Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BarbaDue

#34351 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

GOLČINA
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 16/02/2025 22:37 Hvala Anele, pogledam ako stignem.
Svi smo mi Anel :mrgreen:
luckylaka

#34352 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Poceo selektor pametnije razmisljati

After the expansion of the World Cup, there are now more places available for European teams. How do you fancy your chances to qualify for World Cup 26?
It is clear that this increases our chances of qualifying for the World Cup, but it remains a very difficult task. The Bosnia and Herzegovina national team has participated in a major tournament only once in its history, and we all want to repeat that success. It will be tough, but we will give our maximum.
Point.

#34353 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Jeste li vi "anelovci", koji ste iz tog razloga protiv Sergeja, ikada pomislili da Barbine izjave o ciljevima možda služe da se tako pokušava spustiti pritisak sa reprezentativaca? Znamo kakva jebnaša javnost i prevelika očekivanja?
luckylaka

#34354 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Point. wrote: 20/02/2025 15:20 Jeste li vi "anelovci", koji ste iz tog razloga protiv Sergeja, ikada pomislili da Barbine izjave o ciljevima možda služe da se tako pokušava spustiti pritisak sa reprezentativaca? Znamo kakva jebnaša javnost i prevelika očekivanja?
Mi smo ,,anelovci" za reprezentaciju sto znaci uz Barbu i ekipu.To sto selektor nekontrolisano daje izjave je njegov problem ili ga je vico svojom ozjavom natjerao da promijeni izjavu.Nebitno.Mi idemo u US(ustvari vi)ja sam tu samo da vas docekam :bih:
Point.

#34355 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

luckylaka wrote: 20/02/2025 15:55
Point. wrote: 20/02/2025 15:20 Jeste li vi "anelovci", koji ste iz tog razloga protiv Sergeja, ikada pomislili da Barbine izjave o ciljevima možda služe da se tako pokušava spustiti pritisak sa reprezentativaca? Znamo kakva jebnaša javnost i prevelika očekivanja?
Mi smo ,,anelovci" za reprezentaciju sto znaci uz Barbu i ekipu.To sto selektor nekontrolisano daje izjave je njegov problem ili ga je vico svojom ozjavom natjerao da promijeni izjavu.Nebitno.Mi idemo u US(ustvari vi)ja sam tu samo da vas docekam :bih:
Da ponovim.

Jeste li vi "anelovci", koji ste iz tog razloga protiv Sergeja, ikada pomislili da Barbine izjave o ciljevima možda služe da se tako pokušava spustiti pritisak sa reprezentativaca? Znamo kakva je naša javnost i prevelika očekivanja?
luckylaka

#34356 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Point. wrote: 20/02/2025 17:23
luckylaka wrote: 20/02/2025 15:55
Da ponovim.

Jeste li vi "anelovci", koji ste iz tog razloga protiv Sergeja, ikada pomislili da Barbine izjave o ciljevima možda služe da se tako pokušava spustiti pritisak sa reprezentativaca? Znamo kakva je naša javnost i prevelika očekivanja?
Mislis mi BHF.Drugo kontam ja sta ti pises ali prva Barbina izjava je ,,nije nam cikj S.P.",onda vico kaze,,cilj nam je S.P." pa opet Barba neki dan,,naravno da cemo pokusati ponoviti Brazil".Pa jebem valjda nam je svima isti cilj.Niko ne kaze moramo otic ali moramo pokusati
giovanni008

#34357 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by giovanni008 »

Svaka cast ovom nasem svajcarcu na odlicnoj statistici, valjalo je upratit sve podatke:

https://reprezentacija.ba/456929-mjesec ... e-do-danas
DaysleepeR

#34358 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

E čuj spustiti pritisak.
U oglasima za posao od 700 KM se navodi da se traže kandidati spremni za rad pod pritiskom, a ovdje neko sanja da će se od profesionalnih fudbalera očekivati da ne mogu igrati pod pritiskom.
Smiješno.
BarbaDue

#34359 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

giovanni008 wrote: 21/02/2025 08:54 Svaka cast ovom nasem svajcarcu na odlicnoj statistici, valjalo je upratit sve podatke:

https://reprezentacija.ba/456929-mjesec ... e-do-danas
Vjerujem da švicarac ima kompletnije podatke od Sergejovih saradnika, ovaj pretpostavljam ne želi nepotrebnom statistikom vršiti dodatni pritisak na igrače. Strah je opravdan jer je od ranije poznato da profesionalni igrači pod pritiskom pucaju.
vernes81

#34360 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vernes81 »

Nidal celik buducnost repke :bih: .
Point.

#34361 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

DaysleepeR wrote: 21/02/2025 08:58
E čuj spustiti pritisak.
U oglasima za posao od 700 KM se navodi da se traže kandidati spremni za rad pod pritiskom, a ovdje neko sanja da će se od profesionalnih fudbalera očekivati da ne mogu igrati pod pritiskom.
Smiješno.
Radi ti negdje gdje za vratom imaš 25.000 očiju spremni da ti ebu mater za loše izveden aut a tvoj rad na tv prati pola miliona ljudi i isto toliko fudbalskih stručnjaka. Naravno da profesionalni fudbaleri vježbaju i mentalnu spremu no da igraju pod pritiskom javnosti, to je istina.
DaysleepeR

#34362 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

Point. wrote: 21/02/2025 10:51
E čuj spustiti pritisak.
Smiješno.
Radi ti negdje gdje za vratom imaš 25.000 očiju spremni da ti ebu mater za loše izveden aut a tvoj rad na tv prati pola miliona ljudi i isto toliko fudbalskih stručnjaka. Naravno da profesionalni fudbaleri vježbaju i mentalnu spremu no da igraju pod pritiskom javnosti, to je istina.
Zato su i plaćeni toliko da šutaju loptu po terenu.
Pritisak im je glavni dio posla.
dr_Evil

#34363 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dr_Evil »

Ne znam sta vise pricamo o liku, uvrijedio se, sto ce reci da zapravo nikad nije ni htio da igra nego je bio neki pritisak unutar familije. Koliko smo puta bilo kojem nasem igracu hehali kevu, do sad bi Dijamant milion puta napustio repku. Sto rece Dzekson jednom teze je njemu sigurno nego bilo kojem navijacu sa tribina kad ne ide, a ja mu vjerujem jer je lopta njegov zivot, a meni samo nesto da prebacim kanal.

Lik nije vrijedan spomena, jel nemamo boljeg, super nemamo! Da je zlatan. Nemamo mi neki izbor igraca da ih mozemo bezveze potrositi i odjebati, ali nema potrebe ni za ovim. On htio da snima nogu, a neko mu ko nije pustio, i dodje pajdo kuci pa zaigra. Ni izvini doktUre bio si upravu, ipak si ti isao 10 godina u skolu dok sam ja skakao po livadama.
Point.

#34364 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

DaysleepeR wrote: 21/02/2025 10:52
Point. wrote: 21/02/2025 10:51

E čuj spustiti pritisak.
Smiješno.
Zato su i plaćeni toliko da šutaju loptu po terenu.
Pritisak im je glavni dio posla.
Valjda im je glavni dio posla da pobijede protivničku ekipu, inače bi stručni štab imao 5 psihologa i 6 mental coaches. Pritisak jeste dio posla a spuštanje očekivanja i jeste dio tog pritiska.

Smanjiš očekivanja = smanji se pritisak = lakše igraš = veća šansa za pobjedom.
luckylaka

#34365 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Daj cure da odigraju kvalifikacije umjesto mudonja,ubise rumunke :bih: Inace curecu onoj opremi izgledaju kao da im je neko dresove i sorceve donirao iz trgovine polovne robe
Lug

#34366 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Lug »

dr_Evil wrote: 21/02/2025 11:01 uvrijedio se, sto ce reci da zapravo nikad nije ni htio da igra nego je bio neki pritisak unutar familije.
:roll: :lol:
dr_Evil

#34367 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dr_Evil »

Lug wrote: 01/03/2025 22:24
dr_Evil wrote: 21/02/2025 11:01 uvrijedio se, sto ce reci da zapravo nikad nije ni htio da igra nego je bio neki pritisak unutar familije.
:roll: :lol:
Mozemo da se pricamo, ali dosta djece iz dijaspore glumi ljubav prema domovini samo iz potrebe da udovolji roditeljima. Pripadas tamo gdje si proveo mladost, poljubio se prvi put na klupi, izlazio i provodio se.
tramvajtrojka

#34368 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tramvajtrojka »

kockar nastavlja sa svojim preseravanjima u vezi spiska
Point.

#34369 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 03/03/2025 14:23 kockar nastavlja sa svojim preseravanjima u vezi spiska
Hoćemol sad opet tri stranice o trećem golmanu koji neće nanosekunde odigrati?

Dobar spisak, izuzev Mujakića kojem nije mjesto u reprezentaciji. Denis umjesto njega i to je to.
izbjeglica_iz_besmisla

#34370 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Potpisujem ovo za Mujakica, nije on taj kalibar mentalno.

Ako se Dennis trznuo i popricao sa selektorom, bujrum mu .. pa da pokaze da se bori za dres i da su kritike bile neopravdane.
luckylaka

#34371 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 03/03/2025 14:59 Potpisujem ovo za Mujakica, nije on taj kalibar mentalno.

Ako se Dennis trznuo i popricao sa selektorom, bujrum mu .. pa da pokaze da se bori za dres i da su kritike bile neopravdane.
A to se Denis do sada nije borio za reprezentaciju ili ide prica (ne od tebe)kao treci golman nije bitan za reprezentaciju.Pa nije ni 14 15,16-i...igrac pa su tu.Ko god da je na spisku treba rumuni.a bod uzeti pa makar se na glavu usadili
izbjeglica_iz_besmisla

#34372 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Prica o trecem golmanu je potpuno suvisna, nije muftic sad kasiljas za hadzikica pa da se pravi drama.

A pravi se, za licni sicar ce svako poceti pljuvati. Cak i ne pricam o reprezentaciji, tako se truje i na kosevu jer smo takav narod. Svakom njegova korist najpreca.
last mohicans

#34373 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Klošar jedan, po čemu je Hadzikić zasluzio poziv više od malog Muftića.
last mohicans

#34374 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 03/03/2025 15:56 Prica o trecem golmanu je potpuno suvisna, nije muftic sad kasiljas za hadzikica pa da se pravi drama.

A pravi se, za licni sicar ce svako poceti pljuvati. Cak i ne pricam o reprezentaciji, tako se truje i na kosevu jer smo takav narod. Svakom njegova korist najpreca.
Jelte, misliš da je slučajno na spisku? Dečko je polusezonu i sad proljetni dio nadaleko najbolji golman. Pa bolan u derbiju je imao 7 odbrana, nije rukomet. Druga stvar, prije mu treba dati šansu, da momak dobije još više samopouzdanja i da napravi dobar transfer sto će reprezenatciji u budićnosti valjati. Tako smo izgubili i Kovačevića koji nije mi minute zaigrao, a nagledali smo se Šehićevih bravura, pa čak i u nebitnim utakmicama.
splinter

#34375 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splinter »

last mohicans wrote: 03/03/2025 16:02
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 03/03/2025 15:56 Prica o trecem golmanu je potpuno suvisna, nije muftic sad kasiljas za hadzikica pa da se pravi drama.

Jelte, misliš da je slučajno na spisku? Dečko je polusezonu i sad proljetni dio nadaleko najbolji golman. Pa bolan u derbiju je imao 7 odbrana, nije rukomet. Druga stvar, prije mu treba dati šansu, da momak dobije još više samopouzdanja i da napravi dobar transfer sto će reprezenatciji u budićnosti valjati. Tako smo izgubili i Kovačevića koji nije mi minute zaigrao, a nagledali smo se Šehićevih bravura, pa čak i u nebitnim utakmicama.
Ne vjerujem da će kockar nešto forsirati igrače iz domaće lige. Zapravo, naravno da ih neće forsirati, nego će ih povremeno staviti po par na nebitne pozicije više kao neku ikebanu. Uostalom ni derbi nije ispoštovao bar da je došao i pogledao, tako da u tom smilsu nemam nekih očekivanja, iako je moram se složiti mali Vedo među stativama ono što je Guliashvili u polju - neprikosnoven u ovom dosadšnjem dijelu prvenstva. Nažalost, ovaj drugi nije naš ali Vedi jeste i sad je vrijeme da se dokazuje u reprezentaciji.
Post Reply