Moja jddina ocjena je: ako se kesica raspadne - ne valja
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
Mike Ross
#14002 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Osim ovako online uzimao sam u apotekama. U Bingu Maxivita ima policu sa svojim proizvodima ali rijetko ima čajeva, uglavnom kozmetika. Mogu izdvojiti sprej protiv insekata, magnezijum u spreju i kremu od kozjeg mlijeka. To sam koristio i extra je sve.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- nivla
#14004 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
mada ne volim onaj smek esencije i vjestackog okusa mogu ga popiti, i dalje je milkos pa onda vindijin najbolji
- konektovan
- nivla
#14006 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
takav se meni potrefio svaki put, ona kiselost nalik sircetu a ne mlijecnom vrenju, sta ja znam mozda sam preosjetljiv ali takav je bio, i svaki put kad sam kupio imao je taj cudan miris, milkos i vindija nikadkonektovan wrote: ↑20/02/2025 13:16Kakva esencija, kakv vjestacki okus...?!
-
frngla
#14007 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Milkos kefir je lutrija, nikad nije istog ukusa. Nekada sjajan, nekada kiselo, uzvrištalo mlijeko. Ovaj MI99 je uvijek isti, nema fule.
- nivla
#14008 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
ja ga i kupim pred kraj roka jer jedini fermentira i nije isti prvi i zadnji dan, gustoca je drugi problem ali je kiseo nije ko sirce mirisom
-
frngla
#14009 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Za moj ukus, prevelike oscilacije u kvalitetu. Jednostavno, nije to taj nekadašnji proizvod, nešto definitivno ne rade kako treba/kao ranije.
- kabal1337
#14010 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Ta 25% gratis je veoma slana i dodje krupnija sardina ( manje kvalitetnija)problemnatravunu wrote: ↑19/02/2025 06:45 Sticajem okolnosti, u zadnjih mjesec dana dva puta pojedem ovu sardinu
(i jednu i drugu sa slike)
Ljudi moji , to je bilo (pre)slano do nejestivosti, što se mene tiče
NIKAD VIŠE "Trend"
Obicno pakovanje "Jadranska sardina" je normalne slanoce i dolazi sitnija sardina. ( 1g. soli na 100g)
A koliko sam upratio najpovoljnija bude u FISU
Trend skusa im je odlicna ( 0.83g soli)
ova riba je isto odlicna
nikad je ne preskocim kad je na akciji i podobra je porcija
Delamaris je ok, nije slana, i sa povrcem je ok.
Rovinj sam kupio nedavno na akciji, probao sam ali se ne sjecam je li slanija ili nije. ( Mediteransko podrucje)
bila je neka i tuna fileti, nije skupa i ne zaboli stomak od nje ali ne mogu se sjetiti kako izgleda
- insaneinthebrain
#14011 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
samo Arena i Mirela sardine. I ponekad Delmaris
-
swanfilter
#14012 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Te Konzumove sam i sam kupovao jedno vrijeme. Cini mi se da su iste kao i u Hoferu. I jesu mi se sviđale. Ima tome vremena i mozda grijesim, al me proslo kada sam procitao da su tajlandskog porjekla. I dok oni to onako fino i aromaticno za nas pripreme, ja skeptican.kabal1337 wrote: ↑23/02/2025 09:53Ta 25% gratis je veoma slana i dodje krupnija sardina ( manje kvalitetnija)problemnatravunu wrote: ↑19/02/2025 06:45 Sticajem okolnosti, u zadnjih mjesec dana dva puta pojedem ovu sardinu
(i jednu i drugu sa slike)
Ljudi moji , to je bilo (pre)slano do nejestivosti, što se mene tiče
NIKAD VIŠE "Trend"
Obicno pakovanje "Jadranska sardina" je normalne slanoce i dolazi sitnija sardina. ( 1g. soli na 100g)
A koliko sam upratio najpovoljnija bude u FISU
Trend skusa im je odlicna ( 0.83g soli)
ova riba je isto odlicna
nikad je ne preskocim kad je na akciji i podobra je porcija
Delamaris je ok, nije slana, i sa povrcem je ok.
Rovinj sam kupio nedavno na akciji, probao sam ali se ne sjecam je li slanija ili nije. ( Mediteransko podrucje)
bila je neka i tuna fileti, nije skupa i ne zaboli stomak od nje ali ne mogu se sjetiti kako izgleda
- kabal1337
#14013 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
@swanfilter Ova jadranska je iz mediteranskog/ crnog mora. - identicno podrucje kao i ova Rovinj Mirna ( podravka).
Jedno vrijeme je ova trend riba bila iz Tunis-Maroko.
Ja izbjegavam ribe iz Tajlanda
Jedno vrijeme je ova trend riba bila iz Tunis-Maroko.
Ja izbjegavam ribe iz Tajlanda
-
swanfilter
- kabal1337
#14015 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Ne mogu se sjetiti, mislim da je proizvodjac Njemacka
- nivla
#14016 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
konzervirani fileti skuse kod nas su 99% iz maroka, pa bili bony, k plus, ocean, trend i slicne marke, isri proizvodjac druga kartonska kutija
trend pravi isti proizvodjac kao i mirela, bili su i neki hercegovci koji su pakovali kod nas sardine iz jadrana ali to je bio skart samo takav(žuvela)
ove haringe su identicne onim sto su stizale u humanitarnoj pomoci pa ih izbjegavam, vjerovatno su uz japansku tunjevinu bili najkvalitetnija namirnica koju smo dobijali u ratu
sto se tice tunjevine svaki komadi u ulju su tajlandski(velika konzerva) ukljucujuci rio mare u suncokretovom ulju i eva, razlika je u kvaliteti ulja, nekad je bilo i iz indijskog okeana ali cini mi se da toga vise nema
one male konzerve variraju od jadranskog i sredozemnog mora za talijanske proizvodjace ukljucujuci i rio mare, pa do tajlandskih za vecinu robnih marki, izuzetak je i tu bila mare aperto u mercatoru/konzumu koju prave talijani pa je i tuna iz talijanskog mora
trend pravi isti proizvodjac kao i mirela, bili su i neki hercegovci koji su pakovali kod nas sardine iz jadrana ali to je bio skart samo takav(žuvela)
ove haringe su identicne onim sto su stizale u humanitarnoj pomoci pa ih izbjegavam, vjerovatno su uz japansku tunjevinu bili najkvalitetnija namirnica koju smo dobijali u ratu
sto se tice tunjevine svaki komadi u ulju su tajlandski(velika konzerva) ukljucujuci rio mare u suncokretovom ulju i eva, razlika je u kvaliteti ulja, nekad je bilo i iz indijskog okeana ali cini mi se da toga vise nema
one male konzerve variraju od jadranskog i sredozemnog mora za talijanske proizvodjace ukljucujuci i rio mare, pa do tajlandskih za vecinu robnih marki, izuzetak je i tu bila mare aperto u mercatoru/konzumu koju prave talijani pa je i tuna iz talijanskog mora
-
swanfilter
#14017 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Hahaha. U pravu si. Ove u sosu bas kao one ratne. Dok si ih spomenuo, kao da sam je upravo pojeo. Al uz jaja je to bilo A la cartenivla wrote: ↑24/02/2025 17:06 konzervirani fileti skuse kod nas su 99% iz maroka, pa bili bony, k plus, ocean, trend i slicne marke, isri proizvodjac druga kartonska kutija
Ne znam ima li u ponudi i Mercator u BiH, al njihov file skuse mi je bas dobar.
-
citroen xm
#14018 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Od tih konzerviranih riba ja s vremena na vrijeme volim pojesti sardinu. Tunjevinu ne volim, opora mi, posebno ona najkvalitetnija u komadu. Sitna i nekako. Skuša mi je ok, ali mi je sardina draža.
-
gozila555
#14019 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
najzdravije ribe iz konzervi su sardine i skusa
- nivla
#14020 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
znas onaj vic kad je mujo pobjego u njemacku u sred rata, i tamo ljudi mu nude da jede sta hoce, nema kakvih jela nisu ponudili za obrok kad su ga docekali, a mujo insistira da mu daju da pojede haringu u sosu, i kazu sto bolan mujo vidi izbora, sto haringa, a mujo ce da jednom i ja sam konzervu cijelu pojedemswanfilter wrote: ↑24/02/2025 17:18Hahaha. U pravu si. Ove u sosu bas kao one ratne. Dok si ih spomenuo, kao da sam je upravo pojeo. Al uz jaja je to bilo A la cartenivla wrote: ↑24/02/2025 17:06 konzervirani fileti skuse kod nas su 99% iz maroka, pa bili bony, k plus, ocean, trend i slicne marke, isri proizvodjac druga kartonska kutija
Ne znam ima li u ponudi i Mercator u BiH, al njihov file skuse mi je bas dobar.
-
swanfilter
#14021 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Da ocejifim i na muci kao covjek, pa cu zazivjeti.nivla wrote: ↑24/02/2025 17:43znas onaj vic kad je mujo pobjego u njemacku u sred rata, i tamo ljudi mu nude da jede sta hoce, nema kakvih jela nisu ponudili za obrok kad su ga docekali, a mujo insistira da mu daju da pojede haringu u sosu, i kazu sto bolan mujo vidi izbora, sto haringa, a mujo ce da jednom i ja sam konzervu cijelu pojedemswanfilter wrote: ↑24/02/2025 17:18Hahaha. U pravu si. Ove u sosu bas kao one ratne. Dok si ih spomenuo, kao da sam je upravo pojeo. Al uz jaja je to bilo A la cartenivla wrote: ↑24/02/2025 17:06 konzervirani fileti skuse kod nas su 99% iz maroka, pa bili bony, k plus, ocean, trend i slicne marke, isri proizvodjac druga kartonska kutija
Ne znam ima li u ponudi i Mercator u BiH, al njihov file skuse mi je bas dobar.![]()
Dobar
- konektovan
#14022 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Da, sardina ubjedljivo najbolja.citroen xm wrote: ↑24/02/2025 17:23 Od tih konzerviranih riba ja s vremena na vrijeme volim pojesti sardinu. Tunjevinu ne volim, opora mi, posebno ona najkvalitetnija u komadu. Sitna i nekako. Skuša mi je ok, ali mi je sardina draža.
-
Naslovnica
#14023 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Sardine tito ali samo ako ima crvenog luka

-
Naslovnica
- tramvajtrojka
#14025 Re: BiH proizvodi (domaće je najbolje)
tunjevina morska so, biber šareni, mediteranski zacini, majoneza i kukuruz uz kiflice bomba za dorucak