Pucas refresh k’o lud…
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
- insaneinthebrain
#25877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
klix uvijek padne od miliona refresha. posjetioci slucajni ddos napad izvrse na portal 
- amidzazeher
- Logovan
- amidzazeher
#25880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo i oni pratili tekstualni prenos tekme Hr-Fr
https://www.klix.ba/sport/kosarka/musa- ... /250221203
https://www.klix.ba/sport/kosarka/musa- ... /250221203
- Laertes
#25881 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima li ko sposoban da Garzi skine zvjezdicu?spree wrote: ↑21/02/2025 22:11 Bravo francuzi i bravo bosnaci. Aziz izdominirao. Musa se preserava. Valjda se smiri kad dodje nurkic. Nakon onog poraza od hrvatske nije izgledalo dobro, ali sad izgleda nikad bolje. Malo letim, ali sa nurkicem i garzom moglo bi se do medalje dobaciti ako nam se posloži.
Još da Cleveland noćas padne
- Edin H.
- insaneinthebrain
- Edin H.
- studeni76
#25885 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Trening utakmica al Mejdan je bio pun. Atmosfera odlična, nabrijani. Dvorana bila puna još 10min nakon kraja naše utakmice, čekao se kraj u Jazinama. A onda ludilo
Btw kako ovi sa SK smanje ton iz dvorane? Sad gledam prenos, sve tiho kao da je sah. Pa cak i onaj službeni spiker zvuci kao Salih Hadzialic, a lik se derao 2h.
Btw kako ovi sa SK smanje ton iz dvorane? Sad gledam prenos, sve tiho kao da je sah. Pa cak i onaj službeni spiker zvuci kao Salih Hadzialic, a lik se derao 2h.
-
ljubijankic
#25886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zašto nam na rezulati.com pise da se jos nismo kvalifikovali, dok je Spanija treca i njima pise da idu dalje? Isto tako stoji da 3 repke idu na eurobasket
- studeni76
#25887 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vjerovatno zato sto iz naše grupe ide dalje Kipar iako je zadnji. A njihov algoritam to nema uracunatoljubijankic wrote: ↑21/02/2025 23:33 Zašto nam na rezulati.com pise da se jos nismo kvalifikovali, dok je Spanija treca i njima pise da idu dalje? Isto tako stoji da 3 repke idu na eurobasket
- insaneinthebrain
#25888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrvatska stranica, ne mogu ljudi da se pomire da su ispaliljubijankic wrote: ↑21/02/2025 23:33 Zašto nam na rezulati.com pise da se jos nismo kvalifikovali, dok je Spanija treca i njima pise da idu dalje? Isto tako stoji da 3 repke idu na eurobasket
- canvra888
#25889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Velike sumnje u oboje ovo.
Slaba su mi očekivanja od našeg saveza. Vidjeli smo koliko su poletni i oko Xaviera bili, a zamisli sad da urgiraš stalno FIBI i vršiš pritisak da nam Garzu puste, ne znam, ne očekujem to od njih.
- Logovan
#25890 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako samo pojedini hrvatski novinari zakuhavaju majku im jebem. Po njima ispade mi slavili i radovali se jer su oni izgubili, a ne zato što smo sa njihovim porazom osigurali nastup na Eurobasketu. Sreća ljudi u komentarima su normalno reagovali pa su njih napali, a ne nas. Dokle ide ovo zakuhavanje jebem im mater. Niko nikoga nije ružno pogledao tokom kvalifikacija, nije bilo psovke, a kamoli tuča i slično, ali daj da mi zakuhamo, vidi ih što nas provociraju. Mrš više.
-
giovanni008
#25891 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ok evo dan poslije hladne glave da malo napisem koju.
Cestitke selektoru i strucnom stabu na ostvarenom cilju a posebno cestitke igracima koji su se borili 120 % za svaku loptu. Zaista se vidi ta neka super atmosfera gdje svi igraju jako motivirano i koncentrisano.
Dobro je Adis rekao da se mi nebi trebali samo zadovoljavati sa tim da se samo kvalifikujemo a onda nema veze hajd onako da odradimo te tekme na EP pa sta bude. Ne, mi bi zaista trebali da tu imamo vise samopouzdanja i da jurisamo dalje od tekmi u grupi......sad koliko mozemo daleko to je nemoguce znati, ali materijala ima a ako savez jos odradi papire za Garzu, tad postajemo jako ozbiljna ekipa. U posljednje vrijeme je savez pokazivao znakove uspavanosti, ljenosti i svasta nesto, tako da treba iskoristiti ovaj momentum i ODMAH pritisnuti savez da se ulozi puno puno vise truda u vezi sredjivanja papira za Garzu! Ja takodje ne bi nikog otpisivao, svaki kvalitetni igrac nam je potreban, jer na EP ako nemas siroku klupu dzaba je sve.
Zato bi da se "jos jednom" ozbiljno porazgovara sa Sulejmanovicem, da se cuje njegova strana price, mozda se ipak nesto moze uraditi tu...
Na EP me najvise strah, Nurkiceve nonsalantne igra, jer je na proslom EP imao dosta bezpotrebnih gubitaka lopte i bez veznih akcija. Tu bi strucni stab trebao da ispravi te greske i da malo pojaca disciplinu u igri narocito kada Nurkic igra!
Sto se tice same tekme sinoc, nasi su rutinski pobjedili ali ako hocemo da iz tekme u tekmu sve vise napredujemo treba primiti i neke konstruktivne kritike ili sugestije.
Nikako mi nije jasno zasto je Musa imao ogromnu minutazu a covjek je cijelu tekmu bio izvan balansa. Malo mi je vjestacki da je igrao da bi nabijao statistiku, i ubacivao lagane koseve protiv kiparskih amatera.
Dalje, takodje mislim da je Adis trebao puno ranije uvesti nasu klupu, jer je totalno svejedno dal cemo pobjediti 10 ili 50 razlike.
Jer da je kojim slucajem Hrvatska pobjedila Francusku, mi bi morali igrati na pobjedu u Orleansu, a sa ovako velikom minutazom Muse (jos je igrao polupovrijedjen) i ostalih iz prve petorke, bespotrebno bi bili umorni pred tu tekmu.
27. marta je izvlacenje grupa, i sto se tice nasih navijaca najatraktivnije bi bilo da izvucemo Rigu, dobro se jelde sjecamo gostovanja fudbalske repke tamo i rokenrola od nocnog zivota
Zatim dolazi Katowice na jugu Poljske gdje nas takodje moze biti jako puno a i Krakow aerodrom je blizu.
Tampere u Finskoj je bas daleko i neatraktivno, dok je sa igracke strane Kipar OK jel bi njih sigurno maznuli ali jako daleko putovanje i tu bi nasih navijaca bilo najmanje.
Drago mi je da su nasa 2 okrsaja sa komsijama protekla bez ijednog incidenta i stavise u finoj atmosferi.
Ako politiku ostavimo sa strane, meni je licno zao sto se Hrvatska reprezentacija nije kvalifikovala, zao mi takodje kosarkaskog gospodina Maria Hezonje koji je lav na terenu a i veliki dzentlmen. Zaista bi se trebali nasi savezi iz regiona udruziti i da izvrse pritisak na FIBU da se nikada vise ne ponovi ovakav scenarij kvalifikacija, gdje "znj" repka koja je ujedno i domacin na EP, igra kvalifikacije i bez veze zauzima mjesto sljedecoj reprezentaciji. Jer sljedeci put se mi mozemo naci u slicnoj poziciji!
I dan danas mi nije jasno dal je na "legendarnom" poluvremenu u Skenderiji protiv Hrvatske, zaista Tifina pjesma "Svejedno je" odradila svoje, ali kako god, trebalo bi da nam postane zastini znak na svim tekmama
Cestitke selektoru i strucnom stabu na ostvarenom cilju a posebno cestitke igracima koji su se borili 120 % za svaku loptu. Zaista se vidi ta neka super atmosfera gdje svi igraju jako motivirano i koncentrisano.
Dobro je Adis rekao da se mi nebi trebali samo zadovoljavati sa tim da se samo kvalifikujemo a onda nema veze hajd onako da odradimo te tekme na EP pa sta bude. Ne, mi bi zaista trebali da tu imamo vise samopouzdanja i da jurisamo dalje od tekmi u grupi......sad koliko mozemo daleko to je nemoguce znati, ali materijala ima a ako savez jos odradi papire za Garzu, tad postajemo jako ozbiljna ekipa. U posljednje vrijeme je savez pokazivao znakove uspavanosti, ljenosti i svasta nesto, tako da treba iskoristiti ovaj momentum i ODMAH pritisnuti savez da se ulozi puno puno vise truda u vezi sredjivanja papira za Garzu! Ja takodje ne bi nikog otpisivao, svaki kvalitetni igrac nam je potreban, jer na EP ako nemas siroku klupu dzaba je sve.
Zato bi da se "jos jednom" ozbiljno porazgovara sa Sulejmanovicem, da se cuje njegova strana price, mozda se ipak nesto moze uraditi tu...
Na EP me najvise strah, Nurkiceve nonsalantne igra, jer je na proslom EP imao dosta bezpotrebnih gubitaka lopte i bez veznih akcija. Tu bi strucni stab trebao da ispravi te greske i da malo pojaca disciplinu u igri narocito kada Nurkic igra!
Sto se tice same tekme sinoc, nasi su rutinski pobjedili ali ako hocemo da iz tekme u tekmu sve vise napredujemo treba primiti i neke konstruktivne kritike ili sugestije.
Nikako mi nije jasno zasto je Musa imao ogromnu minutazu a covjek je cijelu tekmu bio izvan balansa. Malo mi je vjestacki da je igrao da bi nabijao statistiku, i ubacivao lagane koseve protiv kiparskih amatera.
Dalje, takodje mislim da je Adis trebao puno ranije uvesti nasu klupu, jer je totalno svejedno dal cemo pobjediti 10 ili 50 razlike.
Jer da je kojim slucajem Hrvatska pobjedila Francusku, mi bi morali igrati na pobjedu u Orleansu, a sa ovako velikom minutazom Muse (jos je igrao polupovrijedjen) i ostalih iz prve petorke, bespotrebno bi bili umorni pred tu tekmu.
27. marta je izvlacenje grupa, i sto se tice nasih navijaca najatraktivnije bi bilo da izvucemo Rigu, dobro se jelde sjecamo gostovanja fudbalske repke tamo i rokenrola od nocnog zivota
Tampere u Finskoj je bas daleko i neatraktivno, dok je sa igracke strane Kipar OK jel bi njih sigurno maznuli ali jako daleko putovanje i tu bi nasih navijaca bilo najmanje.
Drago mi je da su nasa 2 okrsaja sa komsijama protekla bez ijednog incidenta i stavise u finoj atmosferi.
Ako politiku ostavimo sa strane, meni je licno zao sto se Hrvatska reprezentacija nije kvalifikovala, zao mi takodje kosarkaskog gospodina Maria Hezonje koji je lav na terenu a i veliki dzentlmen. Zaista bi se trebali nasi savezi iz regiona udruziti i da izvrse pritisak na FIBU da se nikada vise ne ponovi ovakav scenarij kvalifikacija, gdje "znj" repka koja je ujedno i domacin na EP, igra kvalifikacije i bez veze zauzima mjesto sljedecoj reprezentaciji. Jer sljedeci put se mi mozemo naci u slicnoj poziciji!
I dan danas mi nije jasno dal je na "legendarnom" poluvremenu u Skenderiji protiv Hrvatske, zaista Tifina pjesma "Svejedno je" odradila svoje, ali kako god, trebalo bi da nam postane zastini znak na svim tekmama
- Logovan
- pepeljara
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- canvra888
#25895 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Gledaj ti njih.
Nek su se pojedini do Francuske dopetljali (čijim parama?), dok ti isti košarkaši koje "bodre" idu na gostovanje u Crnu Goru autobusom i strijepe do zadnjih dana da li će biti finansijskih sredstava da odu na evropsko na koje su se plasirali mjesecima unazad.
Fuj.
-
Dugarry
#25896 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Iskren da budem, ja sam i Bosnica volio. Mislim da je i on tradio dobar posao.hrasno38 wrote: ↑24/02/2025 16:40 Za Bosniceve fanove......
https://www.klix.ba/sport/kosarka/fiba- ... /250224155
Ali Beciragic.....mislim na njegov pobjednicki mentalitet. Impresioniran sam, stvarno.
I sam sam bio fudbalski trener jedno vrijeme, i ovo sto on ima ne mozes kao trener tek tako dobiti. Imas ili nemas. On ima...
Taj duh se moze prenijeti na igrace i on je to uradio.
Eh sad, sto se taktike tice....nisam dovoljno strucan da ga analiziram kako treba. Po mom misljenju, tu ima prostora za napredak, ali mislim da i tu nije los. Sve u svemu, super selektor, sa super tipovima igraca. Veoma zanimljiva ekipa, i ja se slazem sa njima da trebamo imati visoka ocekivanja. Pojedinacnim kvalitetom nismo za vrh evropske kosarke, ali ovi igraci toliko dobro pasu jedni drugim, da 2+2 nije 4 nego u njhovom slucaju 8.
Zato postoji sansa za veliki rezultat....i oni su rtoga svjesni.
Mi smo u proslim kvalama dobili kompletnu ekipu Francuske
Pa smo sa njima igrali egal na EP
Dobili Sloveniju na EP.
Ove sad kvale, mi smo HR mogli dobiti u Zagrebu. Mi tamo nismo imali srece....A igrali smo bez Muse.
Sve u svemu, radujem se EP.
- canvra888
#25897 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To je toDugarry wrote: ↑24/02/2025 17:02Pojedinacnim kvalitetom nismo za vrh evropske kosarke, ali ovi igraci toliko dobro pasu jedni drugim, da 2+2 nije 4 nego u njhovom slucaju 8.hrasno38 wrote: ↑24/02/2025 16:40 Za Bosniceve fanove......
https://www.klix.ba/sport/kosarka/fiba- ... /250224155
Zato postoji sansa za veliki rezultat....i oni su rtoga svjesni.
Inače, ja sam uz hrasnog od početka govorio da se Bosnićeve pobjede gledaju preuveličano bez pokrića, jer smo igrali isključivo protiv drugih ili trećih postava reprezentacija.
U biti, on nije dobio niti je imao i prilike igrati protiv ijedne reprezentacije u svom punom sastavu, sa euroligaškim i NBA igračima, stoga i ne možemo znati za šta je on sposoban zapravo.
Činjenica je da ipak Adis pobijedio Sloveniju i Francusku pa onda još dodatno igrao egal sa Njemcima i Francuzima.
Mada, ja opet moram biti korektan i reći da smatram da je Bosnić ipak postavio temelj tog zajedništva i hemije u reprezentaciji, koju je Adis naslijedio i uspješno održao i moguće i dodatno unaprijedio.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25898 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Odlicna igra u prvoj cetvrtini ali bez trojke
- Logovan
#25899 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Super igra, bravo momci