Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo znači da će uposlenici iz Republike Srpske koji ne napuste četiri navedene pravosudne institucije Bosne i Hercegovine biti krivično procesuirani i da bi ih mogla čekati kazna i do pet godina zatvora.
Predvidjam masovnu seobu Srba iz Lukavice u Sarajevo . Isto tako me zanima (teoretski normalno, jer je ovo mrtvo slovo na papiru), sta ce biti sa rajom iz Sarajeva koja su kupila stan na Dobrinji IV i preselili se tamo jer je jeftinije…
Pa ako ne rade u navedenim institucijama nista.
Ovo ce samo dovesti do jos vece eksplozije cijena nekretnina u Sarajevu.
Pa dobro, i nema nekog izbora osim eskalacije.
Niko ne nudi ruku da od gotove pravosudne stvari napravi političku veresiju i pregovore.
A on bukvalno moli za pregovore. Do sada je to uvijek palilo.
Ali, eskalacije koju će platiti obični Mitar iz Kasindola koji radi u Parlamentu i ima kredit za Golfa šesticu i fasadu na kući. On treba da dobije otkaz i da se poturi pod Mileta, kako Mile ne bi potonuo u blato.
OK, hajde da i to vidimo, koliko ih je spremno. Najgore što se može desiti je da ti levati dobiju otkaz. I to je to.
Nikakava destabilizacija se neće desiti.
Opet će dosadna državna administracija odraditi posao koji im je baš Mile nabacio.
Dobra stvar je da je ovo sve manje srpska, a sve više samo miletova borba. Jasni su glasovi u rs koji govore da čitav plan nema smisla i da ljudi to ne rade.
DonieBrasco wrote: ↑27/02/2025 17:50
Svi ti ljudi ce misliti svojim stomacima i obaveazma prema bankama, mada ima budala koji ce slamu jesti ali to je krakotrajno.
Kao sto rekoh, nije Raifeissen bivsi PBS ili Jugobanka on trazi svoje, svakog prvog u mjesecu .
DonieBrasco wrote: ↑27/02/2025 17:50
Svi ti ljudi ce misliti svojim stomacima i obaveazma prema bankama, mada ima budala koji ce slamu jesti ali to je krakotrajno.
Kao sto rekoh, nije Raifeissen bivsi PBS ili Jugobanka on trazi svoje, svakog prvog u mjesecu .
Isto tako likovi iz SIPE, MUP-RS i OS-a nece repetirati oruzije radi Igora, Gorice i blizih saradnika,, prijatelja, rodbine Dodika.
Ludzak wrote: ↑27/02/2025 16:35
Vi stvarno mislite da je država toliko jaka da će uspjeti zabraniti političko učešće M Dodika? Vaša realnost je toliko nerealna.
Država će kompenzirati svu ovu kaznu zarad mira, i opstanka.
Kako ce se kandidovati na izborima kada mu cik ne bude dozvolio?
Odakle izvirete vise jebote.
Gori ste mi od mentalnog sklopa koji je govorio da za nas nisu novi tramvaji ili da mi ne znamo prugu napraviti.
Ovo znači da će uposlenici iz Republike Srpske koji ne napuste četiri navedene pravosudne institucije Bosne i Hercegovine biti krivično procesuirani i da bi ih mogla čekati kazna i do pet godina zatvora.
Predvidjam masovnu seobu Srba iz Lukavice u Sarajevo . Isto tako me zanima (teoretski normalno, jer je ovo mrtvo slovo na papiru), sta ce biti sa rajom iz Sarajeva koja su kupila stan na Dobrinji IV i preselili se tamo jer je jeftinije…
Pa ako ne rade u navedenim institucijama nista.
Ovo ce samo dovesti do jos vece eksplozije cijena nekretnina u Sarajevu.
Ako npr. neki tužilac živi u Istočnom Sarajevu nastavi da radi u Tužilaštvu BiH, shodno zakonu biće procesuiran zato što krši taj zakon i zaprijećena je kazna zatvorom od pet godina. Nas ne zanima nikakva reformisana BiH, nego ustavna BiH. To je i za SIPA po istom principu. Donijećemo isti zakon za VSTV, svi tužioci i sudije u RS će dobiti nova rješenja i imenovanja u skladu sa odlukama RS, prneosi N1 BiH.
Ludzak wrote: ↑27/02/2025 16:35
Vi stvarno mislite da je država toliko jaka da će uspjeti zabraniti političko učešće M Dodika? Vaša realnost je toliko nerealna.
Država će kompenzirati svu ovu kaznu zarad mira, i opstanka.
Kako ce se kandidovati na izborima kada mu cik ne bude dozvolio?
Odakle izvirete vise jebote.
Gori ste mi od mentalnog sklopa koji je govorio da za nas nisu novi tramvaji ili da mi ne znamo prugu napraviti.
statixx wrote: ↑27/02/2025 17:58
Doci ce vreme kad ce narod guslati kako je Mile uz vokalnu pratnju Zmaja zapevao "ne moze nam niko nista...", i odveo srpsku u ocepljenje. Pumpaj.
List prenosi i izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine, koji je rekao da bošnjačka strana neće prihvatiti te poteze i da će učiniti sve da ih spreči. Potom je, kako navodi berlinski list, ministar dodao: „Bosanski Srbi u RS se već duže pripremaju za ovu eskalaciju. Još pre dve godine, srpski ekstremisti su izvodili vežbe zatvaranja granica entiteta.“
Doci ce vreme kad ce narod guslati kako je Mile uz vokalnu pratnju Zmaja zapevao "ne moze nam niko nista...", i odveo srpsku u ocepljenje. Pumpaj.
List prenosi i izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine, koji je rekao da bošnjačka strana neće prihvatiti te poteze i da će učiniti sve da ih spreči. Potom je, kako navodi berlinski list, ministar dodao: „Bosanski Srbi u RS se već duže pripremaju za ovu eskalaciju. Još pre dve godine, srpski ekstremisti su izvodili vežbe zatvaranja granica entiteta.“
Izvor DW
I tada kad sam o ovome pisao, sprdali me sa evo ih silaze niz Vraca.
Samo, tada nas spasio Zelenski. Zabavila se Rusija o sebi.
Last edited by Haris.ba on 27/02/2025 19:32, edited 1 time in total.
Izvor DW
I tada kad sam o ovome pisao, sprdali me sa evo ih silaze niz Vraca.
Samo, tada nas spasio Zelenski.
Kako si ti saznao?
Ovaj ministar kužim, on prati kretanja, a sigurno EUFOR to zna.
Izvor DW
E haj da vidimo. Pa sami kazu da ove rubne opstine ne moze kineska vojska branit. Lako se kurcit po BL, nesto kao mi u SA.