Nije Scholz kriv, već Pistorius nije htio.
Vjerovatno bi svakako izgubio, ovako ostaje potencijalni glavni kandidat na sljedećim izborima.
Nije Scholz kriv, već Pistorius nije htio.
83%Toffee karamela wrote: ↑23/02/2025 20:22hvalim te Isuse
neki su ipak naučili svoje građanske lekcije
a ne ko naši penzići i unuci im zgubidani, na dan izbora odoše u šiša barove ili na kvartovske klupe da tračaju
hoće bolji život da im neko spusti padobranom
Ma ide csu/cdu, SPD i FDP.sehohari wrote: ↑23/02/2025 20:18Gotovo nemoguće.Nisamsdaali wrote: ↑23/02/2025 20:07Da li je u njemačkoj moguća manjinska vlada, da CDU vlada a da im sdp, zeleni i potencijalno linke daju podrškusehohari wrote: ↑23/02/2025 19:46 Mislim da se previše radujete, makar to ja mislim
AfD je možda dobio "samo" 20%, ali i to je horor jer će napraviti koalicione dogovore veoma teškim.
Najbolja opcija bi bila Grande koalicija SPD i CDU. No, ako uđu FDP i/ili BSW u vlast, to otpada i mora se formirati neka koalicija sa tri partnera, što je užas.
U konzervativnim medijima je se pravila tolika hajka protiv Zelenih da je sada veoma teško kako će Merz svojim glasačima prodati neku koaliciju s njima. Istovremeno, neka koalicija sa FDP-om i SPD-om bi mogla socijaldemokrate natjerati da oni odbiju ili da to bude kratkog daha.
Da ne govorimo o situaciji gdje samo BSW ulazi, a ne FDP. Tu je onda jedina realna alternativa koaliciji između CDU i AfD, ili novih izbora na kojima bi AfD odnijela još više glasova, baš CDU-Zeleni-SPD.
Ljudi ne razumiju, AfD se teško spominje kao najgora opcija, ali BSW je AfD u drugom pakovanju, i oni su za koaliciju isto, Putinovci teški, protiv stranaca, ali eto sa nešto malo šminke da su socijalni ali zna se za koga.
Teška vremena.
To će biti kratkog daha, zar ti stvarno misliš da će SPD dozvoliti da ovi u koaliciji sa njima kresaju socijalna davanja? Pa na idućim izborima ne bi prešli ni 10%.skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 20:24Ma ide csu/cdu, SPD i FDP.sehohari wrote: ↑23/02/2025 20:18Gotovo nemoguće.Nisamsdaali wrote: ↑23/02/2025 20:07
Da li je u njemačkoj moguća manjinska vlada, da CDU vlada a da im sdp, zeleni i potencijalno linke daju podršku
Nadam se da ce odrzati obecanje i ne ici sa zelenima
Za vlast mozda i dozvole nestosehohari wrote: ↑23/02/2025 20:26To će biti kratkog daha, zar ti stvarno misliš da će SPD dozvoliti da ovi u koaliciji sa njima kresaju socijalna davanja? Pa na idućim izborima ne bi prešli ni 10%.skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 20:24Ma ide csu/cdu, SPD i FDP.
Nadam se da ce odrzati obecanje i ne ici sa zelenima
Drugo je šta neko želi, a drugo je realnost.skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 20:28Za vlast mozda i dozvole nestosehohari wrote: ↑23/02/2025 20:26To će biti kratkog daha, zar ti stvarno misliš da će SPD dozvoliti da ovi u koaliciji sa njima kresaju socijalna davanja? Pa na idućim izborima ne bi prešli ni 10%.skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 20:24
Ma ide csu/cdu, SPD i FDP.
Nadam se da ce odrzati obecanje i ne ici sa zelenima![]()
Ja se samo nadam da ce izbjeci zelena govna ….
Ti si nadam se pratio hikhak u vezi toga, jel rekao kako šef odluči, a Amnesie-Schulz mislio da je Merz još gori kancelar od njega. Sve ankete su vidjele Pistoriusa kao boljeg kandidata za kancelara. Sad valja dogurat do drugih izbora.
Tebi ne smeta limit 30kmh, divljanje cijena goriva i ostaloga ?sehohari wrote: ↑23/02/2025 20:29Drugo je šta neko želi, a drugo je realnost.skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 20:28Za vlast mozda i dozvole nesto![]()
I ja bih želio SPD-Linke-Zeleni, ali jbg.
Ko su BSWizvrsni direktor wrote: ↑23/02/2025 19:37Prema trenutnom, cdu i spd..imaju dovoljno mjesta za vecinu..uopci izbora su rekli da nemaju nista protiv. A i javnost je za tu tzv veliku koaliciju..mnogi smatraju da je najbolja opcija u borbi protiv jacanja afd.
Eh sad je pitanje hoce li moci sami, jer bsw je na 4,9% trenutno, ako ne budu, onda bi moglo biti sranje...zeleni i cdu vode ponovo u uzasne odnose u vladi. A poslije uzasne vlasti ponovo u vlast ostaviti i spd i zelene je opet besmisleno..
Ali svejedno, afd je druga najjaca stranka u njemackoj, sto je uzas.
AFD koji je ekonomski socijalistički orijentisan_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2025 21:26Ko su BSWizvrsni direktor wrote: ↑23/02/2025 19:37Prema trenutnom, cdu i spd..imaju dovoljno mjesta za vecinu..uopci izbora su rekli da nemaju nista protiv. A i javnost je za tu tzv veliku koaliciju..mnogi smatraju da je najbolja opcija u borbi protiv jacanja afd.
Eh sad je pitanje hoce li moci sami, jer bsw je na 4,9% trenutno, ako ne budu, onda bi moglo biti sranje...zeleni i cdu vode ponovo u uzasne odnose u vladi. A poslije uzasne vlasti ponovo u vlast ostaviti i spd i zelene je opet besmisleno..
Ok je to, ali sad će CDU, a posebno CSU ići udesno sa elemntima islamofobije. Kako vratiti plave stolice? Ili ih zaustaviti da ne preuzmu crne?sime_cipol wrote: ↑23/02/2025 21:23
Da nije tolika izlaznost AfD bi bolje stajao od 20%, srecom Nijemci su se mobilizirali, nisu dali da ovi prodju. Svaka vam cast dojceri

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sahra_W ... t_Alliance_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2025 21:26Ko su BSWizvrsni direktor wrote: ↑23/02/2025 19:37Prema trenutnom, cdu i spd..imaju dovoljno mjesta za vecinu..uopci izbora su rekli da nemaju nista protiv. A i javnost je za tu tzv veliku koaliciju..mnogi smatraju da je najbolja opcija u borbi protiv jacanja afd.
skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 20:48Tebi ne smeta limit 30kmh, divljanje cijena goriva i ostaloga ?sehohari wrote: ↑23/02/2025 20:29Drugo je šta neko želi, a drugo je realnost.skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 20:28
Za vlast mozda i dozvole nesto![]()
I ja bih želio SPD-Linke-Zeleni, ali jbg.
Pa dobro …
Ako oni ili BSW uđu u Bundestag, onda sve ide u mp3.elcaliente wrote: ↑23/02/2025 21:40 Licno bi volio da FDP uspije.
Sve u svemu teska situacija, nista nismo napravili.
Dumo sam mjesecima kome da dam glas danas.
Ni CDU - SPD nece dugo preziviti ako se SPD ne dozove.TAFKAP wrote: ↑23/02/2025 21:47Ako oni ili BSW uđu u Bundestag, onda sve ide u mp3.elcaliente wrote: ↑23/02/2025 21:40 Licno bi volio da FDP uspije.
Sve u svemu teska situacija, nista nismo napravili.
Dumo sam mjesecima kome da dam glas danas.
Nema velike koalicije (CXU+SPD), onda moraju u koaliciju sa zelenim, što je CSU kategorički odbila. Jedini pobjednik u svemu tome bi opet bio AFD.