć uhapsiše dvojicu SnSD-ovaca. Drugo, nisu u SIPA samo Srbi ima i drugih koji sigurno
ne bi odbili naređenje.
emmir1

#4505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u srijedu navečer u Banju Luku kako bi Dodiku pružio uvjeravanja o “potpori” Srbije. Vučić je govorio o "sramnoj" presudi čiji je "cilj uništenje Republike Srpske". Komentari su potaknuli strahove od novog sukoba u toj balkanskoj državi.

Prenosi Der Spiegel
Styling

#4506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

ljubijankic wrote: 28/02/2025 09:29

Ma ne bih ja racunao na to. Imas direktora koji nikad nece izdati takva naređenja, imas ljudi u RS koji ti nece dozvoliti da tako lako radis hapšenja po Banja Luci, nije mi tako lako izvedivo kao sto vi predstavljate.
Hapšenje ne naređuje direktor već Tužilaštvo. SIPA je tu samo da sprovodi naloge Tužilaštva.
duh_sa_sjekirom

#4507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

Ode Mile lajkovačkom prugom,
ode Mile sa još jednim drugom...
:serbo:
Trappist

#4508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

Styling wrote: 28/02/2025 09:31
ljubijankic wrote: 28/02/2025 09:29

Hapšenje ne naređuje direktor već Tužilaštvo. SIPA je tu samo da sprovodi naloge Tužilaštva.
:thumbup:
krenuo i ja isto napisati ali onda skontam nemam vise volje raspravljati sa ljudima koji pisu o stvarima o kojima bukvalno nemaju pojma. I onda skontam vecina forumasa je tako, mlati praznu slamu, pojma nemaju ni o cemu, ali redovno sve zivo komentarisu.
JovicSA

#4509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Logovan wrote: 28/02/2025 09:15
:lol: :lol: :lol:

Nemam riječi :run:
Istina, ako iko sve ovo sjebe to će biti SDA nekim mahnitim akcijama tipa nekakvog postrojavanja i tekbiranja, prizivanja Irana i sl. Dodiku bi to došlo kao kec na 11. :roll:
DaysleepeR

#4510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Styling wrote: 28/02/2025 09:29
Prvo, direktor SIPA je Srbin pa opet sinoć uhapsiše dvojicu SnSD-ovaca. Drugo, nisu u SIPA samo Srbi ima i drugih koji sigurno
ne bi odbili naređenje.
Zaboravite na hapšenje Dodika.
Političari i bogataši nikad nisu uhapšeni, nego se uz pratnju advokata jave sami ili u predmetnu instituciju ili na odsluženje kazne.
Nećete nikad vidjeti hapšenje ni Bakira ni Čovića ni Dodika ni Vučića, niti ijednog bitnijeg političara.

Ne budite djeca.
Vic Rattlehead

#4512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vic Rattlehead »

da iko u ovoj zemlji ima damu i državničke svijesti, a nema, već bi oružane snage, sipa i osa trebale biti spremne na reakciju i uspostavljanje suvereninteta i integriteta na cijelom teritoriju bih.

nikakve ovo nisu provokacije, već državni udar, pripreman već neko vrijeme. i tu bez pardona trebaju reagovati oni koji su zaduženi za borbu protiv vanjskog i unutrašnjeg neprijatelja, a to su oružane snage, sipa, osa i mup.

a aliji i harisu j**** pleme, sjeme i pokoljenje za ono što su stavili svoj potpis u dejtonu!
archi_a

#4513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

archi_a wrote: 24/02/2025 18:04 Vec od sutra oba clana predsjednistva BiH, ministar odbrane, premijer fBih i premijeri kantona, ministar policije fBiH, i kantona, politicari, sluzbenici sa nivoa drzave trebali su da se sastanu javno da budu u kontinuiranoj komunikaciji i zasjedanju. Vec od sutra na svim vaznijim pravcima u drzavi, ispred svih drzavnih institucija u Sarajevu i drugim gradovima treba da bude vidno pojacano prisustvo sigurnosnih agencija, dugih cijevi. Koordinacija sigurnosnih sluzbi i tuzilastva treba da odrzi javne sastanke. Da budu vidljivi i da se posalju poruke o stabilnosti drzave i spremnosti za zastitu stanovnistva, odbranu ustavnopravnog poretka i reakciju na bilo kakve pokusaje rusenja istog. TO BI BIO ISPRAVAN KORAK, TO JE JEDINI PRAVI NACIN BORBE PROTIV PRIJETNJI SECESIONIZMOM!
Sve ostalo je ubleha miseva.
Vrijeme da izvucem post napisan prije izglasavanja ovih neustavnih zakona, prije drzavnog udara. Napisano upravo da se ne dozvoli ni najmanji prostor ublehama koje bi da imaju svoje ideje. :bih:
Malisa11

#4514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

Vic Rattlehead wrote: 28/02/2025 09:57 da iko u ovoj zemlji ima damu i državničke svijesti, a nema, već bi oružane snage, sipa i osa trebale biti spremne na reakciju i uspostavljanje suvereninteta i integriteta na cijelom teritoriju bih.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa covjece ti pojma nemas sta oruzane snage rade, sta sipa sta osa sta neka druga pm
black64

#4515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by black64 »

polahko ljudi, ovo ce se sa bijelim rukavicama obavit, kao što to inače EU radi
:bih:
tramvajtrojka

#4516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Malisa11 wrote: 28/02/2025 09:59
Vic Rattlehead wrote: 28/02/2025 09:57 da iko u ovoj zemlji ima damu i državničke svijesti, a nema, već bi oružane snage, sipa i osa trebale biti spremne na reakciju i uspostavljanje suvereninteta i integriteta na cijelom teritoriju bih.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa covjece ti pojma nemas sta oruzane snage rade, sta sipa sta osa sta neka druga pm
sta ocekivati od sdaovca koji av svoj spektar upija na ovim stranicama

Image
Image
Image
Image

100x veci protivnici Bosne od samih cetalja su nasi sdaovci
zenit dozic

#4517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zenit dozic »

Gdje nalaze ove spodobe :-)
Cuj ponosni bosnjaci i profilna osuđeni kriminalac
Jel ta vildana rod mulahusicu :mrgreen:
farenhajt983

#4518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

evo u ovim postovima se upravo grijesi gdje kaze "svi se digli"

uz dodik nije opozicija, a samu podrsku smo vidjeli kolika je na skupu, zezno se sto je bila u BanjaLuci gdje konstantno gubi
konstanto sam misljenja a i jos ga nisam promijenio, on jednostavno zeli jos nekoga od politicara da povuce sa sobom, mislio je da ce tu biti opozicija, zato je kroz miting naglasavao "institucija predsjednika"

zar ne vidite da i njegovi bliski saradnici iz SNSD-a koji su na visi pozicijama se vise neoglasavaju, jer ako i njih povuce, slabi stranku za ubuduce
archi_a

#4519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

"Stoga je jedini pravi odgovor u ovom trenutku maksimalan rad institucija i ne nasjedanje na provokacije."
Te institucije moraju da budu vidljive. Ta koordinacija mora da bude vidljiva gradjanima. Treba da se uspostavi krizna komunikacija, da nema šuma u eteru. Da gradjani budu instruirani tacnim, konciznim informacijama, da znaju da postoji sistem koji ih štiti. Da ne pokušavaju uzeti stvari u svoje ruke!!!
Da bi to bilo moguće treba da prestane politikanstvo za sitni šićar svih proBiH političkih aktera, oponenata u ovom trenutku.
Last edited by archi_a on 28/02/2025 10:15, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

zenit dozic wrote: 28/02/2025 10:08 Gdje nalaze ove spodobe :-)
Ne bi me čudilo da su botovi iz RS ili SRB, neka vrsta hibridnog rata. Da nekom sa PTSP pukne zica i napravi belaj, sto ce se iskoristiti. U pamet
shbc

#4521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by shbc »

zenit dozic wrote: 28/02/2025 10:08 Gdje nalaze ove spodobe :-)
Koliko se sjecam Vildana je sam Mulahusic

I gledaj ti koliko to laze bez stida i srama i pokusava izazvati haos (koji btw samo ide na ruku Dodiku i jedino ga to moze spasiti). "Srbi svi kao jedan iza Dodika", dok mu i opozicija i obicni ljudi tamo j sve po spisku jer ih vodi u sranje.

Doslovno ista bagra SDA i SNSD. Isti cilj imaju i zive jedni za druge.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

Chloe wrote: 28/02/2025 08:05
izvrsni direktor wrote: 28/02/2025 08:01
Chloe wrote: 28/02/2025 07:58

Tačno bi vaama nekima bio sevap stalni boravak od minimalno godinu dana u RS-u obezbjediti. :)
Zasto? Da osjetimo strah koji su osjetile patrijote? Il je to ravno zatvoru?
Da te izglasamo i gledamo kako se prsiš na gluposti poput onih koje su se juče odigravale u onoj sali. :bih:
Hvala na ideji. Razmislit cu. A ti do tad glasaj za Ramiza salkica patrijotu
made_in_sarajevo

#4523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

nema SIPA sta odbijati hapsenje kad dodje nalog sa tuzilastva. Mada u ovom slucaju posto je presuda donesena i ako se potvrdi nema njega niko hapsiti. Dobit ce datum kad da se javi u vojkovice ili posto je godina dana zatvora da uplati cifru u drzavni budzet i tako bude oslobodjen zatvora. U slucaju da nece da plati i nece da se javi, Sud raspisuje potjernicu za njim i onda ga u biti hapse sve policijske agencije, prvenstveno drzavna sudska policija. da se pojavi na granici sa potjernicom i granicna policija ga mora uhapsiti.
kakotakonikako

#4524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakotakonikako »

KraljicaIzJajca wrote: 28/02/2025 08:53
kakotakonikako wrote: 28/02/2025 08:51
Styling wrote: 28/02/2025 08:25

Tako se ne odlučuje i ne ponaša u demokratskom sistemu.
Naravno, ja sam patriota i ne bježim da iskažem svoj stav. Oni koji bježe od odgovornosti, njima na dušu.
Ko je patriota - dokazano je od 92-95. :thumbup:

Jašta, eto vas patriote se pita za stav i mišljenja. :lol:
Patriote, na tvoju veliku zalost, pokazuju stav i misljenje kad treba.

Maliodmene

#4525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

kakotakonikako wrote: 28/02/2025 10:22
KraljicaIzJajca wrote: 28/02/2025 08:53
kakotakonikako wrote: 28/02/2025 08:51

Ko je patriota - dokazano je od 92-95. :thumbup:

Jašta, eto vas patriote se pita za stav i mišljenja. :lol:
Patriote, na tvoju veliku zalost, pokazuju stav i misljenje kad treba.

Najvaznije je da SDA vise niko nista ne pita :izet: :izet:
Post Reply